home forum contact
 
  Velkommen
Gæst
Søg
 
SENEST AKTIVE EMNER
Glemt din kode?
Registrer
Dato Forfatter Forum Emne
17 Mar 2024, 23:29 Fadbamsen Skadestuen ryger ud i online spil.
03 Mar 2024, 06:12 DeBuur Skadestuen Kan ikke vælge Liverpo...
23 Feb 2024, 20:56 ydersog Klubsøgnin... Manchester United
23 Feb 2024, 10:12 valverde4ever Pro Cyclin... Cycling Career - Kan d...
23 Feb 2024, 00:14 g00n Blogs Minimalistic 2020
19 Feb 2024, 14:02 rheya Omklædning... Home Grown spillere?
29 Jan 2024, 11:35 Mulle68 Nostalgi Patches CM 4
Antal Registrerede Brugere: 23285
  0 Brugere, 584 Gæster Online.

Indlæg: 1132681 over 31362 Emner
Nyeste Bruger: queenoflucknow
GUIDES

~ Guidegrupper ~
 + Tilpas dit FM (16)
 + Grafiske guides (6)
 + Træning og Taktik (10)
 + Transfer og Økonomi (6)
 + Øvrige FM-guides (9)
 + Ikke-FM relaterede guides (6)
 + Positions Guides (8)
 + Guides til ældre versioner (54)
 + LLM-guides (3)
 - Ligaguides (7)

  Her kan du finde forskellige ligaguides til dit FM

 + Problemer med FM/Steam (10)
 
Guide(s) i denne gruppe
Bundesligaen
Belgien - Jupiler League
CSL - Chinese Super League
Den Græske Superliga - af...
Australien - A-League
USA - MLS
Portugal - Liga Sagres

 Sider: [1]
7 Guide(s) i denne gruppe  - Den Græske Superliga - af rolighed99
Forfatter   Hawkins
Dato   Fredag d. 25 januar 2013 - 12:11
Overskrift   Den Græske Superliga - af rolighed99
Bedømmelse   * * * * * * (11 Stemmer)


Den Græske Superliga




...Man siger at deres spil er lige så "kedeligt" som italienerne, deres fans lige så vanvittige som tyrkerne og deres navne længere og sværere at udtale end ukrainerne. Stedet er de frodige grønne marker ved siden af de hyggelige taverna, menuen står på defensivt organiseret fodbold, kulturen er flyvende og økonomien er allerede styrtet i afgrunden.
Velkommen til Hellas, velkommen til den græske Superleague.



Økonomi

I FM 2013 er økonomi-delen blevet mere afstemt realiteterne, efter de forskellige landes økonomiske udgangspunkt, skatteregler etc., er blevet implementeret. Dog ser den græske liga mere ud til at være undtagelsen end reglen. Mens økonomien i hele Grækenland er på afgrundens rand, er over halvdelen af de græske Superleague-klubber helt gældfrie, og hos de fleste af de med gæld, er den kun minimal - endda mindre end deres anslåede værdi. Jovist, pengetanken i de fleste klubber er ikke ligefrem noget at råbe hurra for, men det virker ikke videre realistisk sammenlignet med f.eks. Serie A, hvor stort set alle klubber ligger med underskud og gæld langt op til halsen.

Den rigeste klub i ligaen er ikke overraskende Olympiakos, der ligger med en anslået værdi på 245 mio. DKK, og uden gæld. Den fattigste er Kerkyra med en anslået værdi på 10 mio. DKK og gæld på 2,75 mio. DKK.
I forhold til gæld, skal her også nævnes at storklubberne AEK, ligger med en anslået værdi på 49 mio. DKK, og landets største gæld på hele 142 mio. DKK. Derudover er det kun PAOK og Aris hvor gælden overstiger den anslåede værdi, men her er det minimalt.

På trods af at mange af holdene har en sund økonomi, bugner deres pengetanken ikke ligefrem. Dette betyder også at lønbudgetter og transferbudgetter ikke ligefrem er noget at råbe hurra for. Personligt synes jeg at netop dette er med til at gøre den græske liga endnu mere spændende, da det tvinger en til at gennemtænke, undersøge og spejde hver enkelt handel, så man er sikker på at lige præcis den spiller man køber eller sælger, er det rigtige valg.


Hold

Jeg har valgt at fokusere på de hold, jeg mener ville være interessante at være manager for. Mit kriterium for dette er muligheden for succes. Jeg har derfor valgt at have fokus på, og gå igennem, de store hold, outsiderne, og de interessante.

Rangeret efter
medieprognose:

1. Olympiakos
2. Panathinaikos
3. PAOK
4. AEK Athens
5. Aris
6. Atromitos
7. Asteras Tripolis
8. Xanthi
9. OFI Crete
10. Panionios
11. Levadeiakos
12. Giannina
13. Kerkyra
14. Veroia
15. Panthrakikos
16. Platanias



De tre store
Historien afspejler rigtig godt magtfordelingen i Grækenland. Den helt store klub er Olympiakos, der kan bryste sig af hele 39 ligatitler, forfulgt af Panathinaikos med 20 titler, og AEK Athens med 11. Det er dog kun de to første jeg ville sætte mine penge på som vinder, da AEK er faldet noget tilbage på det seneste, og Olympiakos og Panathinaikos nærmest er milevidt foran AEK og resten af ligaen, hvad truppens kvalitet angår.

De to outsidere
Nede i denne pulje finder vi to hold der også har formået at vinde ligaen før, nemlig PAOK og Aris. De har begge en relativ god trup, der godt ville kunne spille med hvor det er sjovt. Der er dog langt igen hvis de skal nå Olympiakos eller Panathinaikos til sokkeholderne. Man skal dog ikke undervurdere dem, da de begge har nogle spændende hold med kvalitetsspillere som Lazar, Salpingidis og Aganzo, og med lidt taktisk snilde, held og korruption, tror jeg godt de ville kunne stå som vindere i år 2018. De er i hvert fald en god udfordring.
Det ville være på sin plads at rykke AEK herned, da de efterhånden mere ligner et outsiderhold, end et egentligt tophold. Kvaliteten af deres trup taget in mente, ligner de i hvert fald mere Aris og PAOK end Olympiakos og Panathinaikos.

De to spændende
Asteras Tripolis er et rigtig spændende hold, som jeg vil mene sagtens kan hamle op med outsiderne. De har en håndfuld udmærkede spanske spillere, og nogle rimeligt gode talenter hvor Bakasetas er mest iøjefaldende. Deres trupsammensætning giver i hvert fald en god grobund for noget spændende teknisk fodbold.
Et hold som Atromitos er også utrolig spændende. De har en rigtig god defensiv, der nærmest er på niveau med Olympiakos, samt nogle hurtige fløje. Så vil man spille kontrafodbold, er de helt klart værd at kigge på.


Profiler

Mange af de store græske profiler har udvandret til nogle større og mere lukrative ligaer, hvor specielt Tyskland og Italien er populære. Der er dog stadig en god håndfuld græske profiler tilbage i ligaen, som er værd at tage et kig på. Jeg har udvalgt tre græske og en udenlandsk.

Avraam Papadopoulos er en klassisk central forsvarsspiller, med forcer hele vejen rundt. Han er både stærk i hovedspillet og hurtig, samt fysisk og mental stærk, hvilket gør ham ideel som central- og begrænset forsvarer i alle tre roller. Han har dog ikke særlig gode kompetencer i det fremadrettede spil, så jeg ville nok ikke bruge ham som boldspillende forsvarer eller back.
Hans frikøbsklausul ligger på 57,5 mio DKR, og det er lige præcis det man må slippe for ham. Jeg prøvede at hente ham til Juventus, og lønforhandlingerne starter ved 280.000 mio DKR pr. uge. I Juventus blev han scoutet til 3 stjerner, det samme i PSG, hvorimod det blev til 3,5 i Fiorentina.

Vasilis Torosidis er en dygtig wingback, der både har styrker i det offensive og defensive spil. Hans største forcer er nok hans fart samt indlæg, men han har generelt nogle gode stats hele vejen rundt, og sågar i hovedspillet kan han følge med. Han er en ret alsidig spiller, der også kan dække en defensiv midt samt venstrebacken.
Hans frikøbsklausul ligger på 87,5 mio DKR, og hans lønforhandlinger startede i Juventus på 365.000 DKR pr. uge. Ligesom Papadopoulos fik han 3 stjerner i Juventus og PSG, samt 3,5 i Fiorentina.


Lazaros Christodoulopoulos er en klassisk winger, og han er lige dygtig i både ventre- og højresiden. Han kan kun finde ud af at bruge sin højreskøjte, og grundet dette og hans udmærkede stats i aflevering og langskud, vil det være oplagt at bruge ham som inside forward i venstresiden. Ligeledes lægger han nogle gode indlæg, så i højresiden er han bedst som kantspiller.
Han har ikke en frikøbsklausul hængende på sig, men jeg behøvede ikke at slippe mere end 65 mio DKR for ham i Juventus. Han beder om en løn på 162.500 DKR, og får ligeledes 3 stjerner i PSG og Juventus, men kun to sølle stjerner i Fiorentina.

Argentinske Sebastian Leto er en udpræget venstre wing, der potentielt også kan bruges som inside forward i højresiden. Han er en hurtig dribler, der generelt har sine styrker i fysikken og det tekniske spil. Han lægger derudover nogle gode indlæg, og så er han dygtig til at sparke dødbolde.
Jeg fik forhandlet mig ned på 140 mio DKR i Juventus, hvilket er væsentligt mere end hos de andre, og derfor måske en dårligere handel. Hans lønforhandlinger startede ved 345 DKR pr. uge, og i Juventus blev det kun til 2 stjerner, hvorimod PSG gav 3, og Fiorentina 3,5.


I den græske liga er disse spillere klart de helt store profiler, og de ligger også højt over standarden i ligaen. De er alle rigtig gode, alsidige og stabile at spille med, og der er ingen dem der har nogle deciderede stat-mangler i de positioner de ligger på.
Er du et europæisk tophold vil profilerne umiddelbart ikke styrke andet end dybden, så medmindre du virkelig skal bruge en god rotationspiller på en af de positioner, er de ikke værd at gå efter. Er du derudover et europæisk midter- eller bundhold, der skal tømme hele sin sparegris på en enkelt spiller, er disse spillere klart en god investering, og også til en overkommelig pris. Det skal siges at de alle er i deres prime-time rent aldersmæssigt, så det er ikke langtidsholdbare løsninger.


Turneringsregler
Den græske superligas ligaregler skiller sig ikke vanvittigt meget ud i forhold til resten af Europas ligaer. Der er 16 hold, der alle møder hinanden to gange, man må have syv udskiftere med og bruge tre af disse, de to nederste hold rykker ned, transfervinduerne er i juli, august og januar og så videre.
Der hvor den græske liga skiller sig ud i forhold til resten af Europa, er først og fremmest reglen om at man højst må registrere 5 ikke-"EU"-spillere. Med ikke-EU spiller menes der, udover lande der er medlem af EU + Norge og Schweiz; Albanien, Rusland, Kroatien, Algeriet, Marokko, Tunesien, Bosnien og Tyrkiet.

Derudover skiller de sig markant ud med hensyn til hvem der skal kvalificeres til CL og EL. De har pt. to pladser i CL og to pladser i EL. Vinderen af ligaen kvalificerer sig direkte til gruppespillet i CL, og vinderen af cuppen kvalificerer sig direkte til EL, hvilket der ikke er noget unormalt i. Det sjove, og forskellen, ligger så i måden de finder frem til hvem der skal have de to sidste pladser i henholdsvis CL og EL.
De hold der ender på 2., 3., 4., og 5. pladsen skal ud i en play-off-liga, hvori de møder hinanden to gange, dvs. 6 kampe i alt. Vinderen af denne play-off-liga ryger i CL-kvalifikationen, og nummer 2 ryger i EL. Det tricky ved denne play-off-liga, er så at jo flere point man får i den ordinære liga, jo bedre stillet er man i play-off-ligaen, da klubberne hver især starter med start-point. Man udregner det således at 5. pladsen starter med 0 point, og de resterendes point bliver så udregnet gennem pointforskellen til 5. pladsen divideret med 5...
Eksempelvis; i mit spil havde 5. pladsen fået 43 point og 2. pladsen 51, 51-43 giver 8 og divideret med 5 giver det 1,6, man runder derefter op/ned til nærmeste hele tal, hvilket betyder at 2. pladsen starter med 2 point i play-off-ligaen.


Hvorfor græsk fodbold
Den græske liga har næsten alt. Der er både midterhold der spiller spændende offensivt fodbold, og midterhold der spiller kontrolleret defensiv kontrafodbold. Der er arvefjendeopgør mellem topholdene, der er forgangne tiders tophold, der kæmper om fordums tiders prestige. Der er selvfølgelig også elevatorholdene, der kæmper om overlevelse, og alt midt imellem.
Det eneste den ikke har, er hold der kan købe sig til succes. Trods en ok økonomi er der ikke mange penge at handle for, og selv hos de store hold skal alle handler tænkes igennem - hvilket jeg personligt ser som denne ligas store styrke, samt er med til at gøre den mere spændende.
Den græske spillestil er meget lig den italienske, hvor defensiven er i højsædet hos mange midter- og bundhold. Dette er også meget kendetegnet ve, at der findes ret mange gode defensive græske fodboldspillere.

Jeg synes helt bestemt, at du, kære læser, skulle tage et kig på denne liga, hvis dit nuværende save bliver for trivielt. Der er i hvert fald grobund for både udfordrende og spændende saves.

Skrevet af: rolighed99



Tirsdag d. 18 august 2015 ~ Bundesligaen
Lørdag d. 20 september 2014 ~ Belgien - Jupiler League
Mandag d. 25 august 2014 ~ CSL - Chinese Super League
Fredag d. 25 januar 2013 ~ Den Græske Superliga - af rolighed99
Lørdag d. 10 november 2012 ~ Australien - A-League
Søndag d. 20 maj 2012 ~ USA - MLS
Søndag d. 04 december 2011 ~ Portugal - Liga Sagres

 Sider: [1]
(Denne guide er vist 1595 gange)

Kommentarer til denne guide (5)

Log ind for at kommentere denne guide

rolighed99
26 jan 2013
00:07

  Jeg vil gerne sende en stor tak til gundelach for det fine banner, og lige nævne at jeg ikke har gået så meget op i det grafiske, men derimod har gået op i det skrevne.

 
rolighed99
26 jan 2013
00:05

  JKJ: Jeg havde skrevet selve artiklen tilbage i FM12, og skrev den om i november, og har så siden rettet den til, og Leto har været med som profil hele vejen igennem. Det er dog ikke mere end 4 dage siden at hans kontrakt blev ophævet, og jeg læste først nyheden om det efter den var sendt ind. Jeg har også overvejet om jeg skulle slette ham derfra grundet dette. Men jeg valgte i sidste ende at tage udgangspunkt i den sidste nye patch, hvor han i den grad er en profil.

Guldbrand: Det er en subjektiv vurdering fra min side, at klubberne økonomi som udgangspunkt, på den ene eller anden måde, følger landets økonomi. Det er bestemt ikke urealistisk at få klubber har en god økonomi i et gældsplaget land, men jeg synes det er urealistisk når der er så mange der har en god økonomi i et gældsplaget land, især i en tid hvor der er rigtig mange klubber rundt om i verden der kæmper med gæld.

Kozorevas: tak :)

 
Kozorevas
25 jan 2013
21:01

  Fedt skrevet - jeg starter i hvert fald i Grækenland nu :-)

 
JKJ
25 jan 2013
14:55

  Lidt skægt at du har valgt Leto som en profil, han er lige blevet fyret i Panathinaikos fordi han konstant har været skadet.
Når den nye patch kommer spiller han altså ikke i klubben mere ;)

 
Guldbrand
25 jan 2013
14:05

  "Mens økonomien i hele Grækenland er på afgrundens rand, er over halvdelen af de græske Superleague-klubber helt gældfrie, og hos de fleste af de med gæld, er den kun minimal - endda mindre end deres anslåede værdi. Jovist, pengetanken i de fleste klubber er ikke ligefrem noget at råbe hurra for, men det virker ikke videre realistisk sammenlignet med f.eks. Serie A, hvor stort set alle klubber ligger med underskud og gæld langt op til halsen"

- Det har intet med realisme at gøre. De græske klubber kan da sagtens have en mindre gæld, og have flere penge på bundlinjen end Serie A klubberne...

 
This site is not endorsed by Sports Interactive or SEGA and is intended for entertainment purposes only. « More Info »
©2005-2018, FmFreaks.dk
                                         Forum Powered by SMF 1.0.5 · SMF ©2001-2010