home forum contact
 
  Velkommen
Gæst
Søg
 
SENEST AKTIVE EMNER
Glemt din kode?
Registrer
Dato Forfatter Forum Emne
I dag kl. 09:35:20 Broen13 Blogkonkur... [13] Journeyman - Son ...
I dag kl. 00:44:38 Bubbles Blogkonkur... #5 - Danish Viking War...
I går kl. 18:03:39 Wester Jr. Blogkonkur... 3# Hjertet banker kun ...
I går kl. 18:01:13 Wester Jr. Blogkonkur... The beautiful game
13 Maj 2024, 13:45 Svartowiz Blogkonkur... Blogkonkurrencen 2024 ...
29 Apr 2024, 14:53 andersnomanni Klubsøgnin... Inspiration
17 Mar 2024, 23:29 Fadbamsen Skadestuen ryger ud i online spil.
Antal Registrerede Brugere: 23301
  1 Bruger, 292 Gæster Online.

Indlæg: 1132739 over 31368 Emner
Nyeste Bruger: Jøddi
FORUM
+  FmFreaks Forside
|-+  Forum: Andet
| |-+  Kategori: Fodbold
| | |-+  Danske fodbold spillere
0 Brugere og 1 Gæst læser i øjeblikket dette emne.
Sider: [1] Udprint
Forfatter Emne: Danske fodbold spillere  (Læst 3420 gange)
STAAL
Ynglingespiller
***

Offline Offline

 
Danske fodbold spillere
« : 27 Maj 2015, 18:00 »

Jeg vil som emnet siger gerne begynde en diskussion, om de danske fodbold spillere, hovedsageligt dem som tager til udlandet.

Syntes at vi er begyndt at se en kedelig tendens på det seneste, hvor at vi har store talenter/gode spillere som tager til udlandet for at spille, men så inden for et år, vælger at tage tilbage til Superligaen.
Her er dem jeg lige kan komme på, Andreas Cornelius, Kian Hansen og Kasper Kusk. og på rygtebasis kan nævnes Peter Ankersen.

Hvorfor er det at spiller af den kaliber vælger at smide håndklædet i ringen efter kun et år i udlandet, jeg ved godt at i Kians tilfælde er det pga. familien her i Danmark.

Er det fordi at vi uddanner spillerne for dårligt i forhold til de udfordringer, så der er ved at vælge en karriere i udlandet, eller er det fordi at spillerne har for svag en "karakter" til at kunne klare udfordringerne.
Logged

Coldice
Førsteholdsspiller
*****

Offline Offline


 
Sv: Danske fodbold spillere
« Svar #1: 27 Maj 2015, 18:28 »

Der er sikkert flere ting i det, men tror man i Danmark er ganske privilegeret, hvilket gør vi får nogle spillere som ikke for en værd pris vil nå til tops. Næsten alle danske spillere har jo efterhånden en form for uddannelse at falde tilbage på, hvor mange spillere fra Sydamerika eller Afrika bruger det som en vej ud af fattigdom. Hvis det dermed bliver for hårdt eller svært, er det nemmere at drosle ned som dansker.


Synes det også har noget at gøre med hvor omstillingsparat og hvor godt et match den pågældende klub er.
I Peter Ankersens tilfælde er det et trænerskifte og et nyt spillesystem, der har gjort han ikke har fået den samme spilletid som i starten, hvor det ellers virkede til at være det perfekte match.

De gode eksempler, som du ikke sætter fokus på, kan være de mange danskere der skifter til Holland eller Belgien, hvor kultur og forståelsen for hvordan fodbold skal spilles er mere sammenlignelig med Danmark.

Listen er lang over spillere der får succes:
Eriksen
Fischer
Boilesen
Lucas Andersen
Martin Hansen
Thomas Kristensen
Lasse Nielsen
Kevin Conboy
Jesper Jørgensen
Niklas Pedersen
Mathias Gehrt(specielt i starten)

og dem der skuffet må vende hjem er noget kortere:
Dalgaard
Enevoldsen i Mechelen(selvom jeg ser ham som en succes i Groningen)

Er sikker på der kan tilføjes mange flere i begge kategorier, men ser stadig flere succeser end fiaskoer.
Logged

Hvis du er til blogs, kunne du jo læse min:

Without Security!Brøndby IF <3

Nodiem
Blogmester
********

Offline Offline

 
Sv: Danske fodbold spillere
« Svar #2: 27 Maj 2015, 18:57 »

Jeg er på sin vis lidt enig med Coldice at mange danske spillere ikke ser det som at mulighed for at leve, men en mulighed for at leve af deres hobby - De første udlands professionelle danskere var jo alle store spillere i deres tid, men de måtte levere konstant og blive bedre hele tiden da meget få fik løn..

Idag kan du ret beset spille i 1. division og leve af det, uden at mangle noget - der er såmænd mulighed for allerede som ung spiller at score en kontrakt der giver mere om året end nogle mennesker tjener på et årti (Cornelius kunne være et eksempel)
så det er ikke "svært" at komme til at leve af fodbold, hvis ellers talentet rækker, men er man først der hvor man lever fornuftigt af det, kan man nemt glemme at konstant forbedre sig - for som Coldice sige, spiller de jo ikke for et bedre liv for deres familie og dem selv som mange fra Sydamerika og Afrika gør.

Dertil tror jeg også vi i Danmark er ramt på at vi mangler rigtige top hold, jo vi har professionelle hold som gør et med danske øjne godt stykke arbejde, men når et talent så ryger til udlandet vælger de tit en klub med et godt ry, og som giver en god løn - dette er nok uden at overveje at en sådan klub kan hente 5 dygtige unge spillere til din plads og så har du 2 eller 3 der bliver valgt fra i sidste ende og tit forsvinder deres ellers store karrierer.

Vælger man som eksempelvis Yussuf Poulsen en klub som RB Leipzig hvor han næsten er garanteret spilletid, der er ikke købt 4 spillere der skal kæmpe om hans plads, og lønnen er måske ikke enorm men stadig mere end mange drømmer om.
for der er da ingen tvivl om at Chelsea ser godt ud på CV'et når du er 80, men hvis der står 8 år og 4 kampe giver det ikke meget, hvorimod 8 år, i RB Leipzig med oprykninger og nedrykninger (hvad det nu måtte blive til) og 300 kampe på CV'et så kan man tale om at have udfoldet sit talent.

bare et par tanker
Logged

Stolt indehaver af Månedens Blog November 2014
Nuværende blog : Balkan Dreaming

Vinder af FMFreaks Ligaen 14/15.
Vinder af FMF udfordre dig 2015
Vinder af BLOG konkurrencen 2018

STAAL
Ynglingespiller
***

Offline Offline

 
Sv: Danske fodbold spillere
« Svar #3: 27 Maj 2015, 19:40 »

Coldice er helt enig med dig at der er mange som for succes.
Tror det er dårligt formuleret af mig, for det jeg enligt mente, var mere hvorfor ikke blive i udlandet. Og er det ikke lidt hurtigt at give op bare fordi at du har fået en kold spand vand i hovedet.

Jeg har fuld forståelse for at Kian Hansen vælger at komme hjem pga. de ting der er sket i hans familie, men der hvor vognen hopper at sporet for mig er, når han siger at det også er for at prøve at spille med om et mesterskab, hvad havde han forventet da han skiftede til Nantes ? er det spillernes rådgivere der er for dårlige til simpelhent at rådgiver spillerne, eller er spillerne for "dovne" til bare at lave en lille smule research selv. Og derfor ender det ud i dårlige sammensætninger. 
Logged

Coldice
Førsteholdsspiller
*****

Offline Offline


 
Sv: Danske fodbold spillere
« Svar #4: 28 Maj 2015, 10:18 »

Kian Hansen skulle eftersigende også have både Marseille og Monaco interesseret, hvor man også burde spille med om mesterskabet. Om det passer, skal jeg ikke kunne sige.

Men tror at man måske skulle pege lidt fingre af de valg nogle tager. Yussuf Poulsen er jo et fremragende eksempel som Nodiem tager, mange kløede sig i hovedet over det skifte, men nu er der mange større tyske klubber som er interesseret, samtidig med jeg formoder han nu både kan sproget og har tilpasset sig det at leve i Tyskland. Det vil gøre meget nemmere at slå igennem i en ny og større klub i Tyskland!

Der hvor jeg ikke synes spillere viser sig modne nok, kan være i et tilfælde som Cornelius hvor han får et tilbud med så mange penge, han mister overblikket for sine langsigtede sportslige ambitioner. Ideen med at skifte til Cardiff var i sig selv god, da chancen for at slå igennem i en mindre PL-klub, er noget større end hvis han havde valgt en større.
De var en nyoprykket klub og han kunne have sagt sig selv, chancerne ville være minimale, hvis holdet ikke kom fænomenalt fra start. For vælger man en rutineret angriber, der har bevist sig selv eller en ung og uerfaren i en hård kamp om at undgå nedrykning i verdens hårdeste liga?
Samtidig skulle FCK spille Champions League-kval, med gode chancer for at komme i gruppespillet, dette burde være et skridt op for Cornelius og give ham nye udfordringer i forhold til sin udvikling.

Samme situation jeg ser Sisto i lige nu, hvor han bør blive i FCM og få den europæiske oplevelse med. Han kan altid skifte til vinter og tage et gratis halvår hvor han kan finde sig tilrette i sin nye klub, inden han forventes at skulle konkurrere om en fast plads på sit nye hold næste sommer.
Logged

Hvis du er til blogs, kunne du jo læse min:

Without Security!Brøndby IF <3

Sider: [1] Udprint 
 This site is not endorsed by Sports Interactive or SEGA and is intended for entertainment purposes only. « More Info »
©2005-2018, FmFreaks.dk
                                         Forum Powered by SMF 1.0.5 · SMF ©2001-2010