home forum contact
 
  Velkommen
Gæst
Søg
 
SENEST AKTIVE EMNER
Glemt din kode?
Registrer
Dato Forfatter Forum Emne
I går kl. 10:19:44 Arsrea Blogs Kongeblå Revolution: G...
15 Jul 2024, 20:38 Broen13 Omklædning... Underlige ting
05 Jul 2024, 13:17 andersnomanni Blogs Freiburg Gloryhunter s...
28 Jun 2024, 10:39 ydersog Klubsøgnin... Manchester United
15 Jun 2024, 22:56 szukizek Blogkonkur... 16# Hjertet banker kun...
15 Jun 2024, 21:04 Wester Jr. Blogkonkur... The beautiful game
14 Jun 2024, 20:45 Broen13 Blogkonkur... [33] Journeyman - Syv ...
Antal Registrerede Brugere: 23357
  0 Brugere, 201 Gæster Online.

Indlæg: 1132852 over 31373 Emner
Nyeste Bruger: ava869522
FORUM
+  FmFreaks Forside
|-+  Forum: Football Manager 2017
| |-+  Kategori: Klubsøgning og -erfaring
| | |-+  Dalum IF
0 Brugere og 1 Gæst læser i øjeblikket dette emne.
Sider: [1] Udprint
Forfatter Emne: Dalum IF  (Læst 2356 gange)
patrick J
Manager
********

Offline Offline


 
Dalum IF
« : 11 Jun 2017, 14:18 »Dalum I.F. er en klub som man finder i postnummeret 5250 Odense SV. Klubben er lige nu placeret i 2. Division og klarede sig lidt overraskende videre til oprykningsspillet i indeværende sæson, uden dog at imponeret da man sluttede 2. sidst. Det er dog også kun klubbens anden sæson i 2. division da man overraskede mange ved at rykke direkte op i 2. division via. en lang sejrsstime som kulminerede med en 3-1 sejr over lokalrivalerne fra B1909 i sæsonen 2014/2015.

Igennem tiden har store spillere som Thomas Helveg, Lars Jacobsen, Martin Vingaard, Søren Berg og Steen Nedergaard haft sin gang i Dalum, nogle i længere tid end andre, men de har været der. Alle pånær Martin Vingaard tog turen videre til Ådalen og den større odenseanske klub OB.

Min motivation til at spille med Dalum kommer af flere årsager. Dels fordi jeg selv bor i Odense, og flere gange har lagt vejen forbi stadion, som i følge Football Manager har en kapacitet med plads til 4000 tilskuere, hvor jeg næppe tror at de siddepladser som der er, kan blive godkendt som egentlige siddepladser på et stadion. Derudover har jeg ved at høre Mediano og fodboldministeriet hørt Landsholds-Lars beklage sig over konkurrencen på Fyn, hvor OB sidder på alt. Det synes jeg der skulle laves om på, og dermed vil mit fokus på længere sigt også være talentudvikling, gerne med fokus på fynske talenter.

Derudover så har Helsingørs eventyr også inspireret mig til at se om jeg kan lave en lignende historie, bare med fynske Dalum. Det er efterhånden umådeligt mange år siden der sidst var to fynske hold i den bedste danske række, så det ville da også være motivation nok i sig selv.

Sidst men ikke mindst, så er jeg bestemt ikke tilhænger af OB på trods af min status som fynbo, så jeg kunne virkelig godt tænke mig at vælte dem af pinden en gang i fremtiden.

Dalum i FM

Klubben har en status som værende amatør, hvilket betyder at man kan hente og frigive alle de spillere man har lyst til, uden det koster en krone. Truppen er i og for sig ikke noget at råbe hurra for, men der er dog et par enkelte som kan spille en rolle i 2. division. Det er dog ikke en trup som på nogen måde vil kunne konkurrere med stærke 2. divisionshold som Frem, Hvidovre, Thisted osv. Der skal uden tvivl hentes forstærkninger, og man kan roligt sige at fra start af spillet, så må Marienlyst karakteriseres som det 2. bedste fynske hold.

Faciliteterne er bestemt heller ikke prangende, hvilket dog ikke er nogen overraskelse. Klubbens værdi siger 900k og med et omdømme på kun en halv stjerne, så er der ikke meget stjernestøv over den lille klub. Medieprognosen siger en 5. plads, hvilket lige præcis ikke vil være nok til at komme i oprykningsspillet.

Med andre ord så venter der et kæmpe arbejde for at få klubben op på et bare nogenlunde niveau, men det er en sjov udfordring og jeg kan kun anbefale flere at gøre noget lignende.

Jeg vender tilbage med en opdatering omkring 1. sæson inden længe.
Logged

Bob Paisley til Alan Kennedy: "They shot the wrong Kennedy back in 1963!"

patrick J
Manager
********

Offline Offline


 
Sv: Dalum IF
« Svar #1: 12 Jun 2017, 19:39 »

1. sæson i den lille odenseanske klub startede utroligt godt. Jeg satte mig solidt på førstepladsen i gruppe 2, hvor de fire bedste hold går videre til oprykningsspillet. Midt i sæsonen begyndte det at smuldre og jeg var seriøst bange for at sætte det hele over styr. Der blev hentet en masse spillere ind, da forholdene som amatør gjorde det muligt uden at skulle tænke alt for meget over kontrakter. Den største signing kom uden for banen, da Brede Hangeland blev hentet ind som B-holds manager. Mest af alt pga. omdømme.

Jeg fandt aldrig det fodfæste jeg ønskede, og jeg må nok også indrømme at det ikke gjorde det lettere med den konstante udskiftning som der var i truppen. Desværre kunne jeg simpelthen ikke finde en talentspejder som var dygtig nok, og derfor blev der hentet en masse lottokuponer ind som viste sig ikke at have niveau. I sidste ende lykkedes det dog heldigvis at snige sig videre med i oprykningsspillet.

Gruppe 2 - 2. Division

Det viste jeg at jeg heldigvis havde vundet de "rigtige" kampe i og med at man ikke tager point med over i oprykningsspilet som er kommet mod bund 4 i den indledende fase, som jeg har forstået det. Jeg fik i hvert fald 11 point med i oprykningsspilet, og det var nok til en samlet 3. plads og kun 1 point fra Frem på 1. pladsen.

Jeg hentede en masse nye spillere ind, især fra konkurrende hold som jeg skulle kæmpe med om direkte oprykning. Det gik hårdest ud over Kjellerup som havde både topscoreren og Zahib Mohammed med flest assist, og jeg fik held med at lokke begge spillere til Odense. Hele holdet blev groft sagt udskiftet i pausen, da de sidste par kampe i den indledende fase havde vidnet om at de deciderede manglede niveau.

Sæsonen startede fuldstændig lige som den indledende fase havde gjort, hvor jeg kom forrygende fra start. Det var først i 5 kamp at jeg rent faktisk lukkede mål ind, og jeg sad solidt plantet på førstepladsen med kurs mod 1. division. Det var dog desværre som om at der skete noget her.. Holdet faldt sammen. Igen. Jeg spillede mildest talt som en bunke kartofler i de resterende kampe, og kunne slet ikke få bolden puttet i kassen. De sidste 7 kampe resulterede i 4 nederlag, og hvis det ikke havde været for Thisted og Hvidovre som heldigvis spillede endnu ringere end jeg i de sidste og afgørende kampe, så havde det ikke endt i oprykning! Men det var tæt, yderst tæt!

OPRYKNING!

Det holdt hårdt, men Dalum IF er endelig tilbage i landets andenbedste række. Klubben blev derudover også deltids professionelle, hvilket selvfølgelig giver nogle muligheder for at trække bedre spillere til, og jeg fik 39k at lege med. De skulle dog bruges klogt og ikke bare brændes af på 10 spillere. Derfor venter der nu et kæmpe, men spændende arbejde hen imod at blive klar til 1. division.
Logged

Bob Paisley til Alan Kennedy: "They shot the wrong Kennedy back in 1963!"

b0nb0n
Landsholdsspiller
******

Offline Offline


 
Sv: Dalum IF
« Svar #2: 13 Jun 2017, 07:30 »

Flot resultat med den lille Odense klub, spændened Smiley
Logged

Wolverhampton - Klubben i England Smiley

patrick J
Manager
********

Offline Offline


 
Sv: Dalum IF
« Svar #3: 13 Jun 2017, 16:03 »

Vinterpause 2018

Datoen siger den 29 januar, og der er pt. vinterpause i de danske ligaer, som selvfølgelig også gælder 1. division. Selvom spillerne er taget på ferie, så har der været et kæmpe arbejde at udføre for undertegnede, for at trimme truppen yderligere og for at styrke klubbens position. Helt sensationelt og yderst overraskende skulle der gå 10 kampe, før at Dalum truppen prøvede at tabe en kamp i 1. division. Det var Vejle som helt fortjent fik skovlen under os i Bøgeskoven, og den ubesejrede stime sluttede her. Herfra fik vi i de næste 5 kampe kun 1 sejr, heriblandt blev vi slået ud af pokalen af Thisted, som meget ufortjent i sidste ende løb med sejren i straffesparkskonkur rencen, efter jeg 2 gange smed sejren væk ved at forære to straffespark væk, men så stopper der negative også her.

Sandheden er at det indtil videre har været en helt eventyr start på livet i 1. division. Faktisk har den været så god, at Dalum ved vinterpausen ligger nummer 2, kun 3 point efter førerholdet Vejle og med samme antal point som ligaens anden oprykker Frem. Spillet har været godt, og for første gang i min tid i Dalum har jeg en regulær stamme på holdet, så det er de samme 14 som spiller hver gang.

Den sensationelle 2. plads

Taktikken spiller helt fortrinligt, hvor jeg har haft held med en 4-3-2-1 (brede kanter) formation. Jeg er spilstyrende i langt de fleste kampe, og midtbanen kontrollerer flot kampene. Derudover har jeg haft held med at hive en masse dygtige spillere ind på amatørkontrakter, på trods af at jeg har mulighed for at give deltids kontrakter, og lige nu er der faktisk kun 11 spillere i førsteholdstruppen som får en skilling for det.

Min store profil har været Zahib Mohammad, som har spillet til en flot karakter på 7,25 i 19 kampe, med 3 mål og 9 assist fra en position på venstrekanten. Jonathan Vervoort i midterforsvaret fortjener også at blive fremhævet på trods af at han kun har spillet 9 kampe, inden han blev skadet i 5 måneder med en skade i akillessenen. Han spillede til 7,20 og er stadig på amatørkontrakt. En anden spiller som også er på amatørkontrakt er den unge fynbo Mark Kongstedt, som i sidste sæson blev hapset hos rivalerne Marienlyst. Han har på den centrale midtbane bidraget med 1 assist og 4 mål, og en karakter på 7,20 efter 19 kampe.

Truppen

Det er dog ikke kun førsteholdet som shiner i de nye rammer. Faktisk ligger alle klubbens tre hold på en meget flot og overraskende 2. plads i hhv. reserveligaen og U19 ligaen foran FCK, Brøndby, Lyngby, FCN osv. Kun overgået af OB's u/19 hold og Esbjergs reservehold.

Værd at nævne er unge Simon Meyer som har bidraget med 8 mål i U19 ligaen og 3 mål i reserveligaen på kun 5 afslutninger i sine 3(1) kampe. Dybt imponerende af den unge odenseaner som inden sæsonen blev hentet hos lokalrivalerne Næsby i den unge alder af 15 år. Jeg var dog nødsaget til at give ham 1/39 del af mit lønbudget, men det synes jeg han var værd.

Det er generelt set vigtigt for mig at hive unge fynboer ind på mit U/19 hold, og så er det mindre vigtigt på nuværende tidspunkt hvor gode de kan blive i fremtiden. Kulturen skal bygges op stille og roligt, og målsætningen er lige nu at bide sig fast i 1. division såvel som U/19 ligaen.

I løbet af januar måned forhandlede jeg en ny kontrakt på plads med bestyrelsen, og fik endda forhandlet mig frem til en forbedring af klubbens træningsfaciliteter, selvom jeg mest af alt ønskede mig nye ungdomsfaciliteter, kan jeg bestemt ikke andet end at smile over hvad jeg fik med i kontrakten.

Jeg vender stærkt tilbage når sæsonen er slut, og som forhåbentligt har udmøntet sig i endnu en sæson i 1. division. På trods af klubbens placering lige nu som nummer 2, anser jeg det ikke som realistisk at skulle tænke Superliga næste sæson. Noget som klubben overhovedet ikke er klar til endnu.
Logged

Bob Paisley til Alan Kennedy: "They shot the wrong Kennedy back in 1963!"

Sider: [1] Udprint 
 This site is not endorsed by Sports Interactive or SEGA and is intended for entertainment purposes only. « More Info »
©2005-2018, FmFreaks.dk
                                         Forum Powered by SMF 1.0.5 · SMF ©2001-2010