home forum contact
 
  Velkommen
Gæst
Søg
 
SENEST AKTIVE EMNER
Glemt din kode?
Registrer
Dato Forfatter Forum Emne
15 Jun 2024, 22:56 szukizek Blogkonkur... 16# Hjertet banker kun...
15 Jun 2024, 21:04 Wester Jr. Blogkonkur... The beautiful game
14 Jun 2024, 20:45 Broen13 Blogkonkur... [33] Journeyman - Syv ...
14 Jun 2024, 20:44 Broen13 Blogkonkur... #22 - Danish Viking Wa...
14 Jun 2024, 13:42 andersnomanni Klubsøgnin... Inspiration
31 Maj 2024, 17:14 cartoon Klubsøgnin... Manchester United
19 Maj 2024, 05:48 valverde4ever Pro Cyclin... Cycling Career - Kan d...
Antal Registrerede Brugere: 23336
  0 Brugere, 591 Gæster Online.

Indlæg: 1132851 over 31368 Emner
Nyeste Bruger: amarawilson380
FORUM
+  FmFreaks Forside
|-+  Forum: Football Manager 2017
| |-+  Kategori: Træningsbanen
| | |-+  Den ubrydelige defensiv?!
0 Brugere og 1 Gæst læser i øjeblikket dette emne.
Sider: [1] Udprint
Forfatter Emne: Den ubrydelige defensiv?!  (Læst 3240 gange)
Jepved
Ynglingespiller
***

Offline Offline


 
Den ubrydelige defensiv?!
« : 09 Dec 2016, 14:22 »

Jeg kunne godt bruge lidt taktiske tanker fra folket.

Jeg længe prøvet at lave en taktik hvor defensiven er i fokus.

Inspirationen stammer fra det nuværende FCK hold, Juventus' evige evne til at lukke af og kontrollere en 1-0 føring, samt Mourinho da han var bedst med Chelsea og de kontinuerligt vandt 1-0.
Nogen vil kalde det kedelig fodbold. Det kan man også sagtens argumentere for, men jeg synes også at der er noget facinerende, ved at man kan kontrollere en kamp på den måde.


Jeg er både i tvivl om rollerne til spillerne, og holdinstrukserne, da jeg som nævnt aldrig rigtigt har fået det til at fungere.

Mine egne umiddelbare tanker går følgende:

Formation 4-1-4-1 og/eller 4-4-1-1 og/eller 4-3-3 med 1 DM og kanter.

Først og fremmest tænker jeg at kontrollere, spille med lavere tempo og udnytte banens fulde bredde.
Jeg ville jo gerne spille struktureret, men her er min største problemstilling, for der ryger jo noget individualisme. Hvad er folks mening om dette?
Dernæst tænker jeg at man bør stå lidt højere på banen, presse mere, og marker tæt så modstanderen ikke får ro på bolden.

I opbygning tænker jeg at spille den op nedefra, og udnytte fløjene, da det gerne skulle være her min kreative kraft skulle komme fra.
Afleveringstilen bliver med korte afleveringer, også kommer der igen en problemstilling, da jeg tænker at spille mere udfoldende, så de kreative spillere får lov at forsøge at åbne forsvaret, men spørgsmålet er om man taber for mange bolde på den måde?

Sidst men ikke mindst, så tænker jeg at lade backere søge overlap, arbejde bolden ind i boksen, samt give spillerne bevægelsesfrihed så de konstant kan finde en medspiller at aflevere til.


Hvad er jeres umiddelbare tanker om dette? Smiley
Logged

FORZA JUVE!

22
Landsholdsspiller
******

Offline Offline


 
Sv: Den ubrydelige defensiv?!
« Svar #1: 09 Dec 2016, 16:35 »

Rent filosofisk synes jeg ikke det giver meget mening. Du sætter fokus på defensiven, men mål - som vinder kampe - kommer ofte fra offensiven.

I praksis er jeg dog stor fan af en god og godt organiseret defensiv, en smuk tackling kan sagtens måle sig med et smukt mål.

Det sagt, så ville jeg, hvis jeg var i dine sko, forsøge mig med 5 i bagkæden. Jeg har i hvert fald selv svært ved at åbne forsvaret op når modstanderen spiller fx 5-3-2. I fht. overlap lyder det måske lidt voldsomt at sende dine forsvarsspillere til modstanderens baglinje, når du satser på en ubrydelig defensiv? Smiley
Logged

wannabelord
Lilleputspiller
*

Offline Offline

 
Sv: Den ubrydelige defensiv?!
« Svar #2: 10 Dec 2016, 17:45 »

Jeg tror man er nød til at skære ned på de offensive holdindstillinger for at få defensiven til at være hovedfokuset. Hovedmålet må være at holde nullet. Der er vel grofr sagt 2 måder at gribe det an på taktisk. 1. Er at spille på hurtige kontra angreb, og så sætte holdindstillinger som suplere dette som ,- løb med bold ofte, bolde i dybden, hurtige indlæg bl.a
Den 2. Måde at gribe kampen an på er ved at forsøge at holde modstanderen fra at have bolden ved selv at have størstedelen af boldbesiddelsen. LVG i Man Utd er et godt eksempel på dette med massere af defensiv boldbesiddelse og dræbende langsomt tempo, hvilket vel er den filosofi du selv lægger mest op til. Han implementeret også et højt presspil og overlappende backs. Men igen skal hovedfokus være på at holde nullet og især med denne filosofi tror jeg er nøglen ligger i at spille med meget lidt kreativitet frihed for at få hele holdet til at spille som en samlet enhed og altid følge det taktiske oplæg. Super fed ide ellers syntes også det ville være en alt for fed taktik  Smiley
« Seneste Redigering: 10 Dec 2016, 18:04 af wannabelord » Logged

Jepved
Ynglingespiller
***

Offline Offline


 
Sv: Den ubrydelige defensiv?!
« Svar #3: 13 Dec 2016, 16:42 »

Nå nu vender jeg tilbage på mit eget emne Grin

Jeg har prøvet at skabe en taktik, hvor struktur og disciplin er nøgleordene. Som nævnt i mit første indlæg kom inspirationen bl.a. fra den måde FC København spiller på i dag, især i Europa. Så hvem bedre at prøve det af med, end FC København.

Taktikken er blevet tweaket mange gange i løbet af sæsonen, og nu føler jeg at jeg kommet tæt på.Mentaliteten, holdstrukturen og bredden bliver justeret afhængig af modstanderen, men oftest bliver den brugt som vist her.

Derudover er der givet nogle spillerinstrukser, som f.eks. Rasmus Falk, der har fået tilladelse til at bevæge sig frit, spille mere direkte og holde på bolden.

Her kan i se resultaterne hidtil. Bid mærke i at jeg fortsat er ubesejret i ligaen, samt hjemmebane statistikken i europa. Leder fortsat efter nøglen på udebane i europa, men må nok også erkende at den kan blive svær at finde, taget styrken af modstandere i betragtning. Jeg kom i øvrigt foran 1-0 i returen mod Atletico, og var begyndt at drømme, men så tog fanden ved dem SkuffetKom endelig med feedback på taktikken, da jeg tror på at den kan gøres endnu stærkere Smiley
Logged

FORZA JUVE!

Jepved
Ynglingespiller
***

Offline Offline


 
Sv: Den ubrydelige defensiv?!
« Svar #4: 13 Dec 2016, 16:57 »

Jeg kan i øvrigt tilføje at jeg er meget i tvivl om Santanders rolle, da jeg ikke føler at jeg får nok ud af ham.
Logged

FORZA JUVE!

Nekker
Førsteholdsspiller
*****

Offline Offline


 
Sv: Den ubrydelige defensiv?!
« Svar #5: 15 Dec 2016, 00:30 »

Flotte resultater, specielt hjemme mod Tottenham! Hvordan er din filosofi når du ændrer struktur, bredde og mentalitet i forhold til modstanderen? Altså hvad ser du efter når du fx ændrer til en lidt bredere spillestil?
Logged

sebbews
Ynglingespiller
***

Offline Offline


 
Sv: Den ubrydelige defensiv?!
« Svar #6: 15 Dec 2016, 00:52 »

Jeg kan i øvrigt tilføje at jeg er meget i tvivl om Santanders rolle, da jeg ikke føler at jeg får nok ud af ham.

Da jeg var FCK spillede jeg med Cornelius som Defensiv angriber og Pavlovic/Santander som Targetman og den konstalation bombede for mig. I første sæson scorede Pavlovic på alt hvad lavede og i anden sæson høvlede Corner alt ind Smiley
Logged

No Totti No Party

Sider: [1] Udprint 
 This site is not endorsed by Sports Interactive or SEGA and is intended for entertainment purposes only. « More Info »
©2005-2018, FmFreaks.dk
                                         Forum Powered by SMF 1.0.5 · SMF ©2001-2010