home forum contact
 
  Velkommen
Gæst
Søg
 
SENEST AKTIVE EMNER
Glemt din kode?
Registrer
Dato Forfatter Forum Emne
02 Feb 2023, 21:39 Kenitho Challenges SAF
02 Feb 2023, 14:46 jonesg Omklædning... Hjælp til opdatering
27 Jan 2023, 09:49 fritzfarlig Skadestuen Udlån af spillere
23 Jan 2023, 09:52 Bubbles Træningsbanen Generel træning
22 Jan 2023, 21:56 DeBuur Skadestuen Spillet er langsomt - ...
18 Jan 2023, 21:45 Eriksen83 Klubsøgnin... FM23: Hvem skal jeg være?
12 Jan 2023, 17:24 valverde4ever Pro Cyclin... Cycling Career - Kan d...
Antal Registrerede Brugere: 22306
  0 Brugere, 334 Gæster Online.

Indlæg: 1131860 over 31313 Emner
Nyeste Bruger: elyfodim
FORUM
+  FmFreaks Forside
|-+  Forum: Football Manager 2014
| |-+  Kategori: Månedens Anbefaling
| | |-+  Atlético Madrid - juni
0 Brugere og 1 Gæst læser i øjeblikket dette emne.
Sider: [1] Udprint
Forfatter Emne: Atlético Madrid - juni  (Læst 2279 gange)
Magn
Landsholdsspiller
******

Offline Offline


 
Atlético Madrid - juni
« : 22 Jun 2014, 17:03 »
Club Atlético de Madrid


Intro:
Det blev ikke til noget Champions League trofæ i denne omgang for klubben, men det gør kun klubben endnu mere anbefalelsesværdig. For så kan man selv få lov til at føre dem hele vejen, og derved fuldende det gode stykke arbejde som Diego Simeone har gjort i klubben de sidste par år, efter at han tog over for Quique Flores, som havde gjort noget af forarbejdet. Der er desuden også muligheden for at flytte liga-dominansen fra den ene ende af byen til den anden. Los Blancos har alt for længe domineret i Madrid, nu er det igen tid til at lade Los Rojiblancos triumfere.

Klubbens historie kort fortalt:
Klubben blev dannet af tre bastiske studerende i 1903, og de så den som en afdeling af deres barndomsklub Athletic Bilbao. Den tætte knytning mellem disse to klubber fortsatte frem til 1921 hvor Atlético blev en selvstændig klub. Klubberne blev senere rivaler i kampen om pladsen under de to mastodonter i spansk fodbold, Real Madrid og Barcelona. Klubbens præstationer har været svingende gennem tiderne, og den nok bedste periode for klubben var efter Anden Verdenskrig og frem til midten af 1960’erne, hvor holdet ofte var at finde i toppen af spansk fodbold.


Selvom klubben har leveret svingende resultater gennem tiderne så er det alligevel blevet til 10 La Liga trofæer, imens klubben er blevet nummer to hele 8 gange. Det er ligeledes blevet til 10 Copa del Rey trofæer og klubben har formået at blive nummer to hele 9 gange i den turnering. Europæisk set er det blevet til UEFA Cup Winners’ Cup tilbage i 61-62, men i de senere år har man oplevet en langt mere vedvarende succes. Det er blevet til 2 Europa League sejre, 2 Super Cup sejre og dette års plads i Champions League finalen.

Med to store klubber i samme by, så er der altid kamp om sejren og dominansen i byen. Noget som Real Madrid i store perioder har siddet tungt på. Ligesom de, med undtagelse af de spæde år under Franco, har været regentens og styrets klub. Los Rojiblancos har mere indgydt en rebelsk følelse blandt folket.


I El Derbi Madrileño, som kampene mellem de to klubber kaldes er ofte en ophedet affære. Noget som Real Madrid har været god til at kæmpe sig sejrrigt ud af i de sidste mange år, indtil Atlético fik en derby sejr i 2013. Denne sejr afsluttede en dårlig stime på 13 år og 25 kampe uden en sejr for Atlético i El Derbi Madrileño. I et save med Atlético vil man helt sikkert skulle kæmpe hårdt for fortsat at fratage Los Blancos deres dominans i byen. Det er så op til en selv om man vægter Champions League over national succes eller ej.


Facts om klubben:
Klubben spiller endnu på Vicente Calderón, som har været klubbens hjem siden 1966. Stadionet har en kapacitet på 54.960, men snart (2016) skifter klubben stadion til Estadio La Peineta med en kapacitet på 73.000. Det ny-renoverede Estadio La Peineta er kommet i ”overskud” efter Madrids fejlslagne forsøg på at få OL 2016 til byen. Så igennem en handel indeholdende deres nuværende stadiongrund er de kommet til enighed om at flytte til det nye stadion. Så i et spil med klubben vil man efter et par sæsoner få en meget større indtægtsmulighed ved billetsalg, hvis man kan sørge for at stadionet bliver fyldt op.

Klubben har til tider haft et noget rødglødende trænersæde, især i tiden hvor Jesús Gil styrede klubben (1987-2003), hvor der til tider kunne være tale om en svingdør for trænerne. I denne periode havde Gil desuden også et anstrengt forhold til både fans og spillere, hvilket ikke gjorde arbejdet i klubben lettere. I de senere år er det dog blevet noget mere stabilt, selvom trænere dog er røget ud efter en dårlig sæson i klubben. Så der skal holdes godt fast i trænersædet og leveres nogle gode præstationer når man starter et save med Atlético, men gør man det så er der muligheder for et interessant save om dominansen i La Liga.

En af klubbens nok mest betydende personligheder var Luis Aragonés (1938-2014), som først spillede 10 sæsoner (1964-1974) i klubben hvor han scorede et hobetal af mål.  Aragonés nåede derefter at blive træner for klubben hele fire gange i løbet af en periode på 29 år (1974-2003). Han har derfor også været med til at vinde en del titler med klubben, deriblandt La Liga og 3 Copa del Rey. Han har desuden også været med til at føre klubben tilbage til La Liga, hvilket han gjorde under sin sidste trænerperiode i klubben.


Angribere:

Klubben har gennem tiderne været hurtige til at finde frem til gode angribere før andre klubber fik slået klørene i dem. Sidenhen er flere af dem dog draget til andre klubber, hvilket klubben også har tjent en del penge på. En af klubbens helt store angribere var Luis Aragonés, der faktisk var i Real Madrid tidligere i sin karriere, men aldrig opnåede nogen kampe. Han endte sin karriere i Atlético med 10 sæsoner hvor han scorede 172 mål i 372 kampe. En anden angriber der røg den modsatte vej var Hugo Sánchez, der efter at han blev liga topscorer med 19 mål i 1985 blev hentet til Real Madrid.

Da klubbens daværende præsident Jesús Gil i 1992 lukkede klubbens ungdomsakademi, mistede Atlético ingen ringere end en 15-årig Raul, der i stedet tog til Real Madrid, hvor han gik hen og blev en af klubbens allerstørste stjerner.


Torres startede ud i Atlético, hvor han fik debut på førsteholdet, under Luis Aragonés i hans sidste periode som træner i klubben. Han skiftede sidenhen til Liverpool, hvilket blandt andet gav plads til Aguero i angrebet, der efter at han blomstrede op skiftede til Manchester City. Atlético har desuden sendt Falcao til Monaco FC efter at de kom til penge, og der er nu spekulationer om hvor Diego Costa spiller henne i næste sæson. Men fælles for alle ovennævnte angribere er at de har været store målslugere for klubben, og derved har hjulpet den godt på vej. Udfordringen i et save er ikke så meget at finde gode angribere, men at få lov til at beholde dem.

Klubben i FM:
I spansk fodbold er pengene koncentreret meget omkring Real Madrid og Barcelona, der også har flere penge til rådighed. Når man starter med Atlético så har man alligevel mellem 37 og 52 mio. DKK til transfers, samt et lønbudget mellem 9 og 11 mio. DKK per uge hvoraf der bruges ca. 8.5 mio. i forvejen. Truppens sammensætning virker ganske okay, da der både er unge sultne spillere til stede, samt nogle erfarne spillere til at holde hovedet koldt. Der er tydeligvis en stamme af spillere som er niveauet over de resterende, og i særdeleshed holdets stjerne Diego Costa. For at truppen efter min mening kan blive mere komplet ville jeg vælge at investere i en højre back, da der ikke rigtigt er nogen stærk kandidat til denne position. Derudover vil en eller to spillere til at dække den centrale midtbane også være penge godt givet ud, da de spillere der er i truppen fra starten af, er ved at nå en høj alder set i forhold til det løbearbejde der skal bruges på positionen.

Klubbens stjerner:
Som klubbens sikre sidste skanse finder man Courtois, der er udlejet fra Chelsea, og som gør et godt stykke arbejde i buret. Han er en ung spiller med masser af potentiale og med mange sæsoner foran sig. Det gør ham vældig interessant i forhold til en mulig transfer, så man derved har sikret denne post på længere sigt. Foran Courtois finder man to stærke centrale forsvarsspillere i Miranda og Godin, der desuden kan være farlige på hovedstød ved dødbolde. En herlig forsvarstype der både kan styrke ens defensiv og ens offensiv. Begge er sidst i 20’erne og der er derfor stadig en god håndfuld sæsoner tilbage i dem. Foran dem finder man Koke, der er et ungt og spændende talent, som sagtens kan gå hen og blive en nøglespiller på midtbanen. Her kan han nemlig lægge nogle gode afleveringer og få iscenesat et godt angreb. Da han desuden kun er fyldt 21 så er der potentielt set mange år i ham endnu, hvis man kan få lov til at beholde ham. En af de rutinerede kræfter som klubben besidder er Arda Turan, der besidder både en god teknik og mentale styrker, der gør ham til et farligt våben imod modstanderne. Han er kun 26, og dog er hans fysik ikke helt i top. Oppe foran er klubbens nok største stjerne i form af Diego Costa, som er spydspidsen i angrebet. En både hurtig og stærk angriber der bestemt kan lave en masse mål i den spanske liga.

Courtois  |  Miranda  |  Godin  |  Koke  |  Turan  |  Costa  |

Skrevet af: Highbury
Logged

Vil du have tilføjet en kamp til oddssektionen? Så send en PM til mig, og jeg skal se, hvad jeg kan gøre.

Sider: [1] Udprint 
 This site is not endorsed by Sports Interactive or SEGA and is intended for entertainment purposes only. « More Info »
©2005-2018, FmFreaks.dk
                                         Forum Powered by SMF 1.0.5 · SMF ©2001-2010