home forum contact
 
  Velkommen
Gæst
Søg
 
SENEST AKTIVE EMNER
Glemt din kode?
Registrer
Dato Forfatter Forum Emne
17 Mar 2024, 23:29 Fadbamsen Skadestuen ryger ud i online spil.
03 Mar 2024, 06:12 DeBuur Skadestuen Kan ikke vælge Liverpo...
23 Feb 2024, 20:56 ydersog Klubsøgnin... Manchester United
23 Feb 2024, 10:12 valverde4ever Pro Cyclin... Cycling Career - Kan d...
23 Feb 2024, 00:14 g00n Blogs Minimalistic 2020
19 Feb 2024, 14:02 rheya Omklædning... Home Grown spillere?
29 Jan 2024, 11:35 Mulle68 Nostalgi Patches CM 4
Antal Registrerede Brugere: 23283
  0 Brugere, 257 Gæster Online.

Indlæg: 1132681 over 31362 Emner
Nyeste Bruger: hotpayalkapoor
FORUM
+  FmFreaks Forside
|-+  Forum: Football Manager 2014
| |-+  Kategori: Træningsbanen
| | |-+  Optimal opstart - del Jeres erfaringer..
0 Brugere og 1 Gæst læser i øjeblikket dette emne.
Sider: [1] Udprint
Forfatter Emne: Optimal opstart - del Jeres erfaringer..  (Læst 3146 gange)
champione
Reserveholdsspiller
****

Offline Offline

 
Optimal opstart - del Jeres erfaringer..
« : 05 Nov 2013, 11:51 »

Hvordan vil I betegnes den optimale opstart?
Kunne være fedt med nogle input vedr. folks succesfulde opstart i deres klubber.

Træner I på hård taktik, form, eller tredje?
Spiller i mange eller få træningskampe?
Justerer I taktikken meget? /går ændringer udover spillernes læring af taktikken.
Hvordan holder i moralen oppe?
Snakker i meget med spillerne?

Altså alt det der påvirker ens nyansættelse i ens klub - det kunne være fedt at få inputs til.   Thumbs Up
Logged

Jlvang
Juniorspiller
**

Offline Offline

 
Sv: Optimal opstart - del Jeres erfaringer..
« Svar #1: 05 Nov 2013, 17:12 »

Hej!
Disclaimer: Jeg spiller i 2. division øst, så niveauet mit hold er på er væsentlig lavere, end hvis du spiller med en stor klub i champions league.

Jeg har fået en rigtig god sæsonstart som Vanløse. 6 kampe, 16 points, nr. 2 i rækken (á point med nr. 1) og jeg har endnu mit første nederlag til gode.
Min tilgang til en ny sæson uanset hold er som følger:

Venskabskampe
Jeg forsøger at bruge venskabskampe til at bygge mit holds moral og fysik op. Jeg arrangerer derfor mine venskabskampe mod modstandere jeg forventer at slå.

Træning
Jeg vil gerne have at mit hold er i kamptræning når den første ligakamp sparkes igang. Årsagen er, at jeg gerne vil have et ekstra fysisk overskud, samt mindsket risiko for skader i starten af sæsonen. En praktisk måde at gøre dette på er, at flytte alle spillere til førsteholdstruppen (med undtagelse af de unge spillere der ikke ville være aktuelle i ligaen), træne dem hårdt i form, ingen personlige træk, ingen specifikke roller, ingen nye positioner og sørge for at så mange spillere som muligt kommer i kamp i løbet af pre-season.

Taktisk kendskab
Den her føles sværere i FM14. I FM13 krævede det ca. 11 venskabskampe at opnå et optimalt kendskab til taktikken inden sæsonstart. Det kan være praktisk talt umuligt at nå (især når man har så smal en trup, som jeg har i 2. division), men jo tættere man kan komme jo bedre. Spiller man mod så svage hold at selv ens u19 trup kan vinde (jvf. moral ovenfor), så kan man godt spille venskabskampe hver 3. dag fra spillet starter frem mod sæsonstarten. Under denne periode sættes kampfokus til træn taktikker.

Holdsammensætning
Henter du en håndfuld nye spillere til førsteholdet, så kan det være en god idé at bruge lidt tid på dette. Efter de første 4-7 træningskampe begynder dine spillere at være i kamptræning. Når dette sker, ændrer jeg min træning fra form til holdsammensætning, for at integrere nye spillere hurtigere.

En pre-season træningslejr gør ovenstående endnu mere effektivt.

Taktik
Dette er næsten en hel tråd værd, og jeg vil anbefale dig at kigge på Westers tråd.
Min tilgang til mit nuværende save var, at identificere mit holds styrker (med nyindkøb; hastighed) og derefter forsøge at lave den stærkest mulige formation, hvor disse styrker kunne udnyttes. Jeg har meget hurtige angribere og centrale midtbane folk, så jeg vil gerne udnytte dette til at fange min modstander højt oppe og derefter slå kontra.
Jeg har anvendt 2 taktikker i denne sæson, en 4-4-2 og en 4-1-4-1, begge sat til meget flydende, da jeg i øjeblikket ikke har mere end 1-2 specialist roller i mine formationer. (for mere info om filosofier kan dette anbefales)
Mit udgangspunkt er at stå dybt og spille hurtigt frem.

Jeg ændrer meget i mine holdinstrukser alt efter vejrforhold, modstanderens taktik og hvordan det går i kampen. Smider jeg for mange bolde væk, beder jeg holdet spille op fra forsvar. Er det stadig for sjusket pasningsspil, så får de besked på at holde boldbesiddelse. Har jeg for mange afslutninger udefra tilpasser jeg instrukserne (nogle gange vil jeg gerne have mange skud på mål for at give mine hurtige angribere riposter, andre gange vil gerne have stikninger i dybden) og jeg tilpasser alle spilleres instrukser enkeltvis, selv når jeg skifter ud i kampene. Jeg vil eksempelvis gerne have min angriber med 13 i langskud til at skyde fra distancen, men når jeg skifter en reserve med 3 i langskud ind, så må han godt vente med at afslutte til han er så tæt på mål som muligt.

Under kampen bruger jeg den tilgængelige statistik og analyse til at finde ud af hvor og hvorfor modstanderen kommer frem til chancer og forsøger med hold- og spillerinstrukser at dæmme op for dette. Den samme information kan bruges til at finde et svagt punkt i modstandernes opspil (f.eks. hvem laver flest fejlafleveringer, hvem er langsom, er deres backs langt fremme osv.).
Jeg har ikke overblik over hvor meget jeg ændrer i løbet af en kamp, men potentielt set ekstremt meget, går alt godt ændrer jeg derimod ingenting.


Sidst men ikke mindst vil jeg også anbefale at kigge på denne tråd  fra de officielle forums om pre-seasons, det giver sig selv hvor jeg har min inspiration fra, når man læser den.

EDIT: Småfejl..
EDIT: Flere småffejl...
« Seneste Redigering: 06 Nov 2013, 01:52 af Jlvang » Logged

champione
Reserveholdsspiller
****

Offline Offline

 
Sv: Optimal opstart - del Jeres erfaringer..
« Svar #2: 06 Nov 2013, 10:21 »

Konge indlæg! Tak!
Logged

eggen1
Lilleputspiller
*

Offline Offline

 
Sv: Optimal opstart - del Jeres erfaringer..
« Svar #3: 17 Nov 2013, 21:15 »

hvordan afholder jeg en træningslejr ??
Logged

Jlvang
Juniorspiller
**

Offline Offline

 
Sv: Optimal opstart - del Jeres erfaringer..
« Svar #4: 17 Nov 2013, 21:39 »

Det er noget bestyrelsen i klubben styrer. Jeg er endnu ikke stødt på en direkte mulighed for, at overbevise bestyrelsen om at arrangere en tur.
Jeg har læst på et andet forum, at hvis du arrangerer en håndfuld venskabskampe i et andet land, der skal spilles indenfor en kort tidsperiode, så kan bestyrelsen træde til og arrangerer træningslejren. Det har nok noget med klubbens økonomiske situation samt bestyrelsesformande ns attributes at gøre.
Logged

Sider: [1] Udprint 
 This site is not endorsed by Sports Interactive or SEGA and is intended for entertainment purposes only. « More Info »
©2005-2018, FmFreaks.dk
                                         Forum Powered by SMF 1.0.5 · SMF ©2001-2010