home forum contact
 
  Velkommen
Gæst
Søg
 
SENEST AKTIVE EMNER
Glemt din kode?
Registrer
Dato Forfatter Forum Emne
I dag kl. 09:35:20 Broen13 Blogkonkur... [13] Journeyman - Son ...
I dag kl. 00:44:38 Bubbles Blogkonkur... #5 - Danish Viking War...
I går kl. 18:03:39 Wester Jr. Blogkonkur... 3# Hjertet banker kun ...
I går kl. 18:01:13 Wester Jr. Blogkonkur... The beautiful game
13 Maj 2024, 13:45 Svartowiz Blogkonkur... Blogkonkurrencen 2024 ...
29 Apr 2024, 14:53 andersnomanni Klubsøgnin... Inspiration
17 Mar 2024, 23:29 Fadbamsen Skadestuen ryger ud i online spil.
Antal Registrerede Brugere: 23301
  1 Bruger, 330 Gæster Online.

Indlæg: 1132739 over 31368 Emner
Nyeste Bruger: Jøddi
ARTIKLER

~ Artikelgrupper ~
 + FM2018 (1)
 + FM2017 (1)
 + FM 2016 (3)
 + FM 2015 (1)
 + FM 2014 (1)
 + FM 2013 (6)
 + FM 2012 (2)
 + FM 2011 (8)
 + FM 2010 (7)
 + FM 2009 (7)
 + FM 2008 (14)
 + FM 2007 (11)
 + FM 2006 (26)
 + FM 2005 (2)
 + Fodbold (21)
 - Klubportrætter (36)
 + Spillerportrætter (46)
 + Andet (32)
 + Crewportrætserie (16)
 + Julekalender 2005 (25)
 + Hvad nu hvis.. (4)
 + Matador Ligaen (7)
 
Artikler i denne gruppe
Benfica
Hercules CF
Toulouse FC
Sheffield Wednesday Footb...
Torino - with memory in mind
R.S.C. Anderlecht
Azzurri - Empoli
AS Saint-Etienne
AS. Roma
Real Betis
SSC Napoli (FM10)
FM10 Hibernian
FM10: Athletic Bilbao
Rochdale AFC
SSC Napoli
Klubportræt: FC St. Pauli
Klubportræt: Hamburger Sp...
Klubportræt: Hearts
Klubportræt: Wolverhampto...
Klubportræt: Ipswich Town...

 Sider: [1] 2
36 Artikler i denne gruppe  - Klubportræt: Wolverhampton Wanderers
Forfatter   United-styrer
Dato   Mandag d. 27 marts 2006 - 19:59
Overskrift   Klubportræt: Wolverhampton Wanderers
Bedømmelse   * * * * * * (8 Stemmer)


Wolverhampton Wanderers


Historie

Wolverhampton Wanderers startede som et skolehold på Saint Luke’s School i Blakenhall. Rektoren, Harry Barcroft, fik ideen om at skabe et hold af en årgang, som netop havde færdiggjort deres tid i skolen.
Holdet blev først kaldt for Saint Luke’s FC, men de indgik i 1877 et samarbejde med det lokale cricket- og fodboldhold, der gik under navnet The Wanderes. Dette blev en del af det navn vi kender i dag, Wolverhampton Wanderers.
De første år var der ikke meget at se på for eventuelle tilskuere. Forholdene var bestemt ikke noget at prale af, men i 1889 indtog holdet den bane, de også spiller på i dag, Molineux, hvilket var lidt af en revolution for holdet. På banen klarede holdet sig rigtig godt. De blev en del af fodboldligaen i 1888, og allerede året efter var de i FA Cup-finalen, hvor de dog blev besejret med 3-0 af Preston North End.
Fire år senere blev det dog til mere end sølv for Wolves. Denne gang blev det nemlig til en spinkel sejr over Everton i FA Cup-finalen. Derudover var de i finalen i 1896, hvor de led nederlag til Sheffield Wednesday, og i 1906 genvandt de den selv samme turnering ved at slå Newcastle i finalen.

I ligaen gik det ikke nær så godt, i 1906 røg de ned til den næstbedste række og efter flere års hårde forsøg på at vende tilbage til den stærkeste række, røg de i stedet yderligere nedad i 1923.
Det lykkedes dem dog at rejse sig, og i 1932 var de endelig tilbage i den stærkeste række.

De næste mange år etablerede Wolverhampton sig som et af Englands stærkeste hold. Under den tidligere spiller Stan Cullis’ lederskab vandt de 1. division i 1954, 1958 og 1959, og det blev desuden til triumf i FA Cuppen i 1960.

I 1964 blev samarbejdet med Stan Cullis overraskende brudt, hvilket medførte to år i den næstbedste række, inden den nye manager, Ronnie Allen, førte holdet tilbage til den bedste række, og til en UEFA Cup-finale, hvor Tottenham Hotspurs desværre for Wolves-tilhængerne sejrede.

Det næste stykke tid var det lidt ujævnt for Wolves, med perioder i den næstbedste division, men også med mesterskaber i den bedste. Da holdet rykkede ned i 1982, kom brødrene Bhatti til magten. De var ikke specielt vellidte, men holdet kom trods alt tilbage til den bedste række allerede året efter. Det var dog først her, at det for alvor begyndte at gå galt.

Efter mange miserable sæsoner dykkede holdet helt ned til den fjerdebedste række, støtten fra fansene blev kraftigt formindsket, og holdet var tæt på at blive lukket.

I 1986 kom der nye ejere til klubben, som reddede den fra en konkurs. Ikke nok med det, holdet begyndte sågar at spille fodbold igen.
De vandt først fjerde division, derefter tredje og besejrede samme år Burnley på Wembley, i den såkaldte Sherpa Van Trophy.

Sir Jack Hayward købte klubben i 1990. Han var en usædvanlig rig mand, som først ofrede over 200 mio. kroner på stadionforbedring og senere adskillige millioner på spillerindkøb. Efter flere omgange ”lige-ved-og-næsten” lykkedes det i 2003 at kvalificere sig til Premier League. Det blev dog en kort fornøjelse, for efter blot en enkelt sæson var de tilbage i den næstbedste række, hvor de også befinder sig i dag. Sir Jack Hayward trak sig tilbage i slutningen af 2003. Hans søn overtog, og ejer klubben endnu.

Logo og trøjer

Før helvede, i form af Anden Verdenskrig, brød løs, var klubbens trøjer helt "rene". Endnu mere end Barcelonas er i dag. Der var ingen logoer, ingen sponsorere eller noget som helst andet. Dette kom først til Wolves i 1950'erne, hvor klubben begyndte at bruge byens logo på trøjerne. Dette skete dog ikke ofte, det var nemlig kun i de allerstørste kampe, at det blev gjort.

Først sent i tresserne begyndte klubben at have logo på trøjen til hver eneste kamp. Dette logo var en gul baggrund med en ulv i spring, og to W'er nedenunder, som symboliserede klubbens navn, Wolverhampton Wanderers. Dette logo blev sat ved venstre bryst, lige omkring hjertet. Senere blev dette fulgt op af tre ulve i spring, som blev placeret midt på trøjen.

I 1980 begyndte klubben at bruge det logo, vi kender i dag, hvilket er en orange baggrund med et dominerende ulvehoved midt i. Dette blev naturligvis sat på trøjen, og fik siden en masse forskellige variationer, men i sæsonen 1994/1995 gik man tilbage til byens logo på trøjen. Det blev dog ved den ene sæson, hvorefter klubben atter gik tilbage til ulvehovedet, som så har holdt ved lige siden.

Stadion

Wolverhampton, eller Wolves som de ofte kaldes, spiller deres hjemmekampe på det såkaldte Molineux-stadion. Dette har de gjort siden 1889.
Det var ikke meget værd i starten, men gennem 20’erne og 30’erne udviklede stadionet sig, og blev gradvist mere og mere avanceret.

De næste fyrre år skete der ikke meget med stadionet, men da Sir Jack Hayward kom til magten i klubben i 1990, begyndte der at ske store ting med stadionet, og det har udviklet sig hastigt lige siden. Der er i dag plads til ca. 30.000 tilskuere, og ud over det er Molineux et stadion med mange faciliteter, også udover fodbolden, heriblandt en fin restaurant med udsigt til banen, som vi kender det fra flere danske klubber. Denne store renovering af stadionet har i alt kostet klubben omkring 230 mio. kroner.

Legender

Stan Cullis
Den engelske forsvarsspiller Stan Cullis blev født den 25. oktober 1916. Da han voksede op, ville han gerne være journalist, men hans interesse for fodbolden var stor. Det samme var hans talent, så flere klubber var ude efter den unge englænder. Bolton var først ude efter ham, men Wolves snuppede ham lige for næsen af dem, dengang var han kun 17 år.
Han blev straks kaptajn på klubbens tredjehold og spillede overbevisende. Året efter gjaldt det reserveholdet, hvor han også blev kaptajn og spillede endnu en stor sæson. Efter et år på det hold var det endelig blevet tid til hans debut på førsteholdet.
Her blev han også hurtigt kaptajn, hvilket han blev ved med at være. Han fik også debut på det engelske landshold, og da han var 22, tog han også rollen som kaptajn på sit landshold.

Da han stoppede karrieren, var han tæt på at blive træner for Hull, men det lykkedes ledelsen i Wolves at overtale ham til at snuppe et år som assistenttræner.
Da holdets manager, Vizard, i sommeren 1948 blev fyret, var det derfor naturligt at Stan skulle tage over. Dette gjorde han med stor succes, og han førte holdet til triumfer i såvel FA Cuppen som Premier League.

I foråret 1965 rykkede Wolves ned. Det kunne bestyrelsen ikke leve med, så Stan Cullis fik sparket. Efter dette trænede han Birmingham i fem år, før han trak sig tilbage fra sporten i 1970.

Under sine tretten år som spiller i Wolves nåede Stan Cullis at spille 171 kampe.

Stan Cullis døde i februar 2001.

Derek Dougan
En af de mest publikumselskede spillere der nogensinde har spillet i Wolverhampton, er uden tvivl nordirske Derek Dougan.
Derek blev født i januar 1938. Han spillede i mange år fodbold i en lille irsk klub, indtil han, 19 år gammel, kom til Portsmouth. Som barn havde han mest spillet i forsvaret, men Portsmouth besluttede sig for at omskole ham til angriber, hvilket han var meget begejstret for. Det blev til to og et halvt år uden den store succes i Portsmouth, inden han skiftede til Aston Villa, men endnu engang blev han der kun to år. Næste stop var Peterborough United, hvor han såmænd også blev i to år, før turen gik til Leicester City. Her blev det til endnu to år, inden han endelig fandt en klub, som han kunne finde sig til rette hos, Wolverhampton Wanderers.

Under sit første år i klubben hjalp han holdet med at opnå oprykning til den bedste række, takket være næsten et mål per kamp i gennemsnit. De næste to år blev han, med henholdsvis 17 og 14 mål, topscorer i den bedste engelske række. Han blev ved med at score, lige indtil han lagde støvlerne på hylden i 1975. Han nåede over 300 kampe for Wolves, og scorede mere end 120 mål.

Senere vendte han tilbage i en lederstilling, men under klubbens kollaps i 80’erne trak han sig tilbage fra den stilling.

Dagens Wolverhampton

Wolves spiller i dag i den næstbedste engelske række, The Coca-Cola Championship. Her befinder de sig, med ganske kort tid tilbage af sæsonen, på en placering lige uden for playoff-placeringerne, men der er stadig en lille chance for at nå sjettepladsen, som vil sikre deltagelse i playoff-spillet. Den direkte oprykning er dog for længst ude af syne.

Klubbens førstehold består i dag af følgende 32 spillere (i alfabetisk rækkefølge):
Jeremie Aliadiere, Darren Anderton, Colin Cameron, Leon Clarke, Mark Clyde, Carl Cort, Mark Davies, Rob Edwards, Tomasz Frankowski, Ioan Viorel Ganea, Lewis Gobern, Gabor Gyepes, Paul Harrison, Tom Huddlestone, Carl Ikeme, Paul Ince, Mark Kennedy, Jolean Lescott, Keith Lowe, Jackie McNamara, Kenny Miller, Matt Murray, Lee Naylor, George Ndah, Michael Oakes, Seyi George Olofinjana, Kevin O’Connor, Stefan Postma, Rohan Ricketts, Dénés Rosa, Maurice Ross, Ki-hyeon Seol.

Af disse navne er det nok den 38-årige veteran, Paul Ince, der klinger mest, men han stopper dog karrieren når den igangværende sæsonen er slut. Derudover er 33-årige Darren Anderton også et af holdets store navne.
Truppen er alt i alt stærk, i forhold til de andre hold i første division. Det bør kunne lade sig gøre for holdet at rykke op inden for de næste fem år. Manden som skal sørge for dette, er selveste Glenn Hoddle, som har spillet i alt 53 landskampe for England, og efterhånden er blevet 48 år.

De mest giftige spillere hos Wolves er Kenny Miller og Carl Cort, som i denne sæson hver har nettet 11 gange, hvilket er nok til at være årets topscorer i Wolverhampton. Desværre for Wolves er Kenny Miller ikke længere en del af truppen, når sæsonen er ovre.

Præcis som alle andre fodboldklubber med respekt for sig selv, har Wolverhampton naturligvis deres egen hjemmeside. Den hedder http://www.wolves.co.uk.

Football Manager

I Football Manager-regi spiller holdet ikke overraskende i Coca-Cola Championship, altså den næstebedste engelske række. Du har et fint lille overskud på cirka 20 mio. kroner, mens dit transferbudget er oppe og runde de 10 mio. Spillermaterialet ser heller ikke alt for tosset ud, og selvom forventningerne fra både din bestyrelse og pressen er, at du bare skal opnå en sikker midterposition, bør målet allerede fra første sæson være at blande sig i oprykningskampen. Playoff ligner absolut ikke noget uopnåeligt mål. God fornøjelse…


Torsdag d. 04 juli 2013 ~ Benfica
Lørdag d. 28 april 2012 ~ Hercules CF
Tirsdag d. 24 januar 2012 ~ Toulouse FC
Søndag d. 10 april 2011 ~ Sheffield Wednesday Football Club
Fredag d. 18 marts 2011 ~ Torino - with memory in mind
Fredag d. 06 august 2010 ~ R.S.C. Anderlecht
Lørdag d. 05 juni 2010 ~ Azzurri - Empoli
Tirsdag d. 25 maj 2010 ~ AS Saint-Etienne
Tirsdag d. 18 maj 2010 ~ AS. Roma
Mandag d. 10 maj 2010 ~ Real Betis
Tirsdag d. 23 februar 2010 ~ SSC Napoli (FM10)
Fredag d. 29 januar 2010 ~ FM10 Hibernian
Tirsdag d. 05 januar 2010 ~ FM10: Athletic Bilbao
Mandag d. 20 april 2009 ~ Rochdale AFC
Onsdag d. 08 november 2006 ~ SSC Napoli
Fredag d. 28 juli 2006 ~ Klubportræt: FC St. Pauli
Mandag d. 03 april 2006 ~ Klubportræt: Hamburger Sports-Verein
Fredag d. 31 marts 2006 ~ Klubportræt: Hearts
Mandag d. 27 marts 2006 ~ Klubportræt: Wolverhampton Wanderers
Onsdag d. 15 marts 2006 ~ Klubportræt: Ipswich Town Football Club

 Sider: [1] 2
(Denne artikel er vist 1305 gange)

Kommentarer til denne artikel (2)

Log ind for at kommentere denne artikel

wirenfeldt
06 apr 2006
23:52

  Savner lidt billeder? :) Men fin artikel ellers!!

 
Heavil
27 mar 2006
22:53

  Det bør vist lige nævnes, at Kenny Miller forlader klubben til sommer.. :)

 
This site is not endorsed by Sports Interactive or SEGA and is intended for entertainment purposes only. « More Info »
©2005-2018, FmFreaks.dk
                                         Forum Powered by SMF 1.0.5 · SMF ©2001-2010