FmFreaks

Football Manager 2021 => Klubsøgning og -erfaring => Emne startet af: warmon 10 Nov 2020, 21:24Titel: AS Roma
Oprettet af: warmon 10 Nov 2020, 21:24
AS Roma

Efter 3 år, så tænkte jeg… Nu er det på tide jeg for alvor tager mig sammen, og får lavet et godt indput til FMF-scenen. Det er sku rent ud sagt længe siden, så derfor starter jeg her, med min hjerteklub! En klassisk gennemgang af klubbens historie, forventninger mm. Så sæt dig godt til rette, og find ud af hvorfor du skal vælge AS Roma! Så vil jeg, sammen med alle andre her på FMF, se frem til du deler dine erfaringer med os!


HistorienAssociazione Sportiva Roma eller oftest kendt som AS Roma, er en overbygningsklub af de 3 mindre klubber i den italienske hovedstad Roman FF, SS Alba-Audace og Fortitudo-Pro Roma SGS, dannet på foranledning af det fascistiske styre under ledelse af Benito Mussolini. Han drømte om en klub i Rom, der kunne vise en forenet hovedstad der kunne være en udfordre til de større daværende italienske klubber i nord, og den 22 juli 1927 var overbygningen en realitet. Den eneste større klub i Rom der ikke ville med i overbygningen, var SS Lazio, som har ført til en vild og intens rivalisering mellem klubberne, hvilket skal opleves i det legendariske ”Derby della Capitale”.

Siden overbygningen i 1927 har klubben kun været at finde uden for den bedste række i sæsonen 51/52, hvor man så vandt Serie B. Klubbens sidste storhedstid i italiensk fodbold var at finde i 00’erne, hvor klubben var at finde i top 2 hele 7 gange, gik i finalen i den italienske pokalturnering 6 gange og vandt heraf 2. Dette til trods var klubben ingen succes på det europæiske niveau, og man formåede ofte slet ikke at finde niveauet i de store kampe i Europa, her i blandt et meget smertefuldt nederlag til Manchester United på 1-7… Dog har der de sidste sæsoner været enkelte kampe hvor man har leveret imponerende flot niveau, hvilket medførte man var ”tæt på” en finale i Champions League. Man kan dog historisk set bryste sig af en samlet 2. plads i CL og en sejr i Europa Cuppen på dette niveau. Nationalt har man til trods sin status af storhold blot vundet 3 mesterskaber i det italienske, hvilket ikke er synderlig mange.


Før denne sæson skete der mange ting, COVID-19 mm. Men vigtigst af alt, har den nu tidligere ejer James Pallotta solgt klubben til en anden amerikaner, Dan Friedkin, der i spidsen for et konsurtium har varlset nye tider. Økonomisk ansvarlighed, stabilitet og et nyt stadion er vejen tilbage til den italienske top.


Forventninger, visoner og budget


Med ny ledelse kommer nye visioner, og den er ellers rigeligt at tage fat på:

I 1. sæson forventes det du kvalificerer dig til Champions League via ligaen. En forventning der skal opnås hver eneste sæson fremadrettet med den vision klubben har til dig fra starten. Man krydser fingre for du kommer i finalen i pokalturneringen, og håber på du når en semifinale i Europa Cuppen. Samtidig med dette skal du arbejde imod at blive økonomisk bæredygtig, en term jeg glæder mig rigtig meget til personligt at stifte nærmere bekendtskab med.


De klassiske dyder med at arbejde inden for lønbudget og forøge indtægter er naturligvis trin på vejen til en sund økonomi. Ydermere ser klubben gerne du sælger dyrt og køber billigt, helst spillere under 23 år. Ja der er så rigeligt med ting du skal have styr på. Til at nå dette starter du med beskedne 127 mio. og 2,17 om måneden til rådighed i løn. Pre-Covid-19 havde det dækket som en skrædder rækker i helvede, men mon ikke du kan lave nogle fine handler i år?


Klubben her er med andre ord for dig der gerne vil have fokus på:Udfordringen: At lukke hullet op til det der må formodes at være top-4, og især til Juventus må formodes at tage en årrække, hvorefter du skal helt til tops i Champions League. Jeg tror, for første gang i en del år, faktisk ikke det er opnåeligt i de første 2-3 sæsoner, men bolden er selfølgelig rund og vi spiller jo FM…

Økonomien: Ikke nok med du starter fra baghjul på dit spiller materiale, du starter også fra bagkant på økonomien. Du skal med andre ord være super dygtig til at have det store overblik, købe billigt og ikke mindst sælge dyrt.

Ungdomsudvikling og bysbørn: AS Roma er, sammen med de italienske klubber, et sted hvor der er tradition for nogen af de bedste spillere bliver i den samme klub hele deres aktive karriere. Man lader sig ikke sådan lokke af mesterskaber i Spanien, eller udsigten til en fed løncheck i det engelske. Man spiller for trøjen (og bliver som en stjerne også betalt derefter), og man spiller for oplevelsen. Skal du være den der kommer med den næste Roma legende? Kan du finde talentet der skal udfylde den seneste legendariske kejser, Francesso Totti, enorme sko ud? Så er AS Roma stedet du skal gøre det!


Titel: Sv: AS Roma
Oprettet af: warmon 10 Nov 2020, 23:47
Jeg reserverer lige den her til at gennemgå truppen en af de kommende dage!

Edit: Blev far 1. december, så derfor ikke lavet endnu! Jeg har haft fokus på andet ;)


Titel: Sv: AS Roma
Oprettet af: Broen13 11 Nov 2020, 07:32
Beklager jeg lige spammer tråden men måtte lige applaudere din tilgang til tråden -  Fedt med et første klubindlæg med kød på og en tydelig interesse i klubben! 😁 Det giver virkelig læseren informationer og lyst til at prøve klubben af!


Titel: Sv: AS Roma
Oprettet af: Roberto_Baggio 11 Nov 2020, 10:56
@warmon
Fed intro til Roma.
De er klart også på min liste over saves jeg skal prøve.

Jeg følger med...  O0


Titel: Sv: AS Roma
Oprettet af: Boerre 11 Nov 2020, 13:38
Fed start på tråden! Skal helt sikker også have et spil med Roma!


Titel: Sv: AS Roma
Oprettet af: warmon 14 Nov 2020, 22:41
AS Roma, Beta save, pre-season, taktiske tanker mm.


Jeg har, til kæmpe overraskelse for langt de fleste, givet mig i kast med at føre Roma til tops i Italien. For første gang i en del år, er jeg overbevist om det her bliver en rejse af de længere.

Truppen er smal, mange spillere er lejet ud for at holde økonomien på et niveau, hvor man ikke risikere at komme ud over kanten. Men der skal spillere ud før der for alvor kan komme flere ind. Alene i lønninger løber det op i 17 mio. om måneden! Det er enormt mange penge man skal ud og finde til den kommende sæson. Såfremt jeg overlever så længe skal der arrangeres loppemarked i den italienske hovedstad i sommeren 2021.

Generelt er der 25 spillere i klubben, synes jeg der er værd at bruge på 1. holdet i 1. sæson. Jeg kunne godt tænke mig at forstærke mig lidt over alle kæderne. Jeg føler mig sårbar i b-kæden, og synes niveauet fra starter til udskifter er for stort. Ydermere er både Pastore og Zaniolo ude i hhv. 4-5 og 7-8 måneder fra start af.

De bedste spillere af de unge har jeg beholdt, alle med under 2 gule stjerner i potentiale har forladt klubben, og fået penge i hånden på vejen ud. Jeg skal udvikle talenter, og her til at starte på skal det altså være talenter der kan presse min starter.

Taktisk er jeg lidt i vildrede. Med 5 reelle midterforsvarer kan jeg sagtens spille med 3 og samtidig roterer og være beskyttet mod karentæner og skader. Jeg har dog aldrig fået det til at virke, og hælder mest til version af 4-1-4-1 / 4-5-1 / 4-4-1-1. En tredje mulighed kunne være en variant af 4-3-3. Jeg har egentlig spillerne til at kunne lidt af det hele. Vi må se hvor det ender henne. Jeg smider en update, når jeg er forbi transfer, og er kommet i gang med sæsonen.


Titel: Sv: AS Roma
Oprettet af: warmon 14 Nov 2020, 22:43
Citat af: Boerre 11 Nov 2020, 13:38
Fed start på tråden! Skal helt sikker også have et spil med Roma!


Takker og bukker! Ser frem til at høre mere!
Citat af: Roberto_Baggio 11 Nov 2020, 10:56
@warmon
Fed intro til Roma.
De er klart også på min liste over saves jeg skal prøve.

Jeg følger med...  O0


Dejligt du kan lide det, håber lidt at inspirere nogle andre til at gøre deres eget med den klubtråd de føler for :)
Citat af: Broen13 11 Nov 2020, 07:32
Beklager jeg lige spammer tråden men måtte lige applaudere din tilgang til tråden -  Fedt med et første klubindlæg med kød på og en tydelig interesse i klubben! 😁 Det giver virkelig læseren informationer og lyst til at prøve klubben af!

Takker og bukker! Jeg må erkende at det med at blogge bliver jeg nok aldrig god til. Men at lave gode indlæg med kød på i klubtråde synes jeg altid jeg er sluppet godt fra. Så det er egentlig målet for fm21 på fmf i år :D


Titel: Sv: AS Roma
Oprettet af: asroma1987 15 Nov 2020, 19:58
Det er næsten synd ikke at spille med 3 mands forsvar når man kan lave et forsvar af Ibanez-Kumbulla-Mancini

Kumbulla er ihvertfald helt vild og Calafiori bliver også rigtig god


Titel: Sv: AS Roma
Oprettet af: warmon 15 Nov 2020, 20:24
Citat af: asroma1987 15 Nov 2020, 19:58
Det er næsten synd ikke at spille med 3 mands forsvar når man kan lave et forsvar af Ibanez-Kumbulla-Mancini

Kumbulla er ihvertfald helt vild og Calafiori bliver også rigtig god


Både og... Jeg synes ikke på nogen måde at Mancini ser ligeså god ud som i FM20, så om det bedste er at stille med 3 mand må tiden vise. Der kan desuden også være penge at spare i at lade en smutte. :)


Titel: Sv: AS Roma
Oprettet af: RasmusA12 12 Dec 2020, 20:00
Fed start.. går selv i kast med dette nu! bare med en lidt anden indgangsvinkel, da min kammeret vil styre alle handler ind og ud. jeg vil selv stå for alt det taktiske :) 


Titel: Sv: AS Roma
Oprettet af: asroma1987 14 Dec 2020, 14:50
Så fik jeg første sæson overstået med de dejlige Romere. Det blev med hiv og sving til en 4. plads, så CL næste år!
Tabte til Lazio i pokal finalen og røg ud i kvart finalen i EL til Besiktas.

Holdet frem mod 2. sæson:

Livakovic
Florenzi-Kumbulla-Smalling-Emerson
Veretout-Tousart
Zaniolo-Pellegrini-Mhiki
Milik

Mit "andet" hold:

Rui Silva
Karsdorp-Eric Garcia-Ibanez-Spina
Gagliardini-Idrissu Baba
Under-Saponara-Matias Vargas
Borja Mayoral

Eric Garcia, Ark Milik og Rui Silva fik jeg hentet på en fri transfer

Dzeko og Pastore er umulige at få solgt, grundet deres ekstremt høje løn :-(

De 2 største overraskelser har været Kumbulla og Livakovic. De har også udviklet sig helt vildt


Titel: Sv: AS Roma
Oprettet af: warmon 26 Dec 2020, 23:53
Citat af: RasmusA12 12 Dec 2020, 20:00
Fed start.. går selv i kast med dette nu! bare med en lidt anden indgangsvinkel, da min kammeret vil styre alle handler ind og ud. jeg vil selv stå for alt det taktiske :) 


Det var dælme en spændende måde at spille på, jeg håber da I kommer til at sidde lidt sammen ind i mellem, ellers kan det godt blive nogle lange transfervinduer!


Titel: Sv: AS Roma
Oprettet af: warmon 26 Dec 2020, 23:55
Citat af: asroma1987 14 Dec 2020, 14:50
Så fik jeg første sæson overstået med de dejlige Romere. Det blev med hiv og sving til en 4. plads, så CL næste år!
Tabte til Lazio i pokal finalen og røg ud i kvart finalen i EL til Besiktas.

Holdet frem mod 2. sæson:

Livakovic
Florenzi-Kumbulla-Smalling-Emerson
Veretout-Tousart
Zaniolo-Pellegrini-Mhiki
Milik

Mit "andet" hold:

Rui Silva
Karsdorp-Eric Garcia-Ibanez-Spina
Gagliardini-Idrissu Baba
Under-Saponara-Matias Vargas
Borja Mayoral

Eric Garcia, Ark Milik og Rui Silva fik jeg hentet på en fri transfer

Dzeko og Pastore er umulige at få solgt, grundet deres ekstremt høje løn :-(

De 2 største overraskelser har været Kumbulla og Livakovic. De har også udviklet sig helt vildt


Ikke det dummeste hold du har fået dig der! Godt nok du fik hevet den 4. plads hjem, det bliver altså guld værd for dig!
Pis og lort du taber den finale til Lazio! Bare kampe man ikke vil tabe! Og positivt du generelt får lov til at få en sæson mere, jeg tænker du skal nærme dig en sikker top-3 i den kommende sæson, og så videre fra gruppespillet vil være rigtig godt! Jeg er selv næsten færdig med 1. sæson, så kommer jeg med en af mine længere updates herom!


Titel: Sv: AS Roma
Oprettet af: asroma1987 15 Jan 2021, 11:59
Så blev jeg færdig med 2. sæson. Det blev til en første plads i Serie A og en vundet Coppa Italia finale. Derudover blev det til en finale plads i CL, dog med nederlag til Liverpool. Men alt i alt en sæson over alt forventning.

Holdet til sæson 3:

Livakovic

Colin Dagba - Kumbulla - Ibanez - Marc Cucurella

Veretout - Camavinga

Under - Zaniolo - Amine Gouiri

Milik

Mit "andet" hold:

Rui Silva

Piccini - Mert Cetin - Eric Garcia - Emerson

Gagliardini - Mandragora

Carlos Perez - Pellegrini - Manu Vallejo

Lucas Alario


Går efter at vinde the Treble denne sæson.


Titel: Sv: AS Roma
Oprettet af: mama99ai 15 Jan 2021, 15:47
Vildt flot at du har fået Camavinga  :cr: klasse signing. Jeg har selv et save i gang med Roma, og efter en svær 1. sæson, så har jeg også fået Milik, som i gns. scorer et mål pr. kamp, så det er jeg godt tilfreds med. Jeg skød Dzeko af første sæson, men som du selv siger var det til et meget lille beløb og hvor jeg stadig betalte en stor del af hans løn - men det sparede mig vel for ca. 150.000 £ om ugen, så det var det værd.

Fedt at du fik Emerson til - han er altid klasse.

Spændende at følge din videre rejse.  O0


Titel: Sv: AS Roma
Oprettet af: warmon 16 Jan 2021, 02:18
AS Roma, 1. sæson, transfer, endelig taktik mm.


Efter en grundig gennemgang af truppen, tog jeg en beslutning om at ville spille en variant af 4-3-3. Dermed havde jeg ikke behov for det store antal centerforsvarer, ligesom jeg allerede i 1. vindue ville i gang med en foryngelse af truppen. Der blev ganske enkelt brugt for mange penge på spillere der har peaket! Så hvem skulle ud? I 1. omgang satte jeg en del af reserverne til salg, og jeg kom da også af med nogle spillere, med en vigtig præmis! Hellere få dem solgt her i starten, uden jeg skal forsætte med at betale penge (aka. Lønkompensation), så jeg får et reelt overblik min økonomiske situation.

Det betød at følgende spillere forlod klubben, beløbet angivet i danske kroner i parentes:


Davide Santon – Villarreal (44 mio)
Jesus – Hellas Verona (27 mio)
Bruno Peres – Parma (21 mio)
Gonzalo Villar – Torino (20 mio)
Edin Dzeko – Arsenal (14 mio)
Frederico Fazio – Wolves (7,25 mio)


Alt i rakte det til ca. 130 mio.  + de besparede lønningskroner, en besparelse på ca. 18.5 mio om måneden. Dermed var der pludselig med de penge man har fra start ca. 250 mio. at handle for + det jeg måtte finde i mit lønningsbudget. Så hvordan blev de penge brugt? Foryngelse af start-11, større kvalitet i bredden, samt indkøb af unge talenter var tankerne, det udmyntede sig i følgende transfers, beløbet angivet i danske kroner i parentes:

Brescia – Andrea Papetti (23 mio)
Genoa – Nicolò Rovella (27 mio)
Udinese – Manuel Gasparini (40 mio)
Real Madrid – Vinícius Júnior (lejeaftale 9,75 mio i alt, mulighed for at hente for 0,- kr. såfremt jeg ønsker det)
AGF – Casper Højer (8,5 mio)
Pacos de Ferreira – Oleg Reabciuk (16 mio)
Inter – Roberto Gagliardini (52,5 mio)
Red Star – Milan Gajic (12 mio)
Napoli – Arkadiusz Milik (135 mio)


Så pengene blev brugt, og jeg synes faktisk egentlig jeg lykkedes med stort det hele. Jeg fik styrket start-11 i form af Milik og Júnior, styrket bredden i form af Højer, Gagliardini, Gajic og Reabciuk, samt hentet nogle unge talenter til de kommende år.

Jeg har en forventning om en start-11 der ca. ser således ud:


Lopez
Spinazzola – Mancini – Kumbulla – Calafiori
Vertout
Diawara – Pellegrini
Pérez                                    Junior
Milik


Jeg forventer at Zanoli vil tage pladsen på højrekanten når han kommer sig over sin knæskade, og så må Højer slås med Reabciuk om at være nr. 2 på venstrebacken. Der skal nok komme masser af muligheder for spilletid, især når jeg skal have nurset Calafiori frem, så han ikke går i stykker fordi han spiller for meget. Men om det ender med at være min stærkeste opstilling når sæsonen er slut… Det er jeg egentlig temmelig spændt på…


Titel: Sv: AS Roma
Oprettet af: Maestrodk 17 Jan 2021, 21:13
Efter et intro-save med Sampdoria, hvor jeg tjekkede spillets nye funktioner ud, har jeg også valgt at kaste min kærlighed på AS Roma.

Klubben har en god trup, hvor man sagtens kan have mulighed for at spille sig i top 4.

Af transfers har jeg købt Milik og Ahmedhodzic til 1. holds truppen. Der udover har jeg hentet unge Rovella, Papetti, Gnonto og Pierozzi til fremtiden.

Ud af klubben er røget: Jesus, Santon samt et par unge spillere uden perspektiv. Der udover er nogle ungespillere sendt på leje i andre klubber.

Klubben trup indbyder til at spille med 3-back-kæde, som jeg også havde god succes med i mit Lazio-save i FM18.

Min idealopstilling ser således ud:

Mirante


Mancini - Smalling - Ibanez


Karsdorp                                      Spinazzola


Veretout - Pellegrini


Pedro - Mkhitaryan


Dzeko


I de seneste kampe har jeg eksperimenteret med 2 angribere på toppen, så jeg kan spille med både Milik og Dzeko i stedet for en af de to offensive midtbanespillere.

Datoen siger pt. 17. december og jeg ligger pt. nr. 1 i Serie A med et solidt 5 points forspring til Atalanta og Lazio på 2. og 3. pladsen. Der udover har jeg spillet med videre fra Europa League gruppen med 4 sejre og 2 uafgjorte i en gruppe med Viktoria Plzen, Nice og Djurgården.Titel: Sv: AS Roma
Oprettet af: asroma1987 19 Jan 2021, 09:47
Citat af: Maestrodk 17 Jan 2021, 21:13
Efter et intro-save med Sampdoria, hvor jeg tjekkede spillets nye funktioner ud, har jeg også valgt at kaste min kærlighed på AS Roma.

Klubben har en god trup, hvor man sagtens kan have mulighed for at spille sig i top 4.

Af transfers har jeg købt Milik og Ahmedhodzic til 1. holds truppen. Der udover har jeg hentet unge Rovella, Papetti, Gnonto og Pierozzi til fremtiden.

Ud af klubben er røget: Jesus, Santon samt et par unge spillere uden perspektiv. Der udover er nogle ungespillere sendt på leje i andre klubber.

Klubben trup indbyder til at spille med 3-back-kæde, som jeg også havde god succes med i mit Lazio-save i FM18.

Min idealopstilling ser således ud:

Mirante


Mancini - Smalling - Ibanez


Karsdorp                                      Spinazzola


Veretout - Pellegrini


Pedro - Mkhitaryan


Dzeko


I de seneste kampe har jeg eksperimenteret med 2 angribere på toppen, så jeg kan spille med både Milik og Dzeko i stedet for en af de to offensive midtbanespillere.

Datoen siger pt. 17. december og jeg ligger pt. nr. 1 i Serie A med et solidt 5 points forspring til Atalanta og Lazio på 2. og 3. pladsen. Der udover har jeg spillet med videre fra Europa League gruppen med 4 sejre og 2 uafgjorte i en gruppe med Viktoria Plzen, Nice og Djurgården.


Hvad er dine hold indstillinger? Jeg prøvede også samme opstilling af det første halve år af mit save men skiftede så til en 4-2-3-1, da det overhoved ikke fungerede. Jeg har nemlig pt. Ibanez, Kumbulla og Eric Garcia og jeg vil derfor gerne prøve en 3 mands bagkæde men blev lidt skræmt af opstillingen, da jeg tidligere ikke kunne få det til at fungere.


Titel: Sv: AS Roma
Oprettet af: Maestrodk 19 Jan 2021, 14:59
Citat af: asroma1987 19 Jan 2021, 09:47
Hvad er dine hold indstillinger? Jeg prøvede også samme opstilling af det første halve år af mit save men skiftede så til en 4-2-3-1, da det overhoved ikke fungerede. Jeg har nemlig pt. Ibanez, Kumbulla og Eric Garcia og jeg vil derfor gerne prøve en 3 mands bagkæde men blev lidt skræmt af opstillingen, da jeg tidligere ikke kunne få det til at fungere.


I FM18 prøvede jeg også mange gange at få 3-mands-forsvar til at fungere uden held. Indtil jeg prøvede Lazio, og så sad den i skabet med nogle få tweaks ind i mellem.

Roller:
Mirante (Sweeper-Keeper) (Men ikke vigtig)
Mancini (Ballplaying defender - defend)
Smalling (Central defender - cover)
Ibanez (Ballplaying defender - defend)
Karsdorp (Wingback - support/attack)
Spinazzola (Wingback - attack)
Vertout (Deeplying playmaker - support)
Pellegrini (Central midfielder - support)
Pedro (Shadowstriker - attack)
Mkhitaryan (Advanced playmaker - attack)
Dzeko (Deeplying Forward, support) (kan justeres til attack, alt efter modstander og ønsker)

Jeg spiller "control possession"-filosofien med positiv mentalitet, men med standard tempo og "play out of defence" slået fra. Der udover har jeg slået "counter" fra i omstillingsfasen. Pass into space kan anvendes, hvis man han en dybtløbende angriber. I mit Lazio-save havde jeg fx Immobile. Eller hvis man spiller med to mand på toppen.

Line of defence og line of engagement kan justeres, alt efter kampens forløb.

I mine saves med 3-back-kæde har jeg lært følgende:

1) Ovenstående kombination af forsvarsspillere fungerer bedst. Den ene af side-stopperne kan evt. laves om til stopper-rolle, hvis modstanderen har en dominerende angriber, som går dybt ned i banen for at modtage bolden.

2) Den centrale forsvarsspiller bør ikke ændres til ballplaying defender. Desuden bør det være den hurtigste og evt. mest fysisk stærke af de tre forsvarsspillere, da han i cover-rollen både rydder op bagtil, men også ind i mellem skubber op.

3) På midtbanen er det en god idé at bruge to support-spillere til de to centrale midtbanepostitioner. Hvis man gør en af dem til defend, bliver midtbanen for passiv - og hvis man gør én for offensiv, efterlader det for meget hul midt på banen. Undlad at benytte Mezzala eller Box-til-box, da de ofte bevæger sig for meget væk fra den centrale del af banen.

4) Undlad at bruge "play out of defence". Det har hidtil fungeret meget bedre uden.

5) På dødbolde har jeg stor held med at lade Dzeko og Mancini stå ved/angribe bagerste stolpe samt Smalling til at dække målmanden. Hjørnespark skal indstilles til at slås til bagerste stolpe.


Titel: Sv: AS Roma
Oprettet af: Maestrodk 24 Jan 2021, 22:37
Første sæson færdigspillet med AS Roma, og hvilken en!

Det blev til mesterskab i første sæson, 5 point foran Juventus på 2. pladsen. Coppa'en blev vundet efter en finalesejr over Juventus på straffesparkskonkurrence. Og til sidst, vandt vi også Europa League efter 1-0 finalesejr over Leicester i en kedelig finale med meget lav xG.

Hovedoverskriften på sæsonen blev, at vi er svære at slå, hvilket 10 uafgjorte kampe og 2 nederlag også vidner om. Til sammenligning havde Juventus 6 nederlag og 7 uafgjorte kampe. Og mange kampe, hvor vi spille skidt, formåede vi alligevel at hive en uafgjort eller måske endda en smal sejr.

Halvvejs i sæsonen - cirka i januar - blev vi ramt af en del uafgjorte kampe imod hold, som Fiorentina (ude), Genoa (hjemme), Cagliari (hjemme) og Udinese (ude). I 3 af de 4 kampe burde jeg på papiret vinde - og minimums pointhøst i de fire kampe burde være 8 og ikke 4.

Det var nu ikke resultaterne, som bekymrede mest, men spillet på banen. Vi havde pludseligt svært ved at kontrollere kampen, samtidig med, at vi gav mange store chancer væk - og hvor gode præstationer af Mirante holdt os inde i kampene.

Jeg besluttede mig derfor for at sadle taktisk om. Jeg rykkede en offensiv midtbane ned på den centrale midtbane - og samtidig rykkede jeg line of engagement ned til much lower og line of defence til standard. Ræsonnementet var, at vi egentlig ikke havde så meget imod, at modstanderens forsvarsspillere har bolden på egen halvdel, men vi har noget imod, at de får for meget plads i mellemrummene og derved kan spille udenom vores 3 back-kæde. I starten havde vi også line of defence på lower, men det affødte uhensigtsmæssigt mange afslutninger fra distancen fra modstanderen. Samtidig ændrede jeg prestypen til "extremely urgent", således at vi presser meget hårdt, når modstanderen kommer ind i den zone, hvor vi ikke ønsker, at de skal være. 

Resultatet blev, at modstanderen fik en smule flere afslutninger, men langt færre store chancer og dermed også lavere xG.

Idealopstillingen ser nu således ud:

Mirante


Mancini - Smalling - Ibanez

Karpsdorf                          Spinazzola


Veretout - Pellegrini - Zaniolo


Pedro


Milik


Dzeko brækkede benet i februar og var ude resten af sæsonen. Det gav mere spilletid til Mayoral, som gjorde det fornuftigt, som back-up for Milik.

De spillere, som især har skilt sig ud, er 3-backkæden - især Mancini og Ibanez. Der udover er Spinazzola i spil til årets spiller og Veretout er på blokken i de allerstørste klubber, som vores assistkonge,

En ting, jeg savner, er en angriber, som er lidt mere stabilt scorende. Dzeko, Milik og Pedro deler vores topscoretitel med 11 scoringer.

Mirante forventes at forlade klubben sammen med Bruno Peres - begge har kontraktudløb og tjener tilsammen knap 100.000 euro om ugen.

Jeg ville faktisk tilbøde Mirante et års forlængelse, som belønning for gode præstationer. Men han ønskede sikkerhed for at være fast starter, hvilket jeg med hans 37 år i baghovedet ikke ville garantere ham. Og med Robin Olsen på vej tilbage fra leje i Everton, så har jeg en OK konkurrent til Pau Gomez, som jeg dog måske håber at kunne skippe afsted pga. hans høje løn (83.000 euro om ugen).

Der udover ønsker jeg at sælge Pastore, selvom det nok bliver svært med hans løn. 160.000 euro om ugen!!

Status på resten af truppen vil nok afhænge af, hvilke bud jeg kan få.


Titel: Sv: AS Roma
Oprettet af: Maestrodk 26 Jan 2021, 21:03
Update, september 2021:

Jeg måtte i transfervinduet konstatere, at klubben tidligere har haft en uforlignelig evne til at indgå urentable aftaler, hvor aldrende/middelmådige/spillere med visse mangler indkøbes dyrt og efterfølgende udstyres med en dyr kontrakt, som gør spilleren næsten umulig at sælge videre. Tilsæt generelt dårligt købmandsskab. Eksempler:

1) Steven N'Zonzi: Købt for 26,5 mio. euro med en kontrakt på 110.000 euro om ugen. Spiller én sæson og lejes herefter ud i flere sæsoner. Nu solgt for 5 mio. euro til Valencia bare for at komme ud af kontrakten.

2) Florenzi: Udlejet til PSG med en købsklausul på 9 mio. euro!! Markedsværdien var cirka det tredobbelte. PSG slog selvfølgelig til.

3) Pau Lopez: Min nuværende reservemålmand. Købt for 23 mio. euro med kontrakt på 83.000 euro om ugen. Han er ikke en decideret dårlig målmand, men efter min mening købt ind for en alt for høj pris og alt for dyr kontrakt. Han er fortsat i klubben, som back-up.

4) Justin Kluivert: Igen en spiller, som ikke er decideret dårlig. Han har visse spidskompetencer, men også nogle væsentlig mangler. Købt ind for 17,25 mio. euro og med kontrakt på 64.000 euro. Dyr kontrakt for en ung spiller med væsentlige mangler, hvor det måske er fifty-fifty om han bliver en succes. Nu solgt til Atalanta for at nedbringe lønudgifterne.

Yderligere har jeg skilt mig af med Robin Olsen. Han var utilfreds med, at jeg ikke ville give ham en ny kontrakt - og tillige fik jeg mulighed for at hente en ny 1. målmand til rimelig pris.

I transfervinduet har jeg hentet:

Sergino Dest fra FC Barcelona for 13,25 mio. euro. 20-årig lovende wing-back.
Ibanez fra Atalanta - var på leje i sidste sæson og aftale var allerede indgået. Ung center-back, som var førstevalg sidste sæson til venstre i 3-back-kæden.
Dominik Livakovic - Ny førstemålmand hentet i Dinamo Zagreb. Hentet for 9,25 mio. euro (med mulighed for øgning til 12,25 mio. euro)
Filip Horsky - ungt talent hentet i Slavia Prag for 50.000 euro.
Rafael Santos Borre - hentet på fri transfer i River Plate. Hurtig og meget arbejdsom, men ikke vildt god teknisk. Umiddelbart hentet som gardering mhp. videresalg - da han kunne hentes gratis.
Nikola Maksimovic - hentet på fri transfer i Napoli. Hentet ind som gardering til forsvaret. Spiller med fornuftige stats, som jeg dog nok ikke havde hentet, hvis han ikke havde haft kontraktudløb.
Victor Kristiansen - ung venstre back - hentet på fri transfer i FCK. 18 år og skal spille på U20-holdet. Får lov til at træne med 1. holdet og så må vi se, hvad det bringer med sig.

Optakten til sæsonen blev med lidt blandede resultater, men en understregning af, at jeg har fundet nøglen til en solid defensiv, som ledelsen fra den nye sæson også ønsker øget fokus på.

Træningskampene på udebane imod San Jose Earthquakers, LAFC, Portland Timbers og LA Galaxy endte 0-1, 0-0, 0-1 og 0-0. Efterfølgende spillede vi Super Cup imod Manchester City, som blev tabt 0-1 efter forlænget spilletid (iøvrigt fuldt fortjent, da City i store dele af kampen nedspillede os)

De to første kampe i Serie A er efterfølgende endt med to 1-0 sejre over Hellas Verona og Torino.

Nu venter første CL-kamp imod Bayern München.


Titel: Sv: AS Roma
Oprettet af: warmon 26 Jan 2021, 21:52
Det ser skarpt ud det maestro. Men jeg kan kun være enig med ifht. kontrakter


Titel: Sv: AS Roma
Oprettet af: warmon 26 Jan 2021, 22:00
AS Roma, sæsonen 20/21 tilbageblik


En sæson der startede blandet i de første 3 kampe med 4 point, blev forvandlet til en sæson hvor vi må betegnes som værende både heldige og dygtige. En flot triple kunne vi være stolte af. Blandt højdepunkterne var bl.a.

- Sendte Lazio ud af pokalturneringen i kvartfinalen
- Vandt i forlænget spilletid over Juventus i samme turnering
- Samlet 5-1 sejr og 5-2 sejr i Europa league over hhv. Dortmund og Napoli i hhv. 2. knockoutrunde og semifinalen
- Sejr på 1-0 over Lazio på en scoring af Mayoral i det 88. min
- Vinder serie A med 4 point ned til Atalanta, og hele 14 point ned til Juventus, Napoli bliver nr. 12 og nedrykkere blev Sampdoria – Benevento – Genoa


Ligesom andre, har jeg til mål at styrke og højne kvaliteten af min bænk, se om jeg evnt. Kan styrke starteren, og dermed styrke bænken indirekte. Samtidig er jeg på udkig efter talenter, der skal sikre min sportslige og økonomiske fremtid!


Titel: Sv: AS Roma
Oprettet af: Maestrodk 29 Jan 2021, 21:04
Halvvejs-update i sæsonen 2021/2022.

Efter 16 kampe ligger vi nr. 2 i Serie A, 2 point efter Inter og 2 point foran Juventus.

Som nævnt i tidligere indlæg, så er forsvaret vores helt store styrke. Vi har en målscore på 22-3 og vi lukker sjældent mål ind. Til gengæld har vi ind i mellem også været længe om at lukke kampene. I den seneste tid har vi arbejdet med at spille med hurtigere boldomgang, hvilket ser ud til at øge antallet af chancer. Tre af vores fire uafgjorte kampe er endt 0-0 - og 5 ud af vores 12 sejre er vundet 1-0.

I Champions League vandt vi puljen foran Bayern München, PSV og Monaco.


Titel: Sv: AS Roma
Oprettet af: mama99ai 30 Jan 2021, 07:20
Jeg har også et lille hyggespil kørende med Roma.  ;)

Jeg har rundt 140 kampe om træner. Jeg er i januar transfer vinduet 3. sæson (sæson 22/23). Jeg ligger nr. 1 i rækken med 5 point ned til Juventus på 2. pladsen.

Min starting 11 ser pt således ud:

GK: Donnarumma - (Milan satte ham til salg ud af det blå)
DR: Karsdorp / Elseid Hysaj
DC: Ibanez / Papetti
DC: Mancini / Kumbull
DL: Calafiori / Luca Pellegrini
MR: Yusuf Demir (Jeg bruger ham også i angrebet)
MC: Pellegrini / Tonali
MC: Franck Kessié / Rovella
ML: Zaniolo
ST: Milik / Wilfried Gnoto
ST: Tammy Abraham / Sebastiano Esposito


Det eneste jeg har har fortrudt lidt, er at jeg valgte at sælge Dzeko i starten. Jeg synes han løn var for stor, men transfer budgettet var så lille i første sæson at jeg ikke havde råd til en egentlig angrebs erstatning. Det blev så bedre i 2. sæson

De vildeste salg jeg har lavet er:
- Jordan Veretout sæson 2 til Juventus for 45 mio. £
- Gengiz Ünder sæson 2 til Real Madrid for 31½ (52) mio. £
- Bryan Cristante sæson 2 til Real Madrid for 30½ mio. £
- Justin Kluivert sæson 3 til Man Utd for 45 mio. £
- Carles Pérze sæson 3 til Inter for 36 mio. £

Jeg er meget glad for at havde købt Tammy Abraham for bare 20 mio. £ i starten af sæson 3
Victor Fisher købt for 4 mio £
Og så har jeg fået mange af de unge italienere ret billigt (Papetti, Rovella)

Jeg kan klart anbefale et Roma spil  O0
Titel: Sv: AS Roma
Oprettet af: Maestrodk 02 Feb 2021, 21:40
Anden sæson afsluttet med Roma - på en måde en vidunderlig sæson og samtidig forunderlig. Vi gik ubesejrede igennem Serie A med 28 sejre og 10 uafgjorte - og lukkede kun 13 mål ind.

Alligevel blev det kun til en 2. plads i Serie A, 3 point bagefter suveræne Inter, som kun tabte 1 kamp, men scorede over 100 mål med Bielsa, som træner.

Til gengæld kunne vi fejre en sejr i Champions League. På vejen slog vi PSG og Manchester United ud, inden at vi slog Bayern München 2-1 i finalen.

Holdets spillestil er kendetegnet ved en bundsolid defensiv kombineret med at hurtigt opspil op imod Edin Dzeko, som kan holde på bolden imens at andre spillere løber omkring ham.

Jonas Wind blev hentet ind i vinterpausen, hvor jeg håber, at han kan udvikle sig fornuftigt. Han har nogle af de samme traits, som Dzeko med at falde ned i banen og modtage bolden.Titel: Sv: AS Roma
Oprettet af: mama99ai 04 Feb 2021, 09:46
Citat af: Maestrodk 02 Feb 2021, 21:40
Anden sæson afsluttet med Roma -

Til gengæld kunne vi fejre en sejr i Champions League. På vejen slog vi PSG og Manchester United ud, inden at vi slog Bayern München 2-1 i finalen.Wow - flot. Champions League i 2. sæson med Dzeko som angriber - han er vel 35-36år. Det er vildt flot  O0


Titel: Sv: AS Roma
Oprettet af: Maestrodk 04 Feb 2021, 15:18
Citat af: mama99ai 04 Feb 2021, 09:46
Wow - flot. Champions League i 2. sæson med Dzeko som angriber - han er vel 35-36år. Det er vildt flot  O0


Tak :-) Jeg var også overrasket. Men som nævnt har jeg bygget en solid defensiv op, som gør, at jeg næsten aldrig lukker mål ind - og oftest kun et mål af gangen. Der udover har jeg mange spillere, som er stærke i luften, som giver uanede muligheder på dødbolde.

Dzeko er god - han brækkede benet i første sæson og var ude i 6 måneder. Så kom han tilbage i sommerpausen op til sæson 2, men fik en hofteskade, som holdt ham ude i 3 måneder.

Så jeg troede, at han var ved at være færdig. Men mit angreb blev meget bedre, da han kom tilbage. Som sagt benyttes han primært, som opspilsstation, hvilket han er fremragende til - og det kræver ikke så meget hurtighed fra ham. Min spidsangribere er generelt ikke dem, som scorer flest mål. De kommer primært fra spilleren lige bagved ham. Og så fra dødbolde. Målscoren på 68-13 i Serie A, vidner også om, at det er forsvaret, der er min styrke. Særligt henset til, at Inter scorede over 100 mål.

Jeg har forlænget kontrakten med Dzeko - og fik ham samtidig til at gå over 50 % ned i løn. Det kunne jeg ikke sige nej til.

I sommerens transfervindue har jeg imidlertid hentet Cristiano Ronaldo. Han havde kontraktudløb og var af en eller anden grund uønsket i Juventus. Så snuppede jeg ham, og lige nu er jeg i gang med at finde ud af, om han skal have Dzekos plads eller om han skal spille på pladsen lige bagved Dzeko, som Shadow Striker.

Ronaldo er helt sikkert et scoop - og han skal hjælpe mig med at få afgjort flere at vores 0-0 kampe til vores fordel. Han har fået en 2-årig kontrakt, selvom han er 37 år. Han er selvfølgelig ikke helt så hurtig længere, men hans tekniske og mentale stats er stadig outstanding.

Så nu har jeg to aldrende angribere - og så Jonas Wind, som forhåbentlig kan lære et par tricks af dem, inden at de stopper :-)

Sommeren bød på en sejr i FIFA Club World Cup med finalesejr over Liverpool på straffesparkskonkurrence (selvfølge efter en 0-0-kamp). I opstarten har jeg vundet 3-1 over Tottenham, 3-0 over Barcelona (uden Messi, bør nævnes) og 6-0 over Fenerbache.

Nu starter sæsonen med udekamp imod de regerende mestre fra Inter. :-)Titel: Sv: AS Roma
Oprettet af: ulle2408 04 Feb 2021, 19:59
Flot Flot Flot, og spændende læsning.. :)Titel: Sv: AS Roma
Oprettet af: mama99ai 07 Feb 2021, 12:04
Christiano Ronaldo er et kæmpe scoop, og han er stadig målfarlig selv om han er blevet 37 år. Jeg tænker helt klart angrebet og en klar starter for dig.  :D


Titel: Sv: AS Roma
Oprettet af: Guldbrand 07 Feb 2021, 16:16
Maestrodk, hvordan ser din defensiv ud? Lyder spændende med så stærk en defensiv..

Går lidt og drømmer om at lave "en Rangers" der blot har lukket 8 mål ind i 28 kampe... Jeg vil meget hellere have en bund solid defensiv, end en offensiv der scorer 100+ mål pr. sæson..


Titel: Sv: AS Roma
Oprettet af: warmon 07 Feb 2021, 17:06
Hvor er det altså en fornøjelse så mange der har gang i et save med AS Roma! Det er godt nok en del år siden, det har været sådan. Jeg glædes!


Titel: Sv: AS Roma
Oprettet af: warmon 07 Feb 2021, 17:11
AS Roma, sæsonen 21/22, transfer og tanker


Efter en flot sæson, hvor jeg egentlig synes vi i det store og hele præsterede over niveau, var det tid til det famøse vindue i sommeren 21/22. Et vindue, der tidligere var blevet varslet af SI, ikke ville ligne de forrige vinduer, da mange af klubberne stadig kæmper med efterdønningerne fra COVID-19. Derfor var jeg egentlig ret spændt på hvordan det lige ville forme sig.
Først og fremmest skulle der sælges. Klubben har så mange spillere, der er hentet ind og fået en al for stor løn ifht. Hvad de reelt bidrager med. Og solgt det blev der… samlet set fik jeg solgt for 1,5 mia. kr henover sæsonen 21/22. De mest bemærkselvværdige transfer er:


Gianluca Mancini – Paris Saint-Germain (360 mio)
Jordan Veretout – Juventus (265 mio)
Rick Karsdorp – Leicester (190 mio)
Cengiz Under – Jiangsu Suning (137 mio)
Robin Olsen – Swansea (132 mio)
Amadou Diawara (180 mio)
Chris Smalling - Jiangsu Suning (100 mio)
Alessandro Florenzi – Paris Saint-Germain (67,5 mio)
Steven Nzonzi – Stade Rennais (39 mio)
Pedro – DL Pro (19 mio)
Casper Højer – Olympiakos (15 mio)


Samt en masse unge spillere  der blev sendt af sted for en række mindre beløb. Nu kigger I jo nok på de der transfer… og tænker… Holy shit… Det var alligevel en åreladning du fik lavet der Warmon… Ja, det er helt korrekt. Især salget af Veretout til Juventus gjorde ondt… Men det var et nødvendigt salg. Forklaring kommer om lidt!

Salgene af Nzonzi, Pedro og Smalling var simpelthen for at spare lønkroner. Hellere jeg fik dem solgt billigt, og kom af med deres løn! Casper Højer fik en enkelt sæson i den smukke italienske hovedstad, og blev derefter sendt videre. Jeg takker for den stille indsats!

Florenzi irriterer mig gevaldigt! Jeg troede faktisk jeg havde ham sikret… Jeg fik ham i februar til at underskrive en ny aftale der skulle starte efter sæsonen. Jeg troede dermed at når han havde accepteret en ny kontrakt med en startdato længere fremme, at det ville forhindre ham i skifte til PSG… Ligesom når man køber en spiller det kommende vindue… Men dagen inden at han skulle starte på ny kontrakt, aktiverede PSG deres klausul, og vupti… så gik min kommende højreback i vasken. Der blev jeg hidsig!

Men der er jo ikke noget som bugs der gør spillet sjovt vel? Eller om det er en bug skal jeg ikke sige, men det virkede pudsigt…
Anyways, med mange spillere solgt, skulle der handles! Og det blev der. Gode handler vil jeg ikke mindst påstå:


Atalanta – Ibanéz (60 mio)
Manchester City – Eric Garcia (fri transfer)
Real Madrid – Vinicius Junior (fri transfer)
Brescia – Sandro Tonali (195 mio)
Centro Atlético Fénix – Manuel Ugarte (fri transfer)
Fiorentina – Dimo Krastev (39 mio)
Stade Rennais - Eduardo Camavinga (570 mio)
Bologna - Takehiro Tomiyasu (220 mio)
Athletic Club Bilbao – Nico Serrano (172 mio)
Real Madrid – William Pérez (https://gyazo.com/e1f933d43e53dcde8915b54275b6750b) (167 mio)


Jeg synes egentlig jeg er sluppet fantastisk ud af det her vindue. Samlet set er niveauet blevet hævet, både hvad angår start-11, bredden og på talentsiden. Især den unge Pérez har jeg store forventninger til. Jeg håber lidt på der kan gå Ronaldo i den for ham! :D

Start-11 kommer nok til at se således ud:

Lopez
Tomiyasu – Garcia – Kumbulla – Calafiori
Tonali
Camavinga – Pellegrini
Zonali                                   Junior
Milik


Titel: Sv: AS Roma
Oprettet af: Maestrodk 07 Feb 2021, 21:07
Citat af: Guldbrand 07 Feb 2021, 16:16
Maestrodk, hvordan ser din defensiv ud? Lyder spændende med så stærk en defensiv..

Går lidt og drømmer om at lave "en Rangers" der blot har lukket 8 mål ind i 28 kampe... Jeg vil meget hellere have en bund solid defensiv, end en offensiv der scorer 100+ mål pr. sæson..


Min line-up ser således ud:

Livakovic (Sweeper-keeper)
Mancini (ball-playing defender - defend)
Smalling/Kumbulla (Central defender - cover)
Ibanez (ball-playing defender - defend)
Serginho Dest (Wing-back - attack)
Calafiora (Wing-back - attack)
Pellegrini (Box-to-box)
Veretout (deeplying playmaker - support)
Zaniolo (Mezzala - attack)
Milik (Shadow Striker)
C. Ronaldo (deeplying forward - support)

Det skal siges, at jeg er begyndt at eksperimentere med at skubbe den hængende angriber helt frem, så jeg i nogle kampe spiller med to angribere. I så fald er det ofte med Dzeko, som deeplying forward og med Ronaldo som Poacher.

Jeg spiller med korte afleveringer og hurtigere tempo. I transition spiller jeg med counterpress og counter.

Når vi ikke har bolden, spiller vi med standard højde på forsvarslinjen, mens line of engagement er much lower. Jeg spiller med tight marking - men jeg forsøger ikke at lukke af for, at målmanden kan spille bolden ud.

Vi har ikke noget imod, at modstanderens forsvar har bolden. Da vi ikke har verdens hurtigste og mest presstærke angribere, så vil gevinsten være minimal. Desuden ønsker vi også i højere grad at lukke mellemrummene imellem kæderne.

Jeg spiller med positive mentalitet.

Hvis jeg på et tidspunkt skal have gang i et andet save, så vil jeg måske prøve at implementere lignende taktik med en 4-4-2 - lidt ligesom Atl. Madrid.

Når jeg har svært ved at skabe chancerne i kampen, så slår jeg "play for set pieces" til. Så satser jeg på at kunne score via en dødbold i stedet.


Titel: Sv: AS Roma
Oprettet af: warmon 07 Feb 2021, 21:22
Synes det ser rigtig godt ud for dig Maestrodk! Imponerende, ikke mindre! Dejligt du har held med 3-mands forsvaret. Det har været min dårlige side, like for ever...


Titel: Sv: AS Roma
Oprettet af: Maestrodk 07 Feb 2021, 22:06
Citat af: warmon 07 Feb 2021, 21:22
Synes det ser rigtig godt ud for dig Maestrodk! Imponerende, ikke mindre! Dejligt du har held med 3-mands forsvaret. Det har været min dårlige side, like for ever...


Takker, det er rart at vide, at nogen læser med.

Jeg har egentlig heller aldrig haft den store succes med 3 mands-forsvar, før jeg pludselig fandt formlen i FM18 (Jeg spillede FM18, før jeg købte FM21).

Formlen virker åbenbart også i FM21.

10 kampe i Serie A spillet i sæson 3 - 9 sejre og 1 uafgjort, målscore 21-1. Den uafgjorte var selvfølgelig en 0-0-kamp imod Inter :-) . Vi ligger nr. 2, a point med Juventus, men med dårligere målscore.


Titel: Sv: AS Roma
Oprettet af: mama99ai 09 Feb 2021, 09:32
Det er spændende læsning, og der er faktisk mange der spiller med Roma. Det er også en fed challenge, og den italienske Liga er faktisk sværere end man lige regner med - mange gode hold, så de gode resultater vi læser om her, kommer ikke af sig selv. Well done til alle.  O0


Titel: Sv: AS Roma
Oprettet af: Maestrodk 06 Mar 2021, 16:47
Sæson 3 overstået i Roma, hvilket blev endnu en god sæson. Det blev til et suverænt mesterskab med 98 point - 12 point ned til Juventus og med målscore på 71-13. Yderligere blev det til en sejr i Coppa'en med finalesejr på 1-0 over Atalanta. Sidst, blev det til et nederlag på 0-1 til Manchester United i Champions League-finalen. Fortjent nederlag imod United, som spillede os ud af banen, og hvor især Cristiano Ronaldo skuffede.

Ronaldo har ellers været et godt køb. Han har scoret 24 mål i ligaen og har dermed bidraget til at lave flere uafgjorte kampe om til sejr, hvilket var hans job.

Midt i sæsonen besluttede jeg at købe Erling Haaland for 80 mio. euro. City var ude efter ham og da jeg havde midlerne til rådighed, kunne jeg ikke lade være med at slå til. I starten brugte jeg Haaland, som poacher og Ronaldo som deeplying forward. Men det fungerede ikke rigtigt - så jeg byttede deres roller om, hvilket har fungeret langt bedre. Haaland er udset til at overtage Ronaldos rolle, når Ronaldo er ved at være færdig.

Af store transfers ud har jeg haft Ünder til 50 mio. euro til PSG, Cristante til 17,5 mio. euro til Beijing Guoan, Borré for 24 mio. euro til Fiorentina og Villar for 14 mio. euro til Milan. Der udover var Ahmedhodzic sendt på lån i Sporting Lisbon og Papetti i Parma. Begge forventes at blive indlemmet i min trup i næste sæson, hvor Smalling forlader klubben, da jeg ikke ønsker at forlænge med ham pga. alder - og fordi de to førnævnte begge er gode erstatninger for ham.

De store transfers ind har været Ronaldo, Haaland og Mykolenko. Disse blev suppleret af en masse unge spillere, hvoraf nogle er blevet lejet ud til serie B-klubber og andre har fået spilletid på U20-holdet. Enkelte har for få optrædener på førsteholdet i en periode, hvor jeg havde mange skader på backpladserne og på midtbanen.

I denne sæson har jeg skiftet idealopstillingen til en reel 3-5-2/5-3-2 for at give mere støtte til Ronaldo. 3-5-1-1 blev nu kun brugt på udebane, hvor jeg var forventet at blive presset rigtig meget - fx på udebane imod Bayern München, som jeg mødte i CL-semifinalen.

Idealopstillingen har set således ud:

Livakovic


Mancini - Kumbulla - Ibanez

Dest                            Mykolenko


Zaniolo - Veretout - Pellegrini


Haaland - C. Ronaldo


Titel: Sv: AS Roma
Oprettet af: Boerre 06 Mar 2021, 17:35
Spændende læsning. Er også starter med Roma. Har kun spillet 7 kampe men ligger nr 1. Har købt Bruno Pektovic, Anel Ahdmedhozic og Federico Bernadeschi. Har kun Bruno i truppen, de andre kommer til vinter. Spiller 4-4-2. Truppen er ikke rigtig til den taktik, men det er den jeg har mest succes med. El Shaarawy er startet sindssygt. 9 kampe 6 mål og 5 assist, gnms. på 7.63.


Titel: Sv: AS Roma
Oprettet af: Maestrodk 10 Mar 2021, 22:08
Jeg er nu nået til vinterpausen i sæson 2023/24. Status er, at jeg ligger nummer 1 i Serie A med 12 sejre og 3 uafgjorte med 7 point ned til Inter. Champions League gruppen blev vundet med 6 sejre foran Barcelona, Lyon og Dinamo Zagreb.

Taktikken hedder fortsat 3-5-2, men der er ændret lidt i defensiven, hvor vi nu forsøger at lukke af i midten og tvinge modstanderne udover kanterne. Samtidig har vi fjernet tætte markinger, da vi ønsker at stå kompakt i stedet for at gå i duel.

Transfermæssigt er Cucurella hentet i Getafe for 41 mio euro - han er nyt førstevalg på venstre wingback. Samtidig har jeg solgt Mykolenko til Manchester City for 31 mio. euro.

Edin Dzeko fik fri transfer i sommers, da han begyndte at lave uro i truppen. Som erstatning hentede jeg en 20-årig brasilianer Marcos Leonardo, som har været en fornuftig backup til Haaland og Ronaldo.

Ronaldo er nu 38 år. Og selvom hans fysiske stats er ved at være godt på retur, så kan jeg kun opfordre til, at man henter ham, hvis man får muligheden. Han har scoret 13 mål i 16 optrædener.

Jeg vil egentlig gerne give ham endnu en sæson, men dels forlanger han lønforhøjelse og dels forlanger han, at han samtidig bliver tilknyttet som U18 coach. Men hans staff-stats er ikke særlig gode. Og udsigten til at skulle betale ham en dyr løn, når han stopper karrieren lokker ikke ligefrem.

Så noget tyder på, at vi fra den kommende sæson enten skal hente en ny poacher - eller endnu mere oplagt flytte Haaland op, som poacher og så hente en ny deeplying forward. Haaland er lige nu på 10 mål i 14 kampe

På midtbanen er rollerne ændret en smule, så Pellegrini nu spiller roaming playmaker i stedet for box-to-box.

I forsvaret har jeg fået Ahmedhodzic retur fra lån i Sporting. Han gør det rigtig godt - og der er nu hård kamp om de tre pladser i forsvaret.Titel: Sv: AS Roma
Oprettet af: Maestrodk 30 Apr 2021, 16:17
En ære er forbi.... Men 39 år er vel også en slags alder... :-)

<img src="https://i.gyazo.com/b4133b4179c50810d7ddcafc10b486dc.png" alt="Image from Gyazo" width="917.6"/>


                                         Forum Powered by SMF 1.0.5 · SMF ©2001-2010