home forum contact
 
  Velkommen
Gæst
Søg
 
SENEST AKTIVE EMNER
Glemt din kode?
Registrer
Dato Forfatter Forum Emne
I dag kl. 00:36:53 warmon Blogkonkur... [24] Journeyman - Boys...
I dag kl. 00:02:37 warmon Blogkonkur... The beautiful game
I går kl. 23:34:48 warmon Blogkonkur... #7 - Danish Viking War...
I går kl. 20:57:23 szukizek Blogkonkur... 6# Hjertet banker kun ...
19 Maj 2024, 05:48 valverde4ever Pro Cyclin... Cycling Career - Kan d...
13 Maj 2024, 13:45 Svartowiz Blogkonkur... Blogkonkurrencen 2024 ...
29 Apr 2024, 14:53 andersnomanni Klubsøgnin... Inspiration
Antal Registrerede Brugere: 23302
  0 Brugere, 1006 Gæster Online.

Indlæg: 1132771 over 31368 Emner
Nyeste Bruger: rozlily04
FORUM
+  FmFreaks Forside
|-+  Forum: Andet
| |-+  Kategori: Baren
| | |-+  Studieby / Valg af universitet
0 Brugere og 0 Gæster læser i øjeblikket dette emne.
Sider: [1] Udprint
Forfatter Emne: Studieby / Valg af universitet  (Læst 3269 gange)
Swizz CataR
Manager
********

Offline Offline


 
Studieby / Valg af universitet
« : 07 Jan 2011, 15:54 »

Hey alle Smiley

Jeg kunne godt tænke mig, at vi fik en erfaringstråd, når det kommer til forskellige universiteter og studiebyer Smiley Jeg ved, at aldersgruppen her på siden gør, at en del allerede læser på universiteter eller har gjort, men at mange først vil komme dertil indenfor få år Smiley Jeg er selv startet på et universitet i sommers, og af hvad jeg selv følte dengang, så kunne det være rart med lidt indsigt i, hvad andre har erfaret. I hvert fald fandt jeg det ofte lidt sterilt, og det er ofte meget svært at sidde hjemme og vide, hvad der egentlig er bedst for en selv, da alt jo kun er på skrift Smiley

Vigtigst af alt vil jeg gerne sige, at jeg håber folk vil dele deres erfaringer med andre, at alle vil respektere den måde andre ser tingene, således at alle kan føle sig frie til at komme med indput, både egne erfaringer og spørgsmål til andre, såfremt man skulle have sådanne Smiley

Mine erfaringer:
Studieretning: Civilingeniør
- For dem der ikke ved så meget om dette, så vil det sige en masse med naturkræfter og matematik. Alt efter valg af linje - og der er mange - har man så fokus på fysik, kemi, biologi, elektronik, fotonik eller hvad det nu alt kan være. Ingeniørretningen handler meget om fremtidens ledere og fremgangsmænd (og kvinder) indenfor teknologi, og målet er at blive sat i stand til, at man kan være med til fx at udvikle produkter inden for alverdens emner i virkelighedens verden, lige fra medicin, designerstole, biler og vindmøller.

At uddanne sig til civilingeniør tager 5 år, hvoraf de tre går med en bachelor og de 2 med en kandidat. Kort sagt er bacheloren din grunduddannelse hvor du får et bredt syn for tingene, og siden vil du så i din kandidat kunne specialisere dig indenfor forskellige linjer og retninger.

Universitet: DTU i Lyngby
DTU står for Danmarks Tekniske Universitet. Jeg skal ikke selv gøre mig til herre over, hvor "gode" de er som undervisere på DTU, men ifølge deres eget udsagn, er de med i toppen af Europa, når det kommer til tekniske universiteter og således også det bedste i Danmark - hvorvidt det passer vil jeg dog ikke stå inde for.
Min grund hertil er ikke, at jeg tror andet, men blot, at jeg ikke selv har oplevet "konkurrenterne".

På DTU får man i løbet af bacheloren mulighed for at skifte linje i et vist omfang, og man får mulighed for, selv at sammensætte sin studieplan. Dette er sammenlignet med andre universiteter et stort frirum. Man starter i det første semester (=halvår) med at have typisk 2-3 fag, hvor matematik som regel er inkluderet og derudover ofte også fysik og et retningsfag. Jeg har valgt Produktion og Konstruktion og havde derfor Ingeniørarbejde. Efter dette fastlagte halvår er det op til en selv at sammensætte sit skema, eneste begrænsninger er at man skal nå 180 point over 3 år, hvoraf der skal være 45 i hver af fire kategorier, nemlig naturvidenskabelige fag, teknologiske linjefag, projekter og almene fag og til sidst, valgfag.
Man har stort set frit valg på alle hylder inden for hver af kategorierne. Ved naturvidenskabelige fag skal man vælge ca. 6 ud af 8 fag, hvor fagene typisk er omhandlende matematik, fysik eller kemi. Ved teknologiske linjefag vælger man fra en liste af fag, der er specielt tilgængelige udfra ens valgte linje. Man har ca. 10 fag at vælge i mellem og skal så typisk vælge 7-8 stykker. Ved projekter og almene fag er det fastlagt hvilke fag man skal have, og her inkluderes bachelorprojekt og et fagprojekt på andet år. Valgfagene kan man frit placere, enten til at vælge ekstra fag i de andre kategorier, eller til at vælge fag fra andre retninger, eller desiderede valgfag der giver ekstra viden i den retning man nu engang søger.

Hvad jeg vil sammenfatte omkring DTU er, at man får stor valgfrihed til sin uddannelse, og man får adgang til mange af Danmarks førende teknologske områder. Mange af Danmarks bedste eksperter forsker og underviser på DTU, og man får rig lejlighed til at lære fra dem. Samtidig er DTU meget åben omkring, hvad man som studerende får lov til. Man må fx gerne bruge udstyr til flere millioner kr., samt kan man få økonomisk opbakning til store projekter til helt op mod en halv million kroner så fremt de tror på dit projekt.
Omkring studielivet skal det siges, at der dagligt går 8000 studerende på DTU. Man er dog opdelt i hold på ca. 60, og man skal derfor ikke tage stilling til dem alle sammen. En normal dag går med 1 eller 2 fag, hvor alle fag som regel varer 4 timer, to timers forelæsning efterfulgt af 2 timer grupperegninger. Ved forelæsningerne samles man ofte i større hold, og deler sig så ud på de små hold (60 per.) ved grupperegningerne.
Der arrangeres masser af fester for de studerende af de studerende, og der holdes ved studiestart nogle fantastiske rusture man nok aldrig glemmer.
I og omkring Lyngby er det til at bo i kollegium, da der er mange af dem. Jeg selv og min kæreste sidder til leje i en kollegielejlighed for mellem 4000 og 4500 pr. måned, hvilket er overkommeligt og ens med samme nogle andre steder, også uden for KBH. Lyngby ligger lige nord for København, og man har masser af indkøbsmuligheder i Lyngby qua byens storcenter samt gågade, og ellers har man 20 min i S-tog til hovedbanegården. I Lyngby er der masser af flot natur og ikke særlig Storby-like - jeg kommer selv fra landet, og har absolut ingen problemer med tilværelsen efter min flytning.

Min oplevelse:
Jeg kan kun anbefale DTU. Der er virkelig styr på tingene, underviserne er yderst engagerede, og der tages godt hånd om, at man kan få hjælp når det er nødvendigt. Personligt elsker jeg den frihed studiet giver til, at man selv kan tage vare for sin uddannelse, og dermed få den skrædersyet lige som man vil. Derudover ligger fx eksamensperioden til vinter i december, og ikke i januar som mange andre steder, hvilket vil sige at jeg i år fx fik ferie den 6. december, og ikke skulle tænke eksamen gennem hele julen som mange andre.
Der er utrolig mange muligheder omkring DTU og på kollegierne. Starten er skrædersyet til at få mange venner omkring sig, og de mange store fester virker nogle gange lidt som de amerikanske film, dog ikke alle sammen.

Udover friheden og de andre personer synes jeg selv det er dejligt, at alle underviserne er så imødekommende omkring spørgsmål og hjælp, og de er meget villige til, at man kan låne og benytte sig af de store maskiner de har. Fx har DTU to ud af 10 mikroskoper i verden, der hører til en serie af de allerbedste der findes, og de står til fri afbenyttelse af de studerende, der læser den retning.

Andre muligheder i samme retning:
Hvis man gerne vil læse til ingeniør er der mange muligheder. De mest oplagte foruden DTU er uden tvivl Aalborg Universitet, enten i Aalborg eller i Esbjerg, men der findes også universiteter i Odense og Århus. Jeg har ikke den store kendskab til disse, men af hvad jeg har hørt fra venner og bekendte der læser disse steder, så vil jeg mene at Aalborg har størst udvalg af disse. Her har man dog mere faste rammer, mindre ferie ( Hævet Øjenbryn) og er langt mere låst i sin uddannelse. Jeg har dog intet dårligt hørt om det fra dem jeg kender.
I Odense (Syddansk Universitet) arbejder man vist nok med et "Science år" det første år, hvor man skal have rigtig mange forskellige grundfag, og siden hen specialiseres man så. Jeg har også hørt gode ting her, men min egen opfattelse er dog, at udbuddet af forskellige retninger her ikke er så stort som på DTU og hos Aalborg Universitet - jeg kan dog tage fejl.
I Århus bygger man vist nok uddannelsen op på en helt anden måde end på de andre universiteter, og umiddelbart er det det sted jeg har hørt mindst om, og også har tiltro til, har det mindste udbud - igen kan jeg dog tage fejl.

Omkring studiebyer, så mener jeg at prisen for at bo i Odense er ca. den samme som i KBH, mens jeg kun kender få i Århus, men her er det vist ret dyrt, og i hvert fald ikke billigere end i Odense og KBH. I Aalborg er det til gengæld klart billigst (de må have mange frie studiepladser Tunge), og en lejlighed som min egen kan fås for under 3000 kr pr. måned, hvilket er en klar besparelse.


Jeg håber I andre vil dele jeres erfaringer, eller stille spørgsmål såfremt I har nogle. Jeg kan sagtens uddybe ting omkring DTU, men i første omgang er dette vist rigeligt Smiley
Logged

DTU - bliv kendt for rent faktisk at kunne noget!

korzika
Gæst
 
Sv: Studieby / Valg af universitet
« Svar #1: 07 Jan 2011, 16:04 »

Fed tråd, og et rigtigt godt indlæg. Jeg har ikke så meget at byde ind med omkring universiteter, men jeg overvejer at videreuddanne mig i udlandet, når jeg er færdig med gym. Jeg er åben overfor de fleste lande, så hvis nogle selv har prøvet det, eller har noget info om videreuddannelse i udlandet, så ville det være fedt, hvis I kunne give noget info. Smiley
Logged

Chicharito
Landsholdsspiller
******

Offline Offline


 
Sv: Studieby / Valg af universitet
« Svar #2: 07 Jan 2011, 16:12 »

Jeg er i øjeblikket i gang med et sabbatår, men vil helt sikkert læse videre til sommer.
På det seneste har jeg undersøgt lidt om forskellige uddannelser og er umiddelbart kommet frem til at jeg vil læse matematik. Før jeg tager en endelig beslutning skal jeg dog på uddannelsesmesse og til u-days ved Århus Universitet, hvor jeg regner med at jeg vil læse.

Hvis nogen har erfaringer med at læse matematik eller bare har erfaringer fra Århus Universitet så hører jeg meget gerne fra jer Smiley
Logged

Marchang
Landsholdsspiller
******

Offline Offline


 
Sv: Studieby / Valg af universitet
« Svar #3: 07 Jan 2011, 16:15 »

Super indlæg! regner med jeg også smider noget op på et tidpunkt. Er selv begyndt at læse HA(jur.) i odense, så hvis nogen er interesseret i det, skal jeg nok fortælle lidt om det.
Logged

Maradona good; Pelé better; George Best

Green and Gold..

Thore
Manager
********

Offline Offline


 
Sv: Studieby / Valg af universitet
« Svar #4: 07 Jan 2011, 16:17 »

Super godt initiativ  Thumbs Up

Jeg regner selv med at tage på Aalborg Uni og læse Medialogi, så hvis der er nogle der har erfaringer fra Aalborg, vil jeg da gerne høre dem  Smiley
Jeg har en ven der studere Økonomi deroppe, og han roser deres Aalborg model rigtig meget, og det lyder også meget spændende
Logged

"I'd like to wear a rainbow every day, and tell the world that everything is o.k. But I'll try to carry off a little darkness on my back. Until things are brighter, I'm the Man in Black."

Bobogol
Reserveholdsspiller
****

Offline Offline


 
Sv: Studieby / Valg af universitet
« Svar #5: 08 Jan 2011, 13:20 »

Hvis nogen har erfaringer med at læse matematik eller bare har erfaringer fra Århus Universitet så hører jeg meget gerne fra jer Smiley

AU er inde i en rivende udvikling, og er netop blevet skrumpet ned i forhold til fakulteter.. Om der sker ændringer på matematik-linjen er egentlig et godt spørgsmål, men mon ikke du får svar på det til U-days!

Aarhus som universitetsby kan kun anbefales. Det positive er også, at selve universitetet er samlet rent geografisk, o ikke ligesom i Kbh eksempelvis.

Hvis matematik kan blive for koncentreret for dig, men du stadig har interesse i den del, kan Ha-uddannelsen på ASBSS (Aarhus School of Business and Social Science) måske anbefales. Sørg i hvert fald for at besøg et par forskellige uddannelse, inde du/I vælger..
Logged

Chicharito
Landsholdsspiller
******

Offline Offline


 
Sv: Studieby / Valg af universitet
« Svar #6: 08 Jan 2011, 13:23 »

Tak for svaret. Har bestemt i sinde at se mig lidt omkring inden jeg vælger Smiley
Logged

søgaard
Gæst
 
Sv: Studieby / Valg af universitet
« Svar #7: 08 Jan 2011, 13:26 »

Super godt initiativ  Thumbs Up

Jeg regner selv med at tage på Aalborg Uni og læse Medialogi, så hvis der er nogle der har erfaringer fra Aalborg, vil jeg da gerne høre dem  Smiley
Jeg har en ven der studere Økonomi deroppe, og han roser deres Aalborg model rigtig meget, og det lyder også meget spændende
Jeg ved Gazlgor studerer Engelsk på AAU og mener også at Szczesny studerer heroppe. De vil hvert fald helt sikkert kunne give dig et svar på det meste Smiley
Logged

ptrN
Manager
********

Offline Offline


 
Sv: Studieby / Valg af universitet
« Svar #8: 08 Jan 2011, 13:43 »

Jeg læser selv til Bygningsingeniør på Aalborg Universitet, og jeg har kun rosende ord og sige herom. Aalborg er en by i rivende udvikling, og under velkomsttalen, udført af Aalborgs borgmester, sagde han noget i stil med, at sidste år blev opført 3000 ungdoms(studieboliger) i Danmark, og Aalborg stod for 2200 af disse. Tallene er taget fra min hukommelse så de er nok ikke helt præcise, men det var ihvertfald noget i stil med dette.
Logged

welbz is dat guy

Swizz CataR
Manager
********

Offline Offline


 
Sv: Studieby / Valg af universitet
« Svar #9: 08 Jan 2011, 19:37 »

Tror jeg gerne. Jeg stod selv og skulle vælge mellem Aalborg Universitet i Aalborg eller DTU, og man kan altså bare bo meget billigere i Aalborg end alle andre steder tilsyneladende..
Logged

DTU - bliv kendt for rent faktisk at kunne noget!

Hawkins
FmFreaks' Venner
*

Offline Offline


 
Sv: Studieby / Valg af universitet
« Svar #10: 15 Jan 2011, 11:06 »

Fin tråd. Det kan man nok bruge hvis man overvejer forskellige retninger og universiteter.

Studieretning: Hovedfag Engelsk, Sidefag Historie
Ja jeg læser så engelsk almen. Grunden til at jeg gør det, er simpelt: Det fører til gymnasielærekompete nce, hvilket er mit mål. Engelsk er ligetil, og eftersom jeg interesseret i historie er det også ret ligetil.. Jeg er lige pt. på vej på 6. semester ud af 10, og skal ind og forsvare mit bachelor projekt om The Simpsons på mandag..

Universitet: AAU
Ja, jeg læser selvfølgelig i Aalborg, eftersom jeg bor her. Jeg er ovenud tilfreds med det. Universitetet halter på nogle punkter, men generelt er det et rigtig godt universitet. AAU er kendt for sin svaghed for gruppearbejde, og ingen andre universiteter i Danmark har så meget gruppearbejde som AAU. Netop også derfor lægger man også stor vægt på socialt liv, og der gøres rigtig meget for at man bliver rystet sammen i studiet, men også på falkultetet og universitetet i helhed er der rigtig mange aktiviteter som man kan melde sig ind i. Derudover har vi et velfungerende studentersamfund der gør meget for de studerende.

Mine aktiviteter: Studienævn
Studienævn: Ja jeg sidder så i studienævnet for fremmedsprog og kulturforståelse. Det gør jeg egentlig fordi jeg blev spurgt af den tidligere repræsentant om jeg kunne tænke mig det, og det er fint at lave noget frivilligt arbejde der kommer mine studerende til gode. Jeg føler selv at der bliver lyttet meget til mig og mine idéer i studienævnet og samtidig bliver jeg også inddraget i andre debatter om selve universitetet, struktur og andet. Selv på områder der ikke hører under engelsk bliver jeg hørt og min mening taget seriøst.

Buddy: I et par semester var jeg også buddy for internationale studerende. Der kommer over 500 internationale studerende til Danmark hvert semester for at læse et eller andet, og som buddy bliver du kontaktperson for 1-5 stykker, hvor du helt selv bestemmer hvor meget du vil med dem. Du får kontakt med dem over email og så kan du selv beslutte om du vil i byen med dem, vise dem rundt i byen eller hvad du nu vil. Jeg havde selv en del kontakt med mit første hold, som der både var til fest med mig, tog i byen med mig og jeg hjalp dem med diverse praktiske ting. Andet hold havde jeg ikke så meget tid til, så der sagde jeg blot at de skulle kontakte mig hvis de fik brug for hjælp. Det skete vist en enkelt eller to gange. Men det er en fin måde at få lært om andre kulturer og samtidig får du lært nye mennesker at kende. Du får et diplom for at have været buddy når du er færdig, som du kan putte med dit CV.

ICS: Ja, der findes også normale tutorer, og så findes der forskellige andre internationale grene. Jeg har været tutor i ICS der er de internationales gren. Dette betød at jeg i samarbejde med 2 andre bød 45 internationale studerende velkommen, holdte pubcrawl, bowlingaften, fester, spisning og andet sammen med ICSerne. Det var lidt mere arbejde end Buddy, men samtidig blev jeg også aflønnet for de timer jeg brugte i selskab med dem. Ergo fik jeg penge for at lære udlændinge at kende ved at drikke og spise med dem. Det kan varmt anbefales hvis du har lyst til at lære andre kulturer at kende.

Derudover findes der selvfølgelig også almindelige tutorer som jeg også er blevet spurgt om jeg vil være, man kan være frivillige i studenterhuset eller andre steder, og du kan også helt undgå andre aktiviteter med studerende. Der er masser af tilbud på AAU og jeg kan varmt anbefale at studere der. Hvis der er nogen der vil vide mere om AAU, skal jeg nok svare på det. Jeg har i hvert fald ikke fortrudt at jeg begyndte at studere her, og samtidig er Aalborg en fantastisk by for unge, med masser af gode tilbud, aktiviteter og ikke mindst byliv.
Logged

Citat af: g00n
Jeg holder aldrig op med at undres over folk, som tror at et internetforum på nogen måde er et demokrati, at man har ytringsfrihed, eller at det kan fungere som en retssal i praksis.

Sider: [1] Udprint 
 



This site is not endorsed by Sports Interactive or SEGA and is intended for entertainment purposes only. « More Info »
©2005-2018, FmFreaks.dk
                                         Forum Powered by SMF 1.0.5 · SMF ©2001-2010