home forum contact
 
  Velkommen
Gæst
Søg
 
SENEST AKTIVE EMNER
Glemt din kode?
Registrer
Dato Forfatter Forum Emne
I går kl. 09:49:59 fritzfarlig Skadestuen Udlån af spillere
I går kl. 09:44:55 Bubbles Challenges SAF
23 Jan 2023, 09:52 Bubbles Træningsbanen Generel træning
22 Jan 2023, 21:56 DeBuur Skadestuen Spillet er langsomt - ...
18 Jan 2023, 21:45 Eriksen83 Klubsøgnin... FM23: Hvem skal jeg være?
12 Jan 2023, 17:24 valverde4ever Pro Cyclin... Cycling Career - Kan d...
09 Jan 2023, 14:38 Collymore Baren Vman-tråden
Antal Registrerede Brugere: 22292
  0 Brugere, 580 Gæster Online.

Indlæg: 1131849 over 31312 Emner
Nyeste Bruger: ihiwari
FORUM
+  FmFreaks Forside
|-+  Forum: Andet
| |-+  Kategori: Fodbold
| | |-+  Straffe + Rødt kort
0 Brugere og 1 Gæst læser i øjeblikket dette emne.
Sider: [1] Udprint
Forfatter Emne: Straffe + Rødt kort  (Læst 977 gange)
Cesc
Landsholdsspiller
******

Offline Offline


 
Straffe + Rødt kort
« : 22 Okt 2013, 17:52 »

Lørdagen er nu en dejlig dag. Fodbold fra man vågner til man går i seng. Det kan sgu' ikke blive bedre. Min lørdag blev brugt på Tipslørdag nok engang - og det startede som bekendt ud med et brag mellem Newcastle og Liverpool. Kampen startede med fantastiske chancer til Newcastle, der spillede fremragende... Lige indtil de begik straffespark - og blev en mand i undertal. Peter Graulund og den anden kommentator snakkede om, at den regel simpelthen var blevet for meget - og de synes den skulle ændres. Det fik mig til at tænke over det.Er det okay, at modstanderne får den største mulighed i fodbold for at score, samt kommer til at spille resten af kampen i overtal?

Jeg finder det personligt okay. Går man for aggressivt til den, synes jeg også, at man skal straffes. Spillerne er udstyret med en hjerne, og ved godt det er dumt at begå straffespark på en modspiller. Gør man det på samme tid i en nødløsning eller bare går for hårdt til modstanderen synes jeg også at man skal straffes uanset hvor det er på banen. Jeg kunne forestille mig, at hvis man ved, at man ikke får rødt kort, ved at lave en forseelse i feltet - så vil der komme mange flere straffespark.

Diskussionen kommer oftest frem, når det sker tidligt i kampen, hvilket jeg godt kan forstå. Det er hårdt at spille med en mand i undertal i 70 minutter, men at spilleren mister hovedet skal i mine øjne straffes uanset hvornår og hvor på banen det er. Jeg synes det fungerer fint som det er nu, og jeg synes at de store straffe ved at lave straffespark, gør at vi formindsker at de bliver begået oftere.

Hvad synes I om straffespark + rødt kort? Skal det afskaffes eller er det okay som er det nu?
Logged

Sunbao
FmFreaks Crew
(Ejer)
*

Offline Offline


 
Sv: Straffe + Rødt kort
« Svar #1: 22 Okt 2013, 17:55 »

For mig hænger de to ting slet ikke sammen, altså det røde kort gives jo ikke fordi der er straffespark, men fordi man fratager modstanderen en oplagt scorings mulighed. I sådanne tilfælde er det helt i orden med det røde kort, uafhængigt, om det er inde eller uden for feltet.

Jeg er helt enig med dig i, at hvis man indførte det ikke gav rødt i feltet, men kun gult og straffe, så ville vi se langt flere straffespark.
Da der oftest er større chance for de bliver brændt, end en mod en situation med målmanden.
Logged

Hawkins
FmFreaks' Venner
*

Offline Offline


 
Sv: Straffe + Rødt kort
« Svar #2: 22 Okt 2013, 18:04 »

Jeg er egentlig enig med jer, tror jeg. Hvis modstanderen er fri til en åben målchance, så må man som forsvarsspiller jo bare lade være med at begå det straffespark, som Newcastle så åbenlyst gjorde. Man må tænke sig om og vide at hvis man høvler manden ned, så bliver der straffe og man får rødt kort - altså den dobbeltstraf som kommentatorne snakkede om, forudsat at modstanderne scorer på straffet. Hvis man derimod lader angriberen løbe, så scorer han måske (ligesom på straffe) - men til gengæld er man stadig 11 mand på banen og har chance for at kæmpe sig tilbage. Så i min bog er det egentlig fair nok, og så må forsvareren bare lade være med at fælde angriberen.
Logged

Citat af: g00n
Jeg holder aldrig op med at undres over folk, som tror at et internetforum på nogen måde er et demokrati, at man har ytringsfrihed, eller at det kan fungere som en retssal i praksis.

ydersog
Førsteholdsspiller
*****

Offline Offline


 
Sv: Straffe + Rødt kort
« Svar #3: 22 Okt 2013, 18:05 »

Det hænger heller ikke sammen for mig ..

Selvfølgelig er der scenarier hvor der skal gives begge - men det synes jeg kun skal henvende sig til en svinestreg, som fratager en oplagt scoringsmulighed. Men at en målmand uheldigvis rammer foden på spilleren i stedet for bolden, burde ikke give et rødt kort - straffespark er straf nok.

Derudover synes jeg at et straffespark kan blive dømt for ofte. Hvis der bliver begået et straffespark i hjørnet af feltet, hvor det ikke er en oplagt scoringsmulighed, synes jeg ikke der skal dømmes straffespark. Men det er også umuligt at indføre sådanne regler, da dommerne skal vurdere mere end de skal følge regler. Og med alle de kontroverser der er i forvejen, vil det ikke just lette presset på dommerne.
Logged

verdenskrig
Manager
********

Offline Offline


 
Sv: Straffe + Rødt kort
« Svar #4: 25 Okt 2013, 10:36 »

Hvis man ikke giver rødt og straffe i sådan en situation, bliver det alt for let for forsvarsspilleren bare at trække i nødbremsen.
Man er nødt til at have det på den måde, for ikke at gøre det attraktivt at save en spiller der har frit mål for eksempel.

Generelt kunne jeg skyde spillere fra de hold jeg holder med når de gør det. Det er SÅ ubegavet. Så lad dog modstanderen score eller håb målmanden redder den.

Fint de scorer, og hvad så ? Så er man stadig 11 vs 11 efterfølgende og kan derfor nemmere komme igen. Hovedløst, har ingen sympati for spillere der gør sådan, så er det sgu fint for mig at de kan sidde og pille sig i skægget resten af kampen, forundret over hvor blottet for IQ de er.
Logged

Jeg siger hele sandheden, kun sandheden, og altid sandheden Peace

men den tyske talentmasse er så enorm at jeg tror på et VM guld om to år  Smiley
Cool

Sider: [1] Udprint 
 This site is not endorsed by Sports Interactive or SEGA and is intended for entertainment purposes only. « More Info »
©2005-2018, FmFreaks.dk
                                         Forum Powered by SMF 1.0.5 · SMF ©2001-2010