home forum contact
 
  Velkommen
Gæst
Søg
 
SENEST AKTIVE EMNER
Glemt din kode?
Registrer
Dato Forfatter Forum Emne
17 Mar 2024, 23:29 Fadbamsen Skadestuen ryger ud i online spil.
03 Mar 2024, 06:12 DeBuur Skadestuen Kan ikke vælge Liverpo...
23 Feb 2024, 20:56 ydersog Klubsøgnin... Manchester United
23 Feb 2024, 10:12 valverde4ever Pro Cyclin... Cycling Career - Kan d...
23 Feb 2024, 00:14 g00n Blogs Minimalistic 2020
19 Feb 2024, 14:02 rheya Omklædning... Home Grown spillere?
29 Jan 2024, 11:35 Mulle68 Nostalgi Patches CM 4
Antal Registrerede Brugere: 23282
  0 Brugere, 395 Gæster Online.

Indlæg: 1132681 over 31362 Emner
Nyeste Bruger: ArmaghRed92
GUIDES

~ Guidegrupper ~
 + Tilpas dit FM (16)
 + Grafiske guides (6)
 + Træning og Taktik (10)
 + Transfer og Økonomi (6)
 + Øvrige FM-guides (9)
 + Ikke-FM relaterede guides (6)
 + Positions Guides (8)
 + Guides til ældre versioner (54)
 + LLM-guides (3)
 - Ligaguides (7)

  Her kan du finde forskellige ligaguides til dit FM

 + Problemer med FM/Steam (10)
 
Guide(s) i denne gruppe
Bundesligaen
Belgien - Jupiler League
CSL - Chinese Super League
Den Græske Superliga - af...
Australien - A-League
USA - MLS
Portugal - Liga Sagres

 Sider: [1]
7 Guide(s) i denne gruppe  - Belgien - Jupiler League
Forfatter   Magn
Dato   Lørdag d. 20 september 2014 - 13:35
Overskrift   Belgien - Jupiler League
Bedømmelse   * * * * * * (5 Stemmer)




BAGGRUND
Den belgiske Pro League, officielt kaldet Jupilier Pro League, er Belgiens bedste fodboldrække. Turneringen arrangeres af det belgiske fodboldforbund og har været afholdt siden 1895, hvor FC Liégois blev den første belgiske mester nogensinde. Siden da har 15 af de 74 hold, der gennem tiden har haft mindst en sæson i rækken, vundet mesterskabet. Anderlecht topper i øjeblikket listen over flest mesterskaber med 33 titler. Turneringen starter i slutningen af juli og slutter 30 kampe senere i starten af marts. Efter de 30 kampe inddeles rækken i tre.

MESTERSKABSGRUPPEN
Efter de 30 kampe inddeles ligaen som sagt i tre. De øverste seks hold samles og spiller to gange mod de fem andre mandskaber i gruppen. Med ind i gruppen tager man halvdelen af de point, man har hentet i løbet af de 30 kampe, så der vil stadigvæk være muligheder for forfølgerne, selvom førstepladsen skulle have hentet en hel del flere point i den regulære sæson. Det hold, der har flest point efter alle 40 kampe, tager mesterskabet.

EUROPA LEAGUE-GRUPPEN
Mandskaberne fra 7.pladsen til 14. pladsen inddeles i to grupper. I den ene gruppe spiller 7., 9., 12. og 14 pladsen to gange mod hver af gruppens andre modstandere. I den anden gruppe er det selvfølgelig de resterende hold, der sluttede mellem 7. pladsen og 14. pladsen. Vinderne af de to grupper mødes over to finalekampe. Herefter mødes vinderen og enten fjerde- eller femtepladsen fra mesterskabsgruppen i endnu to kampe. Vinderen af disse to kampe tager Europa League-billetten - medmindre et lavere rangeret hold har vundet den hjemlige cupturnering.

NEDRYKNINGSGRUPPEN
15. pladsen og 16. pladsen placeres i nedrykningsgruppen, som består af fem kampe de to hold imellem. 15. pladsen starter med tre point, og 16. pladsen starter fra nul. Taberen rykker ned i anden division, mens vinderen placeres i en ny gruppe med de tre bedste hold fra anden division, hvor vinderen får lov til enten at blive eller rykke op i Belgiens bedste række.

EUROPÆISK KVALIFIKATION
Vinderen af mesterskabet kvalificerer sig direkte til Champions Leagues gruppespil, mens andenpladsen går ind i tredje kvalifikationsrunde til Champions League. Tredjepladsen starter ud i tredje kvalifikationsrunde til Europa League, mens vinderen af kampen mellem vinderen af Europa League-gruppen og enten fjerde- eller femtepladsen (eller cupvinderen) indleder selvsamme turnering i anden kvalifikationsrunde .

PROFILERNE OG TALENTERNE
Det er ingen hemmelighed, at den belgiske Jupiler League ikke er verdens stærkeste liga. Der er langt til Premier League, La Liga, Bundesligaen og Serie A, men på UEFA's seneste rangliste er ligaen helt oppe på 10. pladsen foran den tyrkiske Superlig og den danske Superliga - og Jupiler League rummer da også flere fine profiler og talenter. Jeg har ansat mig selv som manager i Anderlecht og herfra udvalgt syv af ligaens største profiler og seks af ligaens største talenter, men min gennemgang bærer et tydeligt præg af hvilket hold, der dominerer rækken. Mon ikke i kan gætte jer til det?

PROFILERNE
Silvio Proto - Vi starter i den bagerste kæde og på målmandspositionen, hvor vi finder Anderlecht-målmand Silvio Proto. Proto har spillet mere end 200 kampe for Anderlecht siden 2005, og undervejs er det også blevet til en håndfuld kampe på det belgiske landshold. Rutinerede Proto er 31 år gammel og vurderes til fire stjerner.

Jelle Van Damme - I forsvaret finder vi endnu en rutineret herre. Jelle Van Damme har været på kontrakt i flere klubber rundt omkring i Europa, og hans CV tæller klubber som Ajax, Southampton, Werder Bremen og Anderlecht. I øjeblikket er altmuligmanden dog at finde i Standard Liege, hvor han har spillet siden 2011. I løbet af karrieren er det blevet til 30 optrædener for det belgiske landshold, og Van Damme vurderes til fire stjerner.

Bram Nuytinck - Vi er tilbage i Les Mauves et Blancs, og her finder vi den unge stopper Bram Nuytinck. Nuytinck kom til Anderlecht fra hollandske NEC Nijmegen i 2012, og han har været en fast bestanddel af midterforsvaret i topklubben siden da. Nuytinck er 23 år og vurderes til fire-og-en-halv stjerne.

Andile Jali - Vi bevæger os videre til midtbanen og til KV Oostende, hvor vi lidt overraskende finder ligaens måske største profil - i hvert fald i FM. I starten af året, i slutningen af januar, hentede midterklubben nemlig sydafrikanske Andile Jali til klubben fra Orlando Pirates i midtbanespillerens hjemland. Jali har spillet 11 kampe for det sydafrikanske landshold, og han vurderes til fire-og-en-halv stjerne.

Vadis Odjidja - På den centrale midtbane finder vi yderligere en kæmpe profil. Den belgiske Club Brügge-spiller, med det mindre belgisk klingende navn Vadis Odjidja-Ofoe, er en af rækkens bedste spillere. Odjija har spillet i Brügge siden 2009, hvor han blev hentet til fra HSV. Odjija er 25 år, har spillet to landskampe og vurderes til fire-og-en-halv stjerne.

Matias Suarez - Jeg har haft svært ved at udvælge offensive profiler, så blandt de syv udvalgte finder vi denne tredje centrale midtbanespiller. Matias Suarez spiller i Anderlecht, og det har han gjort siden 2008, hvor han blev til hentet til fra Belgrano i hjemlandet Argentina. Suarez er 26 år og vurderes til fire stjerner.

Frederic Bulot - Jeg har som sagt ikke haft let ved at finde offensive profiler, og derfor bliver venstrekanten, Frederic Bulot, mit bud på den mest offensive profil. Bulot er kun 22 år, og har endnu ikke samme kvalitet som de seks andre profiler, men da jeg finder ham for gammel til at være en del af talentgruppen, har jeg taget ham med pga. det store potentiale. Bulot vurderes fra spillets start til tre-og-en-halv stjerne, men han har potentiale til fire-og-en-halv stjerne.


TALENTERNE
Dennis Praet - Mens der manglede offensivprofiler blandt de ældre profiler, er det helt modsat på talentsiden, ja faktisk er der ikke rigtigt andet end offensivprofiler. Anderlechts Dennis Praet, som slår sine folder på den centrale midtbane, er den mest defensive af de talenter, jeg har fundet. Praet skiftede til Anderlecht fra Genk som 16-årig i 2010, og allerede i sæsonen efter fik han debut på storklubbens førstehold. Siden da er det blevet til mere end 70 kampe, og 20-årige Praet har potentiale til fem stjerner.

Fede Vico -  Vi bliver i Anderlecht, men rykker frem på den offensive midtbane, hvor vi finder spanieren med det spøjse navn, Fede Vico. Fede Vico blev hentet til Anderlecht fra Segunda-klubben Cordoba i sommeren 2013, men han nåede aldrig at få sin debut for Anderlecht, inden han et halvt år senere blev udlejet til KV Oostende. Offensivspilleren er dog nu tilbage i Anderlecht og har potentiale til fem sjerner.

Maxime Lestienne - Fra den offensive midtbane og Anderlecht rykker vi videre til venstrekanten og Club Brügge, hvor vi finder 21-årige Maxime Lestienne. Lestienne har været i Mouscron siden sine helt unge dage, men i 2010 skiftede han til Brügge og siden da er det blevet til mere end 100 kampe for den unge kantspiller, som desuden har fået flere kampe på diverse belgiske ungdomslandshold. Lestienne har potentiale til fem stjerner.

Paul-Jose Mpoku - På venstrekanten finder vi yderligere et stort talent. Paul-Jose Mpoku er født i det tidligere Zaire, men flyttede som barn til Belgien. Som 12-årig blev han scoutet af Standard Liege, inden selveste Tottenham hentede ham til klubben som 16-årig i 2008. Opholdet i det engelske blev dog aldrig nogen succes, og efter et lejeophold i Leyton Orient, vendte Mpoku i 2011 tilbage til Liege. Her har han spillet næsten 100 kampe, og den 21-årige kant har da også potentiale til fire-og-en-halv stjerne.

Nicolas Castillo - Vi bevæger os fra venstrekanten og videre til angrebet, hvor det er lykkedes mig at finde to talenter. Den første af de to hedder Nicolas Castillo og tørner ud for Club Brügge. Castillo blev formentlig kendt af en række danske fans, efter han for nyligt var en af målscorerne, da Brøndby blev besejret med 3-0 i Europa League-kvalifikationen. Castillo blev født i Chile og blev da også hentet til Belgien fra en klub i hjemlandet. Castillo kom til fra Universidad Catolica i januar 2014, og han har potentiale til fem stjerner.

Aleksandar Mitrovic - Blandt de seks talenter finder vi et andet navn, som en del af jer FM-spillere nok er bekendt med. Den blot 19-årige Aleksandar Mitrovic er blevet et stort hit i FM, hvor man kan få serberen til relativt billige penge. Mitrovic har dog allerede bevist sit potentiale ved at spille 40 og 42 førsteholdskampe for henholdsvis Anderlecht og Partizan. Angriberen, der endda også har fået et par kampe på det serbiske landshold, har da også potentiale til fem stjerner.


DEN DANSKE KOLONI
Den belgiske liga har næsten altid været populær blandt danske fodboldspillere, og det er ikke anderledes i dag. I spillet finder vi fem (i virkeligheden kun tre, da Mads Junker og Jim Larsen har skiftet klub) danske spillere fordelt over fire klubber. I Club Brügge finder vi både Jim Larsen og Jesper Jørgesen, i Genk slår Brian Hamalainen sine folder, og i Gent finder vi Nicklas Pedersen. Sidst, men ikke mindst, finder vi Mads Junker i Mechelen. Alle fem spillere har på den ene eller anden måde været inde omkring et dansk landshold, og selvom Jesper Jørgensen regnes for at være ligaens bedste dansker, viser det, at Jupiler Pro League stadigvæk kan tiltrække gode danske spillere, selvom de ikke, med al respekt, er fra samme hylde som tidligere. Herunder følger de største af de danske spillere, der har været på kontrakt i en belgisk klub:

Henrik Andersen (Anderlecht) - Et kendt navn blandt danske fodboldfans. Henrik Andersen spillede 171 kampe for den belgiske storklub over otte år og fik samtidig 30 landskampe og scorede to mål.

Torsten Andersen (Anderlecht) - Efternavnet er det samme, men fornavnet er et andet. Mange kender nok ikke Torsten Andersen, der nåede 26 kampe for Anderlecht i midten af 70'erne. Fik desuden seks optrædener for det danske landshold.

Frank Arnesen (Anderlecht) - Frank Arnesen kender i formentlig alle sammen, men i ved nok ikke, at han fra 1983-1985 spillede 50 kampe for Anderlecht. Arnesen fik samtidig 52 landskampe.

Kenneth Brylle (Anderlecht, Club Brügge, Beerschot, Lierse) - Kenneth Brylle var en berejst mand i Belgien. Efter sine 122 kampe for Anderlecht nåede han i løbet af seks år rundt til Club Brügge, Beerschot og Lierse. Spillede desuden 16 landskampe.

Per Frimann (Anderlecht) - Den nuværende ekspert er en rigtig Anderlecht-dreng. Han spillede 15, 7 og 28 kampe for henholdsvis KB, AGF og Brøndby, men i Anderlecht fik han mere end 150 optrædener. Spillede samtidig 17 landskampe.

Morten Olsen (Cercle Brügge, Racing White, Anderlecht) - Vores allesammens landstræner er en af de danskere, der har spillet flest kampe i den belgiske liga. Han spillede mere end 400 kampe tilsammen i Cercle Brügge, Anderlecht og Racing White, som ikke eksisterer i dag. Fik desuden 102 landskampe.

Dan Petersen (Anderlecht) - Petersen blev regnet for at være et enormt talent, da han som 19-årig overtog Dennis Bergkamps trøjenummer i Ajax. Louis Van Gaal havde fortalt unge Petersen, at han kunne blive verdens bedste fodboldspiller, men skader og indre kampe ødelagde karrieren. Petersen nåede aldrig på landsholdet, men fik dog 19 optrædener for Anderlecht.

Kaj Kvistgaard Poulsen (Beerschot) - Kvistgaard Poulsen siger nok heller ikke så mange noget, og han blev heller aldrig nogen stor profil på landsholdet, selvom han blev kåret til landets bedste spiller i 1965. Spillede i Beerschot fra 1968-70 og fik fem landskampe.

Birger Jensen (Club Brügge, Lierse) - Målmanden Birger Jensen tilbragte imponerende 14 år i belgiske Club Brügge. Det blev til 328 kampe, inden turen et enkelt år gik til Lierse, hvor det dog blot blev til tre kampe. Jensen stod samtidig 19 kampe for landsholdet.

Brian Priske (Genk, Club Brügge) - Priske er en af nyere tids danskere i belgisk fodbold. Han spillede i Genk fra 2003-05 og var i Club Brügge fra 2006-2008 efter et enkelt år i Portsmouth. Opnåede desuden 24 landskampe.

Niki Zimling (Club Brügge) - Det seneste af de opremsede navne, der har slået sine folder på belgisk græs. Nåede 36 kampe for Club Brügge, men er nu at finde i tyske Mainz. Er stadig aktiv og har fået 21 optrædener for det danske landshold.

Søren Busk (Gent) - Busk bandt sig aldrig til en klub, og fik kun i en enkelt klub mere end 100 optrædener. Det var dog ikke i belgiske Gent, hvor det blot blev til 64 optrædener. Spillede samtidig 61 landskampe.

Kim Christofte (Lokeren, Lierse) - Christofte huskes nok bedst for straffesparksmålet, der sendte Danmark i EM-finalen i 1992 - men det var efter opholdet i Lokeren fra 1981-1984, at han spillede sig på landsholdet. Christofte sluttede karrieren i Lierse i 1994, men det blev ikke til en eneste kamp.

Preben Elkjær (Lokeren) - Den legendariske danske angriber blev en kultfigur i Hellas Verona, hvor han var med til at vinde et overraskende mesterskab, men det var faktisk i Lokeren, at Elkjær spillede flest kampe. Scorede 98 mål i 190 kampe, mens det på landsholdet blev til 39 mål i 69 kampe.

Johnny Mølby (Mechelen) - Mølby var i Mechelen fra 1994-1996 efter et år i Gladbach. Spillede 44 kampe for den belgiske klub og 16 for det danske landshold.

Kresten Bjerre (Racing White) - Navnet Kresten Bjerre siger måske heller ikke så meget hos mange af jer - jeg havde i hvert fald aldrig hørt det før, men Bjerre var faktisk en stor spiller i 60'erne og 70'erne. Han spillede næsten 250 kampe for det tidligere Racing White og scorede endda 12 mål i 22 landskampe som stopper. Tidligere i år omkom Bjerre dog desværre.


Skrevet af: Roche


Tirsdag d. 18 august 2015 ~ Bundesligaen
Lørdag d. 20 september 2014 ~ Belgien - Jupiler League
Mandag d. 25 august 2014 ~ CSL - Chinese Super League
Fredag d. 25 januar 2013 ~ Den Græske Superliga - af rolighed99
Lørdag d. 10 november 2012 ~ Australien - A-League
Søndag d. 20 maj 2012 ~ USA - MLS
Søndag d. 04 december 2011 ~ Portugal - Liga Sagres

 Sider: [1]
(Denne guide er vist 1503 gange)

Kommentarer til denne guide (2)

Log ind for at kommentere denne guide

Gungner
21 sep 2014
11:34

  Synes måske der bliver brugt lidt for meget plads på de tidligere danske spillere, når man nu istedet kunne have fokuseret på nogle af klubberne. Der bliver nævnt en masse om talenterne og reglerne, men nærmest ingenting om de forskellige klubber, hvilket ville have været et plus da det kunne hjælpe folk med at vælge et hold.

 
BelthazorDK
20 sep 2014
14:24

  Syntes ærligt talt det er en skuffende guide, mest bygget på at man vælger at have et afsnit om danskere i Belgien, og udelader en herre som Alexander Scholz fra Lokeren. Ville pynte at have styr på sine fakta inden man sender en guide ud, når det nu kommer månedligt. Og ja, jeg er godt klar over at jeg her skriver i en negativ tone, og det gør jeg fordi jeg selv har spillet med Lokeren i FM14 og nydt det save, og Alexander faktisk var en af profilerne i ligaen efter 2 år, og fast mand i truppen til Landsholdet, ikke fast starter, men altid med. Han har i øvrigt været der siden 2012, så det er ikke ligefrem en ny handel.

 
This site is not endorsed by Sports Interactive or SEGA and is intended for entertainment purposes only. « More Info »
©2005-2018, FmFreaks.dk
                                         Forum Powered by SMF 1.0.5 · SMF ©2001-2010