home forum contact
 
  Velkommen
Gæst
Søg
 
SENEST AKTIVE EMNER
Glemt din kode?
Registrer
Dato Forfatter Forum Emne
17 Mar 2024, 23:29 Fadbamsen Skadestuen ryger ud i online spil.
03 Mar 2024, 06:12 DeBuur Skadestuen Kan ikke vælge Liverpo...
23 Feb 2024, 20:56 ydersog Klubsøgnin... Manchester United
23 Feb 2024, 10:12 valverde4ever Pro Cyclin... Cycling Career - Kan d...
23 Feb 2024, 00:14 g00n Blogs Minimalistic 2020
19 Feb 2024, 14:02 rheya Omklædning... Home Grown spillere?
29 Jan 2024, 11:35 Mulle68 Nostalgi Patches CM 4
Antal Registrerede Brugere: 23285
  0 Brugere, 590 Gæster Online.

Indlæg: 1132681 over 31362 Emner
Nyeste Bruger: queenoflucknow
GUIDES

~ Guidegrupper ~
 + Tilpas dit FM (16)
 - Grafiske guides (6)

  Her kan du læse guides til hvordan du laver forskelligt grafik til FM.

 + Træning og Taktik (10)
 + Transfer og Økonomi (6)
 + Øvrige FM-guides (9)
 + Ikke-FM relaterede guides (6)
 + Positions Guides (8)
 + Guides til ældre versioner (54)
 + LLM-guides (3)
 + Ligaguides (7)
 + Problemer med FM/Steam (10)
 
Guide(s) i denne gruppe
Grafik til din blog | Del 3
Grafik til din blog | del 2
Grafik til din blog| Del 1
Bloggrafik
Grafik FAQ - Del 1
Placering af grafik

 Sider: [1]
6 Guide(s) i denne gruppe  - Grafik FAQ - Del 1
Forfatter   g00n
Dato   Onsdag d. 24 december 2008 - 12:38
Overskrift   Grafik FAQ - Del 1
Bedømmelse   * * * * * * (4 Stemmer)


GRAFIK FAQ
- FOR BEGYNDERE!

Det kan være meget svært for en grafiskinteresseret, at finde rundt i det store univers som grafik nu engang er. Derfor er mit mål med denne FAQ ikke, at ramme de erfarne brugere, som allerede i forvejen er godt inde i faget. Nej denne FAQ skal skubbe de personer i gang, der lige nu går rundt med en lille grafiker i maven, men ikke aner, hvordan man skal komme i gang.
Da jeg selv startede med at lave grafik, for omkring et år siden, kunne jeg ikke finde hoved eller hale i grafikkens verden, og manglede netop en guide som denne. Igen vil jeg pointere, at dette ikke er en guide, der vil lære dig, hvordan man laver grafik som fx. TheJonas' mesterværker, men vil lære dig det grundlæggende, og forhåbentlig vil  den give dig det skub, så du kan komme ud af starthullet du nu sidder fast i.

Ords betydning 

Det første vi skal rundt om, er de forskellige ords betydning, en ting jeg selv havde meget svært ved, da jeg i sin tid startede. For hvad er det lige et render er? Og hvad med et border? Ja ordrerne er mange indenfor vores halvnørdet grafikersprog, men ikke desto mindre en uundværlighed, når du skal læse tuts osv på fx. www.player-art.com. Ja hvad er det lige en tut er?

Animation - Noget i bevægelse.
BG - Baggrunden
Frame, Border el. Stork - Ramme.
PS el. CS2/3 - Programmet Photoshop CS2/3
Font - Skrifttypen   
Render - Motiv fx. en spiller
SS el. Screenshot - Et billede af din skræm
Stock - Billede el. Fotografi
Text - Tekst
Tutorial el. Tut - Guide
Upload - Lægge dit grafik på nettet


Uploadningssider
Ovenover fandt vi så ud af, at hvis man skal uploade, handler det om at lægge noget på nettet. Og dette er netop essentielt at have styr på, da det er sådan man for sit grafik vist frem til andre. Nedenunder vil du så finde en række uploadingssider. Min personlige yndlings er den førststående.

www.tinypic.com   
www.imageshack.us
www.imagebam.com
www.imgspot.com
www.picfury.com
www.gratisupload.dk

Alle siders fremgangs måde er ens. Sådan uploader du-
Først vælg den side du vil bruge til at uploade dit billede på nettet.
Trykker gennemse
Finder filen du skal have uploadet.
Trykker upload/host it
Tager URL'en.


Fotoalbums

Hvis du så vil 'gemme' dine billeder på nettet, så du altid har adgang til dem, vil det være en god idé at få en bruger på siden: Photobucket. Photobucket er et såkaldt netbilledealbum, og bliver brugt af stort set alle der laver grafik. Så det vil uden tvivl være et godt sted at starte, når du skal uploade dit grafik.

www.photobucket.com

Lav en bruger på siden, og husk at brug din rigtige e-mail, da der vil blive sendt en aktiveringskode, til at bekræfte din oprettelse.
Når du har oprettet din bruger, ligger det lige til højre benet. Fremgangsmåden er ens som den var, da du skulle uploade et billede på en af de overstående sider.


Programmer

Men det er jo lige fedt, at sidde og have oprettet et album, men ikke aner hvilke programmer der findes rundt på det store interspace. Derfor vil vi nu kigge på fire programmer. Der findes selvfølgelig mange flere, men jeg har valgt, at tage et par stykker jeg har gode erfaringer med. Så går vi i hvert fald ikke helt galt i byen nu.

Photofiltre
Det første lille program hedder Photofiltre og er et rigtig godt sted, at starte for alle nybegyndere indenfor grafikverdenen. Og ja dette var faktisk det allerførste program, jeg brugte, til at lave grafik med. Du skal dog vide, at Photofiltre ikke er noget banebrydende program, men et program der vil kunne lære dig det aller mest basale nu, hvor du starter. Jeg vil ikke give dig en opskrift på, hvad du skal trykke på, men prøv at find et billede i en nogenlunde god kvallitet, og leg lidt med de forskellige filtre programmet har til rådighed.

Gimp 2
Det næste program hedder Gimp 2, og er en del mere detaljeret end Photofiltre er. Og det skal da ikke være nogen hemmelighed, at jeg havde svært ved dette programmet i starten. Men hvis du gider at sætte dig ind i programmets muligheder, vil der åbne sig helt nye døre. Det er også i dette program, du først stifter bekendtskab med layers eller 'lag' på dansk. Layers gør sådan, at du kan gå ind og rette i bestemt lag af billedet, uden du bliver nød til, at slette alt dit forrige arbejde, som du vil kunne komme til i Photofiltre. Altså hvis du sidder med et næsten færdigt billede, og ser en fejl, eller har lavet noget der ser mindre godt ud, vil du nu kunne gå tilbage til det layer, fejlen er på og slette det, hvis du altså har lige præcis den detalje på sit eget layer. Så husk når du er færdig med en bestemt del af et billede, så lav et nyt layer, når du begynder med noget andet på billedet, for så har du altid mulighed for at gå tilbage at ret i det.

Photoshop & ImageReady
Nu er det ikke bare ét program vi har fat i, men hele to af slagsen. Photoshop CS2 og ImageReady følger nemlig sammen med hinanden. Desværre er det kun et af de to, der er et såkaldt freewareprogram, som vil sige, at det ene er fuldstændig kvit og frit, og derfor vil du aldrig blive opkrævet en krone for der. Det andet er 'desværre' kun en trial, altså et prøveprogram.

ImageReady
ImageReady er det føromtalte freewareprogram, og er uden tvivl det bedste gratis program, du kan lave grafik i, efter min mening. Programmet er hovedsagligt bygget over Photoshop CS2, og har derfor en lang række af de samme værktøjer som det program, og du vil endda være i stand til, at facepacks i lige netop dette program.

Photoshop CS2/3
Dette program er det mest detaljeret af de fire programmer, jeg har valgt at vise jer. Derfor er det desværre os kun en trial, der gør at du 30dage efter du har hentet dette program, skal betale for det. Men det er en fremragende mulighed til, at finde ud af om grafik er noget for dig. Du kan dog forlænge din trial med endnu 30dage, hvis du efter CS2 udgaven er udløbet, henter det lidt nyere CS3, hvor der findes få nye værktøjer. MEN du skal IKKE slette CS2 udgaven fra din PC efter trialen er udløbet, da ImageReady os vil forsvinde.


Afrunding 
Dette vi nu lige har været igennem, har jeg skrevet ud fra ting, som jeg manglede, da jeg selv var ny i faget. Derfor vil det ikke være utænkeligt, at du nu sidder med en række spørgsmål du gerne vil stille mig. Og det skal du selvfølgelig have lov til, så kontakt mig endelig på MSN. Min e-mail adresse finder du under min profil. Jeg vil gerne lige slå fast her til slut, at jeg ikke vil råde dig til at bare downloade Photoshop, uden at have leget med de andre programmet først i nogen tid. Photoshop er for de mere øvede mennesker, og for at du kan nå dertil, bliver du nød til at lære det grundlæggende først, og det gør du altså ikke ved at prøve at bruge Photoshop for start af.
Denne her FAQ er den første af to. Den næsten vil jeg fordybe mig i de forskellige programmers muligheder, men også lære jer, hvordan man laver facepacks og andet grafik.


Mandag d. 24 december 2012 ~ Grafik til din blog | Del 3
Søndag d. 23 december 2012 ~ Grafik til din blog | del 2
Søndag d. 16 december 2012 ~ Grafik til din blog| Del 1
Onsdag d. 25 november 2009 ~ Bloggrafik
Onsdag d. 24 december 2008 ~ Grafik FAQ - Del 1
Søndag d. 29 juni 2008 ~ Placering af grafik

 Sider: [1]
(Denne guide er vist 4679 gange)

Kommentarer til denne guide (5)

Log ind for at kommentere denne guide

NicolasFelipe
25 dec 2008
22:00

  Fandt jeg ud af :D har det nu :)

 
Ghertesteas
25 dec 2008
18:23

  Nico:
Imageready følger kun med CS2 :)

 
Ghertesteas
25 dec 2008
18:21

  Du mangler både at forklare hvad et render og texture er tror jeg :)
Render - Udklippet billede af f.eks. er fodboldspiller
Texture - Et billede der er godt til at lave effekter med, f.eks et billede af et lys eller et billede af en mur

Ellers god guide O0

 
NicolasFelipe
25 dec 2008
06:16

  Jeg har før haft den der 30-dages prøve af PS CS3, men da den udløb blev jeg sgu ivrig efter at få det. Det er dog ikke lykkedes. Har nu PhotoFiltre, hvilket jeg ikke kommer langt med, men kunne godt tænke mig ImageReady. Har ledt og ledt men; HVOR KAN JEG FINDE IMAGEREADY? :-)

 
Fink
24 dec 2008
16:10

  Fantastisk god gennemgang.. Har før haft lyst til at afprøve mine evner inden for grafikken men det har ikke været til at finde ud af hvordan man starter osv. Men nu har man en god basisviden og jeg føler mig klædt på til at prøve det af ;)

Super godt!! 11 ud af 10 stjerner til dig!

 
This site is not endorsed by Sports Interactive or SEGA and is intended for entertainment purposes only. « More Info »
©2005-2018, FmFreaks.dk
                                         Forum Powered by SMF 1.0.5 · SMF ©2001-2010