home forum contact
 
  Velkommen
Gæst
Søg
 
SENEST AKTIVE EMNER
Glemt din kode?
Registrer
Dato Forfatter Forum Emne
I dag kl. 14:16:59 Nodiem Omklædning... Dansk liga system
I dag kl. 13:47:47 MPF Klubsøgnin... Manchester United
I dag kl. 10:22:54 whispers Omklædning... FM19 vs FM19 Touch
I dag kl. 00:55:54 Batigol Fodbold Real Madrid tråd
I går kl. 21:18:07 Arberg Klubsøgnin... Real.Madrid
I går kl. 21:03:27 ulle2408 Træningsbanen Taktik - Holdet fluiditet
I går kl. 20:57:42 ulle2408 Omklædning... Spørgsmåltråden
Antal Registrerede Brugere: 21014
  9 Brugere, 178 Gæster Online.

Indlæg: 1122268 over 30783 Emner
Nyeste Bruger: Mads-Blohm
GUIDES

~ Guidegrupper ~
 + Tilpas dit FM (15)
 + Grafiske guides (6)
 + Træning og Taktik (10)
 - Transfer og Økonomi (6)

  Har du problemer med din økonomi, eller har brug for råd til at købe spillere, så er det her du finder råd.

 + Øvrige FM-guides (9)
 + Ikke-FM relaterede guides (6)
 + Positions Guides (8)
 + Guides til ældre versioner (54)
 + LLM-guides (3)
 + Ligaguides (7)
 + Problemer med FM/Steam (10)
 
Guide(s) i denne gruppe
Scoutingnetværket
Arbejdstilladelser
Transferbudgetter
5 økonomiske fif
Co-Ownership
CA & PA

 Sider: [1]
6 Guide(s) i denne gruppe  - Scoutingnetværket
Forfatter   Hawk1nZ
Dato   Onsdag d. 10 februar 2010 - 15:55
Overskrift   Scoutingnetværket
Bedømmelse   * * * * * * (25 Stemmer)


Opbygningen af et omfattende scouting netværk

I moderne fodbold hvor kampen om de gode spillere intensiveres, og hvor pengene ikke længere hænger på træerne, kan et scouting netværk betyde forskellen på succes eller fiasko.

For at drage en parallel med logistikverdenen, så er der et begreb der hedder ”Time To Market” – Hvilket i det store hele betyder at man skal ud på markedet, mens der stadig er et marked. Sagt med andre ord; du er nødt til at finde talenterne før dine konkurrenter gør det. Derfor er det vigtigt at have et godt scouting netværk, der søger så omfattende og bredt som muligt for at finde den næste Lionel Messi eller Cristiano Ronaldo. Spillere der ville kunne gøre din klub til en af verdens bedste, hvis den ikke allerede er det i forvejen.

Men hvordan opbygger man et godt scouting netværk? De fleste tror vel at det blot er et spørgsmål om at hente de scouts med de bedste stats. Det er langt fra tilfældet, og svarer vel til at man siger at den spiller med flest 20-taller er den bedste i spillet. Der er langt mere end bare stats at kigge efter, når man skal finde sig en scout, det handler i langt højere grad om hvilke lande han har kendskab til, og hvor omfattende hans viden er.

Til at starte med har din klub i forvejen et kendskab til et eller flere lande, hvilket den har skabt igennem de nuværende talentspejdere, samarbejdsklubber, samt andre stabsmedlemmer der er i klubben. For at finde den viden skal du gå ind under din klubs faneblad, vælge ”Talentspejdere”, og vælge fanebladet ”Talentspejderviden” Her vil der komme et liste, hvor du kan se hvilke lande din klub har en viden omkring, og hvor omfattende den viden er. Dette er et rigtig godt værktøj, og er en stor hjælp for dig, til at finde ud af hvilke nye områder du ønsker at bruge din ressourcer på, eller områder du ønsker en bedre viden omkring.

Tager vi FC København og kigger lidt på den viden klubben besidder ved spillets start, så kan man se at at de har en ganske pæn viden om Skandinavien. Dette skyldes blandt andet assistenttræner Bård Wiggen, der har en exceptionelt omfattende viden om Norge. Denne viden betyder, at når man bruger ”spillersøgningen” så vil antallet af norske spillere være langt større end spillere fra de andre lande.

Udover den meget store viden omkring Norge, så har klubben i sig selv en  god viden om Island, Brasilien og Færøerne. Derudover har andre stabsmedlemmer (Michael Nielsen) og talentspejderen Thomas Kjærbye viden om en lille håndfuld andre lande, hvilket gør at FCK fra starten har et ganske flot scouting netværk.  Omvendt, så er viden omkring f.eks. Østeuropa, Sydeuropa, og Amerika yderst begrænset/Ikke eksisterende, hvilket betyder at resultatet af spillere fra de områder vil være minimal når du bruger ”spillersøgningen”

Kører vi spillet lidt længere frem, og skaffer os en samarbejdsklub, samt henter tre nye talentspejdere til klubben, vil man hurtigt kunne se at FC Københavns scoutingnetværk er blevet betydelig bedre, og nu inkluderer langt flere lande.


Din nye samarbejdsklub, islandske IA giver dig en stærkt forbedret viden omkring Island, mens de tre nye talentspejdere og deres viden har givet dig ny viden om hele 20 nye lande. Denne ekstra viden betyder, at næste gang du i ”spillersøgningen” foretager en søgning vil der komme et langt større antal spillere, der nu også vil inkludere spillere fra f.eks. USA, Ukraine, Bulgarien, Tjekkiet, Haiti osv.

Talentspejderne
Udover den viden dine talentspejdere har fra starten af, så er det også muligt at give dem en ny viden. Dette gøres ganske enkelt ved at gå ind under din klubs faneblad og vælge ”Talentspejdere” Derefter vælger du den af dine taletspejdere som du ønsker at give en ny opgave og trykker på knappen ”tilføj ny opgave” hvorefter der kommer en ny menu frem hvor du kan vælge mellem en række muligheder. F.eks. Kunne du sende ham til Frankrig eller Polen, hvis du ikke er tilfreds med den nuværende viden der er omkring de lande, eller måske sende ham til et helt 3. land for at skaffe en viden derfra. Det er også mulig at sætte ham til at scoute andre Ligaer (såfremt du har valgt dem i din opsætning) eller turneringer såsom Champions League, EM,VM eller det Afrikanske mesterskab.


Konklusion
Har du svært ved at finde spillere, og er du oftest tvunget til at finde hjælp på nettet angående gode spillere og store talenter, så husk på denne guide. Det er langt sjovere og mere tilfredsstillende at finde sine egne spillere og talenter, end at få dem oplyst på nettet. Det eneste det kræver er blot at man henter nogle talentspejdere, og husker på at kigge efter den viden de besidder, og sørge for at få så bred en viden som overhovedet muligt, samtidigt med at den også er omfattende. Jo større deres viden er omkring et land, jo flere spillere vil komme frem under en søgning.

Skrevet af: Guldbrand


Onsdag d. 10 februar 2010 ~ Scoutingnetværket
Torsdag d. 29 maj 2008 ~ Arbejdstilladelser
Søndag d. 13 april 2008 ~ Transferbudgetter
Lørdag d. 25 marts 2006 ~ 5 økonomiske fif
Lørdag d. 18 februar 2006 ~ Co-Ownership
Søndag d. 02 oktober 2005 ~ CA & PA

 Sider: [1]
(Denne guide er vist 7131 gange)

Kommentarer til denne guide (3)

Log ind for at kommentere denne guide

barcelona9
18 maj 2010
12:52

  Rigtig god guide! :)
Tak for arbejdet.

 
Erzael
10 feb 2010
19:55

  God guide Guldbrand! Jeg har faktisk ikke gået så meget op i scoutingnetværket i den tid jeg har spillet, så denne guide var yderst hjælpsom.

 
TBM_DK
10 feb 2010
16:36

  God guide, Guldbrand :)

 
This site is not endorsed by Sports Interactive or SEGA and is intended for entertainment purposes only. « More Info »
©2005-2018, FmFreaks.dk
                                         Forum Powered by SMF 1.0.5 · SMF ©2001-2010