FmFreaks

Football Manager 2020 => Blogs => Emne startet af: Krabbe 01 Dec 2019, 14:00Titel: Kunstneren & Håndværkeren
Oprettet af: Krabbe 01 Dec 2019, 14:00
I tidligere versioner havde jeg et save, som jeg aldrig fik genoplivet i FM2019, så nu vil jeg give it a go.

Disclaimer
Som titlen indikerer vil spillet være med 2 managerprofiler, som vil have hver sin tilgang til det smukke spil. Jeg har prøvet at give dem de samme forudsætninger, således at deres udvikling vil være mere eller mindre sammenlignelig.

Perspektivet vil være fra det fiktive nyhedssite Kuglen.dk.

Fraværet at screen dumps (SD) skyldes, at jeg er idiot og ikke kan finde ud af at uploade skidtet. Tilgengæld kan jeg finde ud af at vedhæfte filer, så det kan være, at der vil komme et enkelt SD eller to.


Titel: Sv: Kunstneren & Håndværkeren
Oprettet af: Krabbe 01 Dec 2019, 14:02
CONSTANTIN GÂLCA TRÆKKER SIG FRA VEJLE

Efter flere dage med rygter om fyring, stormvejr på direktionsgangen og uro i spillertruppen, har Vejle Boldklub i dag bekræftet, at Constantin Gâlca er fortid i klubben.

I en pressemeddelelse fra Vejle Boldklub meddeler Administrerende Direktør Henrik Tønder, at klubben er blevet enig med Constantin Gâlca om hans fratræden som cheftræner i Vejle Boldklub:

Det er med dyb beklagelse at Vejle Boldklub er blevet enig med Constantin Gâlca om at stoppe samarbejdet med omgående virkning. Vejle Boldklub vil gerne udtrykke sin taknemmelighed for det utrættelige arbejde og engagement, der har kendetegnet Constantin igennem hans tid i klubben, og vi ønsker ham derfor alt det bedste i fremtiden.

Kuglen.dk har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Constantin Gâlca, der, i følge flere lokale medier, landede i Bukarest sent i går aftes.

Det vides på nuværende tidspunkt ikke, hvem der kommer til at overtage tøjlerne i Vejle, men blandt bookmakerne er den tidligere Brøndbytræner, Alexander Zorninger, storfavorit til at overtage det ledige trænersæde.


Titel: Sv: Kunstneren & Håndværkeren
Oprettet af: Krabbe 02 Dec 2019, 06:39
NEESTRUP ER IKKE DEN RETTE

Administrerende Direktør i Viborg FF Morten Jensen fortæller i et opsigtsvækkende interview med Viborg Borgerblad om nærmest krigslignede tilstande på klubbens direktionsgang.

I et to-siders interview i søndagens udgave af Viborg Borgerblad tager Administrerende Direktør Morten Jensen bladet fra munden og løfter sløret for et betændt forhold mellem direktionen og den sportslige ledelse i Viborg FF. Ifølge Morten Jensen var ansættelsen af Cheftræner Jakob Neestrup udelukkende Sportsdirektør Jesper Fredbergs beslutning, da bestyrelsen hellere ville have haft den tidligere Aab-træner, Lars Søndergaaard, tilbage på Energi Viborg Arena. Ansættelsen af Neestrup har betydet at forholdet mellem direktion og den sportslige ledelse har nået et absolut lavpunkt i klubbens historie.

I skrivende stund har Kuglen.dk ikke været i stand til at få en kommentar fra hverken Sportsdirektør, Jesper Fredberg eller Jakob Neestrup. Til gengæld fik vi en kort kommentar fra Lars Søndergaard, der bekræftede, at man havde haft et kort møde over en ostemad, men at det ikke var blevet til mere end det.


Titel: Sv: Kunstneren & Håndværkeren
Oprettet af: Krabbe 02 Dec 2019, 09:58
NEESTRUP HAR SAGT OP

I en kortfattet pressemeddelelse fra Viborg FF fremgår det, at Cheftræner Jakob Neestrup i dag har opsagt sin stilling i klubben.

Viborg FF har i dag modtaget og accepteret Jakob Neestups opsigelse som cheftræner. Jakob vil derfor fra dags dato være fritstillet fra alle sine forpligtigelser i klubben. Derudover har Viborg FF ingen yderligere kommentarer.

Jakob Neestrup har ikke ønsket at tale med Kuglen.dk, men det har til gengæld formanden for Viborg FFs fanklub, som mener, at situationen minder meget om dén, som Brøndby var ude i for år tilbage (Den såkaldte ”Oscar-gate”, red.). Modsat "Oscar-gate", hvor Jan Bech (Bestyrelsesformand i Brøndby IF, red.) ytrede sig anonymt i et lukket forum, har Morten Jensen gjort det i eget navn og i fuld offentlighed.

"Det var hans (Jakob Neestrup, red) eneste mulighed for at komme ud af denne skandale med skindet på næsen", udtaler Carsten Frimann, "på samme måde så man Thomas Frank gøre det i "Oscar-gate".


Titel: Sv: Kunstneren & Håndværkeren
Oprettet af: Krabbe 03 Dec 2019, 12:21
VEJLE BOLDKLUB PRÆSENTERER NY STRATEGI OG SPRÆNGER BOMBE PÅ PRESSEMØDE.

På et pressemøde i dag på Vejle Stadion præsenterede klubbens sin nye strategi, ”Et Bæredygtigt Vejle”, samt holdet nye cheftræner, den unge og uerfarne Magnus Simonsen. Fodboldekspert mener, at bestyrelsens liv afhænger af Simonsens succes.

Kun få dage efter at den tidligere cheftræner Constantin Gâlca havde forladt klubben, var der i dag indkaldt til pressemøde på Vejle Stadion. Netop på grund af den korte periode mellem Gâlcas exit og dagens pressemøde, samt heftige spekulationer i pressen, var størstedelen af de fremmødte journalister sikre på, at pressemødet ville være en præsentation af den tidligere Brøndbytræner, Alexander Zorninger, som klubbens nye cheftræner.

I første del af pressemødet præsenterede Vejle Boldklubs Administrerende Direktør Henrik Tønder klubbens nye strategi, ”Et Bæredygtigt Vejle”, som skal bringe Vejle tilbage til toppen af dansk fodbold:

1. Vejle Boldklub skal sikre oprykning til 3F Superligaen i denne sæson.
2. Om 3 sæsoner skal Vejle Boldklub være en etableret del af den danske 3F Superliga
3. Vejle Boldklub skal være kendetegnet som et velspillede og spilstyrende hold. Derfor skal alle klubbens hold til at spille på den
        samme måde, således man kan udvikle en fast Vejle Boldklub-spillestil.
4. Vejle Boldklub skal i størst muligt omfang selv finde og udvikle talenter til førsteholdstruppen.
5. Ingen indkøb af spillere, der er mere end 23 år. 

Efter præsentationen af ”Et Bæredygtigt Vejle”, sprang klubben en decideret bombe ved at præsentere den unge og uerfarne Magnus Simonsen som holdets nye cheftræner. Simonsen var ganske fåmælt - nogle vil måske mene, at han var trykket af hele situationen – men han fik takket bestyrelsen for tilliden, samt udtryk sin glæde over at skulle i gang med dét, han selv betegnede som en ”once-in-a-life-time-mulighed”. Direkte adspurgt til sin manglende erfaring, erklærede Simonsen, at han var af den overbevisning, at selvom det ville blive svært, så var han sikker på, at hans manglende erfaring ville blive en decideret fordel, da han på ingen måde er låst af ”de ting, der jo plejer at virke”.

Efter pressemødet var Kuglen.dk på gaden for at vejre stemningen hos den almindelige Vejle-supporter, hvor langt de fleste er tilfredse med projektet ”Et Bæredygtigt Vejle”. Til gengæld er der også en udbredt skepsis omkring ansættelsen af den unge Magnus Simonsen, som i flertallets øjne mangler den fornødne erfaring og gennemslagskraft til at kunne sætte sig igennem overfor klubbens etablerede stjerner. En enkelt mente dog, at ansættelsen af Simonsen ikke ændrede noget i forhold til klubbens oprykningschancer:

Med det hold han råder over, kunne min bedstemor have sikret oprykning!”.

Fodboldekspert Carsten Frimann betegner ansættelsen af Simonsens som et udtryk for mandsmod, eller som han formulerede det til Kuglen.dk: ”Her er en bestyrelse med et sæt kæmpestore nosser”. Samtidig kalder han også ansættelsen af Simonsen ”særdels risikabel”, dels fordi det vil komme til at ride klubben som en mare, hvis ”Projekt Simonsen” fejler, og dels fordi der vil komme til rulle hoveder, og ikke kun Simonsens, hvis resultaterne udebliver.

Forud for den kommende NordicBet Liga-sæson har mange udråbt Vejle som en af de absolutte favoritter til at sikre sig oprykning til 3F Superligaen.


Titel: Sv: Kunstneren & Håndværkeren
Oprettet af: Krabbe 05 Dec 2019, 07:15
VIBORG GØR SIG KLAR TIL GENSYNET MED GAMMEL KENDING

Flere kilder har i dag berettet, at Ove Christensen har været til møde om det ledige trænersæde i Viborg FF

Både T.B., Mindre Bladet og Viborg Borgerblad kan berette, at Ove Christensen er blevet set på vej ind på Energi Viborg Arena. Christensen skulle angiveligt have været til møde med Viborg FFs bestyrelse omkring det ledige trænersæde.

Efter mødet fangede T.P.s journalist Ove Christensen, da han var ved at sætte sig ind i sin bil, men den rutinerede træner havde ingen kommentarer til situationen. ”Kan gamle venner nu ikke engang drikke en kop kaffe, uden at det partout skal på forsiden af jeres sladderblad?”, skulle Christensen have spurgt journalisten, inden han forlod Energi Viborg Arena.

Kuglen.dk har hele dagen forsøgt at få en kommentar fra Viborg FF, men hverken Morten Jensen, Jesper Fredberg eller Kim Nielsen har været til at træffe.


Titel: Sv: Kunstneren & Håndværkeren
Oprettet af: Krabbe 06 Dec 2019, 10:03
OFFICIELT: ARBNOR MUCOLLI TIL BARNSLEY

Stortalentet Arbnor Mucolli forlader Vejle til fordel for Roberto Di Matteos Barnsley.

Vejle Boldklub oplyser i en pressemeddelelse, at klubben har solgt Arbnor Muccoli til Barnsley for et ikke specificeret beløb. Ifølge The Doncaster Gazette betaler Barnsley i omegnen af 600.000 kr. for Mucolli, der har fået en 3-årig kontrakt.

I følge fodbold ekspert, Jan Kjær, vil salget af Muccoli efterlade et tomrum i Vejle:

"Selvom han endnu er meget ung, er han også ofte en kampafgørende spiller. Der er ingen tvivl om, at Vejle kommer til at savne en mand med hans evner.".

I Muccolis nye klub Barnsley ser det ud til, at klubbens nye manager, den tidligere Chelseastjerne, Roberto Di Matteo, har et godt øje til Danmark, da han hentede danske Mads Juel Andersen i AC Horsens tidligere på måneden.


Titel: Sv: Kunstneren & Håndværkeren
Oprettet af: Krabbe 09 Dec 2019, 07:39
VIL KAOS I VIBORG ØDELÆGGE KLUBBENS OPRYKNINGSCHANCER?

Her få dage før spillerne vender tilbage fra sommerferie, har Viborg FF stadig ikke fundet manden, der skal afløse Jakob Neestrup på cheftrænerposten. Fodboldeksperter er uenige om klubbens oprykningschancer.

Som bekendt afleverede Jakob Neestrup sin opsigelse tidligere på ugen, som følge dét, som pressen har døbt ”Spinat-gate” (fordi størstedelen af de danske medier mener, at Viborg FF-direktør, Morten Jensen, har jokket gevaldigt i spinaten, red.).  Med mindre end en uge til sæsonopstarten, har Viborg stadig ikke sat navn på hvem, der skal afløse Neestrup. Den tidligere Viborgtræner, Roald Poulsen, mener, at det sender et uheldigt signal til omverdenen:

Det er klart, at situationen knuser mit hjerte, for den får klubben til at fremstå som et galehus og ledelsen som lallende amatører”, udtaler Poulsen til Viborg Borgerblad. Adspurgt hvem, Poulsen mener, skal overtage styringen, svarer han:

Jeg ved ikke, hvem, der er den rette til at overtage efter Jakob. Morten (Jensen, red.) og Kim (Nielsen, red.) vil jo gerne have Lars Søndergaard, så han ville jo være det oplagte valg. Spørgsmålet er, om Lars har lyst til at vende tilbage til klubben (Lars Søndergaard var træner i Viborg fra 2010-2012, red.) i kølvandet på denne uheldige situation”.   

Fodboldeksperten Carsten Frimann frygter, at den seneste uges begivenheder vil skade Viborgs chancer for at rykke op i 3F Superligaen, som ellers er klubbens erklærede mål i sæsonen 2019/20:

Der er jo ingen, der vinder i sådan en situation, som Morten Jensen har sat Viborg FF i. Jeg vil næsten æde min gamle hat på, at Morten Jensen ikke er administrerende direktør i klubben, når vi når jul”, udtaler Frimann til Kuglen.dk og fortsætter:

Det er jo klart, at det påvirker spillerne, uanset hvad de ellers siger; det er mennesker af kød og blod, så selvfølgelig bliver de påvirket af dét, der sker på deres arbejdsplads. Det er jo ganske naturligt. Når det så ovenikøbet er noget så ekstraordinært, som vi må sige at Spinat-gate er, så vil det påvirke alle i og omkring klubben. Jeg kan godt frygte, at spillerne mister fokus fra dét, de skal præstere på banen, og så kan oprykningen hurtigt komme i fare. Godt nok har Viborg en af ligaens stærkeste trupper, men ligaen er så uhyre tæt, at der ikke er råd til mange fejltrin før, man bliver overhalet af subtopholdene

En anden fodboldekspert, Jan Kjær, er mere positiv:

Til Viborgs, og ikke mindst Morten Jensens, held, kunne det godt se ud til, at Vejle også er ved at jokke i spinaten, for selvom deres nye projekt (Et Bæredygtigt Vejle, red.) ser lovende ud på papiret, så tror jeg personligt ikke på, at deres nye cheftræner (Magnus Simonsen, red.) har dét, der skal til for at forløse projektets fulde potentiale, og det kan meget vel være dét, der redder Viborgs sæson”.

Kuglen.dk dækker hele opstartsfasen i NordicBet Ligaen, som skydes i gang, den 4. august.


Titel: Sv: Kunstneren & Håndværkeren
Oprettet af: Krabbe 11 Dec 2019, 08:28
VEJLES OPSTARTSPROGRAM FASTLAGT

Vejle Boldklub har i dag offentliggjort klubbens opstartsprogram. Spillerne møder ind til første træningsdag, den 8. juli Fra den 15. til den 25. juli tager en udvidet førsteholdstrup på træningslejr i Finland, hvor der er arrangeret 4 kampe.

Sommerferien lakker mod enden for Vejlespillerne, som genoptager træningen, den 8. juli. Det vil desuden være første gang, at holdets nyudnævnte cheftræner, Magnus Simonsen, skal stå i spidsen for holdet, og Kuglen.dk vil selvfølgelig være til stede.

Ugen efter drager en udvidet førsteholdstrup på ti dages træningslejr i Finland, hvor man spiller fire kampe imod de mindre finske hold, FC Honka, FC Kiffen 08, FC KTP og Atlantis FC. Søndag, den 28/7 spiller holdet sidste testkamp, ude imod Avarta, inden den for alvor går løs i NordicBet Ligaen, den 4/8, hvor Vejle møder Hvidovre på udebane.


Titel: Sv: Kunstneren & Håndværkeren
Oprettet af: Krabbe 14 Dec 2019, 22:17
VIBORG HYRER UERFAREN CHEFTRÆNER

De, som havde sat næsten op efter en stille sommerferie i Viborg FF, er blevet svært skuffet ovenpå en sommer, der først bød på Spinate-gate, og nu en udnævnelse af en cheftræner uden nogen som helst erfaring. Fodboldekspert gætter på, at den nyudnævnt cheftræner har været den eneste, der var villig til at gå ind i det viborgensiske galehus.

På et velbesøgt pressemøde på Energi Viborg Arena blev den 40-årige Michael Schultz i dag præsenteret som Viborg FFs nye cheftræner. Schultz, der aldrig tidligere har været i spidsen for et seniorhold, har fået en etårig kontrakt. Schultz gav udtryk for, at han kommer til at stå i spidsen for, er et hårdt arbejdende Viborgmandskab, hvis eneste mål er de 3 point:

Jeg er ikke ansat til at vinde skønhedspriser, jeg er ansat til at vinde fodboldkampe, og hvis det kræver, at vi stiller op med 11 målmænd, så er det dét, vi gør”.

Sportschef Jesper Fredberg er overbevist om, at Schultz er den helt rette til at lede klubbens videre udvikling:

Igennem en lang række samtaler med Michael, er det blevet klart for mig selv og klubbens bestyrelse, at Michael er præcis dén type, vi leder efter, både menneskeligt, såvel som fodboldfagligt. Michaels kompromisløse vindermentalitet passer rigtig godt ind i vores selvforståelse her i Viborg FF, og derfor finder vi det naturligt, at det er Michael, der skal lede klubbens færd imod oprykning til 3F Superligaen”.

Fodboldekspert Peter Bruun mener, at Michael Schultz var den eneste, som var villig til at overtage det ledige trænersæde i Viborg:

Jeg tror ganske enkelt, at alle dem, som Viborg har haft i kikkerten, ikke har været interesserede; det er jo ikke ligefrem fordi Morten Jensen har gjort Viborg FF til det mest attraktive sted at være cheftræner”.

Schultz vil have første arbejdsdag, den 17. juni, samme dag som Viborgspillerne vender tilbage efter deres sommerferie.


Titel: Sv: Kunstneren & Håndværkeren
Oprettet af: Svartica 22 Dec 2019, 04:39
Spændende koncept. Jeg læser med. :)


Titel: Sv: Kunstneren & Håndværkeren
Oprettet af: Krabbe 28 Dec 2019, 21:45
OFFICIELT: VIBORG HENTER ARNDAL-LAURITZEN

Viborg FFs nye cheftræner har allerede hentet den første forstærkning til sin trup i form af det tidligere Brøndbytalent, Gregers Arndal-Lauritzen.

Viborg har i dag sikret sig venstrebacken Gregers Arndal-Lauritzen, der kommer til klubben på en fri transfer. Der er ikke oplyst yderligere detaljer om kontrakten, men Viborg Borgerblad mener at vide, at Arndal-Lauritzen har fået en 2-årig kontrakt.

Gregers Arndal-Lauritzen var på kontrakt i AC Horsens indtil for ganske nylig, og nåede derfor ikke at være arbejdsløs i mere end 2 uger.


Titel: Sv: Kunstneren & Håndværkeren
Oprettet af: Krabbe 30 Jun 2020, 23:48
VIBORG FF – ESBJERG FB 1-1

I cheftræner Michael Schultz’ første kamp i spidsen for de grønblusede Viborgspillere, lykkedes det at sikre 1-1 i en træningskamp imod superligaklubben Esbjerg.

Viborg stillede op med Mikkel Agger som spidsangriber og Jeff Mensah lige bagved ham, en centrale midtbane, som bestod af prøvespilleren Nicolai Dohn og Jeppe Grøningen, mens den nyankommne Gregers Arndal-Lauritzen startede på venstre back.

De grønblusede bragte sig i front allerede efter 4 minutter, hvor Mikkel Agger pandede et hjørnespark ind bag en sagesløs Jeppe Højbjerg.  Efter scoring satte Esbjerg sig på spillet, mens det var tydeligt, at Viborgspillernes fokus var på at stå kompakt og lukke ned for rum, som Esbjerg kunne spille i. Til trods for en overvægt i spil og chancer, lykkedes det ikke Esbjerg at nedbryde Viborgdefensiven, så stillingen ved halvleg var stadig 1-0 til Viborg.

Kampbilledet var sådan set uændret i anden halvleg, selvom Viborg havde skiftet hele holdet i pausen, Esbjerg havde bolden mest uden dog at blive rigtig farlige. Der skulle et mindre drop af Viborgkeeper, Lucas Lund, til, før Esbjerg kom på tavlen. Efter en times spil kom Viborgmålmanden helt forkert ud til et indlæg fra Jesper Lauridsen, så i stedet for at gribe, eller bokse til, bolden, fik Lund fumlet den over til Mathias Kristensen, der nemt kunne trille bolden i det tomme net. Scoringen ændrede ingenting spillemæssigt, så fordi Esbjerg ikke kunne og Viborg ikke ville, endte kampen 1-1.

Efter kampen udtrykte Viborgchefen tilfredshed med indsatsen:
Jeg synes egentligt, at vi lykkedes med de ting, vi havde aftalt på forhånd. Med stenhårdt arbejde formår vi at holde et dygtigt Esbjerghold fra nogensinde at blive rigtig farlige. Dét er jeg meget tilfreds med. Det er selvfølgelig ærgerligt, at de får en enkelt pind efter en personlig fejl, men sådan er fodbold jo nu engang. Det vigtige her, og dét, vi tager med videre, er, at alle mand arbejdede stenhårdt i samtlige 90 minutter, og at vi formåede at overholde vores indbyrdes aftaler. Jeg synes bestemt, at der er meget godt her, som vi kan bygge videre på”.

På den anden sidelinje var Esbjergs cheftræner Lars Olsen en skuffet mand:
Vi burde have vundet kampen med 4-5 mål! Jeg tror vel, at de har ét skud indenfor rammen, og det scorer de så på, mens vi i hvert tilfælde har 5-6 chancer, som altså skal puttes ind, hvis vi vil gøre os nogle forhåbninger om noget som helst!”.

Esbjerg har nu en uge til at få indstillet sigtekornet inden Middelfart kommer på besøg. Viborgs næste kamp er også om en uge, hvor holdet fra domkirkebyen drager til Pandrup, hvor Jammerbugt FC venter.


Titel: Sv: Kunstneren & Håndværkeren
Oprettet af: Krabbe 01 Jul 2020, 22:22
OFFICIELT: VIBORG NAPPER TO PÅ FRI TRANSFER

Viborg har netop offentliggjort, at klubben har hentet Emil Damgaard og Aksel Smith-Petersen på en fri transfer.

Det tidligere FC Nordsjællandtalent, Emil Damgaard, underskrev tidligere i dag en toårig kontrakt med Viborg FF. Foruden Damgaard har klubben og udstyret Aksel Smith-Petersen med en toårig kontrakt.

I forbindelse med offentliggørelsen af de to tilgange udtaler Viborgtræner Michael Schultz:

Emil er et fint talent, der kommer ud af en af landets bedste talentfabrikker, hvor han endda nåede at spille førsteholdsfodbold (2 kampe, red.). Emil kan både dække backen i en 4-mandskæde, såvel som wingbacken i et 3-mandsforsvar. Jeg ønsker, at vi skal være taktisk agile, og derfor har vi brug for mange forskellige typer, men da vi ikke kan have en førsteholdstrup hverken 30 eller sågar 26 mand, er vi nød til at have spillere, der kan dække flere pladser, og det kan Emil”.

Om Aksel Smith-Petersen siger Schultz:

Jeg er glad for, at vi fik muligheden for at tilføje Aksel til truppen. Ligesom Emil dækker Aksel flere pladser i forskellige forsvarskonstellationer, og derfor passer han rigtig godt ind i vores taktiske koncept”.

Og cheftræneren rundede af med:

Begge spiller giver i mine øjne vores bagkæde et markant løft, ligesom de giver os langt flere muligheder, både fremad, såvel som bagud i banen”.

Med tilgangen af Damgaard og Smith-Petersen har den nye Viborgchef hentet tre backer til klubben i løbet af sine små 10 dage i spidsen for holdet.


Titel: Sv: Kunstneren & Håndværkeren
Oprettet af: Krabbe 02 Jul 2020, 12:05
JAMMERBUGT FC – VIBORG FF 1-2

Michael Schultz fik i dag sin første sejr som Viborgtræner, da holdet slog Jammerbugt FC 2-1 på udebane.

Det startede ellers skidt for de grønblusede Viborgspillere, som kom bagud allerede efter 10 minutter. Et Jammerbugtfriskpark fra midten af banen blev hældt ind i Viborgfeltet, hvor hverken Jacob Dehn eller lejesvenden Ellery Balcombe i målet så videre overbevisende ud. Stillingen holdt indtil pausen, hvor Michael Schultz udskiftede hele holdet. Tidligere på ugen havde Viborg sikret sig Emil Damgaard og Aksel Smith-Petersen, og netop de to herrer viste deres værd straks fra halvegens begyndelse. 5 minutter efter pausen tog Aksel Smith-Petersen et langt rush til baglinjen, hvorfra han lagde et perfekt indlæg for fødderne af Emil Damgaard, der var trukket ind i feltet fra den anden kant. Uden videre tøven sparkede Damgaard til bolden, som sejlede ind bag en sagesløs Jammerbugtkeeper. 5 minutter før sidste fløjt, var det så Damgaard, der tog en tur til baglinjen, herfra smed han et indlæg ind i feltet, hvor to Jammerbugtforsvarer formåede at tackle hinanden, så bolden røg ud til en helt fri Albion Avdijaj, der nemt kunne score til slutresultatet.

Efter kampen erklærede Michael Scultz sig tilfreds med indsatsen:

Vi fik en fortjent sejr. Gutterne blev ved med at prøve, selvom kvaliteten i de afgørende momenter ikke helt var der i dag. Derudover glæder det mig meget, at deres mål kommer på grund af personlige fejl”.

Viborgs næste kamp er mod AB om en uge.


Titel: Sv: Kunstneren & Håndværkeren
Oprettet af: Krabbe 03 Jul 2020, 08:08
OFFICIELT: VEJLE LEJER MADS ROERSLEV

Vejletræner Magnus Simonsen henter Mads Roerslev i Brentford på en 1 årig lejeaftale.

Vejles nye cheftræner, Magnus Simonsen, har hentet sin første spiller i form af Brentfords danske højreback Mads Roerslev, som er lejet sæsonen ud.

Om tilgangen sagde Magnus Simonsen:

Jeg synes, at Mads er en meget dygtig og meget interessant spiller, og jeg er ovenud begejstret for, at vi nu får glæde af alle hans kvaliteter.”.

Adspurgt om tilgangen af Mads Roerslev bundede i utilfredshed med truppens nuværende backs svarede Simonsen:

Det skal da ikke være nogen hemmelighed, at jeg synes, at vi er lidt tynd besat på flere pladser, heriblandt i højre forsvarsside. Udover ”Gunde” (Thomas Gundelund, red.), havde vi ikke rigtigt nogle naturlige højrebenet backs. Det kunne godt give en række udfordringer hen ad vejen. Med tilgangen af Mads Roerslev synes jeg, at vi er meget bedre stillet i forhold til at kunne overkomme de udfordringer.”.


Titel: Sv: Kunstneren & Håndværkeren
Oprettet af: Krabbe 04 Jul 2020, 08:28
AB-VIBORG 1-1

Endnu en personlig fejl kostede et overlegent Viborgmandskab sejren.

Til dagens kamp havde Viborgtræner Michael Schultz valgte at spille med et 3-mandsforsvar og 2 deciderede angribere. Efter en start, hvor AB tog teten, overtog Viborg gradvist kontrollen, men effektiviteten manglede i dén grad, så da dommeren fløjtede til halvleg, var stillingen stadig 0-0.

Efter pausen ændrede Schultz formationen til en 4-4-1-1, som man også spillede med i den første kamp, og det gav pote efter godt en times spil. Jeff Mensah modtog en lang bold midt på ABs banehalvdel, tog et par lange træk, og bankede resolut bolden i kassen. Kort før tid formåede en helt upresset Simon Trier at misse en lang AB-bold, hvorefter Ertugrul Teksen let kunne udligne til slutresultatet. Viborgs overvægt i spil og chancer og manglende effektivitet stod mejslet i granit efter kampen, hvor der var blevet registreret 37(!) Viborgafslutninger, hvoraf det kun var de 11 (!!), der havde været indenfor målrammen.

Efter kampen udtalte en af Viborgs 3 medrejsende tilhængere lidt galgenhumoristisk:

Tja, man må sige, at Akademikerne levede op til deres navn i dag; de var smarte. De regnede hurtigt ud, at deres bedste forsvar var at lade os have bolden”.

Nu har Viborgspillerne 4 dage til at indstille sigtekornet inden Hannover96 kommer på besøg.


Titel: Sv: Kunstneren & Håndværkeren
Oprettet af: Krabbe 05 Jul 2020, 08:51
VEJLECHEF: Vi SKAL SPILLE SOM VEJLE

Magnus Simonsen talte med Kuglen.dk om sine første dage på jobbet, forventninger til træningslejren og om sin forkærlighed for hollandsk fodbold.

Kuglen.dk var til stede i Billund Lufthavn, da en udvidet Vejletrup i dag satte kursen mod Finland på en ti dages lang træningslejr. Til vores held var Vejlespillernes fly 3 kvarter forsinket, hvilket gav os tid til at få en kort snak med holdets træner, Magnus Simonsen.

Først fortalte Simonsen kort om, hvordan hans første tid i klubben har været:

- Allerede fra de indledende møder med bestyrelsen, kunne jeg mærke deres ambitioner, passion for projektet og ikke mindst,
deres kærlighed til Vejle. Derfor syntes jeg også, at det var nemt at sige: ”Ja tak”, til projektet, selvom jeg da havde visse reservationer. Jeg må så samtidig sige, at de reservationer, jeg end måtte have haft, er blevet gjort til skamme af den fine modtagelse, jeg har fået i klubben.


Adspurgt til hvilke reservationer Simonsen havde, svarede han:

- Jeg er jo ikke idiot. Jeg er klar over, at mit CV på ingen måde er prangende. Jeg er ikke nogen Keld Boardingaard, Ole Fritsen eller sågar Alexander Zorninger. Jeg har stor respekt for alle tre, men jeg ønsker ikke at være dem, men det tror jeg, at mange af dem, der, på den ene eller den anden måde, har en aktie i klubben, gerne så at jeg var. Derfor har jeg selvfølgelig spurgt mig selv om, hvorvidt jeg havde lyst til at engagere mig i sådan en ”uphill struggle”, og om mit CV i virkeligheden ikke ville skabe for meget støj og flytte fokus fra dét, jeg blev bedt om at gøre.

Eftersom vi mødte holdet i lufthavnen, var det naturligt at spørge cheftræneren om hans forventninger til den forstående træningslejr:

- Vi skal først og fremmest arbejde med vores fysiske forfatning, og sekundært skal vi arbejde med spillet med læderet. For min skyld behøver vi ikke at kunne løbe solen sort i 7x 90 minutter, det lader vi modstanderne om, men vores fysiske tilstand skal være tilpas god til, at vi har overskud til at spille fodbold i 90 minutter plus det løse.

Da Simonsen selv lægger vægt på ordet: ”spille”, spørger vi naturligvis ind til dét:

- Jeg elsker fodbold, og jeg er helt betaget af GOD fodbold, men det kan jo være mange ting. Jeg har skam stor respekt for betondefensiven, den gudsbenådede fighter og det lynhurtige kontraangreb, men det er bare ikke dét, JEG forbinder med god fodbold. Jeg er vokset op med Johan Cruyffs ”El Dream Team” (FC Barcelona, der vandt fire spanske mesterskaber, 1991-1994, og den første Champions League i 1992, red.) og i mange år var det dét, der i min optik var det ypperligste indenfor fodbold. Derfor begyndte jeg at kigge nærmere på Johan Cruyff og den hollandske fodbold, som jo er hans baggrund. Her fik jeg så øjnene op for Rinus Michels og hans tanker om, hvordan fodbold skal spilles. Fra Michels er der en naturlig connection til Ajax Amsterdam, så derfor var det også ganske naturligt for mig at studere dem nærmere. I min optik kan man kun have respekt for, hvordan de gør tingene i Ajax, det er sgu da bæredygtig fodbold, der virker! Nuvel, man kan vel sige, at grundlaget for mine fodboldanskuelser stammer fra Johan Cruyff. Dermed ikke sagt, at vi skal spille, hverken som Barcelona, Holland eller Ajax, for det skal vi ikke, vi skal spille som Vejle. Men, det skal da ikke være nogen hemmelighed, at min inspiration er …ja, orange.

Og her slutter vores improviserede seance, da Vejlespillernes fly er klar til boarding. 


Titel: Sv: Kunstneren & Håndværkeren
Oprettet af: Krabbe 06 Jul 2020, 09:47
FC HONKA – VEJLE 2-1

Selvom Vejle dominerede bolden, formåede de aldrig at blive farlige, og så vandt finnerne på baggrund af et tvivlsom mål.

Fra kampens begyndelse var det tydeligt at se, at det stadig er tidligt på sæsonen for de rødblusede. Vejle var dominerende på bolden, men det var finnerne, der kom frem til afslutningerne, uden der dog var nogen videre kvalitet i disse. Helt fortjent var det Vejle, der kom foran efter en times spil, hvor den unge kantspiller, Froday Trawally skruede et frispark ind i knolden på Maguns Grødem, der med et kraftfuldt hovedstød brage Vejlenserne foran. Igennem hele kampen forsøgte Vejle at skubbe bagkæden højt op, og efter 75 minutters spil var det noget, der gav bagslag. Viljomur Davidsen tabte en duel midt på banen, og så havde finnerne en friløber, som Borjas let satte ind bag Thomas Hagelkær i Vejlemålet. Få minutter senere dømte dommeren ikke offside og så havde FC Honka endnu en friløber, som blev omsat med usvigelig sikkerhed. 

Selvom kampen på ingen måde var interessant, var det dog interessant at se, at den nye Vejletræner havde rykket angriberen Adam Jakobsen tilbage på den centrale midtbane, hvorfra han skulle agere bindeled mellem midtbane og angreb.

Kuglen.dk talte med Magnus Simonsen efter hans første kamp i spidsen for Vejletropperne:

I det store hele synes jeg egentligt, at der er meget at være tilfreds med. Vi er stadig meget tidligt i processen, men jeg synes allerede nu, at man kan se tegningen til dét, vi gerne vil. Det er klart, at vi gerne ville have vundet i dag, det er trods alt derfor, vi går på banen, men jeg hæfter mig ved, at de fik deres to mål efter to foræringer. Dermed er der ikke noget strukturelt problem, vi skal forholde os til, og dét synes jeg er vigtigt”.

Som en yderligere torn i øjet på Vejleholdet, ser det ud til, at den unge midtbanespiller Tobias Sommer, der udgik med en skade kort før tid, må sidde ude i resten af opstartsfasen.


Titel: Sv: Kunstneren & Håndværkeren
Oprettet af: Krabbe 07 Jul 2020, 07:53
VIBORG – HANNOVER96 0-1

Viborgassistent så masser af lyspunkter trods dagens nederlag.

Selvom om Viborg tabte 1-0 til tyskerne, var holdets assistenttræner Nicolai Lund tilfreds:

Jeg oplevede egentligt første halvleg som ret jævnbyrdig. De får selvfølgelig et mål på et rent lykketræf, da han (Linton Maina, red.) sender et langskud afsted imellem venner og fjender. Spørgsmålet er, om vi måske står lidt for lavt i situationen, og derfor kommer til at dække for Ellerys (Balcombe, red.) udsyn? I pausen ændrer vi udtrykket, hvilket vil ske, når man erstatter Jeppe Grønning og Frederik Brandhof med Emil Scheel og Mads Aaquist. Det gør, at vi kommer frem til mere, hvilket vi er meget tilfredse med. Samtidig gør det så også, at de får mere plads at spille på, og dét er selvfølgelig ikke optimalt, så vi skal ind og kigge på dét trade-off; hvornår er vi villige til at ofre den defensive struktur for et mere offensivt udtryk, og er der andre konstellationer, der kan give os både offensiv power og defensiv robusthed?”.

Viborg spiller næste kamp om 3 dage, hvor Frem venter i Valby.


Titel: Sv: Kunstneren & Håndværkeren
Oprettet af: Krabbe 08 Jul 2020, 07:39
FC KIFFEN08 – VEJLE 0-3

Vejle dominerede dagens kamp stort og vandt sikkert, selvom effektiviteten lod meget tilbage at ønske.

Lad det være sagt fra start, finnerne var skræmmende ringe, og Vejlesejren burde have været på 8 eller 9 mål, men effektiviteten udeblev, hvorfor de rødblusede Vejlespillere måtte ”nøjes” med en 3-0 sejr.

Vejle satte sig tungt på boldbesiddelsen fra kampens begyndelse, og fik også tilspillet sig chancer, uden de dog var rigtigt farlige. Det blev de efter godt en halv time, hvor Sergiy Gryn, der startede på højrefløjen, pandede et indlæg fra Malte Amundsen ind til 1-0. Vejle fortsatte dominansen, men det var først efter knap 80 minutter, at målet til 2-0 kom. I en nærmest tro kopi af 1-0 målet, denne gang dog i højresiden, spillede Thomas Gundelund et flat indlæg ind i fødderne på den indskiftede venstrefløj, Valdemar Sadrifar, der ubesværet kunne styre bolden i nettet til 2-0. I dommerens overtid omsatte den omskolede angriber, Adam Jakobsen, et straffespark til slutresultatet 3-0 til Vejle.

Det mest interessante ved dagens kamp var at se, at hvordan Vejletræner, Magnus Simonsen, eksperimenterede med at spille flere af offensivspillerne i uvante positioner.

Efter kampen sagde Simonsen:

Igen i dag synes jeg, at vi viser store fremskridt. Det er klart, at der stadig er meget, vi skal arbejde på at gøre meget bedre, men det er endnu tidligt i processen, og dét, vi skal hæfte os ved på nuværende tidspunkt, er fremskridt, og dem synes jeg, at jeg så masser af i dag”.

Vejles næste kamp er om 2 dage imod FC KTP.


Titel: Sv: Kunstneren & Håndværkeren
Oprettet af: Krabbe 09 Jul 2020, 13:30
FREM – VIBORG FF 0-4

Frem spillede sin chance, men blev straffet af Christian Moses og resten af Viborgs velsmurte kontramaskine.

Traditionsklubben Frem tog her til eftermiddag imod Viborg FF i en træningskamp, der endte 4-0 til de grønblusede jyder.  Selvom det i store perioder var Frem, der sad på spillet, formåede de aldrig at blive rigtigt farlige. I stedet blev de straffet af et effektivt Viborgmandskab.

Efter 23 minutter endte et indlæg fra Mads Aaquist hos Emil Scheel, der ubesværet bragte gæsterne i front 1-0, som også var stillingen ved pausen.

Straks efter pausen scorede Christian Moses på en flot helflugter, efter Albion Avdijaj havde fundet ham med et fladt indlæg.

Og det skulle blive værre endnu for den hårdtprøvede arbejderklub. Efter 65 sendte Viborg endnu et fladt indlæg ind til Christian Moses, der kvitterede med sin 2. scoring i kampen.

Med et kvarter ingen fik Fremforsvaret fumlet en bold ud for fødderne af Tobias Bech, der resolut sparkede til bolden og scorede til 4-0.

Christian Moses missede chancen for et hattrick, da han, korrekt, fik en scoring annulleret for offside efter 86. minutter.

Efter kampen talte Kuglen.dk med Viborgs træner Michal Schultz, som, på trods af den overbevisende sejr, ikke var ubetinget tilfreds:

Først og fremmest forstår jeg slet ikke, hvad der skete med Vores forsvarsspil de sidste 15-20 minutter. Jeg tror, at jeg talte 5 store Fremchancer i løbet af det sidste kvarter. Det er simpelthen ikke godt nok! Jeg er selvfølgelig stærkt tilfreds med, at vi får puttet 4 i kassen, men samtidig synes jeg, at der var store dele af Vores angrebsspil, som var stærkt kritisabelt!”.

Viborgs næste kamp er om en uge, hvor Vejgaard venter.


Titel: Sv: Kunstneren & Håndværkeren
Oprettet af: Krabbe 10 Jul 2020, 01:46
FC KTP – VEJLE 1-2

Med en præstation, der lod meget tilbage at ønske sig, lykkedes det Vejle, at hive en 2-1 sejr i land, takket være et mål af Magnus Grødem i dommerens tillægstid.

Allerede efter 6 minutter lignede det en stensikker Vejlesejr, da KTP blev reduceret til 10 mand, efter en grov tackling bagfra på Diego Montiel. Herfter satte Vejle sig da også tung på spillet, hvilket gav pote efter 10 minutter i form af et straffespark. Kjartan Finnbogason tog sig af at sparke, men KTP-keeperen havde læst ham og reddede straffesparket.

Der skulle gå næsten en halv time, før Vejle fik hul på scoringsbylden. En veloplagt Lucas Jensen sendte et højt indlæg ind imod bagerste stople, hvor Sergiy Gryn dukkede op og stangede vejlenserne foran 1-0.

Efter scoringen fortsatte Vejle med at dominere, men alligevel lykkedes det finnerne at udligne efter en bizar fejl af Mads Greve, så de to hold gik til pausen med en pind hver.

Kampbilledet var det samme efter pausen; Vejle dominerede boldbesiddelsen, men blev aldrig rigtigt farlige, dertil var boldomgangen, med få undtagelser, simpelthen for ringe. Generelt virkede Vejlespillerne langsomme i både tanke og handling.

Vi skulle helt hen i dommerens tillægstid, før Vejlenserne fik det forløsende mål. Viljormur Davidsen tog et kort indkast til Brenner, der sendte et indlæg ind til Magnus Grødem, der så kunne heade en fortjent Vejleføring i kassen.

Efter kampen var det et forståeligt utilfreds Magnus Simonsen, som Kuglen.dk talte med:

I dag synes jeg, at det var tydeligt, at vi stadig er tidligt i processen. Der er meget arbejde foran os endnu. Jeg synes dog, at vi, momentvis, spillede noget godt fodbold, så nu er opgaven at få disse momenter vil at vare i 90 minutter i stedet for 3-4 minutter. Til spillernes forsvar skal det så siges, at vi har lavet nogle taktiske justeringer, som kommer til at tage noget tid at indkøre rigtigt, men ikke desto mindre skal niveauet hæves betydeligt, hvilket jeg da også er sikker på, at det bliver”.

Vejle afslutter sin finske træningslejr om 4 dage, hvor møder Atlantis FC.


Titel: Sv: Kunstneren & Håndværkeren
Oprettet af: Krabbe 10 Jul 2020, 08:55
OFFICIELT: VIBORG HENTER ANDREAS KLYNGE PÅ EN FRI TRANSFER

Viborg henter 18-årig midtbanetalent i OB

Viborgs sportschef Jesper Fredberg har i dag meddelt, at klubben har hentet 18-årige Andreas Klynge på en fri transfer hos Superligaklubben OB.

Fredberg sagde om tilgangen:
Andreas besidder et stort talent, og vi er sikre på, at han går en stor fremtid i møde. Derfor er vi både glade og stolte over, at Andreas har valgt at lade os hjælpe ham – og visa versa – med at realisere sit talent og sine drømme”.

Om skiftet siger hovedpersonen selv:
"Viborg er en spændende klub, og jeg tror, at NordicBet Ligaen er det helt rette sted for mig lige nu. Min førsteprioritet har været, at komme til et sted, hvor jeg kan komme til at spille noget førsteholdsfodbold".

Kuglen.dk har forgæves forsøgt at komme til at tale med Viborgtræner Michael Schultz, som dog har sendt følgende SMS:

Andreas er allerede nu en fin fodboldspiller, der giver os flere taktiske muligheder på den centrale midtbane”.

Hverken Viborg eller Andreas Klynge har ønsket at udtale sig som om kontaktlige forhold.


Titel: Sv: Kunstneren & Håndværkeren
Oprettet af: Krabbe 11 Jul 2020, 09:19
ATLANTIS FC – VEJLE 2-3

Vejle afsluttede sluttede sin træningslejr i Finland på fornem vis.

Kampen var slet ikke så lige som cifrene antyder. Vejle dominerede spillet fra første fløjt, og allerede efter 3 minutter havde Brenner bragt vejlenserne foran efter et hjørnespark fra Diego Montiel. Efter scoringen faldt Vejlespillernes koncentration, hvilket resulterede i en finsk udligning efter 10 minutter. Efter udligningen tog de rødblusede Vejlespillere atter taktstokken og efter 22 minutter bragte Lucas Jensen atter Vejle i front efter at Mads Roerslev havde fundet ham med et frækt chip. Vejle fortsatte med at dominere efter scoringen og efter 34 minutter smed Montiel atter et hjørnespark ind i det finske felt. Her dukkede Jacob Scoop op og gjorde det til 3-1, hvilket også var stillingen ved pausen.

Efter pausen fortsatte Vejledominansen, om end det knep noget mere med koncentrationen. Det blev straffet efter 73 minutter, hvor Viljormur Davidsen skabte unødig spænding om resultatet med et dumt selvmål. Finnerne prøvede at presse mere på efter reduceringen, men endte mestendels med at løb rundt i Vejles kombinationer, hvorfor kampen endte med en fortjent 3-2 sejr til danskerne.

Efter kampen var det da også en tilfreds Vejletræner, der talte med Kuglen.dk:

Vi skulle måske nok havde vundet med mere end en enkelt, men jeg hæfter mig mere ved, hvor gode vi var på kuglen i dag. Det så rigtigt lovende ud, og jeg må sige, at jeg er meget imponeret over dét arbejde, som drengene har lagt for dagen. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi var pivringe i sidste kamp, hvilket vi alle har været meget enige om. I dag så vi svaret, og jeg er meget tilfreds. Jeg kunne dog godt have ønsket mig, at vi havde bibeholdt samme koncentrationsniveau igennem hele kampen, så de ikke havde fået de dumme mål, som de fik”.

Nu venter kun Avarta, som Vejles sidste træningsmodstander inden det for alvor går løs i NordicBet ligaen.


Titel: Sv: Kunstneren & Håndværkeren
Oprettet af: Krabbe 12 Jul 2020, 08:45
OFFICIELT: VEJLE HENTER TIDLIGERE BRØNDBYTALENT

Vejle Boldklub bekræfter at klubben har skrevet kontrakt med den klubløse Karl Appelt.

Den 19 -årige midtbanespiller med en fortid i Brøndby har her til morgen underskrevet en kontrakt med Vejle Boldklub.

Kuglen.dk fangede Vejles cheftræner Magnus Simonsen til en kort kommentar:

Jeg er utroligt glad for, at Karl har valgt at vie sin umiddelbare fodboldfremtid til os og til projektet her i Vejle. Selvom han ikke nåede nogle førsteholdskampe i Brøndby, er der ingen tvivl om, at han kommer ud af en af landets bedste talentskoler. Dermed har han de helt rette forudsætninger for at lykkes her hos os. Det er klart, at det er en opgave, som kræver hårdt arbejde, både af Karl, såvel som af os”.

Det er også lykkedes Kuglen.dk at få en kommentar fra Karl Appelt:

Da jeg først blev kontaktet af Jacob Krüger, var jeg meget skeptisk, for Vejle er meget langt væk fra København, og jeg talte faktisk allerede med flere klubber herovre. Dette ændrede sig, efter at jeg havde talt med Magnus Simonsen, som fortalte mig om sit syn på fodbold, om projektet og, ikke mindst, om sine planer med mig. Derefter var der ingen tvivl, jeg ville til Vejle”.

Der er ikke oplyst nogle detaljer om kontrakten, men kilder tæt på klubben mener, at Appelt er blevet udstyret med en 3-årig kontrakt.


Titel: Sv: Kunstneren & Håndværkeren
Oprettet af: Krabbe 13 Jul 2020, 23:49
OFFICIELT: VEJLE HENTER TRANSFERFRI NIGERIANER

Vejle Boldklub meddeler her til morgen, at klubben har skrevet kontrakt med midtbanespilleren Sad’eeq Yusuf Ahmat.

Den 22-årige nigerianer kommer til klubben på en fri transfer. Ifølge flere kilder er han blevet udstyret med en 2-årig kontrakt.

Ahmat er ikke helt ubekendt med skandinavisk fodbold, da han var udlejet til Haugesund i 2015, hvor han fik 7 kampe.

Om nyerhvervelsen siger træner Magnus Simonsen:

Jeg syntes, at vi manglede en gardering for Ylber (Ramadani, red.), så jeg er meget tilfreds med, at det lykkedes Jacob (Krüger, sportsdirektør, red.) at signe Sad’eeq”.

Ahmat, der senest har været i belgiske Gent, hvor han dog aldrig nåede at få debut på førsteholdet.


Titel: Sv: Kunstneren & Håndværkeren
Oprettet af: Krabbe 16 Jul 2020, 06:36
AVARTA – VEJLE  0-2

Vejle så generelt overbevisende ud i deres sidste testkamp forud for den forestående NordicBet-liga-sæson, om end cheftræner Magnus Simonsen også fik bekræftet, at der er ting, som skal forbedres inden sæsonstarten om en uge.

Som det har været billedet i alle deres kampe under Magnus Simonsen, var det Vejle, der satte sig tungt på boldbesiddelsen fra dommerens første fløjt. Alligevel var det Avarta, der, efter 4 minutter, fik bolden i nettet først, men scoringen blev korrekt annulleret for offside. Kampbilledet fortsatte halvegen ud, Vejle dominerede uden at blive rigtigt farlige og Avarta forsvarede sig, så derfor gik de to hold til pausen ved stillingen 0-0.

Anden halveg fortsatte som første sluttede, og efter en times tid fik Vejle endelig hul på den berømte byld. Viljormur Davidsen hældte et indlæg ind i feltet, hvor Foday Trawally dukkede op og headede Vejle i front. Scoringen ændrede ingenting rent spillemæssigt og efter 82 minutter kunne Brenner cementere Vejlesejren efter endnu en assist fra Viljormur Davidsen. Dermed kunne Vejle rejse hjem til Nørreskoven med en 2-0 sejr i bagagen. Vejlespillernes effektivt, eller mangel på samme, må dog give anledning til nogle panderynker hos Magnus Simonsen, som gav en kort kommentar inden han forsvandt ind i Vejlebussen:

Igen i dag synes jeg, at jeg så en masse positive ting fra drengene. Det er tydeligt, at de idéer, vi har arbejdet med, bliver mere og mere rodfæstede i spillernes bevidsthed. Jeg synes, at det så meget fornuftigt ud i faserne 1 og 2. Til gengæld er det også tydeligt, at vi skal arbejde mere med faserne 3 og 4".

Vejle åbner sin NordicBet-liga-sæson om en uge, hvor der de skal på besøg hos traditionsklubben Hvidovre.


Titel: Sv: Kunstneren & Håndværkeren
Oprettet af: Svarteq 16 Jul 2020, 12:22
Fedt at du skriver om hver enkelt kamp og begivenhed, men jeg ville personligt foretrække at du samlede det lidt i færre opdateringer, så man føler der sker lidt mere imellem hvert indlæg.

Men det er selvfølgelig en smagssag, og jeg læser stadig med, som det er nu. :)


Titel: Sv: Kunstneren & Håndværkeren
Oprettet af: Krabbe 17 Jul 2020, 12:49
VEJGAARD - VIBORF FF 0-1

De grønblusede Viborgspillere vandt deres sidste træningskamp forud for den nye NordicBet-liga-sæson, der starter næste weekend.

Spillemæssigt blev det aldrig den store oplevelse. Viborg ville gerne leve på kontraer, mens Vejgaard overlod initiativet til holdet fra domkirkebyen. Da Vejgaard scorede selvmål efter 20 minutter, træk Viborg sig længere tilbage på banen, mens Vejgaard mest af alt havde fokus på at undgå at indkassere flere mål. Derfor blev der ikke scoret mere i kampen, som endte 1-0 til viborgenserne.

Efter kampen erklærede Viborgtræneren Michael Schultz sig tilfreds med kampen:

Før kampen aftalte vi, at vi ville prøve at score et hurtigt mål, og derefter lukke kampen helt ned, og dét synes jeg, at vi lykkedes med”.

En Vejgaardfan bemærkede tørt om kampen:

Jeg ku’ sgu ligeså godt ha’ siddet hjemme i haven og gloet på at græsset gror; det havde sat’me været omtrent lige så interessant!”.

Viborg starter sin NordicBet-liga-sæson i næste weekend, hvor Næstved kommer på besøg.


Titel: Sv: Kunstneren & Håndværkeren
Oprettet af: Krabbe 17 Jul 2020, 12:50
Citat af: Svarteq 16 Jul 2020, 12:22
Fedt at du skriver om hver enkelt kamp og begivenhed, men jeg ville personligt foretrække at du samlede det lidt i færre opdateringer, så man føler der sker lidt mere imellem hvert indlæg.

Men det er selvfølgelig en smagssag, og jeg læser stadig med, som det er nu. :)


Det er noteret. Må dog henvise til disclaimer på side 1  :)


Titel: Sv: Kunstneren & Håndværkeren
Oprettet af: Krabbe 18 Jul 2020, 17:39
OFFICIELT: ALMERÍA KØBER JACOB DEHN

Jacob Dehn forlader domkirkebyen til fordel for et eventyr i det sydlige Spanien.

Både Viborg og Almería bekræfter på deres respektive twitterprofiler, at Viborg har solgt forsvarsspilleren til den spanske 2. divisionsklub.


Titel: Sv: Kunstneren & Håndværkeren
Oprettet af: Krabbe 20 Jul 2020, 04:28
OFFICIELT: IK SIRIUS LEJER MADS LAURITSEN

Den 26-årige forsvarsspiller er udlejet til Allsvenskanklubben i resten af året.

I en meddelelse fra Vejle Boldklub fremgår det, at klubben har udlejet Mads Lauritsen til IK Sirus i en aftale, der løber resten af året. Aftale må være en torn i øjet på Vejletræner Magnus Simonsen, der har gjort flittigt brug af Lauritsen her i opstartsfasen.


Titel: Sv: Kunstneren & Håndværkeren
Oprettet af: Krabbe 21 Jul 2020, 12:55
INTERVIEW MED MAGNUS SIMONSEN

Som optakt til den kommende NordicBet-liga-sæson, har Kuglen.dk talt med samtlige NordicBet-liga-trænere, og i dag er turen kommet til Vejles Magnus Simonsen.

Den første tid
- Nu har du stået i spidsen for Vejle Boldklub i en måned. Hvordan har du oplevet den første tid?

- Jamen, det er klart, at det har været en stor omvæltning. Jeg tror ikke, at det er ret mange jobs, man kan sammenligne med dét, at være professionel fodboldtræner. Derudover er der selvfølgelig en ekstra opmærksomhed, når man så er det i en klub som Vejle. Den første uge var meget turbulent, hvilket giver sig selv, når en stor og stolt klub som Vejle ansætter en fyr som mig, der har et meget begrænset CV. Jeg er dog gået ind til opgaven med åbne øjne, så jeg var godt klar over, at der ville blive lidt uro her og der. Heldigvis har alle i klubben taget imod mig med åbne arme, hvilket har været helt afgørende i forhold til at falde hurtigt til her.

Transferaktivitet
- Klubben har været aktive på transfermarkedet her i opstarten, hvor 2 spillere, Arbnor Mucolli, Mads Laurtisen, har forladt klubben, mens 3 spillere, Mads Roerslev, Karl Appelt og Sad’eeq Yusuf Ahmat, er kommet til. Hvad tænker du om Jeres transfervindue indtil nu?

- Jamen, jeg er glad på vegne af de spillere, som har forladt os og fået muligheden for at prøve sig af på et højere niveau. Når det er sagt, så ærgrer det mig da selvfølgelig, ud fra mit perspektiv som træner, da de begge er meget dygtige fodboldspillere med nogle kvaliteter, som vi helt bestemt godt kunne have brugt. Omvendt glæder jeg mig over de spillere, som er kommet hertil. De skal jo på ingen måde betragtes som erstatninger for "Muc" (Mucolli, red.) og "Mads" (Lauritsen, red.), for det er de ikke, men som … ja, tilføjelser, som alle kan bidrage med nogle forskellige kvaliteter. Samlet set synes jeg, at vi er blevet styrket i dette transfervindue. Nu skal jeg selvfølgelig passe på, hvad jeg siger, da vinduet endnu ikke er lukket, men indtil nu ser det fornuftigt ud.

- Du har brugt Mads Lauritsen flittigt i opstarten, så det er vel rimeligt at formode, at han var tiltænkt en rolle i den kommende sæson. Hvor stort et slag er det at miste ham så tæt på sæsonstarten?

- Det er selvfølgelig aldrig optimalt at miste gode spillere, men det er en del af gamet. Mads er en dygtig fodboldspiller, så selvfølgelig skulle han have spillet en rolle. Heldigvis har vi Juhani Ojala, Mads Greve, Nicolas Dantas og Simon Søndergaard, som også er dygtige fodboldspillere.

- Er I så færdige på transfermarkedet for nu?

- Det er jo aldrig til at sige. Vejle er en sælgende klub, så hvis det rigtige bud kommer, så er vi jo nød til at forholde os til det, men umiddelbart er både Jacob (Krüger, sportsdirektør, red.) og jeg tilfredse med truppen.

- Kjartan Finnbogason har ikke fået så meget spilletid her i opstarten, og er samtidig en af de mere løntunge spillere. Har I råd til at have sådan en dyr spiller til at sidde ude?

- Angående ”Finns” (Finnbogason, red.) kontrakt og klubbens økonomi er det ikke noget, jeg ved noget om. Det må du tale med Jacob om. Finn har jo allerede bevist sig som en stabil målscorer, såvel som en fysisk presence i modstanderens felt, så det er klart, at en mand med de kvaliteter vil spille en rolle i enhver klub i NordicBet Ligaen. Og nej, det er korrekt, at vi ikke har brugt ham så meget her i opstarten, men det bunder alene i, at vi allerede ved, hvad det er Finn kan og kan bidrage med. Vi i trænerteamet har prioriteret at bruge testkampene til at se nogle af de andre spillere an.

Forsæsonen
- Hvordan synes du, at Jeres forsæson er forløbet?

- Jeg synes, at drenge har arbejdet forbilledligt. De har været meget åbne og modtagelige overfor de idéer, som vi er kommet med.

- Det har været tydeligt for alle, at I er blevet et hold med ekstremt meget fokus på boldbesiddende og højt pres. Derudover lagde jeg mærke til at efter første eller anden kamp, begyndte I at spille med såkaldte indvendige backs og deciderede wings, hvor I før spillede med offensive backs og kantspillere, der trak ind i banen. Var det en idé, der opstod pludseligt eller hvordan?

- Det er rigtigt, at vi gerne vil have bolden og fokusere på at score mål. Når vi har bolden, er det os, der bestemmer, hvad der skal ske. At vi ændrede strukturen, skete som en konsekvens af flere observationer i de første kampe. Vi følte, at Vores angrebspil blev meget låst, fordi der simpelthen var alt for mange folk inde på midten af banen. Som en konsekvens heraf kom Vores to 8’ere til at ligge lidt for langt tilbage på banen, fordi der ikke var plads til dér, hvor vi gerne ville have dem til at være. Ydermere var det Vores opfattelse, at vi var alt for sårbare overfor kontraangreb, da Vores restforsvar reelt set kun bestod af tre mand.

- Har Jeres ændringer så fungeret efter hensigten?

- Ja, det synes jeg. Nu føler vi, at vi har bedre muligheder for at strække modstandernes forsvar, både i bredde-, såvel som i længderetningen, ligesom vi er langt bedre garderet imod kontraangreb, da vi nu har 4-5 mand i restforsvaret. Derudover synes vi, at især Vores to 8’ere har fået langt bedre muligheder for at komme tættere på modstandernes felt, hvor de bliver rigtigt farlige. Før var det nærmest kun Vores kanter, der blev en trussel omkring modstandernes felt. Nu kan både Vores to backs, Vores 6’er, Vores to 8’ere og Vores kanter blive reelle trusler i dét område.

Forventninger til sæsonen
- Nu er opstartsperioden overstået og lige om lidt går det løs med kampe, hvor der er point på spil. Hvad siger din mavefornemmelse dig?

- Mavefornemmelsen? Ha ha, den er skam ganske udmærket. Som jeg sagde, så synes jeg, at drengene har arbejdet forbilledligt, så jeg ser frem til sæsonen med en god mavefornemmelse.

- Og det helt store mål er vel direkte oprykning?

- Jamen, hvis jeg fortalte dig, at vi ikke gik efter oprykning, kunne jeg ligeså godt sige op med det samme, for selvfølgelig gør vi det. Når det er sagt, så er det vigtigt at huske, at vi er meget tidligt i en meget lang proces, og selvom det har set godt ud ind til videre, så forventer jeg tilbagefald nu og da. Ikke at det skal fungere som en undskyldning for ikke at nå Vores sportslige mål, for det skal det absolut ikke, men i medierne bliver det ofte fremlagt som om at dét, at vi sikrer os oprykning, er lige så sikkert som … ja, amen i kirken, og sådan ser jeg det altså ikke. NordicBet Ligaen er uhyre tæt, så der skal ikke mange fejltrin til, før man befinder sig tættere på nedrykning end oprykning Jeg forventer skam, at vi rykker op, ingen tvivl om det, men jeg forventer ikke, at det bliver ”a walk in the park”.

- Et af punkterne i ”Et Bæredygtigt Vejle” er, at I skal være spilstyrende og spille flot fodbold. Er det så ensbetydende med, at det er vigtigere for Jer at spille godt fremfor at vinde fodboldkampe?

- Undskyld, men det er … ja, noget værre sludder. Vores fornemmeste opgave er at vinde fodboldkampe; det er vores mål. At spille godt er i sig selv ikke et mål, men et middel til at nå målet. Her i Vejle har man besluttet, at man gerne vil nå sine mål ved at spille god fodbold.

- Det danske vejr taget i betragtning, er det så et realistisk mål?

- Jamen, det er klart, at banerne, til tider, vil være en udfordring, men fordi noget kan se svært ud, er det så grund nok til ikke at gøre det?

- En klog mand har engang sagt, at der ikke er nogen skam i at ”hoppe over hvor gærdet er lavest”, og hvis man absolut vil nyde udsigten, så kan man altid kravle op fra den anden side.

- Netop! Og det er jo også dét, vi synes, at vi gør. Uanset hvilken strategi vi vælger, vil det se svært ud, fordi niveauet er så højt, som det er, og fordi ligaen er så tæt, som den er. Vi har valgt dén strategi, der, ud fra Vores perspektiv, så mindst svær ud.

Det har, til tider, set rigtigt godt ud for Vejle, men én ting er træningskampe, en anden ting er kampe om point. Om 2 dage for vi for alvor mulighed for at se, hvor svært det ser ud for Vejle, når de åbner deres NordicBet Liga-sæson ude imod Hvidovre.


Titel: Sv: Kunstneren & Håndværkeren
Oprettet af: Krabbe 22 Jul 2020, 09:36
NTERVIEW MED MICHAEL SCHULZ

Som optakt til den kommende NordicBet-liga-sæson, har Kuglen.dk talt med samtlige NordicBet-liga-trænere, og i dag er turen kommet til Viborgs Michael Schultz.

Den første tid
- Jobbet som cheftræner i Viborg er også dit første job som cheftræner på seniorniveau. Hvordan har den første måned været?

- Det har ikke været anderledes end at være ungdomstræner. Uanset om det er ungdomsspillere eller seniorer, så er de alle konkurrencemennesker til fingerspidserne; de brænder alle for at vinde og for at blive bedre fodboldspillere.

- Men presset er vel større?

- Hvilket pres? Meget af det ”pres”, du omtaler, er noget, som I, medierne, skaber og beskæftiger Jer med. Igen, uanset om det er et ungdomshold eller et seniorhold, er der nogle forventninger som jeg og holdet skal leve op til. Så er det muligt, at der er flere journalister til Viborgs seniorkampe, men det ændrer sådan set ikke på de interne forventninger, og det er dem, jeg forholder mig til.

Transferaktivitet
- I løbet af opstarten har I sagt farvel til Jacob Dehn, mens I har fået tilgang af Gregers Arndal-Lauritzen, Aksel Smith-Petersen, Emil Damgaard og Andreas Klynge. Det er hele tre backs. Var de backs, der allerede var i truppen virkelig så dårlige, at du var nød til at hente hele tre styks?

- Det handler ikke om, hvorvidt Vores backs var dårlige, men om hvilke muligheder vi havde med dem. Som jeg har sagt tidligere, så skal vi være taktisk agile, og når man ikke har budget til en førsteholdstrup på +25 spillere, så må man have spillere, der kan spille flere positioner.

- Og det har ikke skabt utilfredshed hos Alexander Fischer og Mikkel Knudsen, som tidligere har dækket backpladserne?

- Næ. Heldigvis har jeg en meget professionel og meget konkurrenceminded trup.

- Tidligere i opstarten havde I Nicolai Dohn på prøve, men han fik ikke en kontrakt. Hvorfor ikke?

- Det må du spørge Jesper Fredberg (sportsdirektør, red.) om.

- Så det var ikke fordi, du ikke ville have ham?

- Jeg kan altid bruge gode fodboldspillere, og derfor jeg er glad for, at jeg har Jeppe Grønning, Frederik Brandhof, Andreas Klynge, Jeff Mensah og Casper Gandrup, der alle kan dække de centrale midtbanepladser.

- Så du var aldrig reelt interesseret i at tilknytte Nicolai Dohn?

- Som jeg sagde, så er jeg altid interesseret i gode fodboldspillere.

Optakten
- Resultatmæssigt har det set godt ud i Jeres træningskampe. Er du også tilfreds?

- Jeg har set en masse gode ting og enkelte knapt så gode ting.

- Hvad er det for gode ting, du har set?

- Vi har, til tider, vist meget effektivt og kynisk forsvarspil, hvor vi har stået godt og formået at lukke dygtige modstandere helt ned. Derudover har vi vist, at vi kan finde vej til nettet. Den eneste kamp, hvor vi ikke scorede, var imod Hannover, og det var ikke fordi vi ikke havde chancerne til det.

- Hvad er så de knapt så gode ting, du har set?

- Hvor vi til tider har set rigtigt stærke ud i Vores defensiv, har vi andre gange lignet en flok damespillere med alt for mange huller i forsvaret. Rent offensivt har vi ofte mangle den sidste skarphed, for vi er sådan set kommet frem til de chancer, vi skulle.

- ”Damespillere med alt for mange huller i forsvaret”? Det er da ikke just politisk korrekt?

- Det er muligt, at det ikke er politisk korrekt, men nu er jeg heller ikke politiker men fodboldtræner, og det ændrer sådan set ikke på, at jeg har ret.

Forventninger
- Lad os tale lidt om dine forventninger til den forstående sæson. Hele sæsonoptakten med en masse intern uro har vel ikke gjort noget godt for Jer?

- Næ, men sket er sket.

- Så du tillægger det ikke nogen videre værdi, hverken positivt eller negativt?

- Hvad vil du have, at jeg skal svare? Sket er sket, og nu er vi her. Havde det været bedre, at det aldrig var sket? Helt bestemt, men jeg kan ikke rejse tilbage i tiden og ændre det. Dét, jeg kan gøre, er at kigge fremad, så det gør jeg, og det gør spillerne.

- Så uro eller ej, Jeres helt store sæsonmål er oprykning til 3F Superligaen?

- Ja

I morgen får vi den første indikation på, hvorvidt uroen tidligere på året har påvirket Viborgspillerne og dermed også deres chance for at indfri sæsonens mål, når Viborg indleder NordicBet Liga-sæsonen hjemme imod Næstved.


Titel: Sv: Kunstneren & Håndværkeren
Oprettet af: Krabbe 23 Jul 2020, 14:17
HVIDOVRE IF – VEJLE BOLDKLUB 0-2

I en kamp, der aldrig blev rigtigt spændende, sikrede Vejle sig en perfekt start på den nye sæson.

Allerede fra kampens begyndelse var det tydligt, at Vejle var kommet for at have bolden og skabe spillet. Desværre for de, i dagens anledning, sortklædte Vejlespillere, lod effektiviteten meget tilbage at ønske sig. Samtidig var det tydeligt, at Vejles presspil ikke sad helt på rygraden af spillerne, hvorfor Hvidovre havde flere sekvenser på bolden, hvor de fik mulighed for at få pusten. Vi skulle helt hen til det 76. minut før Vejle endelig fik hul på bylden. Diego Montiel opfangede en løs bold uden for Hvidovrefeltet, som han uden videre betænkningstid placerede udenfor Hvidovrekeeperens rækkevidde. 4 minutter senere fandt den indskiftede anfører Jacob Schoop Brenner i dybden med en smuk pasning. Angriberen svigtede ikke og scorede til slutresultatet 2-0.

Efter kampen var det en forståeligt lettet og tilfreds Vejletræner, der talte med Kuglen.dk:

Hold kæft, hvor drengene gode i dag. Selvom det måske ikke kørte som smurt i smør, så bevarede de tålmodigheden og blev ved med at prøve. Stor cadeau til alle mand!”.

Vejles næste opgave er om 4 dage, hvor OKS venter i 1. runde af Sydbank Pokalen.Titel: Sv: Kunstneren & Håndværkeren
Oprettet af: Krabbe 24 Jul 2020, 12:48
VIBORG – NÆSTVED 0-2

Oprykning ser yderst usandsynligt ud for holdet fra domkirkebyen, efter de i dag blev spillet ud af Energi Viborg Arena af et middelmådigt Næstvedmandskab.

De Viborgfans, der havde håbet på at se et hold, der var ”rykket tættere sammen i bussen” som følge af ”Spinatgate”, blev slemt skuffede. Tre skud, heraf nul indenfor rammen, i løbet af 90 minutter. Det var hvad Viborg kunne præstere på denne fine augusteftermiddag, hvor de to hold åbnede deres respektive NordicBet Liga-sæsoner. Til Viborgs held evnede Næstvedspillerne ikke at omsætte et stort overtag i spil og chancer til en føring før pausen.

Anden halveg fortsatte som første sluttede, Næstved dominerede, mens Viborgspillerne mest af alt lignede nogle, der stadig var på sommerferie. For at gøre ondt værre for Viborg lykkedes holdet anfører Jeppe Grønning at tilrage sig et rødt kort efter 76 minutter. Det var tilsyneladende dét, som Næstved havde brug for, for bare to minutter senere lykkes det endelig Næstveds Kristoffer Munksgaard at score. 6 minutter senere var Munksgaard på spil igen, og cementerede en velfortjent Næstvedsejr.

Efter kampen talte Kuglen.dk med en rasende Michael Schultz:

Der er ikke så meget at sige. Det var bare pisseelendigt! Uacceptabelt!”.

Nu har Michael Schultz 4 dage til at hanke op i Viborgspillerne inden de igen skal i ilden. Denne gang i 1. runde af Sydbank Pokalen, hvor Bolbro venter.


Titel: Sv: Kunstneren & Håndværkeren
Oprettet af: Krabbe 25 Jul 2020, 13:06
SYDBANK POKALEN: OKS – VEJLE 0-10

Odense Kammeraternes Sportsklub fik fodboldlektion og øretæve.

For Vejle blev det en opgave, der var præcis så overkommelig, som det så ud til på papiret. Efter 20 minutter havde Foday Trawally scoret hattrick, og ved kampens afslutning, der bød på 36(!) Vejleafslutninger, kunne Viljormur Davidsen og Jacob Schoop noteres for 3 assists hver.

Efterfølgende var det da også en meget tilfreds Vejletræner, der talte med Kuglen.dk:

Det var en meget fin kamp; vi fik en sejr, undgik skader, brugte ikke for meget energi og spillerne fik nogle succesoplevelser”.

På søndag må Vejlespillerne givetvis forvente en del mere modstand, når Viborg kommer på besøg.


Titel: Sv: Kunstneren & Håndværkeren
Oprettet af: Krabbe 26 Jul 2020, 12:21
SYDBANK POKALEN
BOLBRO – VIBORG FF 0-5

Viborg rejste sig efter en skuffende sæsonpræmiere.

Serie 2-holdet Bolbro GIF fik i dag besøg af Viborg fra NordicBet Ligaen i Sydbank Pokalens 1. runder. Helt som forventet cruisede de grønne fra domkirkebyen videre uden de store problemer.

I løbet af kampen havde Viborg haft 40 skud mod fynboernes mål. Hvad der dog er mere bemærkelsesværdigt er, at serie 2 holdet havde hele 7 afslutninger imod Viborgmålet. Derfor var det også en mellemfornøjet Michael Schultz, der, efter kampen, talte med Kuglen.dk:

Vi fik, hvad vi kom efter, og det er positivt. Men vi er simpelthen nød til at stramme op rent defensivt! Det er jo helt uacceptabelt, at vi lader en flok amatører komme frem til en god håndfuld afslutninger!”.

Forhåbentlig for Viborg når de at ”stramme op” inden på søndag, hvor Vejles angrebsmaskine tager imod i Nørreskoven.


Titel: Sv: Kunstneren & Håndværkeren
Oprettet af: Krabbe 27 Jul 2020, 10:11
OFFICIELT: BK HÄCKEN HENTER YLBER RAMADANI

Midtbanestyrmanden skifter med omgående virkning til Allsvenskanklubben.

Vejle Boldklub meddeler, at man har solgt Ylber Ramadani til svenske BK Häcken, og selskabet bag Vejle Boldklub forventer at salget har en positiv indvirkning på årets regnskab med cirka 1,5 million kroner.


Titel: Sv: Kunstneren & Håndværkeren
Oprettet af: Krabbe 27 Jul 2020, 20:47
OPTAKT: VEJLE – VIBORG

NordicBet Ligaens 2. runder byder på favoritbrag i Vejle, hvor de to forhåndsfavoritter, Vejle og Viborg, tørner sammen. Samtidig er det et møde mellem to unge og uprøvede cheftrænere og, ikke mindst, et møde imellem to vidt forskellige fodbold filosofier.

Vejle, der slog Hvidovre 2-0 i første runder, skal forsøge at få en stærk start på sæsonen, mens Viborg skal revanchere sidste weekends pinlige indsats imod Næstved, hvor det blev til et 0-2 nederlag.

Vejle må undvære midtbanegeneralen Ylber Ramadani, der netop er blevet solgt til Allsvenskanklubben BK Häcken, mens Viborg må undvære sin anfører Jeppe Grønning, som afsoner karantæne for dét røde kort, han fik i sidste runde.

Begge hold har i løbet af sommeren fået nyt og ungt blod på trænerbænken, og Kuglen.dk har talt med dem begge op til weekendens favoritbrag.

I Vejle er det den progressive Magnus Simonsen, der har overtaget tøjlerne:

Forhåbentligt kan vi levere endnu en stærk præstation, men vi ved, at det bliver svært imod Viborg, der, traditionelt, er meget stærke i begge felter”.

Om salget af Ylber Ramadani sagde Simonsen:

Som jeg har sagt tidligere, så er der aldrig et godt tidspunkt for at miste gode spillere, men Ylber er en ambitiøs fyr, der gerne ville prøve sig af på et højere niveau, og Jabob (Krüger, sportsdirektør, red.), har vurderet, at Häckens tilbud matchede Vores prissætning af Ylber. Det er en del af gamet. Heldigvis synes jeg, at vi er dækket godt ind, så selvom Ylber vil blive savnet, så er jeg sikker på, at vi nok skal klare os”.

Vejle Regionens Folkeavis’ sportsjournalist Anders Banke, der følger Vejle Boldklub, mener at salget af Ylber Ramadani er et hårdt slag for Vejlemandskabet:

Ylber Ramadani var rygraden på Vejleholdet. Det var ham med taktstokken, ham, der styrede opspillet, og ham, der styrede genpresset. Jeg tror, at Simonsen får sin sag for i forhold til at erstatte Ylber Ramadani. Vi har Jacob Schoop, som på mange måder vil være den naturlige afløser; han er en leder og holdets anfører og ligesom Ramadani kan han styre både opspil og pres. Til gengæld er hans niveau milevidt fra Ramadanis, når det kommer til det defensive arbejde. Alternativt har vi nyligt ankomne Yusuf Ahmat, men personligt tror jeg ikke på, at han har niveauet til at gå ind og løfte og lede det her Vejlehold”.

Hvor Vejle har fået en progressiv chef, er det den pragmatiske Michael Schultz har taget chefkasketten på i domkirkebyen:

Vejle er kendt for at ville spille teknisk fodbold, så det skal vi se, om vi kan slå i stykker, primært ved at bringe en masse fysik, som kan kyse de letbenede Vejlespillere”.

Om hvorvidt holdet kommer til at savne Jeppe Grønning svarede Schultz:

Han er Vores anfører, så selvfølgelig vil han være savnet!”.

Der er kickoff på søndag kl. 13:45


Titel: Sv: Kunstneren & Håndværkeren
Oprettet af: Krabbe 28 Jul 2020, 08:18
VEJLE – VIBORG 1-2

Hjemmeholdet dominerede, men kunne intet stille op imod et effektivt Viborgmandskab.

Allerede fra kampens start var det Vejle, der svingende taktstokken, hvilket lod til at passe Viborg ret godt, da de virkede tilfredse med at stå kompakt og leve på kontrastød og dødbolde. Det gav pote efter 20 minutter, hvor Aksel Smith-Petersen sendte et frispark ind i panden på Nikko Boxall, der scorede på Viborgs første chance. Scoringen ændrede ingenting rent spillemæssigt, Vejle pressede på og Viborg forsvarede. Med et kvarter til pausen fik Viborg endnu en dødbold, denne gang et hjørnespark, som Mikkel Knudsen serverede for Christian Moses og så kunne Viborgspillerne gå til pause med en, vil nogen side, ufortjent 2-0 føring.

Efter pausen var kampbilledet det samme, Allligevel skulle vi helt hen til det 85. minut, før det lykkedes Vejlespillerne at nedbryde den grønne mur. Diego Montiel sendte en lang bold afsted, som Brenner opfangede og omsatte til en reducering. Mere blev der ikke scoret, hvorfor Viborg kunne rejse hjem med en 2-1 sejr.

Efter kampen udtalte fodboldekspert Carsten Frimann:

- Det er jo næsten røveri ved højlys dag, men det er også dét, der er med til at gøre fodbold så fantastisk.

Han bakkes op af en anden fodboldekspert, Jan Kjær:

- Jeg synes ikke, at man nogensinde kan sige, at en sejr er ufortjent, men hvis man kunne … ja, så ville man nok sige det i dag. Jeg tror, at Viborg har to afslutninger indenfor rammen i hele kampen. Men når man er så dygtig og heldig, som Viborg var i dag, så er det også rigeligt.

Det var en tydeligt skuffet Magnus Simonsen, der, efter kampen, talte med Kuglen.dk:

- Først og fremmest tillykke til Viborg. De kendte deres besøgstid i dag, det gjorde vi ikke, og derfor er det også fuldt fortjent, at de vinder. Når det er sagt, så er vi sindssygt skuffede, for målt på spil og chancer, skulle vi havde vundet med 4-5 mål.

- Tror du, at I resultatet havde været anderledes, hvis I stadig havde haft Ylber Ramadani?

- Jeg synes ikke, at det giver så meget mening at tale om Ylber Ramadani. Ja, han er en fantastisk fodboldspiller, men han spiller ikke for os mere, så han er ikke længere relevant at tale om. Jeg synes til gengæld, at Sad’eeq gjorde det helt ekstraordinært i dag. Det er klart, vi ikke har haft meget tid til at arbejde med relationerne, men jeg er sikker på, at der er vis proportionalitet imellem relationernes robusthed og spillets kvalitet.
.
På den modsatte bænk talte Kuglen.dk med glad Viborgtræner:

- Jeg er meget tilfreds med dén reaktion, jeg så i dag, ovenpå præstationen sidste weekend.

- Vejles træner mente, at de burde have vundet med 4-5 mål. Er det også sådan, du ser det?

- Jeg synes, at VI burde have vundet med 4-5 mål. Der gives ikke point for hverken boldbesiddelse, antallet lige-ved-og-næsten-chancer eller antal afleveringer. Scorer man målene, får man pointene, og havde vi nu været en tand skarpere og lidt heldigere, kunne vi godt have scoret 3-4 stykker mere.

I næste runder står den på lokalbrag mellem Fredericia og Vejle, mens Viborg tager imod Roskilde.


                                         Forum Powered by SMF 1.0.5 · SMF ©2001-2010