Overskrift   FourFourTwo's VM-artikel
Bedømmelse   * * * * * * (6 Stemmer)

Copyright FourFourTwo – March 2006. Reporter: Patrick Mascall.

Hvem vinder VM 2006?
Ville vi ikke alle gerne vide dette? Derfor har vi spillet hele turneringen i FM2006. Vær forberedt på overraskelser…
Vi har ringet til Sports Interactive, skaberne af det helt vildt avancerede FM2006, og fået adgang til deres fulde spillerdatabase, der rummer omkring 275.000 i alt.
Vi udvalgte de 32 kvalificerede hold og 23 spillere til hvert hold. Udvælgelsen skete ud fra en formodning om, hvilke spillere der ville være sandsynlige deltagere i VM.
Efter lidt overtalelse indvilgede SI i at køre en særligt kodet version af deres bestseller, så vi kunne simulere hele VM-turneringen.
Da FM2006-statistikkerne indeholder spillerprofiler, hvor man kan finde ikke alene fitness og form, men også faktorer som loyalitet, ambition og præstationer, så er dette det nærmeste, man kan komme på at finde ud af, hvem der vil hæve VM-trofæet mod himlen den 9. juli – medmindre man er indehaver af en tidsmaskine.

Gruppe A: Tyskland – Costa Rica – Polen – Equador.
Værterne vinder tre rutinesejre, og der lægges især mærke til Lukas Podolski. I bunden ryger Equador ud uden point. Polen snupper andenpladsen med en 3-0-sejr over Costa Rica.

Gruppe B: England – Paraguay – Trinidad & Tobago – Sverige.
Som sædvanlig åbner England en stor turnering med en nervøst præget indsats, og slår Paraguay på et mål scoret på straffespark af Frank Lampard. I næste kamp bliver selvtilliden genvundet efter en 5-0-sejr over Trinidad & Tobago på to mål af Rooney og og to af Defoe. Sverige har slået Paraguay og Trinidad & Tobago uden problemer, og kampen om førstepladsen står mellem England og Sverige på Kølns RheinEnergie Stadion. Beckham skyder et kort hjørne til Rooney, som sender videre til Owen. Han skyder, og er heldig med en stolpe-ind-scoring. Kim Källstrøm udligner kort efter for Sverige, men kun fire minutter senere scorer Owen endnu en gang. Efter et kæmpekiks af Andreas Isaakson kan Defoe score til resultatet, 3-1. England og Sverige videre.

Gruppe C: Argentina – Elfenbenskysten - Serbien/Montenegro – Holland.
Historien gentager sig selv for Argentina, som taber 2-0 til Elfenbenskyste. Drogba er den store helt med to mål, og den store skurk er Argentinas Demichelis som bliver udvist for en flyvende tackling med begge fødder. Ivorianerne slår også Serbien/Montenegro og på trods af et 1-3-nederlag til Holland, ender de på førstepladsen. Holland ender på andenpladsen efter en hård og taktisk præget kamp mod Argentina. Davids og Makaay sender Holland foran 2-0 i første halvleg, medens Riquelme og Cruz udligner i anden halvleg. 2-2 bliver slutresultatet.

Gruppe D: Mexico – Iran – Angola – Portugal.
I denne gruppe er der ingen overraskelser overhovedet. Portugal vinder alle tre kampe, og Mexico er en sikker andenplads.

Gruppe E: Italien – Ghana – USA - Tjekkiet.
Italien gør nøjagtigt det, der er nødvendigt i en tæt gruppe. Tre smalle sejre og en sikker førsteplads, hvorimod der er tæt kamp om andenpladsen. Efter en uafgjort kamp mellem USA og Tjekkiet ender det med en afgørelse på målforskel, og her er tjekkerne et mål bedre, og går derfor også videre.

Gruppe F: Brasilien – Kroatien – Australien – Japan.
Hvis det ikke havde været for Adrianos mål i det 81. minut i åbningskampen mod Kroatien, ville gruppe F have haft en overraskende vinder. Nu ender kampen 2-2, og Brasilien cruiser igennem de to næste kampe. Kroaterne tager andenpladsen, selvom de må nøjes med 0-0 mod Australien.

Gruppe G: Frankring – Schweiz – Sydkorea – Togo.
Thierry Henry er i topform, og scorer seks af Frankrigs ni mål. Franskmændene tager en usvigelig sikker førsteplads, medens de tre andre hold hver sikrer sig tre point. Efter at have haft gang i lommeregneren viser det sig, at Schweiz går videre takket være bl.a. en 5-0-sejr over Sydkorea.

Gruppe H: Spanien – Ukraine – Tunesien – Saudi Arabien.
Kun 10 mål bliver der scoret i denne gruppe. Selvom Spanien er seedet, får de problemer. Efter en 2-0-sejr over Ukraine, må de nøjes med uafgjort i de to sidste kampe. Førstepladsen går dog til spanierne, medens Saudi Arabien efter en heldig sejr over Ukraine snupper andenpladsen.

Anden runde:

England – Polen: 3-1. Kampens spiller: Jermain Defoe.
Owen sidder på bænken med en skade i armen, men hans substitut Defoe viser klassen. Han scorer to mål i de første 20 minutter. Polakkerne er hele kampen på hælene, og Ericssons udskiftning af Defoe med Alan Smith giver dem dødsstødet med Smiths mål i det 77. minut.

Elfenbenskysten – Mexico: 3-2. Kampens spiller: Didier Drogba.
Ivorianerne dominerer kampen, og alt ser ud til at være afgjort, da Drogba sender dem på 3-1. I det 74. minut rammer en tværaflevering i det lille felt en ivoriansk forsvarer, og bolden går heldigt i mål til 2-3. Denne stilling holder trods en nervøs afslutning af afrikanerne.

Brasilien – Tjekkiet: 2-0. Kampens spiller: Ronaldinho.
Tjekkerne har kun to skud på mål, og har intet svar imod Brasiliens hurtige angrebsfodbold eller Ronaldinhos genistreger. Efter 15 minutter får han bolden på midterlinien, danser forbi fem forsvarsspillere, og scorer turneringens bedste mål. Med 20 minutter tilbage hamrer han en firsttimer forbi Peter Cech fra kanten af straffesparksfeltet, og Brasilien vinder den forventede sejr.

Spanien – Schweiz: 2-0. Kampens spiller: Juanito.
I en hårdt spillet kamp, der længe ligger på vippen, viser spaniernes kampvilje sig at være afgørende. Stærke i forsvaret og kolde foran det schweiziske mål, kan Torres og Xavi afgøre kampen til fordel for Spanien.

Portugal – Holland: 1-0. Kampens spiller: Ricardo.
På trods af større boldbesiddelse og at bolden næsten hele tiden befinder sig på den portugisiske banehalvdel, må Holland endnu en gang rejse tidligt hjem. Efter langsomt og tålmodigt opspil får Figo chancen fra kanten af straffesparksfeltet i det 40. minut, og svigter ikke. Hele anden halvleg forsvarer Portugal sig indædt, og går videre, selvom både Robben, van Persie og Makaay rammer træværket. Næste dag trækker Marco van Basten sig tilbage fra posten som landstræner.

Kroatien – Italien: 1-0. Kampens spiller: Robert Kovac.
Kroaterne er sjældne gæster for Italiens mål, og det kommer derfor som et chok, da Olic bringer dem foran lige før pausen. Totti er ineffektiv og træt, og udskiftes med Luca Toni i pausen. Kroaterne kæmper med ryggen mod muren hele anden halvleg, men Italien har svært ved at skaffe sig reelle chancer, og ender med at blive slået ud. Klynkeri og gensidige beskyldninger blandt spillerne fyger gennem luften.

Frankrig – Saudi Arabien: 1-0. Kampens spiller: Claude Makelele.
Henry virker ikke til at være i topform, og er anonym hele kampen. Franskmændene har kontrol over begivenhederne, og angrebene bølger mod det saudiarabiske mål. Efter en time sender Wiltord en aflevering til fjerneste stolpe, og blandt venner og fjender dukker Makalele op og header Frankrig til kvartfinalerne.

Tyskland - Sverige:
Her er der sket det beklagelige, at FourFourTwo ganske enkelt har sovet i timen. Der er ikke fremgået nogen rapport omkring denne kamp, men det kan dog konstateres, at værterne fra Tyskland løb ud af kampen som sejrsherrer.

Kvartfinaler.

Tyskland – Portugal: 2-1. Kampens spiller: Philipp Lahm.
I en underholdende kamp er der kun lidt, som skiller de to hold ad. Tyskland bryder dødvandet i det 11. minut, hvor Kuranyi stiger til vejrs og header Lahms tværaflevering i mål. Figo ser gult for et frispark mod Klose. Schweinsteiger scorer direkte på frisparket og på trods af adskillige chancer, kan Portugal kun score en gang, på et artistisk hovedstød af Pauleta. Uden at imponere går Tyskland videre til semifinalerne.

Brasilien – Frankrig: 2-0. Kampens spiller: Adriano.
Frankrig får lov til at holde på bolden, medens Brasilien venter på et kontraangreb. I det 15. minut sender Carlos en 40-meters aflevering af sted til Adriano, som køligt vipper den over Coupet, der går ud af målet, og prøver at begrænse skudvinklen. Ronaldinho bliver skadet i en luftduel, men den indskiftede Ronaldo øger føringen til 2-0. Selvom der er mere end en time tilbage af kampen, er Frankrig ikke i stand til at true Brasilien.

England – Elfenbenskysten: 0-0. England videre efter straffespark. Kampens spiller: Didier Zakora.
Beckham og Owen er tilbage, men England kan ikke finde vejen forbi Copa i målet. Drogba derimod er tæt på i første halvleg, da et skud fra 18 meter rammer Paul Robinsons højre stolpe og ryger ud. I anden halvleg bliver Crouch sat ind, men uden at den hovedstødsstærke angriber har heldet med sig. Tempoet falder, og alle er ved at være indstillet på en afgørelse på straffespark
Crouch, Beckham og Lampard scorer sikkert, hvorimod ivorianernes første tre skud alle er tæt på Paul Robinson, og ikke volder problemer. England er i semifinalen, og tabloidpressen går amok i spekulationer om, hvad England kan udrette.

Spanien – Kroatien: 3-0. Kampens spiller: Asier del Horno.
Kroatien, som var heldige mod Italien, kæmper nu en brav kamp mod et forsvar som mesterligt dirigeres af Carles Puyol, og har kun to skud mod mål i hele kampen. Under et spansk stormløb mod det kroatiske mål er Kovac så uheldig at styre bolden i eget mål. Fire minutter senere kommer Torres højst i en duel med Kovac, og stillingen er nu 2-0. Tre minutter før tid afslutter Morientes et angreb med succés, og nu står der kun Ericssons englændere imellem Spanien og finalen.

Semifinaler.

Tyskland – Brasilien: 1-0. Kampens spiller: Michael Ballack.
Brasilien har måttet erstatte den skadede Ronaldinho med Baptista, men alligevel starter Tyskland forsigtigt og med en defensiv opstilling. Kampen er lige og boldbesiddelsen er 50-50, men værterne virker en smule skarpere i første halvlegs sidste minutter. Et indkast havner hos Marcell Jansen i det brasilianske straffesparkfelt, og han skyder resolut og er heldig at ramme holdkammeraten Podolski på vejen, hvilket fanger Dida på den forkerte fod. I anden halvleg kommer Brasilien med mere kraft, men den tyske målmand Tim Wiese sættes ikke på nogen alvorlige prøver. Det tyske forsvar lukker tæt af, og brasilianerne kommer aldrig tæt på det tyske mål. For ottende gang er Tyskland i finalen.

England – Spanien: 4-1: Kampens spiller: Wayne Rooney.
England stiller med uændret hold, og det tager blot Rooney 15 minuter at åbne scoringen ved at runde Juanito og skyde forbi Casillas efter godt opspil mellem Cole og Gerrard i venstre side. Opspillet sat i gang efter at Ledley King har erobret bolden fra Torres.
Tre minutter senere skærer Spanien igennem en stadig opstemt engelsk midtbane, og Raul sender Del Horno af sted på venstrekanten, og denne timer helt rigtigt Torres' løb mod det engelske mål – udligning. Heldigvis er Rooney i uimodståelig form og bliver hele tiden fodret med bolde fra de tre på den engelske midtbane. Efter en et-to med Gerrard stormer han ind i feltet og sender en skruet bold af sted med ydersiden på den venstre fod. England fører 2-0 ved halvleg.
Da Spanien er tvunget til at satse, drager England fordel af bedre plads til deres spil, især efter at Wright-Phillips erstatter Beckham. I det 81. minut havner en aflevering fra Cole hos Lampard, efter at den har strejfet Puyol, og Lampard hamrer den i op i det fjerneste hjørne. Alan Smith slutter med et mål, hvor han blot skal sætte foden til et indlæg fra Defoe. England er i finalen.

Kampen om bronze: Brasilien – Spanien 0-0. Brasilien vinder efter straffespark. Kampens spiller: Cafu.
Mange stjerner er sat på bænken i denne kamp, og den kommer sjældent ud af første gear på trods af en fantastisk afskedskamp fra Cafu. Chancerne på begge sider er få og ikke reelle. Ni af straffesparksskytte rne scorer, men Didas redning af Marchenas skud giver Brasilien bronzen.

Finale: Tyskland– England 2-2. England vinder efter straffespark. Kampens spiller: Lampard.
40 år efter den berømte finale på Wembley mødes de to lande igen i en finale.
Tempoet er højt fra start, og Rooney har en kæmpechance efter bare to minutter. Den tætte kamp fortsætter indtil det 28. minut, hvor Schweinsteiger opsnapper et elendigt udspark fra Paul Robinson, og åbner det engelske forsvar med en tværaflevering til Ballack, som ikke svigter. 1-0.
Få øjeblikke senere efter det engelske kick off, sender Beckham fra højre flanke en aflevering til kanten af straffesparksfeltet, hvor Owen vender på en tallerken og hamrer bolden i nettet. 1-1.
Mod slutningen af halvlegen rystes englænderne, da Ashley Cole må bæres fra banen efter en tackling fra Asamoah. Carragher kommer på banen, men uheldet kaster en skygge over en opmuntrende første halvleg for England. Ti minutter inde i anden halvleg går Asamoah og Gerrard i luften samtidig efter endnu et mislykket udspark fra Robinson. Schalke-spilleren vinder duellen og finder Kuranyi, som styrter mod målet og skyder hårdt. Robinson parrerer skuddet, men riposten behandles efter fortjeneste af Ballack. 2-1. Et frustreret engelsk hold udskifter Ledley King med Crouch og Owen med Defoe. De engelske tilskuere ser på udskiftningerne med nogen vantro. Det er Ericssons sidste chance. Med 90 sekunder tilbage sparker Carragher et frispark langt frem ad banen, og Defoe fanger bolden og finder Rooney på venstrekanten. Rooney sparker bolden ind i en klump af 18 spillere inde i det tyske straffesparkfelt. Lampard når højest af alle og pander bolden i nettet. 2-2 og ekstra tid.
Begge halvlege i den forlængede spilletid er nervøst spillet, spillerne er trætte og et enkelt skud på mål fra Beckham, kan Wiese parrere til stolpe-ud.
Beckham scorer på det første straffespark, medens Kuranyi skyder alt for tæt på Robinson, som sikkert griber bolden. Crouch øger Englands føring, og kun Podolskis første mål holder spændingen intakt. Defoe svarer igen med et kanonskud, som er så hårdt, at det går ind, selvom Wiese får en finger på bolden. 3-1 til England og nu skal Arne Friedrich score for Tyskland, hvilket han gør med et drabeligt skud i nettaget. Carragher ved, at han kan afgøre det hele, og hele England holder vejret, mens Carragher tager et kort tilløb og hamrer den ind forbi Wieses venstre hånd.
Efter 40 års skuffelser er England igen verdensmestre.

Resultatet en tilfældighed?
”FM2006 er ikke et spil”, siger Miles Jacobson fra SI stolt, ”det er den mest nøjagtige fodboldsimulation, der findes. Folk i den professionelle fodboldverden bruger det som reference; Chelseas talentspejder nummer et konsulterer det, og da Englands manager Peter Taylor valgte at eksperimentere mod Italien, tændte Demetrio Albertini for sin bærbare for at checke modstanderne.
For at sikre en fair og korrekt artikel fik vi SI til at gennemspille hele VM-turneringen tre gange, så vi var sikre på, at Englands vundne titel ikke var et svineheld. I alle tre tilfælde nåede England og Tyskland finalen.
Første gang gik det som beskrevet i artiklen. Anden gang vandt England 2-0 i normal spilletid. Tredje gang gik kampen også til straffesparksafgøre lse, som Tyskland vandt.

Oversat af: Eckblad