home forum contact
 
  Velkommen
Gæst
Søg
 
SENEST AKTIVE EMNER
Glemt din kode?
Registrer
Dato Forfatter Forum Emne
01 Jun 2024, 21:57 Wester Jr. Blogkonkur... The beautiful game
01 Jun 2024, 11:16 Bubbles Blogkonkur... #12 - Danish Viking Wa...
31 Maj 2024, 17:14 cartoon Klubsøgnin... Manchester United
30 Maj 2024, 15:49 szukizek Blogkonkur... 10# Hjertet banker kun...
27 Maj 2024, 20:09 warmon Blogkonkur... [33] Journeyman - Syv ...
19 Maj 2024, 05:48 valverde4ever Pro Cyclin... Cycling Career - Kan d...
13 Maj 2024, 13:45 Svartowiz Blogkonkur... Blogkonkurrencen 2024 ...
Antal Registrerede Brugere: 23318
  0 Brugere, 219 Gæster Online.

Indlæg: 1132813 over 31368 Emner
Nyeste Bruger: godrejsunrisee...
ARTIKLER

~ Artikelgrupper ~
 + FM2018 (1)
 + FM2017 (1)
 + FM 2016 (3)
 + FM 2015 (1)
 + FM 2014 (1)
 + FM 2013 (6)
 + FM 2012 (2)
 + FM 2011 (8)
 + FM 2010 (7)
 + FM 2009 (7)
 + FM 2008 (14)
 + FM 2007 (11)
 + FM 2006 (26)
 + FM 2005 (2)
 + Fodbold (21)
 + Klubportrætter (36)
 + Spillerportrætter (46)
 + Andet (32)
 + Crewportrætserie (16)
 + Julekalender 2005 (25)
 - Hvad nu hvis.. (4)
 + Matador Ligaen (7)
 
Artikler i denne gruppe
De tre store
The Big Change
Skotterne udfordrer England
København pakker tasken

 Sider: [1]
4 Artikler i denne gruppe  - The Big Change
Forfatter   Hawk1nZ
Dato   Torsdag d. 24 december 2009 - 11:56
Overskrift   The Big Change
Bedømmelse   * * * * * * (11 Stemmer)




Skrevet af Erzael


Så er det blevet tid til en artikel fra min side. Den kommer til at omhandle et helt specielt scenarie hvor jeg har byttet toppen af England, hvilket indkluderer The Big Four, ud med toppen af Spanien, som blev Real Madrid, Barcelona, Valencia og Sevilla. Det er et projekt jeg længe har tænkt over at prøve, og da jeg så endelig fik min computer igen, så kunne jeg ikke vente med at komme igang.
Jeg har simuleret en enkelt sæson frem i spillet, for at få et billede af hvordan det ville gå topholdene hvis de på et tidspunkt flyttede grænser. Jeg håber du vil nyde denne artikel, og jeg vil bare sige velkommen til The Big Change.



LIVERPOOL
Første halvdel kommer til at omhandle spanske Primera Division, og den første klub jeg vil skrive om er Liverpool. En klub som skulle få det svært mod de andre engelske hold i ligaen, men legende let mod de spanske klubber. Som optakt til sæsonen gjorde Liverpool sig tre indkøb. De to første handler var begge unge talenter, mere præcist Mats Rits og Funso Ojo, som ikke skulle få den store indflydelse på denne sæson. Den tredje spiller var den eneste som kunne agere førsteholdsspiller i denne sæson. Det var Juraj Kucka som ankom fra Sparta Prag. Ved vinterpausen var de på jagt i en spansk klub, nemlig Valencia. Her signede de González Nacho som ankom for 23 millioner kroner i januar.

Den første spanske klub som fik nedlagt Liverpool var Tenerife. Det var i 6. spillerunde, hvor de blev sendt hjem med et 2-1 nederlag. Inden da havde de tabt til Arsenal, men Liverpool var hurtigt oppe på hesten igen, og begyndte virkelig at rykke fremad i ligaen, bl.a. med sejre over Villarreal, Athletic Bilbao og Deportivo. Et hold de skulle få problemer med var Atletico Madrid. På en måned tabte de hele to gange til dem, og begge gange blev det til et smalt 1-0 nederlag.

I Champions League skulle det ikke få nogen indflydelse at Liverpool var røget til Spanien. De cruisede igennem deres gruppe, som bestod af Standard Liege, Dynamo Kiev og Lyon. Det blev til en førsteplads med 13 point, og så stod Porto ellers for skud i den næste knockoutrunde. Her blev det til en samlet 4-1 sejr, og så var man ellers klar til kvartfinalen. Her ventede ligakonkurrenten Arsenal, og det blev en alt for stor mundfuld for Liverpool. Med et samlet 1-4 resultat, så var man ude af dette års udgave af Champions League.

I ligaen fik de point i næsten hver eneste kamp de spillede, og selvom det hele 12 gange i sæsonen blev til et enkelt point, så lod Liverpool aldrig ryge så langt ned at man ikke var samlet med de øvrige engelske hold. De sluttede sæsonen af med en 4-1 sejr over Zaragoza, og så var en 4. plads ellers i hus. De sluttede af med 72 point, 20 sejre, 12 uafgjorte og 6 nederlag.

CHELSEA
Chelsea var ude og spendere 320 millioner kroner på indkøb i de første to måneder. Først blev Liédson hentet fra Sporting CP for 62,5 millioner kroner. Herefter kom 24-årige Filipe til fra Deportivo, for en sum på 110 millioner kroner. Chinedu Obasi blev hentet fra Hoffenheim for 92,5 millioner kroner, og til sidst blev den noget ældre Giuly hentet fra franske PSG for 57,5 millioner kroner. Chelsea skilte sig af med Malouda som blev lejet ud til Tottenham, Kalou som blev lejet af Marseille, og til sidst Paulo Ferreira der tog turen til Zaragoza.

Chelseas første nederlag kom allerede i femte spillerunde. Her mødte de Almeria på udebane, og det blev til et bittert 0-1 nederlag. Herefter skal vi først frem til slutningen af januar for at finde det næste nederlag, hvilket var i en kamp mod Zaragoza. Slutresultatet blev 2-3, og det var blot det andet nederlag i ligaen. Chelsea kørte alt for let forbi de spanske klubber, og flere gange blev kampene vundet med tre mål eller mere.

I Champions League havde Chelsea det også alt for nemt i gruppespillet. Det blev til en førsteplads, og hele 15 point, efter de havde spillet mod Shakhtar, Anderlecht og Levski. Måske også en lidt for let gruppe for deres vedkommende. De kom dog kun til den første knockout runde, hvor Real Madrid blev deres stopklods. Et samlet 3-1 nederlag, og så var Chelseas europæiske eventyr slut.

I ligaen blev det til 7 point i alt imod de andre engelske hold, og samlet fik Chelsea hevet en tredjeplads i hus. Med 83 point var de hele 11 point foran Liverpool efter årets sidste kamp. Det blev til 25 sejre, 8 uafgjorte og 5 nederlag.

MANCHESTER UNITED
Manchester United var virkelig ude og spendere mange penge i sommerens transfervindue. Gary Cahill blev hentet fra Bolton for 117 millioner kroner, Balázs Dzsudzsák kom fra PSV for 112 millioner kroner, og dagen efter kom Dortmunds Jakub Blaszczykowski for 70 millioner kroner. Inden august var omme havde Paolo De Ceglie fra Juventus og Yaya Sanogo også taget turen til United for hhv. 147 og 17 millioner kroner. Danny Welbeck var den eneste betydningsfulde spiller som forlod United. Han tog til Zenit for 45 millioner kroner.

Manchester havde det nemt lige fra starten af. De fik sejr efter sejr i de første par runder, men Atletico Madrid bød på det første nederlag. Det endda på hjemmebane hvor Atletico slap ud af opgøret med en 2-3 sejr. Det blev kun til 5 point i alt imod de øvrige engelske hold i Primer Division. Men ligesom de andre engelske mandskaber, så havde Manchester det generelt nemt mod de spanske hold.

Manchester United kunne nyde at de var kommet i gruppe med Juventus, Rangers og Unirea Urziceni, for det blev til hele 15 point i de 6 kampe i Champions League. I første knockoutrunde blev det til en samlet 4-1 sejr over danske FC København, men ligesom Liverpool måtte United stoppe i kvartfinalen, da de samlet tabte 3-1 til Lyon.
 
Manchester sluttede sæsonen af med en 3-1 sejr over Tenerife, og kunne dermed sikre sig sølvmedaljerne i Primera Divison. Med 27 sejre, 5 uafgjorte og 6 nederlag blev der skrabet 86 point sammen, hvilket var 3 mere end Chelsea kunne få ud af sæsonen.

ARSENAL
The Gunners indledte året med at lave 3 indkøb. Kyriakos Papadopoulos kom fra Olympiakos for 16 millioner kroner, efterfulgt af Francesco Modesto fra Genoa for en sum på 67,5 millioner kroner. Tyskeren i pølseenden var Tobias Weis, som kom til fra Hoffenheim for 45 millioner kroner. Af betydningsfulde salg kunne man finde Emmanuel Eboué som tog turen til tyske Bayern München for 35 millioner kroner.

Arsenal indledte sæsonen med at spille sig i Champions League efter en samlet 6-0 sejr over Sivasspor. Herefter kom starten på Primera Division, hvor det blev til en flot 5-0 sejr over Mallorca. Herefter blev Villarreal, Zaragoza og Atletico Madrid nedlagt. Hold som egentlig skulle være de spanske udfordrere, men de blev hurtigt kørt over af The Gunners.

I Champions League fik Arsenal trukket kongeklubben Real Madrid, Marseille og Partizan. Med 3 sejre, 2 uafgjorte og et enkelt nederlag vandt de gruppen med 11 point. I første knockoutrunde vandt de knebent samlet 1-0 over ukrainske Shakhtar. Herefter blev det som tidligere nævnt til en samlet 4-1 sejr over Liverpool. I semifinalen fik de trukket franske Lyon. Efter et 2-0 nederlag i Frankrig, blev det hjemme til en 2-1 sejr over franskmændene, men det er som bekendt ikke nok, og dermed var Arsenal ude af turneringen.

Selvom Arsenal var det engelske hold i Spanien som havde spillet flest Champions League kampe, så var det ikke noget problem at køre guldmedaljerne i hus. Mod de øvrige engelske hold blev det til hele 13 point i 6 kampe. De sluttede sæsonen af med en skuffende 0-0 uafgjort mod Racing, men de fik alligevel førstepladsen i Primera Division med hele 90 point. Med 27 sejre, 9 uafgjorte og kun 2 nederlag fik Arsenal guldet, og overlegent må man nok sige.



KONKLUSION
Nu har I fået resultatet af de engelske holds placeringer i Spanien. Som i kan se så blev de andre spanske kandidater ikke noget problem for The Big Four, og det endte med placeringerne 1-4 for vores engelske mandskaber. Det ville derfor ikke være noget problem for englænderne at flytte en tur til syden.



SEVILLA
Sevilla fik i løbet af året spenderet 137 millioner kroner. I sommervinduet ankom fire spillere. Først blev Hugo Ibarra hentet fra Boca for 17 millioner kroner. Herefter ankom Charlison Benschop fra RKC for 14 millioner kroner. Jason Steele blev signet gratis fra Middlesbrough, og til sidst kom Nill De Pauw fra Lokeren for 7,5 millioner kroner. I januar blev det til to handler, i form af Miguel Torres fra Getafe for 85 millioner kroner, og José Manuel, en regen, fra Tenerife for 13 millioner kroner.

Sevilla lagde skidt ud i Premier League da de tabte premieren til Valencia 0-1. Det blev dog herefter til sejre over bl.a. Aston Villa, Real Madrid og Barcelona.

I Champions League røg Sevilla i Gruppe E, hvor de fik sikret sig en førsteplads efter at have mødt AZ Alkmaar, Atletico Madrid og Zürich. I første knockoutrunde blev det til et samlet nederlag til Juventus på 2-0, og så var Sevillas eventyr i Europa ellers slut.

Sevilla fik det dog svært i Premier League. Med meget bitre nederlag i løbet af sæsonen, mange med et enkelt mål til meget mindre hold, så endte Sevilla udenfor toppen i denne sæson. De fik faktisk kun skrabet 55 point, efter 16 sejre, 7 uafgjorte og 15 nederlag, og dermed en 8. plads. Dermed blev det ikke til ren overlegenhed for de spanske hold i England, og vi har nu allerede set at The Other 16's kan hamle op med toppen af Spanien.

VALENCIA
I sommervinduet brugte Valencia ikke overvældende med penge. Der blev faktisk kun brugt 17 millioner kroner i det første vindue fra Valencias side. Først blev Michele Fornasier hentet på en fri transfer. Herefter ankom Angelo Balanta fra Q.P.R for 5,25 millioner kroner. Det blev fulgt op af Claude Makélélé fra PSG for 8 millioner kroner. Sidst på sommeren ankom Luke Freeman fra Arsenal for 3,75 millioner kroner. I vinterens mørke ankom Zacharie Boucher på en fri transfer fra Havre AC, og bagefter kom Gianpaolo Bellini fra Atalanta for 50 millioner kroner.

Som tidligere nævnt blev den første kamp i Premier League vundet med et enkelt mål over Sevilla. Det blev fulgt op af 2 nederlag mod hhv. Everton og Tottenham. Det blev også til nederlag mod bl.a. Birmingham, Manchester City og Hull. Lidt skuffende må man sige hvis man er Valencia fan.

Valencia var med i Europa League i denne sæson. Først skulle de lige kvalificere sig ved at spille mod APOEL. Det blev til en samlet sejr på 4-0, og så kom de i gruppespillet. De vandt deres gruppe overlegent mod Lazio, Lech og Slavia Prag. Første knockoutrunde blev dog allerede til endestationen for Valencia. Bayern München vandt samlet 5-3, og sendte dermed Villa og Co. ud af Europa League.

Premier League blev for Valencias sluttet af med en kedelig 0-0 kamp mod Portsmouth, og så kunne man ellers se tilbage på et meget spændende år. Med op og nedture fik Valencia skrabet 20 sejre, 7 uafgjorte og 11 nederlag til sig, og dermed en 5. plads i Premier League. Ikke optimalt af de spanske hold indtil videre må man nok sige.

BARCELONA
255 millioner kroner blev brugt af Barcelona over de to transfervinduer i denne sæson. Der ankom 3 spillere i både sommerens og vinterens vindue. I de første to måneder købte de Tranquillo Barnetta fra Leverkusen for 110 millioner kroner, Jose Baxter fra Everton for 42 millioner kroner samt Martin Zeman fra Sparta Prag for 19 millioner kroner. I 2010s første måned fik de så købt tre yderligere spillere. Robert Lewandowski kom fra Lech for 39 millioner kroner, Mark Beevers tog turen fra Sheffield Wednesday for 30 millioner kroner, og vinduets sidste indkøb bestod af David Goodwillie, som kom fra Dundee United for 16 millioner kroner.

Debuten for Barcelonas vedkommende, i Premier League, bestod af en kamp mod Manchester City. Det blev en kedelig 0-0 kamp, men man fik sparket sæsonen igang, hvilket var det vigtigste. Wolves fik allerede lagt Barcelona ned i tredje spillerunde, men udøver det så havde Barca ikke de store problemer med de små engelske mandskaber.

I Champions League havnede Barcelona i Gruppe C, som bestod af Porto, Rubin Kazan og franske Bordeaux. Barcelona vandt suverænt gruppen med 16 point, og så var de ellers klar til knockoutrunderne. I den første af slagsen skulle det blive meget spændende, da de først tabte 3-0 til AC Milan i Italien. Hjemme fik man dog fuldstændig vendt resultatet, og med 4-0 ved slutfløjtet, så var Barcelona videre. I kvartfinalen tabte de også den første kamp i Italien, denne gang med 1-0 til Juventus. De tog endnu engang revanche på hjemmebane, og med 3-0 slog de endnu et italiensk mandskab ud. El Classico, hvis man kan kalde dét det, skulle spilles i semifinalen. Real Madrid vandt i første kamp med 2-0, og i anden kampe blev det kun til en smal 2-1 sejr, hvilket sendte Barcelona ud af Champions League.

Med 24 sejre, 8 uafgjorte og 6 nederlag, så må Barcelonas fans tage til takke med en tredjeplads i Premier League. De endte med 80 point, efterfulgt af Tottenham med 73 point. Ikke engang Barcelona kunne "overraske" og snuppe det engelske trofæ.

REAL MADRID
Kongeklubben fokuserede mest på talenter i de to vinduer i denne sæson. Af lidt ældre spillere kan man nævne Vegard Forren fra Molde for 48 millioner kroner, Jonathan Sesma fra Valladolid for 31 millioner kroner, Gonzalo Castro fra Leverkusen for 95 millioner kroner og til sidst Tom De Mul fra Sevilla for 25 millioner kroner. Det var ikke de helt store navne som ankom til Real Madrid, men måske var det nok til at vinde Premier League.

I Champions League kom de i gruppe med Arsenal, Marseille og Partizan. Det blev til en andenplads i gruppen, og dermed avancement til knockoutrunderne. Her blev det i første runde til en samlet 3-1 sejr over Chelsea.  I kvartfinalen fik de trukket de italienske mestre fra Inter, som blev lagt ned med samlet 3-0. Som tidligere nævnt, så fik Real Madrid trukket Barcelona, og de to kampe endte med en samlet sejr på 3-2 til Real Madrid. Finalen bestod dermed af Real Madrid og Lyon. Her blev det til en fantastisk 1-0 sejr, og dermed røg trofæet til Real.

Kongeklubben indledte Premier League med en 1-0 sejr over Wigan, efterfulgt af sejre over Hull, Stoke og Wolves. Derefter blev de lagt ned af Valencia som vandt 3-2. Derefter kørte resten af sæsonen ellers på skinner, og man kørte stille og roligt over de engelske hold i ligaen. De fik samlet 26 sejre, 6 uafgjorte og 6 nederlag. Det resulterede i 84 point, og dermed 4 mere end Barcelona, hvilket placerer dem på en andenplads i Premier League. Skuffende at ingen af de spanske mandskaber kunne overvinde Premier League, og vinde den!



KONKLUSION
Det var egentlig skuffende at ingen af de spanske hold kunne vinde Premier League. Den blev suverænt vundet af rigmandsklubben Manchester City. Nu var The Big Four endelig væk, og så slog de til. Med 90 point vandt de overlegent, og gjorde det klart at de var en klasse bedre end toppen af Spanien.

Det var hvad det endte med. Premier Division blev vundet af hele The Big Four, mens Premier League kun blev vundet af 2 af de hold der var blevet flyttet over. England er klar til Spanien, men ikke omvendt. Jeg håber at i nød min artikel, og afslutningsvis vil jeg bare gerne sige glædelig jul!


Tirsdag d. 16 februar 2010 ~ De tre store
Torsdag d. 24 december 2009 ~ The Big Change
Lørdag d. 14 marts 2009 ~ Skotterne udfordrer England
Onsdag d. 11 marts 2009 ~ København pakker tasken

 Sider: [1]
(Denne artikel er vist 1493 gange)

Kommentarer til denne artikel (1)

Log ind for at kommentere denne artikel

Grønthandleren
25 dec 2009
03:26

  Spændende projekt. Nytænkning er noget alle kan lide.
Og sjovt at se hvordan Arsenals små teknikere kan løbe om hjørner med den spanske liga.

En viderebygning på dette kunne vel være, at sætte de to øverst arrangerede hold fra hver liga sammen i én liga. Og her kunne vi måske tænke nye græsmarker. Måske skulle den italienske Serie A få besøg af Arsenal, Manchester United, Real Madrid og Barcelona? Just a thought.

 
This site is not endorsed by Sports Interactive or SEGA and is intended for entertainment purposes only. « More Info »
©2005-2018, FmFreaks.dk
                                         Forum Powered by SMF 1.0.5 · SMF ©2001-2010