Forfatter Emne: SK Slavia Praha - Jiný príbeh [8# UEFA Cup Postupující]  (Læst 10378 gange)

7# SK Slavia Praha - Jiný příběh
« Svar #45: 14 Jun 2008, 20:47 »

Září 2007 – September 2007

Přehled - Samlet overblik
September bød på en pose blandede bolsjer – eller skal vi kalde dem resultater?  Det hele endte dog fint, da Slavia Praha og ligaens nr. 2, Teplice, så småt er begyndt at trække fra i toppen. Mens Slavia nu er 4 point foran 3'erne fra Banik Ostrava, har Teplice blot 3 point ned til Banik. Den helt store skuffelse har indtil videre været Slovan Liberec, der befinder sig på den næstsidste plads i ligaen. Desuden har Sparta Praha skuffet fælt og er således placeret helt nede på en 6. plads. Poborský's start har været utroligt flot, og han har lukket munden på de fleste kritikere med de flotte resultater hans mandskab har leveret de første 2 måneder af sæsonen. Især hans sans for gode køb har været under beskydning med ros, da hans to nye franskmænd, Nicolas Fauvergue og Jérémy Mathieu, har været så imponerende at et par engelske klubber skulle være interesserede i dem. Desuden har Slavia overrasket alle med deres styrke på dødbolde, og har således scoret adskillige mål efter hjørnespark eller frispark.

Udover de fine resultater i ligaen, har Poborský's tropper spillet sig videre fra både 2. og 3. runde i Cup'en, med to overbevisende sejre. Dermed skal Slavia nu møde Pribram i fjerde runde, der dog også forventes at blive besejret.

Gambrinus Liga
Erich Brabec
vs. Slovan Liberec → 1-0
Mål: Milan Ivana
Septembers første kamp blev en meget stille en af slagsen. Spillet bølgede lige så stille frem og tilbage, og kampens eneste scoring, faldt da Matej Krajcik spillede en flad bold ind til Milan Ivana, der lynhurtigt dreje rundt, og trillede bolden over i det fjerneste hjørne, uden for målmandens rækkevide.

vs. Brno → 2-1
Mål: Martin Latka, Matej Krajcik
Septembers anden kamp, stod mod Brno, der med nød og næppe blev besejret. Det startede ellers skidt for Slavia, da forsvarsklippen Martin Latka uheldigvis sendte bolden i eget net, efter et farligt indlæg fra højrefløjen. Latka formåede dog at gøre skaden god igen, da han steg tilvejrs ved et af Smicers hjørnespark, og headede bolden ind forbi Brno's chanceløse målmand. Kampens afgørelse faldt 10 minutter før tid, da Nicolas Fauvergue fik en albue i hovedet inde i straffesparksfeltet, hvorefter dommeren korrekt pegede på pletten. Matej Krajcik tog sig at straffesparket, og omsatte sikkert til mål.

vs. Viktoria Plzen → 2-2
Mål: Erich Brabec, Jérémy Mathieu
Efter to succesfulde kampe, kom en mindre skuffelse, da Viktoria Plzen skulle slås. Det startede ellers fint, da Erich Brabec udnyttede en kæmpefejl af målmanden efter et godt frispark fra Jérémy Mathieu, kunne således let heade bolden ind i et helt tomt mål. Endnu bedre blev det, da Daniel Pudil spillede Nicolas Fauvergue i dybden. Fauvergue endte dog i en svær position, hvilket tvang ham til at spille bolden bagud. Her fandt han dog sin landsmand Mathieu, der bankede bold ind i nettet til 2-0. Det blev dog en kort fornøjelse for 2 hurtige scoringer af Martin Rada, betød at Poborský måtte stille sig tilfreds med 1 point.

vs. Banik Ostrava → 3-3
Mål: Vladimir Smicer, Nicolas Fauvergue, Jan Blazek
September måneds sidste ligakamp, bød på 3. pladsen fra Banik Ostrava. Det skulle vise sig at blive en målrig kamp, og allerede efter 5 minutter kunne Slavia's fans juble, da Vladimir Smicer, flot sendte et frispark over muren og forbi en chanceløs målmand, der blot kunne kigge på. Allerede 10 minutter efter, blev glæden endnu større, da den franske angrebskæmpe Fauvergue, let kunne heade et fremragende indlæg fra Daniel Pudil ind. Dog ville Banik Ostrava ikke acceptere et nederlag, og satte derfor trumf på. Inden pausen blev det til to scoringer, der begge kom efter store fejl af venstrebacken Frantisek Drizdal. Og blot 1 minutter efter 2. halvlegs begyndelse så det for alvor sort ud for Poborský da den polske højreback Adrian Napierala klodset fældede topscorerlistens nr. 4 Vaclav Sverkos på kanten af feltet. Sverkos valgte selv at tage sig af frispark, og da hans hårde skud ramte Erich Brabec i muren, var målmand Martin Vaniak allerede gået til den modsatte side. Således endte September måned, med to uafgjorte kampe i ligaen.

CMFS Cup
vs. Libis → 3-0
Mål: Jérémy Mathieu, Nicolas Fauvergue (2)
I Karel Poborský's første cupkamp ventede Libis ventede. Det hele startede da også perfekt, da Smicer endnu engang placerede et hjørnespark helt perfekt, hvilket gjorde det forholdsvist let for Mathieu at heade den ind til 1-0. Det blev hurtigt fordoblet, da venstrebacken Frantisek Drizdal tog et fremragende raid op ad venstrekanten, hvorefter han lagde et fint indlæg ind til Fauvergue, der flot tog den ned med brystet, satte en enkelt forsvarsspiller af, og trillede bolden ind. Fauvergue viste i 52. minut igen sin klasse, da han modtog en bold 5-10 meter fra feltet. Her kiggede han op, og opdagede at målmanden var usædvanligt langt ude af sit mål, og forsøgte sig derfor med et frækt lob. Dette lykkedes på bedste vis, og for anden gang i sin tid som træner, kunne Poborský glæde sig over at se sit hold score et mål, som af de fleste tjekker betegnes som et ”Poborský mål”. Således havde Slavia spillet sig videre til 3. runde, hvor Usti nad Labem skulle hvad de kunne.

vs. Usti nad Labem → 4-0
Mål: Erich Brabec, Daniel Pudil, David Kalivoda (2)
Præcis som mod Libis, havde Slavia's tilhængere store forventninger op mod kampen. Og i modsætning til kampen i 2. runde, blev fansene ikke skuffede. Tårnhøje Erich Brabec åbnede scoringen allerede efter 4 minutter, da Slavia på ny viste sin styrke på dødboldene. Og blot 2 minutter efter, blev Pudil målscore, da han fulgte op på en fin redning efter et flot frispark fra Jérémy Mathieu. Sidst lukkede Kalivoda kampen med to straffesparks-scoringer.

« Seneste Redigering: 14 Jun 2008, 21:06 af FC Barcelona » Logged

Åh Anders Kuuure, du er mit livs kærlighed.
Åh Anders Kuuure, du gør min kæreste gravid.

Dioh Williams = Samme niveau som George Weah.

« Svar #49: 14 Jun 2008, 22:52 »

Kiggede med i starten, men så blev dine updates for lange til at jeg gad at læse dem. Wink

« Svar #51: 15 Jun 2008, 10:54 »

Jeg læser skam også med..  Wink hvornår kan vi forvente en update?

Boj proti Slovákům - Kampen mod slovakkerne
Efter det skuffende og en smule ufortjente knockout i Champions League, stod menuen nu på UEFA Cup kvalifikation for Poborský og hans mandskab. Slavia var da også forholdsvist heldige i lodtrækningen, da de trak slovakiske Artmedia Petržalka, bedre kendt under navnet Artmedia Bratislava. Den første kamp skulle spilles på slovakisk grund, således at Slavia altså fik fornøjelsen af at have hjemmebane i returopgøret.

Daniel Pudil
Artmedia Bratislava 0 – 4 Slavia Praha
Mål: Ernest Majoros (selvmål), Nicolas Fauvergue, Daniel Pudil, Milan Ivana.
Den tyske dommer Franz-Xaver Wack, så hurtigt på sit ur, og satte det i gang, samtidig med at han fløjtede. Således var den første af de to kvalifikationskampe til UEFA Cup'en sat i gang, for Artmedia og Slavia's vedkommende. Det skulle vise sig at blive en yderst målfarlig og underholdende kamp. Allerede i første minut gik det nemlig galt for værterne fra Bratislava. Jan Blazek modtog en høj bold i dybden fra Vladimir Smicer, og satte hurtigt forsvarsspilleren Ernest Majoros af. Nu var kun målmanden mellem Blazek og målet, og her valgte den unge tjekke altså at bruge den gamle skudfinte. Keeperen smed sig, og Blazek tog et hurtigt træk forbi ham. Her kom Majoros dog stormende og løb direkte ind i bolden, der således endte i eget net. En glædelig start for tjekkerne, selv om Blazek måtte erkende en snild frustration over at være blevet frarøvet et sikkert mål. Da det 5 minutter senere brændte på igen hos Artmedia, var det dog en spiller fra det rigtige hold, der fik sat sidste fod på bolden. Igen blev Blazek spillet i dybden, denne gang af Jérémy Mathieu, og i stedet for selv at afslutte spillede han hurtigt bolden videre til Nicolas Fauvergue, der frækt formåede at fange keeperen på det forkerte ben, således at bolden strøg centimeter forbi en målmand i ubalance. En fantastisk start for Poborský og Co. der allerede efter 6 minutter var oppe med 2 mål. Ti minutter senere, var der igen gang i skydeteltet, da højrekanten David Kalivoda, valgte at forsøge langt ude fra. Keeperen fik med nød og næppe bokset bolden ud, hvor Fauvergue hurtigt fulgte op. Hans forsøg ramte dog ydersiden af stolpen, hvorefter venstrekanten Daniel Pudil, reagerede lynhurtigt og sparkede bolden ind fra en spids vinkel. 3-0 efter 15 minutters spil. En ren sensation! I 26. minut blev der dog lidt stille på Slavia's bænk, da Jan Blazek fik en albue i hovedet under en hovedstødsduel. Blazek måtte således lade sig udskifte, og erstatte af slovakiske Milan Ivana, der altså, ligesom Matej Krajcik, var på hjemmebane og tilbage i sit hjemland, i dagens anledning. Et minut før pausen, viste den lille slovak dog sit værd, da han flot afsluttede et dejligt bandespil med Fauvergue, og dermed øgede til 4-0. Dermed kunne Slavia gå til pausen med en komfortabel føring. Allerede 1 minut inde i 2. halvleg brændte det dog på i Slavia's ende, da Ernest Majoros satte hovedet på et hjørnespark og var tæt på at score i den rigtige ende, men ramte i stedet træværket. Tættere på det, kom ingen af holdene i løbet af 2. halvleg og dermed havde Slavia Prag et fantastisk udgangspunkt til sin hjemmekamp.

Slavia Praha 1 – 0 Artmedia Bratislava
Mål: Erich Brabec
I modsætning til kampen på Za Starym Mostom i den slovakiske hovedstad, blev dette opgør meget kedeligt og ikke særligt velspillet. Kampens eneste mål faldt allerede efter 3 minutter, da et frispark fra Jérémy Mathieu, ramte muren, hvorefter bolden fløj i en høj bue over målmanden og ramte overliggeren, for til sidst at lande lige i fødderen af Erich Brabec, der, selv med lukkede øjne og sammenbundne arme, let kunne trille bolden ind over den nytkridtede streg. Efterfølgende bød kampen blot på 3 chancer. Den første faldt i 27. minut, da Daniel Pudil satte sig igennem på venstrekanten, og slog et indlæg til franske Fauvergue, der dog headede lige på keeperen. Herefter stod den på førstegangsafleveri nger mellem Krajcik, Brabec, Latka og Drizdal i Slavia's 4-back kæde, der fuldstændigt formåede at tage tempoet ud af kampen. Dog opstod der en enorm chance til Artmedia, da Latka snublede over bolden, og forærede Zbynek Pospech en 1-mod-1 situation med keeper Martin Vaniak. Heldigvis var Vaniak hurtigt ude, og da Pospech forsøgte at lobbe bolden, viste Vaniak køligt målmandsspil og fantastisk evne til at læse spillet, ved at blive stående og således gribe Pospechs forsøg ud. Sidste store chance faldt i kampens døende minutter, da den indskiftede Milan Ivana brød igennem forsvaret efter flot kombinationsspil med Smicer og Kalivoda. Ivana formåede dog at sparke bolden en 20 meters penge over mål, og således endte opgøret 1-0 til Slavia Praha, hvilket betyder at det nu er tid til gruppespillet i UEFA Cup'en.

I næste update ser vi på lodtrækningen til UEFA Cup'ens gruppespil!
« Seneste Redigering: 16 Jun 2008, 11:46 af FC Barcelona » Logged