home forum contact
 
  Velkommen
Gæst
Søg
 
SENEST AKTIVE EMNER
Glemt din kode?
Registrer
Dato Forfatter Forum Emne
15 Jun 2024, 22:56 szukizek Blogkonkur... 16# Hjertet banker kun...
15 Jun 2024, 21:04 Wester Jr. Blogkonkur... The beautiful game
14 Jun 2024, 20:45 Broen13 Blogkonkur... [33] Journeyman - Syv ...
14 Jun 2024, 20:44 Broen13 Blogkonkur... #22 - Danish Viking Wa...
14 Jun 2024, 13:42 andersnomanni Klubsøgnin... Inspiration
31 Maj 2024, 17:14 cartoon Klubsøgnin... Manchester United
19 Maj 2024, 05:48 valverde4ever Pro Cyclin... Cycling Career - Kan d...
Antal Registrerede Brugere: 23335
  0 Brugere, 570 Gæster Online.

Indlæg: 1132851 over 31368 Emner
Nyeste Bruger: juli000
FORUM
+  FmFreaks Forside
|-+  Forum: Football Manager 2016
| |-+  Kategori: Omklædningsrummet
| | |-+  Dit Scouting netværk
0 Brugere og 1 Gæst læser i øjeblikket dette emne.
Sider: [1] Udprint
Forfatter Emne: Dit Scouting netværk  (Læst 4800 gange)
Guldbrand
Blogmester
********

Offline Offline

 
Dit Scouting netværk
« : 23 Feb 2016, 20:11 »

For alle os som ikke bruger Genie scout og som ikke gør brug af diverse lister fra nettet over store profiler, vidunderdrenge osv. kan vi her diskutere hvordan vi opbygger vores eget scouting netværk.

Jeg er selv lige begyndt et nyt spil med Dortmund og som noget af det første så fik jeg hentet en række nye talentspejdere til, så jeg nu har i alt 14 til rådighed. Det helt store spørgsmål er dog hvordan man får mest muligt ud af dem...

Jeg har på ingen måder selv nogen facitliste på dette og har heller ikke brugt meget tid på at læse og nærstudere om andre folks erfaringer på diverse hjemmesider. Så derfor kunne det være rart at kunne opsamle noget erfaring herinde fra.


Mit setup som det er lige nu:

Ud af de 14 talentspejdere som jeg har til rådighed, så besidder 6 af disse en lav evne i tilpasning, hvilket jeg formoder gør at de ikke er stærke til at få kendskab til nye områder/lande. Derfor er disse 6 talentspejdere mere eller mindre "låst" til deres nuværende kendskab. Da disse ikke giver mig fleksibilitet i min scouting, så vil disse med tiden blive erstattet af nogle med bedre tilpasning.

2 er sat til at scoute tyske talenter i alderen 15-17 år
1 er sat til at scoute hollandske talenter i alderen 15-17 år
1 er sat til at scoute Serie A
1 er sat til at scoute Bundesligaen
1 er sat til at scoute Sydamerika.

Mine 8 øvrige talentspejdere har alle 16 eller mere i tilpasning. Derfor er disse egnet til hurtigt at kunne scoute et helt nyt land/område, hvilket giver mig en god fleksibilitet i mit scouting netværk, hvilket jeg også ønsker at opnå. De sidste 8 er fordelt ligeligt mellem at skulle søge efter talenter og søge efter profiler. (det kan selvfølgelig skifte alt efter hvad mit fokus er på)

De 4 der er sat til at søge talenter er pt. sat til at søge i de kommende 3 mdr. i nedenstående lande. Meningen er at de med tiden får nogle mere specifikke søgekriterier, og ellers i intervaller af 3-6 mdr. får nye områder at søge i.  Men lige nu skal de bare søge bredt

1 er sat til at scoute Frankrig (talenter i alderen 15-21 år.)
1 er sat til at scoute Holland (talenter i alderen 15-21 år.)
1 er sat til at scoute Belgien (talenter i alderen 15-21 år.)
1 er sat til at scoute Portugal (talenter i alderen 15-21 år.)


De 4 der er sat til at søge efter profiler, er sat til at være meget specifikke i deres søgning. Her går jeg direkte efter kvalitet fremfor kvantitiet. Derfor er det specifikke positioner/egenskaber/roller som jeg søger efter udfra hvad jeg står og mangler på holdet eller ifht. hvordan jeg forventer det kommende transfervindue udarter sig.

1 er sat til at scoute Frankrig for en ny målmand (6 mdr.)
1 er sat til at scoute Frankrig for en ny def. midtbane (6 mdr) i rollen som boldvindende midtbanespiller
1 er sat til at scoute Spanien for en ny ind. angriber (3 mdr.) med nogle specifikke egenskaber som et krav.
1 er sat til at scoute Champions League, Europa League og EM- kvalen. (Bred søgning, der bare skal fange evt. spændende spillere)


Dette er mit nuværende setup, og jeg glæder mig til at se hvad jeg får ud af det. Det kræver selvfølgelig en del ekstra arbejde, ikke mindst fordi det løbende skal justeres til med nye søgekriterier. Men omvendt giver det spillet en meget spændende dybde.Men kom endelig med jeres scouting setup (behøver ikke være lige så fyldestgørende som mit indlæg) Hvad gør i af tanker når i søger, og er der nogle specielle metoder i anvender for at finde de største talenter, eller profiler til jeres hold?
« Seneste Redigering: 23 Feb 2016, 20:45 af Guldbrand » Logged

Dennislauridsen
Landsholdsspiller
******

Offline Offline

 
Sv: Dit Scouting netværk
« Svar #1: 23 Feb 2016, 21:47 »

Jeg bruger faktisk samme måde som dig. Jeg plejer at gennemgå alle TS, hvor efter jeg gør som dig. Plejer også at hente scouts som fx. Er fra Brasilien, hvor efter jeg får dem til at søge efter talenter i alderen 15-21. Typisk så har jeg en fra Brasilien, Argentina og Uruguay. ELSKER spillere fra Uruguay!
Logged

H A L A   M A D R I D!

King_bjarke
Lilleputspiller
*

Offline Offline

 
Sv: Dit Scouting netværk
« Svar #2: 10 Mar 2016, 18:10 »

Et problem med LLM er at det er svært at finde scouts fra andre lande. Jeg spiller med Torino og vælter mig i italienske scouts med lav tilpasning. Men ellers har jeg faktisk ladet mig inspirere af din opsætning.
Logged

King_bjarke
Lilleputspiller
*

Offline Offline

 
Sv: Dit Scouting netværk
« Svar #3: 17 Mar 2016, 10:05 »

Hvad gør folk når de skal "genscoute" en spiller. Her tænker jeg når man ikke har en spiller fuldt scoutet. Bruger i den samme scout som i første omgang fandt spilleren eller har i en fast scout til kun at observere spillere ekstra?
Logged

Guldbrand
Blogmester
********

Offline Offline

 
Sv: Dit Scouting netværk
« Svar #4: 19 Mar 2016, 22:42 »

Hvad gør folk når de skal "genscoute" en spiller. Her tænker jeg når man ikke har en spiller fuldt scoutet. Bruger i den samme scout som i første omgang fandt spilleren eller har i en fast scout til kun at observere spillere ekstra?

Som ofte bruger jeg bare den samme scout.. Jeg kigger mere på stats, end min scouts anbefaling. Så behovet for at få en second opinion er meget begrænset ifht. bare at få det fulde indblik i spillerens egenskaber..
Logged

Guldbrand
Blogmester
********

Offline Offline

 
Sv: Dit Scouting netværk
« Svar #5: 19 Mar 2016, 22:46 »

Iøvrigt kan jeg lige tilføje, at jeg gør rigtig meget i at få samarbejdsklubber op og køre i andre liga'er.. Dette giver en helt fantastisk mulighed for at få et godt forhåndskendskab til en lang række spillere i de lande, hvor man har en samarbejdsklub..

F.eks. har jeg i mit OB spil en samarbejdsklub i henholdsvis Kroatien og Tjekkiet - 2 ligaer der er på nogenlunde samme niveau som den danske, og liga'er hvor jeg har mulighed for at hente profiler fra. Så ved at have en samarbejdsklub fra disse lande, så kan jeg uden at sende en scout, allerede se det meste af stort set alle spillere fra disse lande, hvilket gør at jeg hurtigt kan få skabt et overblik over spændende spillere, som jeg så kan få scoutet nærmere ved at sende en scout ud og spejde specifikke spillere..
Logged

Gungner
Gæst
 
Sv: Dit Scouting netværk
« Svar #6: 19 Mar 2016, 22:56 »

Hvis jeg skal have gen-spejdet en spiller, sætter jeg som regel den samme scout på sagen, for at se om han har ændret mening. Men ligesom Guldbrand, ser jeg selv på stats og tager min beslutning ud fra det. En scouts anbefaling kan selvfølgelig være vigtig. Fx har jeg oplevet at min scout gav Fellaini 2,5 stjerne i vurdering, men hans stats var perfekte i den rolle jeg ville bruge ham i. Så jeg endte med at hente ham alligevel, og har ikke fortrudt det.
Logged

Wester
FmFreaks Crew
(Forummoderator)
*

Offline Offline


 
Sv: Dit Scouting netværk
« Svar #7: 19 Mar 2016, 23:02 »

Nej scouting skal ikke tages 100 % for gode vare og det samme med træner vurderinger. Jeg oplever tit at en spillere på 3 stjerner spille sublimt igennem flere sæsoner også bedre end nogle 4-5 stjerner. Så ens egen vurdering og spillerens stats i forhold til rollen og holdets spillestil er langt vigtigere. Det er bare en god rettesnor men ikke andet end det
Logged

Var der nogen der sagde nørd?

Årets bruger 2012, 2013, 2014
Årets blog 2014
Blogmester 2014, 2022

Arsrea
Landsholdsspiller
******

Offline Offline


 
Sv: Dit Scouting netværk
« Svar #8: 20 Mar 2016, 02:11 »

En vigtig del af FM er at stole på sig selv, nogen gange må man bare sige, at hverken ens træner eller scout rammer helt rigtigt. Derfor kan det være vigtigt nemlig at stole på sig selv som manager, jeg har især når jeg er i superligaen, haft stor succes med unge danske spillere. Og jeg har tit svært ved at finde nogen spillere der får mere end 2,5-3 i PA, hvilket mange bruger som minimum regel for at hente en ung spiller. Men så tager jeg chancen og giver nogen af dem chancen, selvom deres PA måske ikke er så høj, præstere de stadig på et stabilt niveau. Det kræver selvfølgelig også en god taktik, hvor de passer ind, rigtige teamtalk og de bliver brugt rigtigt osv. Så tit vil jeg anbefale at gå imod din scout eller coach, hvis det føles rigtigt.
Logged


NHL19
Ynglingespiller
***

Offline Offline


 
Sv: Dit Scouting netværk
« Svar #9: 09 Apr 2016, 21:20 »

Når i køber regen, hvor meget er i så villige til at betale? Jeg kigger lige nu på en midterforsvar fra LA Galaxy med 5 stjerne i potentiale. Hans stats synes jeg også er fine med 14 markering, 13 tackling, 13 placeringsevne og 17 i målrettehed. Mit spørgsmål er også der om 70 mio lige ud er meget for ham, eller hvad gør i når i køber? Smiley
Logged

Sider: [1] Udprint 
 This site is not endorsed by Sports Interactive or SEGA and is intended for entertainment purposes only. « More Info »
©2005-2018, FmFreaks.dk
                                         Forum Powered by SMF 1.0.5 · SMF ©2001-2010