home forum contact
 
  Velkommen
Gæst
Søg
 
SENEST AKTIVE EMNER
Glemt din kode?
Registrer
Dato Forfatter Forum Emne
I dag kl. 00:08:58 ulle2408 Fodbold Manchester United tråden
I går kl. 19:47:49 Svartov Blogs Queens Park Ruins - Re...
I går kl. 18:06:59 Polaken Omklædning... Spørgsmåltråden
I går kl. 12:20:52 MPF Klubsøgnin... Manchester United
I går kl. 10:41:32 ulle94 Klubsøgnin... A.C. Milan
I går kl. 00:25:25 Nephilim Klubsøgnin... Ajax Amsterdam
17 Dec 2018, 23:01 astrup Træningsbanen Gode danske/skandinavi...
Antal Registrerede Brugere: 21015
  0 Brugere, 168 Gæster Online.

Indlæg: 1122339 over 30785 Emner
Nyeste Bruger: linhlac2007
GUIDES

~ Guidegrupper ~
 + Tilpas dit FM (15)
 + Grafiske guides (6)
 + Træning og Taktik (10)
 + Transfer og Økonomi (6)
 + Øvrige FM-guides (9)
 + Ikke-FM relaterede guides (6)
 + Positions Guides (8)
 + Guides til ældre versioner (54)
 + LLM-guides (3)
 - Ligaguides (7)

  Her kan du finde forskellige ligaguides til dit FM

 + Problemer med FM/Steam (10)
 
Guide(s) i denne gruppe
Bundesligaen
Belgien - Jupiler League
CSL - Chinese Super League
Den Græske Superliga - af...
Australien - A-League
USA - MLS
Portugal - Liga Sagres

 Sider: [1]
7 Guide(s) i denne gruppe  - Bundesligaen
Forfatter   Sunbao
Dato   Tirsdag d. 18 august 2015 - 17:45
Overskrift   Bundesligaen
Bedømmelse   * * * * * * (2 Stemmer)Overblik:
Bundesligaen er den bedste tyske fodboldrække. Den blev formet i 1962, som en sammenlægning af 5 regionalligaer. Ud fra disse ligaer, kunne de deltagende hold søge om at blive optaget i Bundesligaen. 16 hold blev udvalgt, på baggrund af resultater, præstationer og økonomi. Den første Bundesliga-sæson blev vundet af 1. FC Köln, som kun har vundet den to gange efterfølgende – og ikke siden 1978.

Strukturen i Bundesligaen, er som vi kender den fra de andre store ligaer – 18 hold, der møder hinanden to gange (hjemme & ude).  Mesterholdet samt de andre medaljevindere kvalificerer sig direkte til gruppespillet i Champions League, og 4.pladsen til tredje kvalifikationsrunde . 5. og 6.-pladsen kvalificerer sig til playoff-runden i Europa League. De nederste to hold rykker direkte ned i 2. Bundesliga, mens det 3.-nederst placerede hold, skal spille playoffkampe om overlevelse, mod 3.-pladsen fra 2. Bundesliga.

Alt dette gør det naturligvis let at spille i Bundesligaen, da den minder om de fleste andre ligaer. Samtidigt er der masser af muligheder, uanset om du vil erobre Europa med det samme eller hellere vil bygge et hold op over tid. 

Udvalgte klubber:
FC Bayern München: Bayern er naturligvis det utvivlsomt stærkeste hold i Bundesligaen. Grundlagt i år 1900, og med 25 tyske mesterskaber i baghånden, er de allerede suveræne. Krydret med profiler som Neuer, Ribery, Robben, Müller, Alaba og Lahm; er holdet på forhånd dømt til succes.  Desuden kommer holdet med en enorm pengepung til spillerindkøb, ikke mindst takket være deres mange partnere.  Den senest tilkomne sponsor er spilgiganten Tipico der, på grund af ambassadører som Bayern-legenden Oliver Kahn og den danske legende Peter Schmeichel, ganske naturligt også har indgået et samarbejde med DBU, så Tipico kan være med til at styrke fodbolden i Europa.
Bayern er det sikre valg, hvis du vil i gang med at vinde titler! 

Borussia Dortmund:
Dortmund er næste på listen. Grundlagt i 1909, 8 mesterskaber – det seneste i 2012 og en ekstrem stærk spillertrup, er de et naturligt valg. Med en offensiv bestående af spillere som Aubameyang og Mkhitaryan; sat sammen med tyske verdensmestre som Hummels, Gündogan og holdets ultimative stjerne Marco Reus, er der masser af potentiale i holdet. På målmandsposten er det sandsynligvis nødvendigt med indkøb, da Weidenfeller er 34 år gammel – men ligesom i Bayern, er der masser af penge til rådighed. 

Skulle du vælge at træde i Jürgen Klopps fodspor, er der gode chancer for at snyde Bayern for et mesterskab!

VfL Wolfsburg:
Min sidste anbefaling er Wolfsburg. Klubben blev grundlagt i 1945, har vundet et enkelt mesterskab i 2008-09 og sluttede som nummer 2 i Bundesligaen i 2015 (hvor de også tog pokaltitlen). En voksende klub, der med spillere som Kevin De Bruyne, Andre Schürrle og ikke mindst vores helt egen Nicklas Bendtner; har masser af potentiale i holdet. Forsvaret halter en smule, især centralt; med Naldo som eneste reelle styrke – men også i Wolfsburg, er der masser af økonomisk opbakning.  Det sværeste i Wolfsburg er utvivlsomt at holde på nøglespillerne, hvis ikke de spiller Champions League – så det skaber selvfølgelig en udfordring i sig selv, at skulle ende i top 3 hvert år.

Vælg Wolfsburg, hvis du vil skabe succes i en klub; der aldrig rigtigt har været med i toppen før.
 
Af andre nævneværdige udfordringer kan nævnes Bayer Leverkusen, Schalke 04, VfB Stuttgart, Hamburger SV og Werder Bremen – der alle er en vital del af ligahistorien. Ingen af dem har vundet nogen ligatitel siden 2007 (Stuttgart) og Leverkusen har endda ALDRIG vundet Bundesligaen!  Fælles for disse hold er, at spillertrupperne ikke er voldsomt stærke – men talentakademierne er blandt de bedste i ligaen. Stuttgart har eksempelvis spillets største wonderkid i 18-årige Timo Werner.

Vælg én af disse, hvis du er mere til den langsigtede trænerpost, hvor holdet (og mesterskaberne) skal bygges op over tid og unge spillere. 

Danskere i Bundesligaen:

Der er en del danskere, der har spillet i Bundesligaen gennem tiderne. Af de mest nævneværdige er ikoner som:
•   Brian Laudrup – angriberen spillede i 10’er-trøjen i Bayern München op gennem 90’erne, hvor han scorede 11 mål i 53 kampe. 

•   Allan Simonsen – den lille offensivspiller er nok det største danske ikon i Bundesligaen gennem tiderne.  Han spillede 178 kampe og scorede 76 mål gennem 7 år for Mönchengladbach i 1970’erne – hvilket imponerede selveste Barcelona, der efterfølgende købte ham i 1979. Han blev ligeledes kåret som Europas bedste spiller i 1977 (den titel der i dag svarer til Ballon d’Or).

•   Ebbe Sand – bomberen spillede for Schalke 04 fra 1999-2006, hvor det blev til hele 214 kampe og 73 mål. 

•   Ole Bjørnmose – på trods af, ikke at være et specielt stor ikon; er Ole Bjørnmose stadig nævneværdig. Han er nemlig dansk rekordindehaver af flest bundesligakampe – hele 323 kampe over 11 år for henholdsvis Werder Bremen og HSV med 52 mål til følge fra 1966-1977. 

Ud over disse ikoner, er der naturligvis også en masse danskere i Bundesligaen nu. Disse er:

•   Nicklas Bendtner, Wolfsburg – Vores egen Lord Bendtner har fundet fodfæste i Nordtyskland, efter en lang karriere i engelske Arsenal. Nicklas giver 3,5 stjerner i potentiale. 

•   Pierre-Emile Højbjerg, Bayern – Højbjerg er en del af vores u/21-generation, og er efter 3 år i klubben brudt igennem på førsteholdet. Træner Pep Guardiola har udnævnt ham som en fremtidens stjerne på Allianz Arena. Højbjerg er ligesom Christian Eriksen og Pione Sisto vurderet til 5-stjernet potentiale.

•   Andreas ”AC” Christensen, Gladbach – På udlån fra Chelsea, spiller 19-årige AC i Gladbachs midterforsvar. Var en del af de danske semifinalister ved u/21-EM i 2015 og er spået en stor fremtid i Chelsea og på landsholdet. AC er vurderet til 4-stjernet potentiale. 

Frederik Sørensen, Köln – Det tidligere Juventus-talent, er skiftet til Köln efter flere sæsoner som udlånsspiller fra Juventus. Opholdet i Italien blev aldrig den store succes, og han skal nu til at genfinde formen i Tyskland. Sørensen får en vurdering på 3 stjerner i potentiale.
 
Niki Zimling, Mainz – Det tidligere Brøndby-ikon, er på kontrakt i Mainz. Et par udlån, samt skader de seneste par år har gjort, at han kun har opnået 28 kampe for dem. Vurderes til 3 stjerner. 

Jannik Vestergaard, Werder Bremen – Fyrtårnet fra Vestegnen, skiftede til Bremen i sommeren 2015 efter 5 år i Hoffenheim. Jannik har en tysk mor, og dermed og tysk statsborgerskab. Jannik vurderes til 4,5 stjerner. 

Leon Andreasen, Hannover 96 – Klubmand i Hannover siden 2009, er desværre ofte skadet. Styrer midtbanen godt, når han spiller; og bliver da også vurderet til 3 stjerner. Ville sikkert være højere, hvis ikke han var 32 år gammel. 

Uffe Bech, Hannover 96 – Uffe Bech er nyeste mand i ligaen, blev holdkammerat med Leon Andreasen fra FC Nordsjælland i 2015. Kantspilleren har fået nummer 17, og bliver vurderet til 4,5-stjerner.  

Vurdering af Bundesligaen:

På bedste FM-manér, må det vel være fair at give Bundesligaen 4,5 ud af 5 stjerner. Der er muligheder i massevis, hvis man vil vinde titler og erobre Europa – men der er også uendelige muligheder for at bygge hold op, der kan udfordre toppen med tiden.  Der er dog ikke mulighed for at styre, eller få spillere på, de tyske landshold uden at patche spillet – licensen er nemlig ikke med i spillet. Det koster en halv stjerne på den overordnede bane, men det har absolut ingen betydning for ligaen efter min mening.

Husk at kampene, der starter d. 21 august med kampen mellem Hertha Berlin og Werder Bremen, kan live streames hos bookmaker firmaet Bet365, som du kan læse mere om her.


Tirsdag d. 18 august 2015 ~ Bundesligaen
Lørdag d. 20 september 2014 ~ Belgien - Jupiler League
Mandag d. 25 august 2014 ~ CSL - Chinese Super League
Fredag d. 25 januar 2013 ~ Den Græske Superliga - af rolighed99
Lørdag d. 10 november 2012 ~ Australien - A-League
Søndag d. 20 maj 2012 ~ USA - MLS
Søndag d. 04 december 2011 ~ Portugal - Liga Sagres

 Sider: [1]
(Denne guide er vist 3042 gange)

Kommentarer til denne guide (0)

Log ind for at kommentere denne guide

This site is not endorsed by Sports Interactive or SEGA and is intended for entertainment purposes only. « More Info »
©2005-2018, FmFreaks.dk
                                         Forum Powered by SMF 1.0.5 · SMF ©2001-2010