home forum contact
 
  Velkommen
Gæst
Søg
 
SENEST AKTIVE EMNER
Glemt din kode?
Registrer
Dato Forfatter Forum Emne
I dag kl. 08:58:33 andersnomanni Blogs Freiburg Gloryhunter s...
23 Jul 2024, 12:48 Frinans Blogs #5 - Kongeblå Revoluti...
15 Jul 2024, 20:38 Broen13 Omklædning... Underlige ting
28 Jun 2024, 10:39 ydersog Klubsøgnin... Manchester United
15 Jun 2024, 22:56 szukizek Blogkonkur... 16# Hjertet banker kun...
15 Jun 2024, 21:04 Wester Jr. Blogkonkur... The beautiful game
14 Jun 2024, 20:45 Broen13 Blogkonkur... [33] Journeyman - Syv ...
Antal Registrerede Brugere: 23362
  0 Brugere, 397 Gæster Online.

Indlæg: 1132855 over 31372 Emner
Nyeste Bruger: noraleee1
FORUM
+  FmFreaks Forside
|-+  Forum: Football Manager 2015
| |-+  Kategori: Klubsøgning og -erfaring
| | |-+  Schalke 04
0 Brugere og 1 Gæst læser i øjeblikket dette emne.
Sider: [1] Udprint
Forfatter Emne: Schalke 04  (Læst 4373 gange)
KrookDale
Landsholdsspiller
******

Offline Offline


 
Schalke 04
« : 06 Nov 2014, 19:21 »

GelsenkirchenEn ny version af Football Manager betyder for mit vedkommende altid en jagt på at finde de mest spændende subtop klubber. Gudskelov er der exceptionelt mange i denne årgang, jeg har valgt at kaste min kærlighed på Schalke 04.

Klubben er benådiget med spillets måske mest imponerende talentsamling uden for Barcelona, har et pænt stadion, sund økonomi og sidst men ikke mindst en bred og interessant trup der både rummer muligheder og udfordringer.Truppen
Schalke starter med en solid og bred trup, fyldt med spændende spillere.
Målmand
På kassen har man Ralf Fährmann, der hører til blandt de bedre tyske målmænd, uden helt at være i top. En ambitiøs træner vil forsøge at erstatte ham med en stærkere målmænd inden for et par sæsoner, men han er habil, og da top5 målmænd ikke hænger på træerne, vil mange nok ende med at beholde ham.

Forsvaret
Schalkes forsvar er en blandet størrelse. I centerforsvaret er Bayern formentlig den eneste klub med et stærkere setup. Spillere som Höwedes, Matip og Papadopoulos overflødiggør fuldstændig indkøb af centerbacks i de første mange sæsoner.

På backpladserne ser det lidt anderledes ud, man har funktionelle førstevalg på begge pladser, men heller ikke meget mere end det. Begge backpladser har desuden ung talentfuld spiller men det er tvivlsomt om nogen af dem rammer et niveau der ikke gør pladsen til en af de svagest dækkede på holdet. Der er ikke akut behov for forbedring, men inden for en sæson eller to vil de fleste managers se sig om efter erstaninger.

Defensiv/Central midtbane
Midtbanen har ganske rimelig dækning, i form af den glimrende defensive midtbane Roman Neustädter samt alles favorit, Kevin-Prince Boateng. Derudover har man det unge vidunderbarn Leon Goretzka, der gerne skal have lidt spilletid fra dag 1, da han utvivlsomt bliver en stjerne.

Offensiv midt
Her har man et væld af muligheder. De 2 stortalenter Julian Draxler og Maximilliam Meyer (sidstnævnte med et navn der må vække misundelse hos enhver) kan dække 2 af pladserne de næste 15 år, ikke nok med det, i Sidney Sam og Jefferson Farfan har man yderligere to fantastiske kanter, især sidstnævnte formåede at være min stærkeste spiller de første 2 sæsoner, på trods af at han er skadet det første halve år, med alt hvad det indebærer af tab af stats. I bredden finder man yderligere to spillere, i form af Christian Clemens og det unge talent Sané.

Angriberne
Holdets største profil ved spilstart er Klaas-Jan Huntelaar, der dog er oppe i alderen, har et år til kontraktudløb og hiver en fyrstelig løn hjem. Han er derudover noget langsom, men muligvis også den mest kliniske angriber i hele FM. Som reserve har man Choupo-Moting, der på trods af solide tekniske og fysiske egenskaber falder lidt igennem, da han mht. skarphed er Huntelaars totale modsætning. Selv hvis man vælger at benytte Huntelaar så lang tid som muligt, må jagten på hans erstatning være mål nummer 1 fra den dag man overtager holdet.

Talentmassen
Som det allerede fremgår er Schalke et ekstremt talentfuldt hold. I forsvaret har man Matip og Papadopoulos, der begge vil høre til blandt toppen af fremtidens centerbacks. På midtbanen er der endnu et kæmpetalent, og i offensiven har man udover Draxler, Meyer og Sané endnu en potentiel guldklump rendende i ungdomsrækkerne, giv jer i kast med klubben og find ud af hvem.

Økonomien
Klubben starter i en stabil økonomisk situation. Lønningerne er en kende høje, men det er fortrinsvis hos de spillere man alligevel skal af med inden for de kommende år, og et par stykker har kontraktudløb allerede efter første sæson. Startbudgettet er ikke specielt stort, ca. 30 mio., men hvis man skiller sig af med en spiller eller to, burde der være nok til at købe en spændende spiller ind. De årlige indtægter er rimelige, og såfremt man klare sig nogenlunde er det muligt at lave et årligt overskud på 100-300mio.

Taktisk
Opstillingsmæssigt er man rimeligt fastlåst af spillertruppen, manglen på stjerneangribere i pluralis, og den store overflod af dygtige offensive midtbanespillere dikterer i høj grad en opstilling med én angriber og 2, helst 3 spillere på den offensive midtbane. Da man samtidig ikke svømmer i dygtige wingbacks, vil en fløjløs opstilling næppe fungere overvældende, mens man til gengæld kan overveje en 3-5-2 eller lignende uden backs (her spiller manglen på angribere dog ind).

I sidste ende virker holdet skabt til at spille 4-2-3-1. De mange hurtige, afslutningsstærke og teknisk stærke offensivspillere indbyder desuden til et højt tempo, skaffer man sig en hurtig angriber vil få hold i ligaen levere flere kontramål. Vælger man omvendt at holde fast i Huntelaar eller en anden langsom men klinisk angriber, vil han givetvis levere mange mål ud fra den overflod af chancer folk som Draxler, Meyer, Farfán, Boateng og Sam kan skabe til ham.

Udfordringer
Den første udfordring man bliver mødt med er hvorvidt man vil holde på holdets aldrende stjerner, Huntelaar er muligvis skarp som bare pokker, men han kræver også en heftig hyre og er ikke tilnærmelsesvis hurtig. Vælger man at forsøge at sælge ham står man dog over for en udfordring, da han har en stor stjerne blandt klubbens andre spillere og man risikerer et mindre mytteri. Tilsvarende er der spørgsmålet om Farfán, der hører til blandt holdets bedste, men starter med en langvarig skade, er oppe i årene og vil kræve en lang og dyr kontrakt.

Schalke har en altoverskyggende udfordring, at vinde ligaen foran giganterne Bayern München. Alle andre klubber i ligaen kan man overgå, selv de ganske stærke Dortmund, men et Bayernhold med verdensstjerner på samtlige pladser, samt et par stykker på bænken og massevis af spændende unge spillere virker næsten umulige at overhale inden for en overskuelig fremtid. I mine første sæsoner lå de solidt 15+ point over #2 i ligaen.

Man har ikke økonomi til at overhale dem via. indkøb, så talentarbejde virker som den eneste vej. At skabe et hold af talenter er dog næppe nok, man skal vitterligt scoute sig frem til noget der ligner et helt hold af verdensstjerner for at kunne konkurrere. Et ganske ambitiøst projekt, man starter dog med 3-5 af dem, så er det bare at finde resten.

Held og lykke
« Seneste Redigering: 06 Nov 2014, 23:01 af KrookDale » Logged

Fan af <indsæt klub>, siden <indsæt årstal> og derfor bedre end alle andre.

HulkOmaniA
Førsteholdsspiller
*****

Offline Offline


 
Sv: Schalke 04
« Svar #1: 06 Nov 2014, 20:03 »

din beskrivelse af klubben giver mig lyst til at tage på eventyr i Gelsenkirchen! Smiley
Logged

Brøndby og Manchester United siden 1994/1995

Fc Barcelona siden Ronaldinho tryllede rundt

Maestrodk
Reserveholdsspiller
****

Offline Offline

 
Sv: Schalke 04
« Svar #2: 06 Nov 2014, 20:18 »

Havde selv et spil med Schalke i FM14 - fed klub at spille med.

God fornøjelse.
Logged

whispers
Landsholdsspiller
******

Offline Offline

 
Sv: Schalke 04
« Svar #3: 07 Nov 2014, 13:38 »

Der er ikke tv indtægter i tyskland vel? Hvilket er derfor præmiepengene er så høje?
Logged

KrookDale
Landsholdsspiller
******

Offline Offline


 
Sv: Schalke 04
« Svar #4: 08 Nov 2014, 12:05 »

Mit spil er startet ganske fornøjeligt. Liverpool lagde ud med et dårligt tilbud for Matip, da jeg forhandlede leverede de et marginalt bedre tilbud, hvorefter jeg afslog og de vendte tilbage med et bud der var over dobbelt så højt, så han blev solgt tidligt for 210m. Ligesom i alle andre games, betød det at jeg hentede Balanta til 80m. Derudover gav det mig mulighed for at hente Huntelaars erstatning, der blev Alexandre Lacazette (et glimrende køb).

Jeg forsøgte derefter at sælge Huntelaar for at frigøre lidt lønkroner, da jeg sjældent spiller med langsomme angribere. Det viste sig at være en dum beslutning. Jeg ikke kunne sælge ham og hele truppen blev vred på mig. Set i bakspejlet skulle jeg nok ikke have frosset ham ude af truppen, den 4-2-3-1 jeg spillede skabte mange chancer, og han ville nok have bombet løs mod især de mindre hold.

Min første sæson gik fint, havde en mareridtsgruppe samt lidt sort uheld i CL, så røg til EL, hvor jeg endte i semifinalen. I ligaen blev det til en komfortabel 2. plads. Farfan var flyvende da han først kom tilbage fra skaden, men han mister hurtigt stats grundet den lange pause, så det er om at få ham igang med det samme.

I 2. sæson havde jeg hentet Vrsaljko ind til 95m, Frederik Sørensen på en fri, samt Jose Enrique og Sergi Roberto på lån (sidstnævnte med en købsklausul på kun 20m.) Ligaen var komplet umulig at vinde, tror Bayern endte 24 point over mig, men lidt lodtrækningsheld i såvel den tyske cup som Champions League betød at jeg kunne slutte sæsonen med to pokaler!

Jeg er nu godt inde i 3. sæson, klarer det fint i CL og pokalen igen, men ligaen ser stadig umulig ud. Jeg har hentet en del stortalenter, men har været en kende uheldig med især Youri Tielemans og Siebe Schrijvers, der begge blev hentet til en god sum penge og begge har været så skadesplagede at udvikling har været næsten umuligt.

Det mest irriterende ved at spille Schalke er formentlig manglen på en reserveliga i tyskland, jeg har sæsonen igennem jævnligt arrangeret venskabskampe for mine reserver, så spillerne på kanten af truppen kan holde sig i form.
Logged

Fan af <indsæt klub>, siden <indsæt årstal> og derfor bedre end alle andre.

Dennislauridsen
Landsholdsspiller
******

Offline Offline

 
Sv: Schalke 04
« Svar #5: 28 Dec 2014, 21:17 »

Så er jeg startet op med Schalke. Efter flere forsøg med forskellige klubber har jeg besluttet at give Schalke chancen. Vil komme med en update omkring transfer, taktik osv, når jeg når længere Smiley
Logged

H A L A   M A D R I D!

RasmusA12
Reserveholdsspiller
****

Offline Offline


 
Sv: Schalke 04
« Svar #6: 11 Mar 2015, 19:15 »

Nogle der spiller med Schalke som ville sige, hvordan det gik i jeres save? Smiley
Logged

Den aktive manager/den dovne manager
http://fmfreaks.dk/index.php?topic=39735.0

Dennislauridsen
Landsholdsspiller
******

Offline Offline

 
Sv: Schalke 04
« Svar #7: 11 Maj 2015, 20:13 »

Jeg valgte at starte et spil op med Schalke og har spillet første sæson færdig. Jeg har været meget itvivl omkring min taktik med klubben, og i perioder kører det bare og andre gange kører det slet ikke. Føler jeg har fået styr på taktikken nu, og har holdt ved min 4-2-3-1, som bare er blevet fin pusset. Ligaen blev vundet med 6 point ned til nummer 2 som var Bayern. lige fra starten af var der et tæt løb mellem os og Bayern.

CHL blev jeg nummer 2 i gruppe, hvor gruppen bestod af følgende hold: Juventus, Monaco, Galatasaray og så os selvfølgelig. Knockout-runden var det Shaktar som led et samlet nederlag på 8-4. Kvartfinalen var så Juventus, og troede faktik jeg skulle ryge ud efter den første kamp som jeg taber 4-2, jeg formår dog at vinde næste kamp 2-0 og går så videre på udebanemål. Semifinalen, møder jeg selvfølgelig Bayern, som jeg slår 2-1 samlet. Finalen er mod Real Madrid, og hvis jeg selv skal sige det, så vandt jeg kun den kamp, pga. en returpost. De havde så mange chancer, men omsatte dem ikke og det var jeg heldig med for jeg vandt finalen 1-0.

Indkøb i første sæson, var ikke mange. Jeg følte jeg manglede en fremtidsmålmand, og det kiggede jeg mod serbien hvor Røde stjernes talentfulde målmand Rajkovic, blev sikret for 35 mio. Set i bakspejlet så har jeg lidt fortrudt da jeg havde glemt alt om Timo Horn. Volland var en spiller jeg holdte øje med hele sæsonen igennem, og i starten forlangte de hele 350 mio for ham. Det var jeg ikke parat til at smide, så jeg måtte vente. I vinters lykkes det mig at hente ham for sølle 95 mio, og senere på sæsonen røg de så ud af Bundesligaen.

Jeg skal til at starte 2 sæson, så jeg vil komme med en update senere Smiley
Logged

H A L A   M A D R I D!

kevinkvist
Juniorspiller
**

Offline Offline

 
Sv: Schalke 04
« Svar #8: 15 Maj 2015, 23:41 »

Overvejer det lidt, men kunne forestille mig det ville blive ret nemt?
Logged

Sider: [1] Udprint 
 This site is not endorsed by Sports Interactive or SEGA and is intended for entertainment purposes only. « More Info »
©2005-2018, FmFreaks.dk
                                         Forum Powered by SMF 1.0.5 · SMF ©2001-2010