home forum contact
 
  Velkommen
Gæst
Søg
 
SENEST AKTIVE EMNER
Glemt din kode?
Registrer
Dato Forfatter Forum Emne
I går kl. 23:32:33 warmon Blogkonkur... [15] Journeyman - We a...
I går kl. 00:44:38 Bubbles Blogkonkur... #5 - Danish Viking War...
17 Maj 2024, 18:03 Wester Jr. Blogkonkur... 3# Hjertet banker kun ...
17 Maj 2024, 18:01 Wester Jr. Blogkonkur... The beautiful game
13 Maj 2024, 13:45 Svartowiz Blogkonkur... Blogkonkurrencen 2024 ...
29 Apr 2024, 14:53 andersnomanni Klubsøgnin... Inspiration
17 Mar 2024, 23:29 Fadbamsen Skadestuen ryger ud i online spil.
Antal Registrerede Brugere: 23301
  0 Brugere, 341 Gæster Online.

Indlæg: 1132742 over 31368 Emner
Nyeste Bruger: Jøddi
FORUM
+  FmFreaks Forside
|-+  Forum: Football Manager 2018
| |-+  Kategori: Klubsøgning og -erfaring
| | |-+  Klubvalg - Maestros forsvarstale for italiensk fodbold
0 Brugere og 1 Gæst læser i øjeblikket dette emne.
Sider: [1] Udprint
Forfatter Emne: Klubvalg - Maestros forsvarstale for italiensk fodbold  (Læst 5891 gange)
Maestrodk
Reserveholdsspiller
****

Offline Offline

 
Klubvalg - Maestros forsvarstale for italiensk fodbold
« : 22 Mar 2018, 16:10 »

Indledning   
I de seneste sæsoner af vores elskede Football Manager har jeg haft gode saves i Serie A. På trods af, at jeg har forsøgt at komme i gang med andre saves med både store og små hold i andre ligaer, så er jeg vendt tilbage til Serie A. I sidste sæson var det Juventus, som jeg førte fra kun at være dominerende i Italien til at være verdens førende fodboldklub. Året før var jeg i Lazio, hvor jeg fik brudt med mindreværdskompleks et overfor Roma. Og længere tilbage har jeg spillet med både Roma, Inter, Milan og Palermo. Alle har været længere saves.

Formålet med mit skriv er at propagandere lidt for den italienske liga, som jeg synes tit bliver omtalt i en undervurderende tone. Mit håb er at flere vil give Serie A et skud i FM – og måske også vil begynde at se mere italiensk fodbold i tv.

Dengang Serie A var verdens største liga
I dag er La Liga og Premier League stedet, hvor de største stjerner ønsker at spille. Men sådan har det ikke altid været. Dengang Premier League endnu ikke eksisterede, var Serie A nemlig stedet, hvor lønningerne var størst. I 80’erne og start 90’erne tiltrak Serie A-klubberne de største stjerner. Det var dengang, hvor der kun måtte optræde tre udlændinge på hvert hold. Milan havde hollænderne Gullit, Rijkaard og Van Basten. Inter havde tyskerne Matthäus, Brehme og Klinsmann. Juventus havde Michael Laudrup og Platini. Og Napoli havde selvfølgelig Maradona. Ja, selv Lazio formåede at lokke en berømt englænder væk fra de britiske øer. 
Dengang blev Serie A kaldt ”verdens hårdeste fodboldliga”. Der var fyldte stadions, hvor mange af dem blev renoveret i forbindelse med VM i 1990.

Det er alt sammen fortid. I dag er Serie A præget af vigende tilskuertal, dårlig økonomi og ringe infrastruktur. En del af forklaringen er, at Serie A rent TV-kommercielt er bagefter både Premier League, La Liga og Bundesligaen. Der udover kæmper klubberne med slidte stadions, som de ikke selv ejer. Kun Juventus ejer deres eget stadion.

Italiensk fodboldkultur
Jon Dahl Tomasson sagde en gang i et interview, at en angriber i Serie A kan spille en horribel kamp i 89 minutter, men alligevel opnå topkarakter i de italienske sportsaviser, hvis han scorer sejrsmålet i 90. minut. Dette siger meget om italienernes forhold til fodbold – resultatet betyder alt, og midlet for at opnå resultatet betyder mindre. Blandt andet derfor har italiensk fodbold også fået et omdømme, som ”kedeligt”, ”for få mål” og ”ingen underholdning”. På trods er det, så har vi her en liga, hvor målgennemsnittet er højere end de øvrige top 5-ligaer. Vi har et fodboldland, hvor trænerne er utroligt veluddannede, og hvor vi ser flere forskellige taktiske formationer, end vi gør i øvrige sammenlignelige ligaer. Ligeledes er trænernes stab veluddannet, fx er de fysiske trænere og fysioterapeuterne en af grundene til, at spillere som Maldini, Buffon, Costacurta og Luca Toni har kunnet spillet på højt niveau indtil 40-års-alderen.

Italiensk fodbold er præget af en kombination af taktisk omtanke og fysik. Spillet i Italien er i høj grad sat op til at være et hold spil. Holdene forsvarer og angriber, som en enhed og den kreative frihed er typisk lagt over på få spillere. Eksempelvis har Simon Kjær engang fortalt, at man i Tyskland i højere grad forsvarer mand-mand uden opbakning end man gør i Italien, hvilket var en af årsagerne til, at han havde svært ved at falde til spillemæssigt i Tyskland. 

Fankulturen i Italien er kendt for at være fanatisk. Der har været talrige eksempler på situationer, hvor fangrupperinger har ladet frustrationer gået ud over spillerne på den ene eller anden måde.
Fansenes forhold til hinanden er præget af jalousi og mindreværdskompleks . Milan og Inter kæmper om at være den største klub i Milano. Samme kamp udkæmpes i Rom mellem Roma og Lazio. Sammen med Fiorentina (som mener, at de bør være med i mesterskabskampen hvert år) har de en rivalisering til Juventus, som er den absolutte storklub i Italien. Udenfor alt dette har vi Napoli, som har et problem med alle klubberne på én gang, fordi klubben drives af at være den eneste sydklub, som igennem historien for alvor har kunnet true nordklubbernes dominans.

Hvorfor vælge Serie A i FM?
Ovenfor har jeg beskrevet en masse om historie og kultur i italiensk fodbold. Jeg kunne såmænd skrive et meget længere indlæg, for der er så mange ting, man kunne skrive om.

Der er adskillige store klubber i italiensk fodbold, hvor af mange af dem befinder sig nede i en bølgedal. Udfordringen er selvfølgelig i første omgang at bryde Juventus’ dominans. Min påstand vil være, at Serie A er en sværere liga at spille i end La Liga, fordi at holdene er bedre taktisk i Serie A. Eksempelvis mener jeg, at Juventus har det sværere i Cagliari end Real Madrid har i Betis.

Der udover er det værd at bemærke, at Serie A er det perfekte sted at udvikle talenter. I en Serie A-kamp må klubber have 12 udskiftere med. Men har derfor rigeligt plads på bænken til at have unge talenter med, som man kan give spilletid, hvis man er komfortabelt foran efter en times spil.
Sidst, men ikke mindst, så er den største udfordring at bringe italiensk fodbold tilbage til at være stjernes fortrukne fodboldland.

Som sagt kunne jeg havde skrevet en meget længere indlæg med mange flere historie. Dette lader jeg jer slippe for. Jeg håber, at min indlæg kan inspirere flere til at prøve italiensk fodbold af.
« Seneste Redigering: 22 Mar 2018, 19:20 af Maestrodk » Logged

Broen13
FmFreaks Crew
(Forummoderator)
*

Offline Offline


 
Sv: Klubvalg - Maestros forsvarstale for italiensk fodbold
« Svar #1: 22 Mar 2018, 16:57 »

Jeg vil meget gerne tilslutte mig dit indlæg! Jeg er helt enig i at Italien er helt fantastisk at spille i, og et sted man har stor mulighed for at præge sine saves, mere eller mindre lige som man har lyst til.

Helt sikkert noget alle burde prøve på et eller andet tidspunkt og gerne snart, da det er vanedannende!! Opstemt
Logged

Så er jeg tilbage med en ny blog: Broen13 - FM24 - Journeyman

Nodiem
Blogmester
********

Offline Offline

 
Sv: Klubvalg - Maestros forsvarstale for italiensk fodbold
« Svar #2: 22 Mar 2018, 20:02 »

Amen!

De fleste herinde ved vel efterhånden at min kærlig ligger i atypiske østeuropæiske lande - MEN der går aldrig et FM uden jeg går gennem Serie D, C, B for at få æren (som det vitterligt er) at være i Serie A..!

Til blogkonkurrencen tager jeg da også en tur til Italien, dog i niveau 5 bedre kendt som Eccellenza
Logged

Stolt indehaver af Månedens Blog November 2014
Nuværende blog : Balkan Dreaming

Vinder af FMFreaks Ligaen 14/15.
Vinder af FMF udfordre dig 2015
Vinder af BLOG konkurrencen 2018

jakob95kp
Førsteholdsspiller
*****

Offline Offline


 
Sv: Klubvalg - Maestros forsvarstale for italiensk fodbold
« Svar #3: 23 Mar 2018, 08:57 »

Italiensk fodbold er bare monster charmerende, af netop de årsager du nævner Maestro.
Ydermere har jeg i de seneste versioner af FM, været meget tilhænger af, at købe italienske spillere, og igen i år.
Mit nuværende save med Hull er præget af italienere - Dimarco, Mandragora, Cutrone, Lo Faso, Kean, Pellegri og Angileri er alle hentet ind her midt i 4. sæson, og det gør Italien til den bedst repræsenterede nation på mit engelsk mandskab.
Talentmassen af italienske spillere er ganske enkelt enorm og efter min mening den bedste i denne og sidste version af FM.
Logged

elalso
Ynglingespiller
***

Offline Offline

 
Sv: Klubvalg - Maestros forsvarstale for italiensk fodbold
« Svar #4: 24 Mar 2018, 11:00 »

Jeg er super glad for at se dit indlæg... Jeg er klart mest til at spille FM i England, Danmark og Holland, men har tidligere versioner været glad for at spille i Italien også. Jeg har gået lidt med problemer ift. at skabe et nyt save, da jeg har manglet inspiration til, hvad jeg har skulle give mig i kast med. Dét her indlæg vækker klart min interesse igen og jeg vil starte med enten Lazio, Napoli, AC Milan eller Juventus når jeg starter mit kommende save. Målet vil være at blive det stærkeste hold i Europa over en årrække, uanset hvem af dem jeg vælger - Dog skal Lazio, Napoli eller AC Milan naturligvis først etableres som konstante bejlere til førstepladsen i den hjemlige liga.

Tak for indlægget.
Logged

AaB
Manchester United
BVB Dortmund
Atletico Madrid

Maestrodk
Reserveholdsspiller
****

Offline Offline

 
Sv: Klubvalg - Maestros forsvarstale for italiensk fodbold
« Svar #5: 24 Mar 2018, 12:48 »

Jeg er super glad for at se dit indlæg... Jeg er klart mest til at spille FM i England, Danmark og Holland, men har tidligere versioner været glad for at spille i Italien også. Jeg har gået lidt med problemer ift. at skabe et nyt save, da jeg har manglet inspiration til, hvad jeg har skulle give mig i kast med. Dét her indlæg vækker klart min interesse igen og jeg vil starte med enten Lazio, Napoli, AC Milan eller Juventus når jeg starter mit kommende save. Målet vil være at blive det stærkeste hold i Europa over en årrække, uanset hvem af dem jeg vælger - Dog skal Lazio, Napoli eller AC Milan naturligvis først etableres som konstante bejlere til førstepladsen i den hjemlige liga.

Tak for indlægget.

Tak for de pæne ord (fra jer alle) :-)

I denne sæson har jeg kastet min kærlighed på Milan. Med den nye ejer vil jeg forsøge at få klubben tilbage på verdenstoppen.

De har nogle interessante unge spillere, kombineret med nogle rutinerede spillere, som klubben har hentet.

Jeg forsøger at implementere en 3-4-3 (eller 5-2-3 alt efter temperament). Indtil videre går det fint. Spillede 1-1 i sæsonpremieren imod Juventus og har siden vundet resten (7 kampe). Primært med 1-0 og 2-0 sejre. I Europa League er jeg i pulje med Bordeaux, Partizan Beograd og et rumænsk hold, som jeg ikke kan huske navnet på.
Logged

Boerre
Landsholdsspiller
******

Offline Offline

 
Sv: Klubvalg - Maestros forsvarstale for italiensk fodbold
« Svar #6: 24 Mar 2018, 14:58 »

Italien er suverænt mit favoritland i FM selvom jeg aldrig ser italiensk fodbold. De har så mange gode talenter og klubber med potentiale. Plejer altid at spille med Atalanta, men har ikke kunne få det til at fungere i FM i den her version. Men har tilgengæld et godt spil med Udinese hvor jeg lige nu ligger 3 i trejde sæson, pokalfinale og kvartfinale i EL. Mit bedste spil i denne udgave. Det eneste der er lidt irriterende er anden sæson, den kan godt være lidt overskueligt når 60 spillere hjem fra lejeaftale. Man skal sælge og fyrer så mange, det er lidt træls, men plejer at give en meget god økonomi når man har fået ryddet op i truppen. :-)
Logged

Christoffer
Ynglingespiller
***

Offline Offline


 
Sv: Klubvalg - Maestros forsvarstale for italiensk fodbold
« Svar #7: 27 Mar 2018, 08:52 »

Har aldrig rigtig fået bidt mig fast i et save fra Italien, da jeg blev træt af at leje spillere i de lave rækker.
Men håber i muligvis har et hold jeg kan prøve kræfter med? Jeg elsker at spille med gamle storhold der ligger lavt nede i divisionerne, men stadig har en stor fanbase (eller bare klubber med stor fanbase lavt nede i divisionerne). Det kan være hold som fx Royal Antwerp, SV Austria Wein, mange øst-tyske hold, FC United of Manchester mfl.,

Kender Parma, Palermo, Spezia, Livorno og Lecce fra de lavere rækker Smiley
Logged

Traditionsklub siden 1924

elalso
Ynglingespiller
***

Offline Offline

 
Sv: Klubvalg - Maestros forsvarstale for italiensk fodbold
« Svar #8: 27 Mar 2018, 09:37 »

Har aldrig rigtig fået bidt mig fast i et save fra Italien, da jeg blev træt af at leje spillere i de lave rækker.
Men håber i muligvis har et hold jeg kan prøve kræfter med? Jeg elsker at spille med gamle storhold der ligger lavt nede i divisionerne, men stadig har en stor fanbase (eller bare klubber med stor fanbase lavt nede i divisionerne). Det kan være hold som fx Royal Antwerp, SV Austria Wein, mange øst-tyske hold, FC United of Manchester mfl.,

Kender Parma, Palermo, Spezia, Livorno og Lecce fra de lavere rækker Smiley

Palermo er ALTID en fed udfordring, da det er svært at blive i stolen længe Wink
Logged

AaB
Manchester United
BVB Dortmund
Atletico Madrid

elalso
Ynglingespiller
***

Offline Offline

 
Sv: Klubvalg - Maestros forsvarstale for italiensk fodbold
« Svar #9: 27 Mar 2018, 09:41 »

Tak for de pæne ord (fra jer alle) :-)

I denne sæson har jeg kastet min kærlighed på Milan. Med den nye ejer vil jeg forsøge at få klubben tilbage på verdenstoppen.

De har nogle interessante unge spillere, kombineret med nogle rutinerede spillere, som klubben har hentet.

Jeg forsøger at implementere en 3-4-3 (eller 5-2-3 alt efter temperament). Indtil videre går det fint. Spillede 1-1 i sæsonpremieren imod Juventus og har siden vundet resten (7 kampe). Primært med 1-0 og 2-0 sejre. I Europa League er jeg i pulje med Bordeaux, Partizan Beograd og et rumænsk hold, som jeg ikke kan huske navnet på.

Så er det i morgen, at det går løs... Jeg har fri hele dagen og vil benytte det til at komme igang med mit Italy save... Jeg er i rasende konflikt med mig selv ift. om jeg skal tage AC Milan eller Juventus. Jeg hælder mest til sidstnævnte, da det skal være lidt et easy save, så jeg kan få en følelse af italiensk fodbold igen... AC Milan må nok vente lidt - Medmindre jeg tager en lidt mere hardcore Calcio udfordring...

Uanset hvilken af de to klubber jeg vælger, så vil filosofien være den samme: Køb italienske spillere. Jeg vil ikke være så militant i det, at jeg SKAL sælge udenlandske spillere, med undtagelse af, hvis jeg kan få italienske ind til samme position, som er lige så gode.

Første signing satser jeg på bliver Pietro Pellegri eller Domenico Berardi. Hvad der sker derefter, må vi vente og se Smiley
Logged

AaB
Manchester United
BVB Dortmund
Atletico Madrid

Broen13
FmFreaks Crew
(Forummoderator)
*

Offline Offline


 
Sv: Klubvalg - Maestros forsvarstale for italiensk fodbold
« Svar #10: 27 Mar 2018, 11:11 »

Har aldrig rigtig fået bidt mig fast i et save fra Italien, da jeg blev træt af at leje spillere i de lave rækker.
Men håber i muligvis har et hold jeg kan prøve kræfter med? Jeg elsker at spille med gamle storhold der ligger lavt nede i divisionerne, men stadig har en stor fanbase (eller bare klubber med stor fanbase lavt nede i divisionerne). Det kan være hold som fx Royal Antwerp, SV Austria Wein, mange øst-tyske hold, FC United of Manchester mfl.,

Kender Parma, Palermo, Spezia, Livorno og Lecce fra de lavere rækker Smiley

Jeg synes personligt at Catania eller Lecce er de fedeste hold i de lavere italienske rækker - begge er klubber der har været i Serie A for ikke alt for lang tid siden. Smiley
Logged

Så er jeg tilbage med en ny blog: Broen13 - FM24 - Journeyman

Maestrodk
Reserveholdsspiller
****

Offline Offline

 
Sv: Klubvalg - Maestros forsvarstale for italiensk fodbold
« Svar #11: 27 Mar 2018, 14:42 »

Så er det i morgen, at det går løs... Jeg har fri hele dagen og vil benytte det til at komme igang med mit Italy save... Jeg er i rasende konflikt med mig selv ift. om jeg skal tage AC Milan eller Juventus. Jeg hælder mest til sidstnævnte, da det skal være lidt et easy save, så jeg kan få en følelse af italiensk fodbold igen... AC Milan må nok vente lidt - Medmindre jeg tager en lidt mere hardcore Calcio udfordring...

Uanset hvilken af de to klubber jeg vælger, så vil filosofien være den samme: Køb italienske spillere. Jeg vil ikke være så militant i det, at jeg SKAL sælge udenlandske spillere, med undtagelse af, hvis jeg kan få italienske ind til samme position, som er lige så gode.

Første signing satser jeg på bliver Pietro Pellegri eller Domenico Berardi. Hvad der sker derefter, må vi vente og se Smiley

Held og lykke med det. Som sagt er jeg Milan og det går fint, uden at jeg vil kalde det et easy save. Juventus i sidste sæson var et nemt save, men som jeg alligevel kunne holde kørende i langt tid pga. konkurrencen fra især PSG og Man City, som havde langt bedre økonomi end mig.
Logged

elalso
Ynglingespiller
***

Offline Offline

 
Sv: Klubvalg - Maestros forsvarstale for italiensk fodbold
« Svar #12: 01 Apr 2018, 13:43 »

Held og lykke med det. Som sagt er jeg Milan og det går fint, uden at jeg vil kalde det et easy save. Juventus i sidste sæson var et nemt save, men som jeg alligevel kunne holde kørende i langt tid pga. konkurrencen fra især PSG og Man City, som havde langt bedre økonomi end mig.

Åååhhhh NEJ!!! Der skete det, der bare ikke måtte ske. Min computer fandt ud af, at den lige pludselig (efter lang tids tro tjeneste) ikke kunne overleve det massive pres mere. Mit save er dermed sat på stand by indtil, at jeg har mulighed for at købe en ordentlig gamer pc... Jeg køber fandme en stationær sharkgaming næste gang. Denne discount bærbar af mærket Acer fra Elgiganten var god til formålet DENGANG - Men ikke mere Skuffet Skuffet Skuffet
Logged

AaB
Manchester United
BVB Dortmund
Atletico Madrid

Sider: [1] Udprint 
 This site is not endorsed by Sports Interactive or SEGA and is intended for entertainment purposes only. « More Info »
©2005-2018, FmFreaks.dk
                                         Forum Powered by SMF 1.0.5 · SMF ©2001-2010