home forum contact
 
  Velkommen
Gæst
Søg
 
SENEST AKTIVE EMNER
Glemt din kode?
Registrer
Dato Forfatter Forum Emne
17 Mar 2024, 23:29 Fadbamsen Skadestuen ryger ud i online spil.
03 Mar 2024, 06:12 DeBuur Skadestuen Kan ikke vælge Liverpo...
23 Feb 2024, 20:56 ydersog Klubsøgnin... Manchester United
23 Feb 2024, 10:12 valverde4ever Pro Cyclin... Cycling Career - Kan d...
23 Feb 2024, 00:14 g00n Blogs Minimalistic 2020
19 Feb 2024, 14:02 rheya Omklædning... Home Grown spillere?
29 Jan 2024, 11:35 Mulle68 Nostalgi Patches CM 4
Antal Registrerede Brugere: 23286
  1 Bruger, 477 Gæster Online.

Indlæg: 1132681 over 31362 Emner
Nyeste Bruger: pinkcitymodel
ARTIKLER

~ Artikelgrupper ~
 + FM2018 (1)
 + FM2017 (1)
 + FM 2016 (3)
 + FM 2015 (1)
 + FM 2014 (1)
 + FM 2013 (6)
 + FM 2012 (2)
 + FM 2011 (8)
 + FM 2010 (7)
 + FM 2009 (7)
 + FM 2008 (14)
 + FM 2007 (11)
 + FM 2006 (26)
 + FM 2005 (2)
 + Fodbold (21)
 + Klubportrætter (36)
 + Spillerportrætter (46)
 + Andet (32)
 + Crewportrætserie (16)
 + Julekalender 2005 (25)
 - Hvad nu hvis.. (4)
 + Matador Ligaen (7)
 
Artikler i denne gruppe
De tre store
The Big Change
Skotterne udfordrer England
København pakker tasken

 Sider: [1]
4 Artikler i denne gruppe  - De tre store
Forfatter   Hawk1nZ
Dato   Tirsdag d. 16 februar 2010 - 21:16
Overskrift   De tre store
Bedømmelse   * * * * * * (12 Stemmer)




Lige siden det, der måske bedst kan betegnes som tidernes morgen, er der tre europæiske ligaer, der i særlig grad har skildt sig positivt ud. Her snakker vi selvfølgelig om den engelske Premier League, den spanske La Liga og den italienske Serie A. Niveauet i disse tre lande er kendt for lige at være en tand højere end andre steder, og holdene herfra, har i sandhed domineret den europæiske fodboldscene gennem de mange år.
   En æra ser dog ud til at have nået sin ende – I hvert fald hvis udviklingen fortsætter. Ekspert efter ekspert gentager de hårde ord. Ord, som for nogle er lyset og belønningen for det store arbejde de har udrettet! Ord, der for andre, kan virke usande, og direkte hårde og personlige.


Citaterne står i kø i blandt diverse medier. Ved enden af sidste sæson, udtalte det anerkendte fodboldmagasin, Goal, sig således: ”Zlatan Ibrahimovic og Kaka fremstår som få af de spillere, der kan redde Serie A fra at falde i glemsel”.
   Ekspertene er mange, men meningerne få. Zlatan og Kaka er nu begge fortid i Serie A, og ligaens kandidatur til en plads blandt Europas tre bedste ligaer hænger på et tyndt mandat, og ikke mindst den tyske Bundesliga, presser på for at overtage denne værdighed.



Ekspert eller ej, så vil jeg dog forsøge, at lade FM komme med sit bud på en udvikling på netop dette punkt.
Måden jeg vil gøre dette på, er ved at dele ligaerne op på ny, denne gang ikke efter geografisk placering, men derimod efter omdømme og niveau. Som en konsekvens af dette, vil de syv bedste mandskabet i Premier League komme til at stå overfor de syv bedste fra Spanien og de seks bedste fra Italien. På samme måde, vil de syv midterhold i Premier League tage udfordringen op mod de seks midterhold fra La Liga og de syv midterhold fra Serie A. I den sidste række, vil bundholdene fra alle tre ligaer mødes til en fight om national og international ære!



Formålet er, at vi dermed kan se, hvilke nationer der faktisk har de bedste top-, midt- og bundhold. Hvad ender det med, når Premier Leagues bundregion tager kampen op mod Serie As ditto? Er det italienske midterfelt stærkere end La Ligas ditto? Svarene på disse spørgsmål, og mange flere, vil vi nu få – Omend ikke i virkeligheden, så i hvert fald ifølge FM!

For god ordens skyld, får I nu her et overblik over de tre ligaer, sådan som de nu ser ud, forud for holdenes, måske vigtigste sæson nogensinde:

Topgruppen     |     Midtergruppen     |     Bundgruppen


Mens spændingen stiger, nervøsiteten sitrer og svaret endnu udebliver, kan vi prøve at se på nogle af de facts som holdene  fra hver region rummer:

Topgruppen:
Vi starter med at kigge nærmere på topgruppen. Det siges, at økonomien styrer mere og mere indenfor professionel fodbold. Set ud fra dette perspektiv, så bør det være interessant at kigge nærmere på klubbernes økonomi. Hvis vi deler dem op, efter hvilken nationalitet klubberne har, så er det således, at de spanske klubber overraskende ligger sig i spidsen. De spanske klubber har i gennemsnit en værdi på hele 1814 mio./klub. England ligger lige i hælene med en gennemsnitsværdi på 1720 mio./klub, mens Italien er langt bagefter med en gennemsnitsværdi på kun 1015 mio./klub. Værd at bemærke er det dog, at de spanske klubbers føring ene og alene må tilskrives de to giganter, Barcelona og Real Madrid, der tilsammen har en gennemsnitsværdi på hele 4280 mio..
   Ser vi på, hvorvidt klubberne er nye eller gamle, så ligger ligaerne, set ud fra topfeltet, meget lige. Englands klubber er en smule ældre, men det skyldes alene at fodbolden blev 'opfundet' i det britiske, og ikke i det sydlige Europa.


Midtergruppen:
Midterfeltet er altid en svær gruppe at spå om. Flere af holdene kan ligge lige på grænsen af enten topfeltet eller bundgruppen. Igen ser vi først på økonomien.
Denne gang er det omvendt. Nu ligger Italien sig solidt i front med en gennemsnitsværdi på hele 422 mio./klub. England ligger igen nr. 2, denne gang med en gennemsnitsværdi på 277 mio./klub. Spanien må finde sig i at ende sidst, denne gang med 240 mio./klub.
   Klubbernes alder ligger også denne gang meget lige. Italien har en enkelt yngre klub i form af Sampdoria, mens resten ellers er fra omkring århundredeskiftet. England er endnu engang indehaver af de ældste klubber, igen af samme grund som for topklubberne
.

Bundgruppen:
Bundgruppen bør

Kan Premier League-klubberne
vise klassen?
være de dårligste hold i hver region. Et ordsprog lyder, at ingen kæde er stærkere end dens svageste led. I så fald, da bør denne region afgøre, hvilken af de tre ligaer der er stærkest. Vi starter igen op med et kig på økonomien.
Igen ligger Spanien sig sikkert i førersædet. Især Getafe er med til at trække resultatet op med deres værdi på hele 420 mio. Samlet ligger Spanien på 232 mio./klub, hvilket er langt højere end England. England ender som nr. 2, med en gennemsnitsværdi på 189 mio./klub. Tilsidst kommer igen Italien, denne gang dog ret tæt på England, da de havde en gennemsnitsværdi på 179 mio./klub.
   Ser vi igen på klubbernes dåbsattest, så rummer Spanien markant flere unge klubber en både England og Italien. Cirka halvdelen af holdene er fra efter Anden Verdenskrig, hvor de nyeste er Getafe og Almeria, der begge først dukkede op i løbet af 1980'erne. I både England og Italien er der en tendens til lidt yngre klubber end blandt storholdene, men der er stadig klart overtal af gamle klubber, og de nyeste er helt tilbage fra 1930'erne.



En Bombe Er Landet:

Så er vi klar til resultaterne, og det må siges, at der venter en mindre overraskelse. Én sæson er nu gået, og i hver gruppe har holdene nu kæmpet indbyrdes mod hinanden. Vi starter igen i topgruppen:

Topgruppen:
Ser man alene på de europæiske præstationer i de foregående år, så burde der være lagt op til en engelsk dominans, med en lille tvist af spansk fodbold. Italien har mildest talt haft det svært i Champions League i de foregående år, men dette var dog ikke at se i denne sæson. Allerede halvvejs i sæsonen viste de italienske mandskaber klassen, og to italienske mandskaber var at finde i top fem sammen med to engelske og et enkelt spansk. Inter havde lagt sig i spidsen med et lille forspring, blot som det er deres 'vanlige' stil i Serie A.
   I bunden kunne vi være vidne til endnu en overraskelse på dette tidspunkt. Deportive, Villareal og Sevilla, alle spanske mandskaber, havde lagt sig solidt i bunden, og med Valencia som nærmeste hold over stregen, var der virkelig dømt kamp til stregen for de spanske hold i anden del af sæsonen, såfremt æren skulle reddes.


Efter 38 runder kunne overraskelsen så blive en realitet. Inter kunne løfte trofæet efter en god sæson. Juventus blev toer, mens engelske Chelsea og Tottenham lå lige bagefter. I bunden var der rokeret lidt, men det var stadig de samme tre spanske mandskaber der lå til nedrykning. Valencia havde avanceret en enkel position, således at det nu var italienske Fiorentina der lå lige over stregen.
   Ser over hele rækken, så var den store positive overraskelse, de italienske mandskaber. To hold i top fem, endda de to øverste, samt ingen hold til nedrykning, der er godkendt, sammenlignet med modstanderne. Mens de engelske hold ikke helt formåede at hive trofæet hjem, så var de over hele linjen den mest stabile nation. Med Arsenal som en intern bundprop på en 14. plads, så var deres klasse rigtig tydelig gennem sæsonen. De spanske mandskaber blev sæsonens skuffelse. Hele 4 hold blandt bundens sidste 5, er intet mindre end skuffende. Når bedste hold så samtidig er Atletico på en 5. plads, svagt forfulgt af Barcelona på en 7. og Real Madrid på en skuffende 11. plads, så er konklusionen klar. Det må være en om'er.



Midtergruppen:
Igen her viste de italienske mandskaber flaget allerede tidligt i sæsonen. Efter lidt over en halv sæson var dominansen tydelig. Tre hold i top 5, og hele 6 hold i top 8, det kræver respekt. Foruden de italienske klubber havde også Aston Villa og

De spanske mandskaber
har skuffet fælt!
Fulham sikret sig lidt engelsk indflydelse. Trods den manglende repræsentation i toppen, så var det spanske niveau dog ikke helt i hegnet. 5 hold i midterfeltet, og kun Mallorca i blandt de sidste 6 mandskaber - Dog på en klar sidsteplads. De engelske hold var 'bedst' repræsenterede i bunden, hvor hele 5 hold var at finde blandt de sidste 8 mandskaber.


Mod sæsonafslutningen prøvede de spanske og engelske mandskaber at så splid i den italienske dominans, men det virkede dog kun delvist. Med hele 4 hold i top 5 viste Italien klassen, hvor Napoli endte som endelig vinder af rækken, skarpt forfulgt af Sampdoria og Aston Villa. Netop Aston Villa var det bedste engelske bud på en topkandidat. Generelt set kom de engelske bedre med i anden halvdel, hvor Bolton dog måtte rykke ned, og hvor West Ham lå lige på grænsen af nedrykning. Ellers kom de bedre med, hvor de overtog store dele af den øverste halvdel af tabellen. De spanske hold faldt i tabellen, og endnu en skuffelse vil være en realitet. Mallorca endte som nr. 18, kun 'overgået' af Bolton og Atalanta der spillede værre. Med yderligere 4 hold blandt rækkens dårligste 8 mandskaber, så var det en yderst svag præstation, og endnu en gang må det siges, at dette er en om'er for de spanske mandskaber.



Bundgruppen:
Bundens fejde var måske den mest vigtige af dem alle. Måske var det derfor, at rækken allerede i starten viste sig som yderst broget, og uden nogen klar dominans. En lille dominans kunne det dog blive til de engelske hold. Selvom top 6 bestod af to hold fra hver nation, så var det engelske Burnley der havde lagt sig i spidsen ved halvvejen. I bunden var der dog et lidt tydeligere mønster. Kun to engelske mandskaber blandt de sidste 8, godt nok med Wigan som bundprop, berettigerede til et lille overtag.

Ved enden af sæsonen var overtaget en lille smule større. Nu var hele 3 engelske mandskaber blandt de bedste 5, og trods at mesterskabet ryg til Spanien og Getafe, så var det dog en klar engelsk dominans. Både England og Italien havde kun 2 hold hver blandt de sidste 8 mandskaber, mens Spanien endnu en gang trak nitten og må betegnes som de svageste. Hele 4 hold blandt de sidste 8, og kun 1 hold i top 5 - Det er bare ikke godt nok til at få prædikatet, som verdens næstbedste liga.



Cupturneringerne:
Blot for at understrege den manglende spanske dominans, så synes jeg også at cupturneringerne skulle med, eller nærmere - Finalerne.
   Tendensen har været tydelig i alle tre grupper. De engelske og italienske mandskaber har simpelthen været bedst når det gjaldt, og dette er kommet til udtryk gennem tre finaler, med hele seks engelske og italienske mandskaber - De spanske farver var altså slet ikke repræsenteret.
   Udfaldet af disse finaler var to italienske sejre og en enkelt engelsk. Med dette i tankerne, så hersker der nu ingen tvivl om, hvad FMs dom over de internationale tendenser, er.



Konklusionen:
Konklusionen er klar!

De italienske hold
har præsteret langt
bedre end forventet
Mens de engelske mandskaber kun med neglene forsvarede æren som den bedste række i Europa, så måtte de spanske mandskaber erkende, at på trods af mange stjerner og titlen som Premier Leagues nærmeste forfølger, så var de simpelthen de dårligste blandt disse tre ligaer. I alle tre grupper var de spanske mandskaber de ringeste, og kun få hold har præsteret en toppræstation i denne sæson.
   Alt imens de spanske mandskaber var i problemer og de engelske mandskaber spillede på det jævne, så viste de italienske mandskaber virkelig kaliber, da de i alle tre grupper viste sig som værende blandt de stærkeste. Kun i bundstriden blev de overhalet indenom, ellers var de bedst i toppen og sikrest i bunden af tabellerne.


Ser vi alene på FM, så er der altså ikke noget der tyder på at de italienske mandskaber falder agterud, sammenlignet med Premier League og La Liga. Ganske vist, så ja - Mange af stjernerne har i de senere år skiftet til de andre ligaer, men rent taktisk, og set over det samlede niveau, så har holdene her vist, at ifølge FM, så kan de sagtens stadig følge de andre store ligaer.

Selvom man kan konkludere en del ud fra denne simulering der nu er lavet, så er der dog også usikre elementer. Vi skal huske, at simuleringen kun er foregået over én sæson. Hold kan skuffe, og hold kan overpræstere - Dette tager artiklen ikke højde for - Grundene bag den korte simulation skyldes, at mange af de store klubbers økonomi er baseret på international succes, og det får de ikke alle i disse gruppesammensætning er. Et andet svagt element er, at selvom FM er nok så realistisk, så er det trods alt et spil, og ikke virkeligheden. Realiteten er, at i de senere år er Serie A faldet bagefter, men her fik vi dog en 'second opinion' - Omend den så er fra FM Wink





Skrevet af: Swizz CataR


Tirsdag d. 16 februar 2010 ~ De tre store
Torsdag d. 24 december 2009 ~ The Big Change
Lørdag d. 14 marts 2009 ~ Skotterne udfordrer England
Onsdag d. 11 marts 2009 ~ København pakker tasken

 Sider: [1]
(Denne artikel er vist 5362 gange)

Kommentarer til denne artikel (12)

Log ind for at kommentere denne artikel

freche
07 aug 2010
19:07

  Hvor skal jeg ligge den hen ;)?

 
Søgaard
21 feb 2010
01:09

  Som Swizz CataR skriver i det forgående indlæg, så er den at finde i downloadsektionen.
Helt præcis her: http://www.fmfreaks.dk/index.php?action=download;id=711

 
veile
20 feb 2010
17:46

  Hvor kan man hente Databasen hertil?

 
Swizz CataR
19 feb 2010
18:53

  Jeps. De eneste ændringer i db'en er i de øverste rækker. Resten er som normalt, men det kan I jo selv ændre, hvis det er. Men netop dette har været med til at gøre, at jeg kun simulerede én sæson frem.

- Db'en ligger i downloadsektionen, under rodekassen :)

/Jakob

 
arild88
18 feb 2010
18:29

  Rigtig god artikel! Vil gerne give db'en et forsøg, men hvad sker der med nedrykning og oprykning? Rykker der så coca cola championsship hold op blandt de bedste?

 
jallerpapie
18 feb 2010
15:33

  Genialt og opsigtsvækkende! ved det kun er et spil men synes virkelig det er sjovt at de italienske hold var så dominerende! især i midtergruppen 4 hold i top 5! :P

 
Swizz CataR
17 feb 2010
19:30

  #TBM DK

Undskylder de få fejl der nu måtte være, men er nu af den opfattelse at der er tale om ganske få :)

# Leviathan

Som det nævnes i artiklen, så er holdenes inddeling i de forskellige turneringer blevet valgt ud fra deres reputation ifølge FM. På den konti havde Everton og Tottenham flere end Villa, så derfor den rækkefølge :)

 
TBM_DK
17 feb 2010
17:14

  Rigtig fin artikkel, men der er dog en del små fejl rundt omkring, som man godt kunne have undgået ved en nærlæsning. Ellers fremragende initiativ ;)

 
Leviathan
17 feb 2010
15:37

  forstår ikke hvorfor aston villa ikke er i toppen istedet for everton eller tottenham, men ellers ok artikel

 
Swizz CataR
17 feb 2010
14:17

  #hedengran:

Det er da en mulighed vi hurtigt kan tage op, såfremt der er ønske for det :) Dog skal det siges, at såfremt der spilles flere år frem, vil magtbalancen i spillet nok skifte, men det behøver jo ikke ødelægge glæden :)

#NikolajH:
Mange tak for roserne. Håber skam også at arbejdet er til gavn for jer brugere, det er jo derfor det laves :)

 
hedengran
17 feb 2010
13:06

  Super artikel. God læsning, og god opsætning. Er det sådan der er mulgihed for at ligge en DB op af denne fantastiske ide? :)

 
NikolajH
17 feb 2010
11:13

  Ederbankme en god idé du har fået dig der. Utrolig spændende læsning og et meget interessant resultat du har fundet frem til. At se mægtige Real Madrid faile fuldstændig, det er satme god humor. Crewet har virkelig godt af at have en mand som dig.

KIU!

 
This site is not endorsed by Sports Interactive or SEGA and is intended for entertainment purposes only. « More Info »
©2005-2018, FmFreaks.dk
                                         Forum Powered by SMF 1.0.5 · SMF ©2001-2010