home forum contact
 
  Velkommen
Gæst
Søg
 
SENEST AKTIVE EMNER
Glemt din kode?
Registrer
Dato Forfatter Forum Emne
I dag kl. 08:58:33 andersnomanni Blogs Freiburg Gloryhunter s...
23 Jul 2024, 12:48 Frinans Blogs #5 - Kongeblå Revoluti...
15 Jul 2024, 20:38 Broen13 Omklædning... Underlige ting
28 Jun 2024, 10:39 ydersog Klubsøgnin... Manchester United
15 Jun 2024, 22:56 szukizek Blogkonkur... 16# Hjertet banker kun...
15 Jun 2024, 21:04 Wester Jr. Blogkonkur... The beautiful game
14 Jun 2024, 20:45 Broen13 Blogkonkur... [33] Journeyman - Syv ...
Antal Registrerede Brugere: 23362
  1 Bruger, 411 Gæster Online.

Indlæg: 1132855 over 31372 Emner
Nyeste Bruger: noraleee1
FORUM
+  FmFreaks Forside
|-+  Forum: Football Manager 2017
| |-+  Kategori: Blogs
| | |-+  Nothing, But Graz
0 Brugere og 1 Gæst læser i øjeblikket dette emne.
Sider: [1] 2 3 ... 5 Udprint
Forfatter Emne: Nothing, But Graz  (Læst 34184 gange)
Gilly
Førsteholdsspiller
*****

Offline Offline


 
Nothing, But Graz
« : 16 Feb 2017, 16:43 »

- Nothing, But Graz -
Del 1
Projekt Graz:
AKA Steiermark:
 • Én Ungdomsspiller i Førsteholdstruppen pr. år
 • Integrering af A-Talenter på Førsteholdet
  senest som 19-årig
 • Fuld Uddannelse til alle på AKA Steiermark
Sturm Graz:
 • Fast bestanddel af Europæisk Fodbold
 • Blive en bærende del af Østrigs Landshold
 • Sikre en stabil fordeling mellem økonomisk
  gevinster (mht til spillersalg) og resultater
 • Forbedre Konkurrencedygtighe den i
  Førsteholdstruppen kontinuerligt
Ledelse:
 • Skabe et bæredygtigt økonomisk Fundament
 • Skabe et anderkendt Talentprojekt i Europa
 • Sikre profillerede Trænere til begge Trupper

"Projekt Graz" sagde han og pegede på næste slide, som projekteren lyste op på lærredet. Alle i salen var involverede på den ene eller anden måde. Hvad end man var daglig leder på AKA Steiermark, assistent, repræsentant fra en af Graz's uddannelsesinstitut ioner, ejer eller anfører. Alle var her. Og alle lyttede intenst, til hvad den nye tysker ved roret havde og sige. Efter flere år med europæiske fiaskoer og svage hjemmelige præstationer, var det nu fem år siden Bundesligaen var vundet. Så op til Sæson 16/17 havde Christian Jauk lovede ændringer og de var kommet.

"Én ungdomsspiller i førsteholdstruppen startede fra i år. Desto hurtigere vi kan tilegne vores talenter førsteholdserfaring desto bedre. Der er selvfølgelig stor forskel på, hvor modent et talent vil være, og ingen påstår, at fordi man træner med i førsteholdstruppen, skal man også spille kampe her. Vi sørger hele tiden for, at finde den rette balancegang mellem at presse og udvikle de unge mest muligt. Det er desuden muligt, at flere talenter træner med førsteholdstruppen, såfremt vi finder det gavnligt. I år vil Dario Maresic, Sandi Lovric og Romano Schmid træne med førsteholdet som udgangspunkt".

"Talenter inddeles i A,B og C-Spillere vurderet på deres præstationer på træningsbanen, i U18-kampe- og reservekampe, samt ud fra det potentiale vi ser i dem. Alle vil som udgangspunkt starte som B-Spillere og få en ungdomskontrakt. Herefter vil man ud fra sine præstationer blive fordelt som henholdsvis A- og C-Spiller. A-Spillere bliver tilbudt en fuldtidskontrakt, og vil senest som 19-årig, blive integreret i førsteholdstruppen med mulighed for udleje. C-Spillere vil blive hjulpet videre, når ungdomskontrakten udløber, eller hvis en mulighed opstår. Desuden tilbydes alle en plads på HIB-Liebenau, for at tilegne sig en gymnasial uddannelse. Såfremt man takker nej, skal denne tages andetsteds!"
"Sturm Graz er en klub med stolte traditioner, men siden årtusindskiftet er vi kun endt i Top 3 i Bundesligaen tre gange. Det skal der laves om på. Sturm Graz skal være en fast bestanddel af europæisk fodbold, uanset om det hedder Europa League eller Champions League; Sidstnævnt foretrukket. Vi skal ud og styrke - Ikke bare vores egen - men hele den Østrigske profil i Europa. Østrig skal tilbage på fodboldlandkortet. I takt med talentudviklingen og vores øget profil i Europa, skal vi også etablere os på det Østrigske landshold, og blive en bærende del af østrigsk fodbold; På klubplan såvel som på landsholdet".

"Derudover venter en stor opgave, hvor vi skal skabe en sund balance mellem salg af talenter til andre klubber, og hvor mange der slår igennem på vores eget førstehold. Vi må og skal aldrig gå ned i kvalitet. Så i takt med en øget profil i Europa, skal konkurrencen om pladserne på holdet også øges. Vi skal udnytte at der intet spillermaks er i Bundesligaen til at udvikle en sund konkurrence på alle pladser for at holde niveauet højst muligt. Derudover skal talentkonkurrencen også forøges, således vi kan udvikle de bedst mulige talenter i østrigsk fodbold - uanset hvilket pas de måtte have. Det skal ikke være en dans på røde roser, at være ungdomsspiller på Steiermark".

"At sikre et solidt økonomisk fundament bliver kernen i hele projektet. Det er fundamentet for hele klubben. Med et øget image i Europa vil det naturligt ske, men samtidig sørger vi for i kulissen at være ansvarlige når enhver mønt skal skifte hænder, uanset hvad årsagen hertil måtte være. Vi er dog parate til at investere, således at klubbens drømme om et anderkendt talentakademi i Europa kan realiseres, og at vi sikre os de bedste trænere, så alle i Graz får det bedste udgangspunkt for at nå deres potentiale".

Markus Leitner sank engang. Nu var isen brudt!

Logged

Wester
FmFreaks Crew
(Forummoderator)
*

Offline Offline


 
Sv: Nothing, But Graz
« Svar #1: 16 Feb 2017, 17:57 »

Jeg er fan
Logged

Var der nogen der sagde nørd?

Årets bruger 2012, 2013, 2014
Årets blog 2014
Blogmester 2014, 2022

Guti14
Ynglingespiller
***

Offline Offline

 
Sv: Nothing, But Graz
« Svar #2: 16 Feb 2017, 18:14 »

Flot start!!!
Logged

DANzin22
Reserveholdsspiller
****

Offline Offline

 
Sv: Nothing, But Graz
« Svar #3: 16 Feb 2017, 20:39 »

Kanon indledning og fedt projekt! Jeg er med Smiley
Logged

Gilly
Førsteholdsspiller
*****

Offline Offline


 
Sv: Nothing, But Graz
« Svar #4: 18 Feb 2017, 10:23 »

Jeg er fan
Flot start!!!
Kanon indledning og fedt projekt! Jeg er med Smiley
Mange tak alle tre  Thumbs Up
Logged

Gilly
Førsteholdsspiller
*****

Offline Offline


 
Sv: Nothing, But Graz
« Svar #5: 18 Feb 2017, 10:24 »

- Nothing, But Graz -
Del 2
Markus Leitner trykkede videre og næste slide kom frem på lærred. 'Taktik' stod der skrevet som overskrift og et billede af taktikken med de mange navne kom frem. Var det en 4-3-3? 4-5-1? Eller en 4-2-3-1? Leitner var egentlig bedøvende ligeglad hvad man kaldte den. Så længe de fulgte hans instrukser og efterlevede den taktiske tilgange han havde, kunne man kalde den hvad man ville. Han gik ikke op i petitesser, for uanset navn og udseende var det spillet på banen der afgjorde succesen - Og grundlaget for den prædiken, han var kommet med kort forinden.
"Taktikken som I kan se heroppe, er hvad der bliver gennemgående i hele Sturm Graz fremover. Lige fra AKA Steiermark til reserveholdet og til førsteholdet. Enhver spiller skal kunne træde ind på førsteholdstruppen og kende sin plads på holdet, hvis det bliver nødvendigt. Inden vi går i dybden med hver enkel position, er der tre overordnet temaer, som taktikken bygger på. Tålmodighed, Kompakt defensiv og forståelse for hver enkel position - Nogle ynder at kalde sidstnævnte totalfodbold. Hvad det kaldes er underordnet, men som udgangspunkt er ingen position stationær og - især de tre i midten - skal arbejde dynamisk uden at tage hensyn til deres egentlige udgangspunkt som enten offensiv eller defensiv. De tre i midten er en enhed. Tålmodigheden kommer fra et langsomt men sikkert opspil, der starter fra bagerste mand. Ej heller skal vi forcere noget offensivt, for at åbne op for kontraangreb imod os. Omtanke og tålmodighed er de to vigtigste faktorer når vi har bolden. Vi skal turde at have og spille med bolden og vi skal skille os af med den fornuftigt - uanset om det er en afslutning eller en aflevering. Vi skal have tid til at organisere os ordentligt, når vi har skilt os af med bolden. Som nævnt tidligere er sidste punkt nemlig en kompakt defensiv, og det får vi kun, hvis vi har tid til at komme ned og stå ordentligt. Modstanderen er ikke farlig på egen banehalvdel, så vi investerer ikke unødige kræfter eller åbner unødvendigt, for at presse højt på banen. Genpres er selvfølgelig obligatorisk de første sekunder efter en mistet bold, men derefter skal organisationen være i orden, inden vi begynder at lukke af".
Letiners næste slide gik yderligere i dybden med hans taktiske oplæg. "Som udgangspunkt arbejder vi med en defensiv linje, der flugter midterbuen på vores egen banehalvdel som set på begge billeder. Vi ønsker at stå kompakt gennem midten, men ligeså snart bolden passere vores preslinje, skal holdet rykke som en enhed. Så længe bolden er i preszonen, skal boldholder presses konstant, og modstanderen skal først have ro, når bolden bliver spillet ud af preszonen. Som billede til højre illustrere skal pladsen til modstanderen være mindst mulig. Vi har i forvejen komprimeret banen til ca. 2/5, og når man træder ind i zoen, skal pladsen komprimeres yderligere. Angriberen (Forreste mand) blokerer for den nemme tilbagelægning, 10'er eller 8'er (afhængig af hvem der er længst fra boldholder) blokerer den flade tværaflevering, mens modsatte fløj (længst til højre) trækker lidt ned, og skal så blokere for den lange høje tværaflevering. Ryger bolden ud af preszonen, vil vi forsøge at genskabe billede til venstre. Det er udgangspunktet, og selvom det næppe forløber sig sådan i kampsituationer, er det udgangspunktet vi arbejder ud fra.
Ligesom vi har et defensivt udgangspunkt, har vi også offensive udgangspunkter, to af dem illustreret her. At spille bredt er ikke alfa omega, men ligesom vi selv vil stå kompakt i midten, må vi formode at det er lettere at spiller over kanterne. En sikker direkte bold i midten er selvfølgelig altid at foretrække, men vi tager udgangspunkt i hvad der virker mere sandsynligt. Som nævnt tidligere er ingen positioner stationære, hvilket illustreres med rotationen mellem de tre i midten. 
   Hvis vi tager eksemplet til højre, har vi fået rykket lidt rundt på forsvaret, som giver vores back en mulighed for at støde frem i banen. Vores dynamiske midtbane er igen illustreret, og uanset hvad har vi to der søger kort, og én der søger langt. Vi vil gerne spille fodbold, hvorfor to kommer kort, men vi er ikke finere, end vi også kan spille direkte, hvis muligheden byder sig. Vores back og kant er forsøgt vist, at de begge kan gå bredt til baglinjen, men vi skal ikke have dem begge til at stå i et så lille område. Søger en dybt, holder modsatte mand igen, men sørger for at være en spilstation. Af de fem afleveringsmulighed er (Som altid er ønsket) har den lange første prioritet, om end den kun skal foretages, i et omfang der ikke fanger os ude af position. De to fremadrettet afleveringer har anden prioritet, eftersom en fremadrettet aflevering altid er farligere. De to afleveringer tilbage eller til siden i banen er af laveste prioritet, og skal ses som en mulighed for at vende spillet (Heraf vores tålmodighed).


Markus Leitner skiftede igen slide. "Og nu til de enkelte positioner..
Logged

Gilly
Førsteholdsspiller
*****

Offline Offline


 
Sv: Nothing, But Graz
« Svar #6: 18 Feb 2017, 16:40 »

- Nothing, But Graz -
Del 3

Målmand:
 • Boldsikker
 • Starte opstillet

Back:
 • Skabe bredde
 • Komme til baglinjen
 • Ansvarsfuld defensiv

Central Forsvar:
 • Boldsikre
 • Stationære

6'er og 8'er:
 • Opbyggende omdrejningspunkt
 • Dynamisk rolle
 • Forblive centralt

10'er:
 • Kreative nerve
 • Dybdeløb

Kanter:
 • Balance mellem back og kant
 • Dybe indlæg
 • Søge ind i banen

Angriber:
 • Fysisk dominant
 • Opspilsstation
 • Målscorer og oplægger
"En moderne målmand kan bruge både fødder, hænder og hoved. Det er også ambitionen, at hvem end der vogter målet her i Graz, så kan han også dette. Han er første mand i opspillet, hvad end det måtte være fra en dødbold, eller fordi bolden ender hos ham. Vi stiller os ikke tilfredse med en 50/50 bold frem i banen, og han må hellere holde lidt længere i bolden, for så at kunne starte opbygning forfra. Defensivt skal han fylde i boksen og være en sikker sidste skanse; Ligesom man forventer af alle målmænd!

Vores backs vil som nævnt være spilopbygger når vi rammer modstanderens halvdel. De skal samtidig sørge for at skabe bredde, når vi har bolden, således vi kan få rykket mest muligt på modstanderens forsvar. En moderne back har lige store forcer i det offensive som det defensive, og det forventer vi også af vores backs her i Graz. De skal være i stand til at gå til baglinjen i et overlap, men også til at markere sin mand kort efter på egen banehalvdel. En fysisk hård opgave, men en nødvendighed for taktikken.

Vores centrale forsvar er de eneste med en rimelig stationær rolle. De har større frihed til at vurdere hvornår de vil presse og hvornår de vil falde, men de forventes også at de markere deres direkte modstander tæt, og at denne ikke får muligheden for at blive retningsbestemt. Ligesom målmand og backs skal de være tålmodige og have en sikker boldomgang, så vi kan vælge det rette angreb at investere i.

6'eren og 8'eren er holdets omdrejningspunkt i både den defensive organisering og den offensive boldomgang. Som nævnt mange gange efterhånden, er det to dynamiske positioner sammen med 10'eren, så de skal besidde offensive som defensive kvaliteter. De er sammen med de mere offensive spillere de første til at presse, mens de sammen med de defensive folk er de første til at bygge op. Så det kræver en enorm fysisk og mental styrke at være holdets maskinrum. De forventes at holde sig centralt det meste af kampen og altid være spilbare.

10'er positionen er holdets kreative indslag, og holdets teknisk stærke position. Han skal kunne holde på bolden og blive retningsbestemt, men også være i stand til at blive sprunget over som led, for så at løbe i dybden. Det er en utrolig "bred" plads, og selvom det forventes han forbliver centralt og skifter position med de to ovennævnte, så har han hele tomrummet mellem forsvar og midtbane at boltre sig på.

Vores kanter sørge sammen med backerne for bredden i spillet, men er ikke tvunget til at gå til baglinjen, når backerne kommer i overlap. De har også muligheden for at gå ind i banen eller slå det tidlige indlæg, hvis muligheden byder sig. De skal skabe en god forståelse med deres respektive back, således at begge sider er godt dækket ind offensivt og defensivt.

Holdets spydspids og eneste angriber, skal udfylde en stor rolle, hvor han både skal være fysisk dominerende og være en trussel mod forsvaret uden at have bolden, ligesom man skal kunne modtage bolden og skille sig af med den igen på fornuftig vis. Han skal være en målscorer, en oplægger, første mand i presset og en opspilsstation. Det er mange roller der skal udfyldes, men vi forventer stadig at de alle bliver udfyldt til et minimum".

Markus Leitner var langt om længe nået til vejs ende. Foran ham ventede nu selve opgaven. For nok kunne han prædike så fint om hele konceptet, men nu begyndte alvoren. Nu skulle hans prædiken blive til virkelighed!
Logged

Gilly
Førsteholdsspiller
*****

Offline Offline


 
Sv: Nothing, But Graz
« Svar #7: 19 Feb 2017, 15:59 »

- Nothing, But Graz -
Del 4
Tre træningskampe, én ÖFB-Cup runde og et skadet korsbånd til Uros Matic senere, stod Markus Leitner nu overfor hans ligadebut. Det havde langt fra været en let start i den østrigske universitetsby. Han havde sågar også sendt Christian Schoissengeyr på lån i nyoprykket SKN St. Pölten, og uden et transferbudget var der ikke plads til yderligere forstærkninger. Leitner var låst til holdet, som det så ud nu; Suppleret til med talenter fra AKA Steiermark. Uros Matic's ødelagte korsbånd havde heller ikke hjulpet situationen. Hans efterårssæson var i hvert fald ødelagt, og spørgsmålet var lige nu, hvor meget af forårssæsonen han også stod til at miste. Matic var en nøglespiller på holdet, og det ville helt sikkert kunne mærkes.
SK Sturm Graz - Mainz 0-2
Skud: 11-12
Possession: 44/56

TSV Hartberg - SK Sturm Graz 1-2
Phillipp Zulechner 27'
Andreas Gruber 38'
Skud: 7-25
Possession: 42/58

(ÖFB-Cup) Floridsdorfer - SK Sturm Graz 0-1
Andreas Gruber 14'
Skud: 7-7
Possession: 50/50

SK Sturm Graz - Teplice 3-1
Andreas Gruber 4'
Simon Piesinger 71'
Michael Lüftner(Selvmål) 89'
Skud: 14-8
Possession: 52/48
Når Leitner kiggede tilbage på Pre-Season, var det med utrolig blandede følelser. Det var godt nok en ny taktik og et nyt koncept, men at de var så langt fra målet stadig var bekymrende. Mainz kampen havde været decideret ringe, og trods sejre i de næste tre kampe, var det kun i sidste træningskamp mod Teplice, der havde været fornuftig. At man kunne spille så dårligt mod to lavere rangeret østrigske hold var utrolig bekymrende, og det var med nervøsitet han så frem mod første kamp i Bundesligaen. Til alt held var det mod SCR Altach, der på papiret var et markant svagere hold. Men allerede i næste uge ventede Salzburg, så der var nok at se til for Leitners nye projekt.

Enkelte positive historier var det dog blevet til. Andreas Gruber havde imponeret på venstrekanten, og formegentlig været Pre-Seasonens bedste mand med tre mål fra hans fod i samme antal kampe. Den defensive del havde også set lovende ud med viceanfører Lukas Spendlhofer og Charalabos Lykogiannis som profilerne. På midten havde Jimmy Jeggo og den bare 18-årige Sandi Lovric også vist positive takter i Uros Matic's fravær. Men trods de positive oplevelser, havde hverken Sascha Horvath eller Bright Edomwonyi fået det til at fungere, og kun én gang havde en af klubbens tre angribere fået netmaskerne til at blafre. Der var stadig store spørgsmålstegn ved, hvem der skulle starte og Leitner var ikke blevet klogere efter fire kampe.

På ungdomsfronten havde Sandi Lovric udnyttet det tomme hul efter Matics skade, og han havde indtil videre leveret godt nok, til at være en del af truppen mod Altach. Også den to år yngre Dario Maresic havde vist sig frem med fine indhop, og en smal besætning i det centrale forsvar betød han kunne se sæsonens første ligakampe fra bænken - Og se sin egen debut i en meget nær fremtid. Den jævnaldrene Romano Schmid havde derimod haft sværere ved at vise sig frem, men stadig nok til at forblive en del af den 24-mand store førsteholdstrup.
Mens fodboldfans forventningsfuldt så frem til Bundesligaens åbningskamp i det vestøstrigske, så var det med mere nervøsitet Markus Leitner så frem til hans debut på bænken. For nu skulle projektet for alvor testes.
Logged

b0nb0n
Landsholdsspiller
******

Offline Offline


 
Sv: Nothing, But Graz
« Svar #8: 20 Feb 2017, 09:03 »

Fed blog, spændende tilgang! Jeg er klart følger hvis der kommer flere updates Smiley
Logged

Wolverhampton - Klubben i England Smiley

Gilly
Førsteholdsspiller
*****

Offline Offline


 
Sv: Nothing, But Graz
« Svar #9: 21 Feb 2017, 09:10 »

Fed blog, spændende tilgang! Jeg er klart følger hvis der kommer flere updates Smiley
Mange tak - Der kommer helt sikkert mere, det kan jeg love dig  Thumbs Up
Logged

Gilly
Førsteholdsspiller
*****

Offline Offline


 
Sv: Nothing, But Graz
« Svar #10: 21 Feb 2017, 09:15 »- Nothing, But Graz -
Del 5
De fleste transferpapirer var efterhånden forsvundet, efter transfervinduet lukkede i. Markus Leitner's panderynker var dog ikke blevet mindre den seneste måneds tid; Tværtimod. For selvom hans bekymringer var blevet gjort til skamme og Deni Alar var noteret for 4 mål i fem kampe og en landsholdsudtagelse på CV'et og holdet befandt sig på en andenplads i landsholdspausen, så var der alligevel opstået nye problemer der trak Leitners opmærksomhed. Udover Matic's korsbånd, så havde Bright Edomwonyi, Andreas Gruber, Kristijan Dobras, Jimmy Jeggo og Dario Maresic alle siddet ude med skader på så kort tid. Maresic var stadig flere uger fra sit comeback, mens de første fire først var blevet klar her i landsholdspausen. Det sled på truppen når vigtige folk sad ude. Transfervinduet havde også taget hårdt på Leitner. Det var ikke blevet til en eneste permanent aftale og end ikke en lejeaftale havde Leitner formået at få i hus. Budgettet var simpelthen for stramt. Heldigvis havde ingen forladt holdet og trods interesse fra Serie A var både Lovric og Spendlhofer blevet i klubben.
Stablerne af papirer var skiftet ud med talentarbejde. Fem spillere var blevet stemplet som A-Talenter - Ikke overraskende de tre der var hevet op i førsteholdstruppen, Sandi Lovric, Romano Schmid og Dario Maresic. De havde sågar alle fået debut og Lovric var blevet fast starter efter Matic's skade. De sidste to var de lidt ældre Tobias Schützenauer og Sebastian Mann - Begge 19 år, og med stemplet som A-Talent, skulle de altså integreres i førsteholdstruppen. Schützenauer havde primært set til fra bænken, men efter et par svage indsatser fra Gratzei nærmede hans debut sig kraftigt. Mann kunne se frem til en debut mod et lavere rangeret østrigsk hold i anden runde af ÖFB-Cuppen om et par runder.

Udover de fem der nu var en del af førsteholdet, løb der en masse spændende folk rundt på Steiermark, som egentlig bare ventede på at få stemplet som A-Talent af trænerstaben. Fremtiden så fornuftigt ud. Og det var der så sandelig brug for. Den stramme økonomiske situation så ikke ud til at fortage sig foreløbigt. Meldingerne fra økonomi afdelingen var vage, og selvom man mente man kunne overholde ØFP-Reglerne, så var der stadig lang vej til hans drøm om et solidt økonomisk fundament for hele projektet. Og så de håbløse regler om et lønbudget på 50% af klubbens omsætning gjorde ham ikke mindre bekymret. Han prøvede dog at overbevise ham selv om, at de problemer måtte han tage til den tid. Nu galt det om at levere i denne sæson - Så måtte næste sæsons kvaler vente!

Logged

Svartovich
Gæst
 
Sv: Nothing, But Graz
« Svar #11: 21 Feb 2017, 14:36 »

Spændende klubvalg, samt noget interessant læsning. Jeg følger med.
Logged

Gilly
Førsteholdsspiller
*****

Offline Offline


 
Sv: Nothing, But Graz
« Svar #12: 22 Feb 2017, 12:25 »

Spændende klubvalg, samt noget interessant læsning. Jeg følger med.
Mange tak  Smiley
Logged

Gilly
Førsteholdsspiller
*****

Offline Offline


 
Sv: Nothing, But Graz
« Svar #13: 22 Feb 2017, 12:37 »

- Nothing, But Graz -
Del 6

Ligastilling:
| 30 | FK Austria Wien
| 30 | SK Rapid Wien
| 26 | FC Red Bull Salzburg
| 25 | SK Sturm Graz
| 25 | FC Admira Mödling
| 23 | SV Mattersburg
| 21 | SV Ried
| 19 | SCR Altach
| 14 | Wolfsberger A
| 13 | SKN St. Pölten
Nogle måneder senere sad Markus Leitner igen ved sit skrivebord. Computeren foran ham og aviserne til hans højre var bugnende fulde af artikler, som næsten havde givet ham fyresedlen. Og med god grund. For nok så det pænt ud i ligaen, og man var kun ét point fra tredjepladsen, men med til historien hørte at alle i Top 6 havde en kamp i baghånden og Salzburg havde sågar to. Bevares, de kunne jo ikke alle vinde, men at der ville være 5-7 point til Top 3 halvvejs gennem sæson, var ikke hvad han havde forventet, da han satte sig ved roret i sommers. Og førsteholdet var efterhånden et andet lazaret. Ni skader var det maksimale i løbet af november, med fem som det mindste, hvilket langt fra var brugbart i en kritisk tid som denne. Lige nu håbede han bare at klare den til vinterpausen, for så skulle der bankes noget selvtillid ind i spillerne. Dog var der lidt succes i ÖFB-Cuppen, hvor de efter et straffesparksdrama nu var i kvartfinalen, mod Union Gurten - Et hold fra de lavere rækker. Semifinalen skulle i hus! Men alt det var først i foråret, og nu skulle han lige klare det så langt.

Hele projektet var hårdt arbejde, når tingene ikke gik som ønsket. Selvfølgelig havde det aldrig været let at være manager, men med det skadeshelvede han befandt sig i, og forsøget på at få talentprojektet op og køre var det svære tider i Graz. Der var kommet et par A-Talenter til, og Michael John Lema havde endda allerede fået debut på det tanzanianske landshold og kvitteret med en scoring. Midt i alle skaderne var det også blevet til debut i Graz, og yderligere tre indskiftninger - Og Leitner var blot blevet bekræftet i, at det var for tidligt at bruge ham, men han kunne snart ikke stille hold uden. Også de to 17-årige Christoph Urdl og Philipp Sittsam var blevet belønnet med fuldtidskontraker på deres fødselsdag, og en lille håndfuld spillere var blevet kategoriseret som B+. Også de førsteholdsegnet havde gjort fin figur. Maresic og Lovric havde været en del af startopstillingen indtil de begge blev tvunget ud med skader, og Romano Schmid havde efterhånden slået Sascha Horvat af. Det havde dog også betydet at repræsentanter fra PSG, Arsenal og Manchester United havde været forbi Merkur Arena. Og selvom Sturm Graz ikke ligefrem havde leveret flot og underholdende fodbold, var interessen intakt, og forhåbentlig kunne de lande en stor aftale i løbet af januar.

Selvom Leitner var imod salg af store talenter, så skulle der ske noget i løbet af januar, hvis holdet skulle gøre sig forhåbninger om Top 3, som bestyrelsen havde forlangt inden sæsonstart. Og uden et stort salg, var der ikke penge til at reparere noget som helst. Han håbede også at interessen fra Kashakstan i Roman Kienast forblev intakt. Ikke at det skulle indbringe de store millioner, men at slippe af med hans absurde løn på 3,5 millioner, ville give luft til eventuelle lejeaftaler, som kunne ændre stemningen i truppen til noget bedre. Han var i hvert fald overbevist om, at sad han her stadig på den anden side af jul, så måtte han gøre noget. Og blandt alle papirerne på skrivebordet lå også nogle spændende navne og ventede hvis muligheden opstod. Og det skulle den helst - For ellers så det svært ud.

Logged

Gilly
Førsteholdsspiller
*****

Offline Offline


 
Sv: Nothing, But Graz
« Svar #14: 22 Feb 2017, 17:18 »

- Nothing, But Graz -
Del 7
Syv millioner plus diverse klausuler og bonusser. Og så havde han tilmed kontraktudløb til sommer og kun spillet en middelmådig halvsæson.
Markus Leitner sad stadig som manager for Sturm Graz, da 2016 gik på hæld. En fin december måned med vigtige sejre og uafgjorte resultater, betød at Sturm Graz var gået til vinterpause på en 5. plads - To point fra Top 3 og 8 point fra mesterskabet. Ikke helt det han havde håbet, da han overtog styringen i sommers, men taget efterårets trængsler i betragtning, tillod han sig at være nogenlunde tilfreds. Bestyrelsens tone var stadig hård, men han var overbevist om, at med få ændringer kunne femtepladsen også udskiftes med noget højere. For slet ikke at snakke om, den mulige succes i ÖFB-Cuppen som også lå og ventede. Og heldet havde virkelig tilsmilet ham. For de første millioner var begyndt at trille ind allerede i december måned.

Svenske Malmö havde set sig lune på Bright Edomwonyi, og med en pris på syv millioner som udgangspunkt, havde Leitner slået til. Selvom nigerianeren havde et stort potentiale, havde han på ingen måde fået det udløst i efteråret. 17 kampe, tre mål, tre assists og en meget gennemsnitslig sæson var mindre end Leitner havde forventet af sin højrekant. Og da han stod med kontraktudløb til sommer og parterne var meget langt fra hinanden, var et salg helt naturligt. Heldigvis havde Malmö og og Allan Kuhn givet efter for hans absurde krav, og han stod til en lønstigning på mere end 700%. Men det måtte de jo selv rode med. Selvom Edomwonyi ikke havde været førsteprioritet at sælge - specielt fordi klubben var svagt besat på højrekanten - så var han alligevel positiv over, at pengene langsomt begyndt at komme i kassen og muligheden for forstærkninger til truppen var opstået. Romano Schmid var også stadig et varmt emne i store europæiske klubber, men hverken Arsenal eller PSG havde indtil videre matchet hans prisskilt. Også Roman Kienast var stadig et spændende navn i flere østeuropæiske klubber og Leitner bad stadig bønner om, at de snart ville henvende sig.

For når noget røg ud, måtte der også komme noget nyt ind. Og flere spændende navne havde allerede printet sig ind på nethinden hos Leitner. Der var stadig langt fra tanke til handling, men transfervinduet var ungt, og Leitner havde svoret der skulle ske ændringer. Top fem var ikke godt nok!
Logged

Sider: [1] 2 3 ... 5 Udprint 
 This site is not endorsed by Sports Interactive or SEGA and is intended for entertainment purposes only. « More Info »
©2005-2018, FmFreaks.dk
                                         Forum Powered by SMF 1.0.5 · SMF ©2001-2010