home forum contact
 
  Velkommen
Gæst
Søg
 
SENEST AKTIVE EMNER
Glemt din kode?
Registrer
Dato Forfatter Forum Emne
I dag kl. 01:25:41 Sutharam Klubsøgnin... Manchester United
I dag kl. 01:20:22 Sutharam Challenges Er du dygtig nok?
I går kl. 22:59:57 Nephilim Klubsøgnin... Real.Madrid
I går kl. 22:43:21 Sirstaal Fodbold Real Madrid tråd
I går kl. 13:05:39 Enevoldsen Træningsbanen Taktik - Holdet fluiditet
I går kl. 08:53:56 Berendt Blogs Gladbach (tidl. FC Nor...
11 Dec 2018, 21:58 Jacobboje Skadestuen Taktikskærmen - højre ...
Antal Registrerede Brugere: 21014
  2 Brugere, 178 Gæster Online.

Indlæg: 1122228 over 30779 Emner
Nyeste Bruger: Mads-Blohm
GUIDES

~ Guidegrupper ~
 + Tilpas dit FM (15)
 - Grafiske guides (6)

  Her kan du læse guides til hvordan du laver forskelligt grafik til FM.

 + Træning og Taktik (10)
 + Transfer og Økonomi (6)
 + Øvrige FM-guides (9)
 + Ikke-FM relaterede guides (6)
 + Positions Guides (8)
 + Guides til ældre versioner (54)
 + LLM-guides (3)
 + Ligaguides (7)
 + Problemer med FM/Steam (10)
 
Guide(s) i denne gruppe
Grafik til din blog | Del 3
Grafik til din blog | del 2
Grafik til din blog| Del 1
Bloggrafik
Grafik FAQ - Del 1
Placering af grafik

 Sider: [1]
6 Guide(s) i denne gruppe  - Bloggrafik
Forfatter   Hawk1nZ
Dato   Onsdag d. 25 november 2009 - 15:03
Overskrift   Bloggrafik
Bedømmelse   * * * * * * (13 Stemmer)
Hejsa, og velkommen til min lille guide, hvor du lærer hvordan du hurtigt og nemt redigere dine billeder til din blog, challenge, artikel osv. Denne guide er specielt lavet til de personer som ikke har betalingsprogrammer, som Adobe Photoshop, Paint Pro osv. Denne fremgangsmåde er helt gratis, og resultatet er lige så godt som det mange kan finde ud af at lave i Photoshop.Du skal faktisk kun bruge en internetbrowser, som Internet Explorer og Mozilla Firefox (denne guide bliver skrevet ud fra Mozilla Firefox.)
Det første du skal lave til din eventuelle blog er et banner. Først finder du et billede på google, som du tror kan passe sig meget godt til et banner, hvis du lige klipper i det. Jeg har tænkt mig at bruge dette billede med Dimitar Berbatov.

Nu går du så ind på hjemmesiden http://pixlr.com/ , hvor du vælger flaget engelsk (det længst til venstre). Så bliver du hevet ind på en ny side, hvor du vælger “Open image from computer”, og finder herefter det billede du hentede på Google. Det her program ligner lidt Photoshop, men fordelen ved det her er, at det er gratis Thumbs Up!
Hvis du vil bruge hele billedet som banner, og bare skal justere størrelse, så skal du gå op i menuen Image og vælg Image Size. Fjern fluebenet fra “Constrain proportions”, og vælg så den størrelse på billedet du vil have. Bannerstørrelser ligger normalt på en Width mellem 400 og 600 og en Height på mellem 70-200. Det er alt efter hvad man selv syntes er bedst.
Hvis du heller vil klippe noget ud fra dit billede, som jeg har tænkt mig at gøre med mit billede af Dimitar Berbatov, så skal du først hive fat i Marquee Tool’en. Det kan gøres hurtigt ved at trykke M. Så markerer du så det stykke du vil klippe ud og bruge som banner. Du kan oppe i højre hjørne af “programmet” se størrelse på det område du har markeret, hvis du skulle være i tvivl om hvor meget du har markeret. Min ligger f.eks. på 462x104.
Når du har markeret et tilfredsstillende område, så går du op i menuen Edit og trykker Copy. Gå herefter op i menuen File, og tryk på New. Så kommer der et vindue op, hvor du sætter flueben i “Create image from Clipboard” og den nedenunder som hedder “Transparent”, og derefter klikker du OK.
Hvis du gjorde det første trin, altså det med at justere størrelsen på billedet, så skulle du også have et vindue med dit banner i nu.
Det var justeringen af størrelsen på billedet. Nu skal du lære at lave billedet sort/hvid og give det en ramme.
Hvis du ønsker dit billede skal være sort/hvidt, så tryk på menuen Adjustment, og vælg herefter Desaturate. Så skulle dit billede meget gerne blive sort og hvidt. Nogle foretrækker dette, andre gør ikke. Det kommer an på den stil man kører i sin blog. Jeg vil ikke vælge sort/hvidt til mit Berbatov billede, hvor jeg for resten har klippet noget af trøjen ud, og vil bruge det som banner.
Nu til rammen. Her er det faktisk nemmere at bruge en anden hjemmeside. Så Save dit billede (menuen File, og derefter Save. I rullemenuen Format vælger du PNG, da det vil give det bedste resultat, når du til sidst uploader dit billede til FmFreaks. Nedenunder vælger du et navn til dit billede, og trykker OK.
Nu klikker du så en på hjemmesiden http://www.online-image-editor.com/
Tryk på mappen med den grønne pil på. Så bliver du vist ind på en ny side, hvor du vælger gennemse, finder dit seneste gemte billede, og trykker upload.
Når siden så har loadet, så går du op i menuen Edit, og vælger Create Border. Så kommer der nogle valgmuligheder frem. Bordertype lader du bare stå til Outline. Border Width og rammens tykkelse, hvilket normalt ligger fra 1-4 stykker. Jeg vælger 3. Color siger sig selv. Det er farven, og jeg vælger hvid. Så trykker du Apply, og dit billede skulle så få en ramme.
Hvis du vil have en lille tekst på, så trykker du bare på det sorte T i menuen, og så popper nogle andre valgmuligheder frem. I text feltet skriver du din text, eksempel Manchester United. Font er den type skrift du vil have. Size er størrelsen på din skrift, og color er farven. Her kan du bare prøve dig frem, og hvis du ikke bryder dig om det, kan du altid trykke på Cancel knappen.

Når du er tilfreds, selvom det er med eller uden text, så højreklikker du bare på billedet, og vælger gem billede som. Så gemmer du det, og det er klart til at blive lagt ind i din blog.
Det tager lidt tid første gang du skal gøre dette, men når du først har øvet dig på et par billeder, som kommer det meget hurtigt ind i fingrene. Alle genvejstasterne, hjemmesiderne osv.
Med denne metode kan du også lave billeder til din blog.

Jeg vil gerne lige henvise til øvrige gode guides på FmFreaks.dk. Blandt andet kan Cescs blog guide nævnes, som giver et godt indblik i hvad du skal være forberedt på når du laver en blog. JosepGuardiola’s gamle sag er også værd at tage fat i. Han har lavet en billedguide til FmFreaks, som også er værd at tage et kig på.

Ellers vil jeg bare sige tak fordi du har læst med, og jeg håber at du har lært noget, som du kan bruge til dit fremtidige skriveri på FmFreaks. Hvis du har nogle spørgsmål, så kan du bare skrive en PB til mig, så skal jeg forsøge at hjælpe så hurtigt som muligt!

Skrevet af: Erzael


Mandag d. 24 december 2012 ~ Grafik til din blog | Del 3
Søndag d. 23 december 2012 ~ Grafik til din blog | del 2
Søndag d. 16 december 2012 ~ Grafik til din blog| Del 1
Onsdag d. 25 november 2009 ~ Bloggrafik
Onsdag d. 24 december 2008 ~ Grafik FAQ - Del 1
Søndag d. 29 juni 2008 ~ Placering af grafik

 Sider: [1]
(Denne guide er vist 5205 gange)

Kommentarer til denne guide (6)

Log ind for at kommentere denne guide

Rottenburg
10 maj 2012
05:39

  Hvordan laver med tabeller i blogs? :S

 
HuzTleeR
27 nov 2009
19:24

  Eller guide (:

 
HuzTleeR
27 nov 2009
19:24

  God blog!

 
TheX
25 nov 2009
23:35

  Tusind tak for guiden!

Kan jeg godt bruge til min blog ;)

 
Erzael
25 nov 2009
17:32

  Tusind tak Fernando O0

 
Fernando
25 nov 2009
17:26

  Ekstrem god Guide :)

 
This site is not endorsed by Sports Interactive or SEGA and is intended for entertainment purposes only. « More Info »
©2005-2018, FmFreaks.dk
                                         Forum Powered by SMF 1.0.5 · SMF ©2001-2010