home forum contact
 
  Velkommen
Gæst
Søg
 
SENEST AKTIVE EMNER
Glemt din kode?
Registrer
Dato Forfatter Forum Emne
I dag kl. 08:58:33 andersnomanni Blogs Freiburg Gloryhunter s...
23 Jul 2024, 12:48 Frinans Blogs #5 - Kongeblå Revoluti...
15 Jul 2024, 20:38 Broen13 Omklædning... Underlige ting
28 Jun 2024, 10:39 ydersog Klubsøgnin... Manchester United
15 Jun 2024, 22:56 szukizek Blogkonkur... 16# Hjertet banker kun...
15 Jun 2024, 21:04 Wester Jr. Blogkonkur... The beautiful game
14 Jun 2024, 20:45 Broen13 Blogkonkur... [33] Journeyman - Syv ...
Antal Registrerede Brugere: 23362
  1 Bruger, 407 Gæster Online.

Indlæg: 1132855 over 31372 Emner
Nyeste Bruger: noraleee1
FORUM
+  FmFreaks Forside
|-+  Forum: FmFreaks.dk
| |-+  Konkurrencer
| | |-+  Blogkonkurrencer
| | | |-+  Kategori: Blogkonkurrencen 2016
| | | | |-+  Parma Drama #9
0 Brugere og 1 Gæst læser i øjeblikket dette emne.
Sider: [1] 2 3 Udprint
Forfatter Emne: Parma Drama #9  (Læst 21698 gange)
Dehli
Landsholdsspiller
******

Offline Offline


 
Parma Drama #9
« : 01 Apr 2016, 08:57 »

ForordParma Drama bliver en blog med udgangspunkt i den konkursramte klub Parma Calcio 1913, også kendt som Parma FC.
Bloggen vil indeholde storytelling, vi vil følge manageren, spilere og medier, der vil primært fokus på manageren, men med afbræk fra spillere og medier.
Historien starter i Serie D, klubben er som i virkeligheden blevet stiftet som et anpartsselskab af tidligere træner legende Nevio Scala.


Il grido di battaglia
« Seneste Redigering: 07 Apr 2016, 22:00 af Dehli » Logged

BIF siden 2003 - Af ren og skær fornuft
Barcelona siden 2004 - Helt naturligt

Min Blog - Parma Drama

Dehli
Landsholdsspiller
******

Offline Offline


 
Sv: Parma Drama #1
« Svar #1: 01 Apr 2016, 09:42 »


Vi er Parma, en ny begyndelse på en lang rejse


Historien om Parma


Da denne blog bliver baseret på storytelling er det vigtigt at få sat stemningen, inden vi tager hul på gotterne.
Derfor har jeg sammensat et lille historisk afsnit til jer.
Indlægget er delt op i en kort, knap så nørdet version, og en lang version for dem som skulle have lyst til at dykke lidt dybere i historien om Parma.

Parma Drama:
Parma er en klub der som så meget andet italiensk er fyldt med drama, kaos og ballade.
På trods af klubbens mange op og nedture i gennem tiden, er det en klub med stolte traditioner, og en klub som har avlet nogle af de største italienske spillere igennem tiden.
Parma Calcio 1913 blev stiftet i 1913, i sine over 100 år i Italiensk fodbold er klubbens golden age en 10 årig periode fra 1992 til 2002.

Den korte version
Den korte version af deres historie er at de 18 år i træk lå i den bedste italienske række, og var med helt i toppen fra dag 1 i serie A.
Fra 2002 frem til 2015 var det en blandet pose bolsjer, en masse trænere var inde ug ude af klubben, og klubbens økonomi sejler. Klubben redes et par gange rent finansielt, og sætter nogle store transfer rekorder. Den onde cirkel stopper dog aldrig, og klubben erklæres konkurs i 2015.
Den tidligere legendarisk træner Nevio Scala bliver udpeget som præsident for Parma Calcio 1913, som skal spille serie D.

Den lange version

Første år:
Første skridt mod de gyldne 10 år var i 1990/91, hvor Parma i sin første sæson i serie A endte nummer 6, og derved kvalificerede de sig til Euro cup kval.
I 91/92 lykkedes det kun Parma at komme til første runde i euro cup, hvor CSKA sofia slog dem ud, på hjemme fronten sejrede Parma i cup finalen, og endte endnu engang 6’er i ligaen. Efter et succesfuldt 1991, købte den lokale Mejeri virksomhed Pamalat klubben.

92, starten på legendernes tid
Fra 92 og frem til 2002 spiller flere forskellige store talenter i klubben, og klubben gennemgår de flotteste år i historien. Parma vinder bl.a. Euro cup for første gang i denne periode, Parmas længst sidende manager Nevio Scala trækker sig tilbage efter et trofæløst 95-96, og den i dag legendariske manager Carlo Ancelotti overtager det varme sæde.

Ancelotti overtager et hold med store navne så som Inzaghi, Stoichkov og en sprudlende ung Buffon.
Ancelotti giver med det samme klubben en ordentlig overhaling, spillere som Crespo, Enrico Chiesa og Zé Maria bliver hentet ind, Stoichkov, Couto, Inzaghi og Di Chiara bliver solgt, men Ancelotti og ledelsen stopper ikke der, den legendarisk Zola som på daværende tidspunkt havde scoret 49 mål på 102 kampe bliver solgt til Chelsea for 45 millioner kroner i November 96.

Zola fandt sig aldrig til rette i Ancelotti’s 3-5-2. Det er senere kommet frem at Ancelotti fortyder den beslutning, på trods af salget ledte 97 sæsonen dog stadig til Parmas hidtil bedste Serie A placering, i form af en anden plads kun 2 point fra Juve på 1. Pladsen.

Som resultat af anden pladsen fik Parma i 98 deres CHL debut, hvor de kom helt til Kvart finalerne, her mødte de Dortmund med tidligere Parma træner Nevio Scala i det varme sæde. Nevio og Dortmund blev en for stor mundfuld for Parma. Sæsonen efter gik det lidt ned af bakke, og på trods af den tidligere sæsons flotte resultater og mange rekorder blev Ancelotti fyret.

Det bliver Alberto Malesani som overtager hans plads. På den lyse side er det på dette tidspunkt at talenter så som Buffon, Canavaro og Thuram alle slår rigtig igennem i klubben, alle 3 spillere vinder senere hen VM med deres respektive landshold. Malesanis første handling var at hente Juan Sebastian Veron fra Sampdoria, på trods af en skuffende 4 plads i Serie A, bliver Malesanis første sæson den hidtil mest succesfulde i Parmas historie. Holdet vinder 2 cups, i form af Euro cup og den hjemlige pokalturnering.
Der blev senere hen mistanke om snyd i den Europæiske finale, efter der kom billeder frem af Canavaro som får sprøjtet neoton i ballen, og mistanker om doping blev store, det er dog aldrig bevist at disse beskyldninger skulle være sande.


Parma Calcio 1913 2000/2001 trup


00'erne
00’erne byder på en hel del rekorder, Crespo sælges blandt andet for den, den gang største transfer sum nogensinde.
Lazio betaler svimlende 350.000.000 kr. For Crespo. Fjerde pladsen bliver de kommende sæsoner igen sikret, men i 01/02 begynder de finansielle problemer for alvor at melde sig. Grundet økonomiske problemer bliver Thuram og Buffon solgt i en samlet aftale med Juventus, Juve betaler svimlende 180 millarder lire, svarende til 708 millioner kr.

Salget leder til en katastrofal start på sæsonen for parma, et tidligt exit af CHL leder til fyring på cheftræner posten, Parma formår dog at skabe deres tredje pokal triumf, med en sejr over Juventus i finalen.
På trods af en cup sejr, var det kun god form i sæsonens sidste kampe der reddede Parma fra ikke rykke ned i Serie B.
I 02 sælges kaptajnen Canavaro til Inter, Di Vaio til Juve, og Micoud til Bremen, og Parma taber super cuppen tidligt i sæsonen. En stor spillende Mutu og Adriano gør op for salget af målmaskinen De Vaio, og giver Parma en bedre placering end den forventede 5. Plads.

Skuden har taget for meget vand ind!!
i 03/04 har den synkende skude taget for meget vand ind, og det er tydeligt for de fleste at den ikke står til at redde. Kaptajn Mutu bliver solgt til Chelsea, Adriano bliver alvorligt skadet og den finansielle nedsmeltning starter for alvor. Præsident Tanzi bliver anholdt for underslæb af finansielle midler, hvilket tvinger klubben til at lave en reformation. Reformationen medføre bl.a. at klubben skifter navn til Parma FC.

Parma FC har det forsat hårdt økonomisk, men spillerne formår at præstere, og man kan i særdeleshed tilskrive Gilardino store dele af den 5. Plads klubben sikrede sig. På trods af en mandfolkspræstation af spillerne, må klubben erklæres insolvent d. 28 april 2004. Præsident Tanzi’s opsigelse kom i Januar 2004.

På trods af Gilardino forsætter sin målform sæsonen efter, bliver det Parmas dårligste sæson siden de rykkede op i serie A.
Det ender med at klubben må ud i playoff for at blive i Serie A, de vinder Playoff 2-1.

Problemerne forsætter de næste par år, og klubben bliver solgt på en offentlig auktion i 2007, hvilket slutter en 3 år lang statsadministration af selskabet. Samme år lider Parma endnu et finansielt nederlag, i første knockout runde af euro cup spiller Parma for lukkede døre, fordi staten har erklæret at sikkerheden på stadion ikke er god nok.

Overlevelsen er midlertidig
Mirakelmageren Caludio Ranieri overtager styringen, i mod alle odds formår han at undgå nedrykning, men Ranieri siger op allerede efter samme sæson, enten havde han kun ét mål, overlevelse, ellers blev dramaet i Parma for meget for ham. 07-08 er der hele 3 cheftrænere i gennem i Parma, og dramaet er ved at nå sit højeste, på sidste spilledag sender Zlatan nådesstødet Parmas vej, og sender dem ned i serie B. 18 års topfodbold, skal nu erstattes med en mere ydmyg tilværelse i Serie B.

Vi er tilbage!
i 09/10 sæsonen er Parma tilbage i Serie A, klubben starter godt ud med 8/16 mulige sejre, og en 4. Plads ved vinterpausen. Parmas form dykker efter jul, på trods af Crespo er tilbage i klubben formår de aldrig rigtig at finde formen igen. 09/10 ender med en 8. Plads. 10/11 sæsonen starter skidt, 16. Pladsen er alt hvad klubben formår inden jul, den 3. April overtager Franco Colomba det varme sæde, og en klub som kun er 2 point fra nedrykning.

Colomba for sat en flot stime i gang, Colomba sikre overlevelse, men må se sig selv fyret januar 2012. Donadoni tager over, og introducere 3-5-2, den nye manager får en blandet start, men slutter med 8 sejere i træk og en 8. Plads. Donadoni forbliver en del af dramaet frem til 2015, hvor klubben bliver erklæret konkurs, denne gang var der ingen redning, og klubben må tilbage hvor de startede i 1913, bunden af italiensk fodbold. Serie D.
« Seneste Redigering: 05 Apr 2016, 16:53 af Dehli » Logged

BIF siden 2003 - Af ren og skær fornuft
Barcelona siden 2004 - Helt naturligt

Min Blog - Parma Drama

Wester
FmFreaks Crew
(Forummoderator)
*

Offline Offline


 
Sv: Parma Drama #1
« Svar #2: 01 Apr 2016, 10:54 »

Flot gennemarbejdet indlæg.. God historisk gennemgang og det giver i hvert fald mig lysten til at læse med.. Havde helt glemt klubben, fedt lige at få genopfrisket hukommelsen..
Logged

Var der nogen der sagde nørd?

Årets bruger 2012, 2013, 2014
Årets blog 2014
Blogmester 2014, 2022

Dehli
Landsholdsspiller
******

Offline Offline


 
Sv: Parma Drama #1
« Svar #3: 01 Apr 2016, 11:03 »

Flot gennemarbejdet indlæg.. God historisk gennemgang og det giver i hvert fald mig lysten til at læse med.. Havde helt glemt klubben, fedt lige at få genopfrisket hukommelsen..

Tak Wester Smiley Fedt at have dig med Smiley
Logged

BIF siden 2003 - Af ren og skær fornuft
Barcelona siden 2004 - Helt naturligt

Min Blog - Parma Drama

Dehli
Landsholdsspiller
******

Offline Offline


 
Sv: Parma Drama #2
« Svar #4: 01 Apr 2016, 12:59 »GOAL - I Dybden #1


Parma Calcio 1913
Goals tillægsmagasin, i dybden, tager denne uge et kig på tvangsnedrykkede Parma Calcio 1913, Parma er en klub de fleste europæere kender, og særligt dem som fulgte fodbold fra 1990 – 2004.
Parma blev i år tvangsnedrykket grundet økonomiske problemer, klub ikonet Nevio Scala har overtaget klubben, og er den nuværende bestyrelses formand.
Første opgave for Nevio Scala bliver at finde den helt rigtige træner. Det handler selvfølgelig om at finde den bedst mulige kandidat, vi forsøger i denne udgave af i dybden, at give vores bud på 3 potentielle kandidater.
Vores bud på de nye trænere vil være baseret på henholdsvis mavefornemmelse, kilder i og omkring klubben, samt tidligere udtalelser fra og om kandidaterne.

Side 1/4
« Seneste Redigering: 05 Apr 2016, 16:54 af Dehli » Logged

BIF siden 2003 - Af ren og skær fornuft
Barcelona siden 2004 - Helt naturligt

Min Blog - Parma Drama

warmon
Landsholdsspiller
******

Online Online


 
Sv: Parma Drama #2
« Svar #5: 01 Apr 2016, 16:50 »

Jeg var dybt vemodig da Parma måtte dreje nøglen om... Som en af dem der længe har fuldt med i det italienske, er det synd og skam de måtte bukke under. Hvor langt du tager dem vil jeg vente på. Smiley
Logged

Journeyman er mit bidrag til Blogkonkurrencen anno 2024, følg med!

Dehli
Landsholdsspiller
******

Offline Offline


 
Sv: Parma Drama #2
« Svar #6: 01 Apr 2016, 17:01 »

Jeg var dybt vemodig da Parma måtte dreje nøglen om... Som en af dem der længe har fuldt med i det italienske, er det synd og skam de måtte bukke under. Hvor langt du tager dem vil jeg vente på. Smiley

Dejligt at have dig med Warmon  Thumbs Up
Logged

BIF siden 2003 - Af ren og skær fornuft
Barcelona siden 2004 - Helt naturligt

Min Blog - Parma Drama

Le Sygnok
Blogmester
********

Offline Offline

 
Sv: Parma Drama #2
« Svar #7: 01 Apr 2016, 18:52 »

Helt enig med Wester. Virkelig et solidt første indlæg, hvor du kommer ind på klubbens historie. Det giver uden tvivl lyst til at komme igen og se nærmere på, hvad du finder på i den kommende måned.
Logged

Svartovich
Gæst
 
Sv: Parma Drama #2
« Svar #8: 01 Apr 2016, 23:23 »

Virkelig fed historietime som de andre sagde. Synes også det er en fed feature, at du giver en kort version til de dovne læsere. Grin
Logged

Dehli
Landsholdsspiller
******

Offline Offline


 
Sv: Parma Drama #2
« Svar #9: 02 Apr 2016, 10:57 »

Helt enig med Wester. Virkelig et solidt første indlæg, hvor du kommer ind på klubbens historie. Det giver uden tvivl lyst til at komme igen og se nærmere på, hvad du finder på i den kommende måned.

Bukker og takker Smiley Lækkert at have dig med Smiley
Logged

BIF siden 2003 - Af ren og skær fornuft
Barcelona siden 2004 - Helt naturligt

Min Blog - Parma Drama

Dehli
Landsholdsspiller
******

Offline Offline


 
Sv: Parma Drama #2
« Svar #10: 02 Apr 2016, 10:57 »

Virkelig fed historietime som de andre sagde. Synes også det er en fed feature, at du giver en kort version til de dovne læsere. Grin

 Thumbs Up Glad for at du kunne lide, og tænker at der helt sikkert kommer til at være nogen som nupper den korte version Wink
Logged

BIF siden 2003 - Af ren og skær fornuft
Barcelona siden 2004 - Helt naturligt

Min Blog - Parma Drama

Dehli
Landsholdsspiller
******

Offline Offline


 
Sv: Parma Drama #3
« Svar #11: 02 Apr 2016, 11:31 »Fabio Canavaro
Første kandidat til trænersædet er Fabio Canavaro, Canavaro spillede i Parma fra 1995 – 2002, han nåede at spille 2 sæsoner som anføre, og fik sin landsholds debut under sin tid i Parma.

Canavaro er blandt de største klub ikoner i Parma, og han har tidligere udtrykt sin store kærlighed for klubben.
Canavaro har siden han stoppede sin professionelle karrier, haft flere forskellige stillinger i fodboldens verden, hans første træner job gav 2 trofæer, i form af UAE Pro League og UAE League cup.
Canavaros sportslige succes uden for banen tilskrives tildeles hans høje uddannelsesniveau, men i særdeleshed også hans personlighed.
Canavaro har ry for at være enormt vellidt blandt sine kolleger og spillere, hans nærmeste omkreds beskriver ham som, den mest sympatiske, smilende, glade og udadvendte person. Tilsætter man den enorme professionalisme som han var og er kendt for, har man noget nær den perfekte leder.
Vi mener Canavaro er et realistisk bud på en kommende træner, grundet hans store passion for klubben, og samtidig mener vi at Parma kunne være et godt sprængbræt ind i de Europæiske rækker for Canavaro.

Vi har forsøgt at få en udtalelse omkring Canavaros kandidatur fra Nevio Scala, men alt han havde at sige var:
 - Vi har mange forskellige kandidater i kikkerten, det vigtigste for os, er at det er en der kan se sig selv i klubben mange år frem, og en som kan stå inde for bestyrelsens vision for klubben.

Da vi spurgte Canavaro om træner sædet svarede han følgende:
 - Parma er en klub der betyder enormt meget for mig, da jeg hørte Nevio skulle være den nye bestyrelses formand tænkte jeg med det samme at det var godt for klubben, Nevio kender om nogen klubben, og han er enormt passioneret omkring alt hvad han laver.

Kunne du forstille dig at arbejde under Nevio?:
 - Uden tvivl, Nevio er enormt dygtig leder som jeg rigtig mange, kan lære rigtig meget af. Men der er på nuværende tidspunkt intet konkret på bordet.

Hverken Canavaro eller Nevio Scala afviser altså en ansættelse, men begge er samtidig forholdsvis tilbageholdende omkring Canavaros kandidatur.

Side 2/4
« Seneste Redigering: 05 Apr 2016, 16:54 af Dehli » Logged

BIF siden 2003 - Af ren og skær fornuft
Barcelona siden 2004 - Helt naturligt

Min Blog - Parma Drama

Dehli
Landsholdsspiller
******

Offline Offline


 
Sv: Parma Drama #4
« Svar #12: 02 Apr 2016, 14:40 »Lilian Thuram
Lilian Thuram:
Lilian Thuram er den anden kandidat vi vil fremhæve, Thuram spillede i Parma i samme periode som Canavaro, dog 2 år mindre end Canavaro.

Thuram var med da det gik bedst for klubben, og stoppede også på toppen, han skiftede efterfølgende til Juventus, og sluttede karrieren i Barcelona.

Spørg man 10 fodbold entusiaster om hvad de husker bedst ved Thuram uden for banen, vil de 9/10 fremhæve hans personlighed og modet til at sige tingene som de er.

Thuram trak sig stort set 100% tilbage fra fodboldens verden efter han stoppede sin aktive spillerkarriere, han har i stedet fokuseret på store globale problemer, så som racisme, kriminalitet og fattigdom.

Thuram har ikke på noget tidspunkt antydet at han skulle vende tilbage til fodbolden, og når det kommer til alt andet end velgørenhed, eller det han betegner som værdige sager, er han generelt meget mediesky.

Grundet Thurams store kærlighed til klubben, og hans tendens til at tage i mod store udfordringer med åbne arme, mener vi at Thuram kan være et bud på en kommende træner i Parma. Vi har forsøgt at få en udtalelse fra Thuram selv, men hans assistent har meddelt os at han ikke ønsker at diskutere fodbold offentligt på nuværende tidspunkt.

Nevio Scala henviste os til sit svar da vi spurgte indtil Canvaro, han ville forsat ikke kommentere på konkrete navne.

Thuram er som mange ved muslim, og en undersøgelse lavet af Centre for Studies in Islamism and Radicalisation (CIR), Aarhus University viser, at der er store integrations problemer for Muslimer i Parma området.
Vi mener derfor at Nevio Scala kan lokke Thuram til klubben, hvis Nevio implementere en social politik i klubben, som kredser om at bruge fodbold til at integerer de unge i samfundet.
Om Nevio Scala er villig til at indføre en sådan politik i klubben vil tiden vise.

Hos Goal kan vi se en lang række fordele ved en sådan politik.
Politiken vil gå godt i spænd med Parmas traditioner om talent udvikling, hvis de samtidig kan gøre udviklingen lokal, vil det ikke skade klubben, tvært i mod.
Det vil samtidig sende et signal til de lokale, om at klubben vil lokalsporten, og ikke mindst lokalområdet det bedste.
Det kan også være med til at åbne op for potentielle sponsorarter fra de lokale virksomheder, som i sidste ende kan være med til at sikre klubben en ny guldæra.

Side 3/4
« Seneste Redigering: 05 Apr 2016, 16:55 af Dehli » Logged

BIF siden 2003 - Af ren og skær fornuft
Barcelona siden 2004 - Helt naturligt

Min Blog - Parma Drama

Zuika
Juniorspiller
**

Offline Offline

 
Sv: Parma Drama #4
« Svar #13: 02 Apr 2016, 18:07 »

imponerende benarbejde. hold da op.
Logged

Dehli
Landsholdsspiller
******

Offline Offline


 
Sv: Parma Drama #4
« Svar #14: 02 Apr 2016, 22:02 »

imponerende benarbejde. hold da op.

Mange tak Smiley Glad for at have dig med Smiley
Logged

BIF siden 2003 - Af ren og skær fornuft
Barcelona siden 2004 - Helt naturligt

Min Blog - Parma Drama

Sider: [1] 2 3 Udprint 
 This site is not endorsed by Sports Interactive or SEGA and is intended for entertainment purposes only. « More Info »
©2005-2018, FmFreaks.dk
                                         Forum Powered by SMF 1.0.5 · SMF ©2001-2010