Forfatter Emne: #Pause#26 - AaB -> Champions!  (Læst 33323 gange)

Offline Offline

Sv: #24 - AaB
« Svar #150: 08 Jun 2008, 14:55 »

Jeg takker for kommentarerne.
Kan desuden sigeat jeg er igang med update ang. Horsens-kampen, den skulle være oppe inden længe.

21/05-08

Andensidste spillerunde, både FCK og FCM havde vundet deres kampe, men alligevel kunne AaB med en sejre overtage førstepladsen i ligaen da de havde en kamp til gode i forhold til FCK. Denne mulighed ville AaB og træner Kasper Ottesen ikke lade gå forbi sig, og det kunne man også tydeligt se på forberedelserne. I dagene inden kampen trænede AaB på Energi Nord Arena så træningen kunne holdes lukket, ikke pga. man var træt af fansene eller medierne, men fordi man ønskede at forberede sig fuldstædig uforstyrret.

Den taktik så ud til at have givet pote, i hvert fald var det et top motiveret AaB-mandskab der onsdag løb ind på et næsten fuldt Energi Nord Arena, men trods tomme pladser, var stemningen i top. Bølger at verbal støtte kom fra den altid livlige Spar Nord-tribune, hvor romerlys, bannere, flag og tifos prydede tribunen.
AaB’s spillere ville tydeligvis ikke skuffe deres hjemmepublikum, og var fra start lige så opsatte som tilfældet var nede i Viborg blot tre dage tidligere. AaB spillede fra start sprudlende fodbold, kombinationerne flød, forsvaret stod perfekt og det hele kørte bare. Der skulle dog gå 28. minutter inden at AaB fik scoret, Martin Pedersen tog frispark i venstresiden, indlægget skruede perfekt og inde midt for mål kunne AaB-topscorer Tom De Sutter let løbe fra forsvarene og sikket heade bolden i nettet, scoringen var belgierens femtende sæsonscoring. AaB fortsatte presset resten af halvlegen, men det lykkedes ikke at score yderligere trods flere åbne chancer.

Anden halvleg startede lidt, men efter 53. minutter kom der dog noget action. Efter et flot opspil i AaB’s højre angrebsside af Allan Olesen og Patrick Kristensen fik Tom De Sutter bolden spillet i fødderne midt for mål, men inden han nåede at afslutte, blev han klippet ned af Horsens lejesvend fra Brøndby, backen Joseph Elanga, dommer Michael Svendsen dømte fortjent straffespark, men undlod til stor undret for alle på stadion at give Elanga et kort for forseelsen. Anfører Michael Jakobsen blev sat til at sparke, og han scorede usvigeligt sikkert til stillingen 2-0.
Nu havde AaB den føring der i fodboldverdenen tit bliver kaldt ”Den farlige føring” – Da man lader sig lulle i søvn af denne føring, det var også ved at ske for AaB. Efter 68. minutters spil var AaB-forsvaret uopmærksom, det udnyttede Horsens-spilleren Niels Lodberg til uhindret at ligge en bold i dybden til den hurtige svensker Rawez Lawan, der kvitterede med en sikker reducering.

Horsens mål lod dog til at vække AaB-spillerne, langsomt genfandt de deres flydende og sikre pasningsspil og begyndte igen at dominere kampen. Men til trods for at de spillerede fremragende, lykkedes det ikke spillerne at trænge igennem Horsens jerndefensiv, der stod som en mur af armeret beton i den periode. Men da AaB fik hjørnespark i kampens sidste minut kunne ”Den Gule Fare” dog ikke holde skansen længere. Martin Pedersens indadskruede hjørnespark fandt vejen til nettet via indskiftede Winston Reids pandebrask. Målet til 3-1 besejlede dermed Horsens mulighed for at få point med hjem fra Nordjylland.
Sejren til AaB gjorde, at de nu ligger nummer et i ligaen inden sidste spillerunde hvor de skal på besøg hos Lyngby BK, en kamp de må og skal vinde, lykkes det, er AaB danske mestre for tredje gang i klubbens historie.

« Svar #153: 08 Jun 2008, 17:14 »

Der skal være sejr i sidste kamp. Det kan vel ikke undre nogen at Michael Svendsen dømmer underligt, han er jo en elendig svingende dommer Smiley Der lugter satme godt nok af guld i denne blog Thumbs Up Meget realistisk Cool

24/05-08

For første gang i denne sæson var der udsolgt på Lyngby Stadion, men det var ikke Lyngby-fans der dominerede på stadion denne lørdag. Det var nemlig udeholdet AaB’s tilhængere der havde taget hele den lange tur fra Nordjylland til hovedstaden, for at, forhåbentligt, se deres hold blive mestre. Rammen var derfor perfekt for AaB, der nærmest kunne høre bønnen fra Parken om, at Lyngby skulle tage point fra Nordjyllands stolthed.
Mens fadøllene og de nærmest historiske Lyngby-pølser blev rakt over disken i salgsbøderne og spillerne nede på banen varmede op, kom solen så småt frem fra den skjulested bag den eneste lille sky på himlen, rammen var sat til fest.

Stemningen var helt utrolig, bedre end den havde været i mange år på Lyngby Stadion. Da spillerne løb på banen, eksploderede det hele så selv den mest garvede tilhænger, kunne mærke hårene begyndte at rejse sig.
Men det var først da kampen kom i gang, og AaB-tilhængerne begyndte med sangen ”Vi ligger nummer et, vi ligger nummer et, for AaB er de bedste, vi ligger nummer et” at man rigtig forstod hvad det var der kunne ske denne lørdag eftermiddag. På banen havde AaB også klart overtag, og udspillede et Lyngby-hold, som godt kan få svært ved at rykke direkte op til SAS-Ligaen igen. AaB’s massive pres førte da også til chancer, og den første store tilfaldt helten fra kampen mod OB, Jeppe Curth. Martin Pedersen lagde et indlæg ind til Tom De Sutter, der i stedet for at afslutte, headede bolden på tværs af feltet hvor Jeppe Curth bare skulle sætte en inderside på, og så var AaB foran 0-1. Så var festen for alvor i gang. AaB-tilhængerne var ekstatiske og det samme var spillerne, nu skulle føringen bare holde hjem, så var der guld til de bolsjestribede.
Resten af halvlegen fortsatte med AaB-pres, men i Lyngby-målet forhindrede Rune Pedersen i flere omgange, at AaB fik scoret yderligere i første halvleg.

Efter pausen stod der AaB på det hele. Holdet fra Nordjylland spillede regulær guldbold, der fuldt ud berettigede til, at holdet var på vej mod titlen som danske mestre. Men for at blive mestre, skal man kunne score mål, og det gjorde AaB så sandelig også i anden halvleg, hele tre af slagsen blev det til. Det første kom efter et hjørnespark, hvor Steve Olfers, Andreas Johansson og Martin Pedersen spillede trekantsspil lidt uden for feltet, Martin Pedersen endte med at stå hel fri til skud, det udnyttede venstrebacken til at hamre bolden ind til venstre for målmanden, en perle af et mål.
Det mål udsprang også af et hjørnespark, og igen var både Steve Olfers og Martin Pedersen indblandet i målet. Martin Pedersen tog hjørnesparket og inde midt for mål stod Steve Olfers klar til at støde bolden i mål, 0-3 til AaB der ”cruisede” mod mesterskabet.

Men hvorfor lade sig nøje med en 0-3 sejr når man ligefrem får foræret det sidste mål, sådan må indskiftede Nikita Andrejev havde tænkt, da Lyngbys back Rang Shawkat tog en lang dribling som endte lige for fødderne af russeren der nemt kunne løbe fra Shawkat og score på en modløs Rune Pedersen. Kampen endte således 0-4 til AaB.

Det resultat betød, at selvom både FCK og FCM vandt deres kampe, så er AaB danske mestre 2007/08. En stor del af æren for mesterskabet må tilskrives Kasper Ottesen, der overtog holdet på en niendeplads i vinterpausen, men fuldstændig forvandlede AaB der gik igennem foråret som ubesejrede.

Herfra skal der lyde et stort tillykke til AaB mesterskabet!