FmFreaks

Football Manager 2020 => Blogs => Emne startet af: Wester 30 Nov 2019, 08:07Titel: Hard Brexit (FM20)
Oprettet af: Wester 30 Nov 2019, 08:07
[img ]https://i.imgur.com/kTTF910.jpg[/img]

#1 - Hard Brexit

Som det sidste spil i FM19 forsøgte jeg mig med en Brexit udfordring. Udfordringen gik ud på, at jeg kun måtte bruge britiske spillere, UK og Irland. Derudover måtte jeg kun benytte britisk personale i min stab. Målet var at vinde Champions League med den rene Britiske klub. Jeg nåede dog ikke i mål med udfordringen, da jeg endte med at købe FM20 før end forventet. Jeg havde egentlig bestemt mig for at vente til januar.

Nå men FM20 er i hus og det første spil er med Brexit udfordringen. Målet er som sagt at vinde Champions League med en ren britisk klub kun bestående af britiske spillere og stab. And no surprise så har jeg valgt at spille med Man Utd. Jeg tager en lidt blødere overgang end i FM19 versionen. Jeg benytter udenlandske spillere i starten og udfaser hen over nogle sæsoner. Målet er at stå med et rent britisk hold efter 3 sæsoner.


Titel: Sv: Hard Brexit (FM20)
Oprettet af: Svartica 01 Dec 2019, 12:41
Glæder mig til at se hvordan du klarer dig med så store begrænsninger! Håber der kommer nogle lækre indlæg om det taktiske, det har du altid været god til.


Titel: Sv: Hard Brexit (FM20)
Oprettet af: Wester 12 Dec 2019, 21:24
[img ]https://i.imgur.com/kTTF910.jpg[/img]

#2 – En sløv start

December måned er en travl måned og har fået en meget sløv start på mit først FM20 savegame. Tiden har simpelthen ikke været der og skulle lige ind i alt det nye. Så det har taget mig hele 10 dage at nå frem til sæsonens første kamp. Jeg har dog også haft travlt i selve spillet. Et hav af spillere og rigtig mange fra min stab måtte sige farvel og nye skulle hentes. Alle udenlandske stabsmedlemmer er blevet fyret og på den del, så har jeg en ren Britisk stab.

På spillerfronten er der også sket en del. Hele fem britiske spillere er ankommet til førsteholdet i sommerpausen. De tre af dem ankom før jeg tiltrådte og det er selvfølgelig Daniel James, Harry Maguire og Aaron Wan-Bissaka. Jeg har selv hentet to spillere og det er Ben Chilwell og Jadon Sancho, som kostede mig henholdsvis 60 og 90 mio. £. Pengene til de store indkøb blev til dels fundet ved at sælge godt ud. Navne som Chong, Fred, Matic, Dalot, Young og Rojo er alle fortid.

[img ]https://i.imgur.com/3CeW7jL.jpg[/img]

Jeg har fundet frem til en rigtig fin førsteholdstrup, hvor der ”kun” syv udenlandske spillere tilbage. Jeg har arbejder som altid med en 22 mand stor førsteholdstrup, som er delt op i en A (https://i.imgur.com/d2FjPKm.jpg) og en B-kæde (https://i.imgur.com/6y40anK.jpg). En trup som jeg forventer kan være med i toppen af ligaen og kvalifikation til Champions League er et must.


Titel: Sv: Hard Brexit (FM20)
Oprettet af: Wester 14 Dec 2019, 09:11
[img ]https://i.imgur.com/kTTF910.jpg[/img]

#3 – En nem start

Jeg har fået en rigtig fin start i United, hvor det kun er blevet til et enkelt nederlag i de første 13 kampe. Nederlaget kom i League Cuppen hvor B-kæden tabte til Wolves. De gode resultater gør at jeg er med helt fremme i Premier League (https://i.imgur.com/T3dbqTV.jpg). Der er dog et men… Med alt respekt, så har modstanderne i de første 13 kampe (https://i.imgur.com/kpKV5La.jpg) også været i den lettere ende. Det har været hold som jeg skulle slå. I de to næste måneder venter der mig et langt svære program (https://i.imgur.com/1U5joqG.jpg). De andre tophold har jeg til gode. Så spørgsmålet er, om jeg stadig er med helt fremme, når kalenderen skifter til 2020.

Det lidt lettere program i starten, har givet plads til en del kampe til spillere fra B-kæden. De næste måneder kommer A-kæden langt mere i spil. Her håber jeg, at Juan Mata (https://i.imgur.com/uyrH6QY.jpg) kan forsætte sin fantastisk form. Den rutinerede playmaker har været helt fantastisk i rollen som den brede playmaker. Det er blevet til 5 mål og 6 assist og en rating på 8.09.

[img ]https://i.imgur.com/541UOX0.jpg[/img]Titel: Sv: Hard Brexit (FM20)
Oprettet af: Robberman 14 Dec 2019, 12:19
Følger som altid.

Bliver spændende om du kan få Daniel James, Brandon Williams og James Garner til at blomstre - en opgave jeg havde svært ved trods de fik rigelig spilletid.


Titel: Sv: Hard Brexit (FM20)
Oprettet af: Roxer 14 Dec 2019, 14:32
Hvordan ser taktikken ud Wester? Er det 4-4-2? :)


Titel: Sv: Hard Brexit (FM20)
Oprettet af: Wester 14 Dec 2019, 20:47
Citat af: Robberman 14 Dec 2019, 12:19
Følger som altid.

Bliver spændende om du kan få Daniel James, Brandon Williams og James Garner til at blomstre - en opgave jeg havde svært ved trods de fik rigelig spilletid.


Jeg har købt Sancho så James står lidt i skyggen. Williams og Garner ender nok mere som rotaionsspillere end i den fortrukne start 11er. De kommer dog alle til at spille en rolle på B-kæden


Titel: Sv: Hard Brexit (FM20)
Oprettet af: Wester 14 Dec 2019, 20:48
Citat af: Roxer 14 Dec 2019, 14:32
Hvordan ser taktikken ud Wester? Er det 4-4-2? :)


Ja det er 442. Gennemgår den senere


Titel: Sv: Hard Brexit (FM20)
Oprettet af: oesterlund 17 Dec 2019, 21:56
Citat af: Wester 14 Dec 2019, 20:48
Ja det er 442. Gennemgår den senere


Ser meget frem til din taktiske gennemgang, så jeg kan få lidt ideer, synes det er svært at lave en taktik der fungere. Har ikke spillet siden Fm16 så der er sket en del siden den udgave.


Titel: Sv: Hard Brexit (FM20)
Oprettet af: gonzo 18 Dec 2019, 09:02
4-4-2 er en genial opstilling, med et ton af muligheder  >:D O0


Titel: Sv: Hard Brexit (FM20)
Oprettet af: Wester 19 Dec 2019, 16:35
[img ]https://i.imgur.com/kTTF910.jpg[/img]

#4 – Taktikken

Efter den lidt nemme start i United var jeg spændt på hvordan holdet og min taktik ville klare sig mod de stærkere modstandere. For at sige det kort, så bestod både holdet og taktikken. Halvvejs inde i sæsonen er det kun blevet til et nederlag i Premier League (https://i.imgur.com/fAz641e.jpg) og det var på udebane mod Liverpool.

Taktisk spiller jeg med min 4-4-2 Plug&Play taktik, hvor jeg kun skifter holdets mentalitet alt efter modstander, om jeg spillere ude eller hjemme og ud fra kampens forløb. Som udgangspunkt spiller jeg Attacking mentalitet på hjemmebane og Balanced på udebane og skifter så mentaliteten til mere defensivt eller offensivt, alt efter om jeg skal jagte eller holde et resultat.

Mit mål er at spille bredt med høj fart og stor kreativitet samt højt og massivt pres. Jeg har derfor valgt disse holdindstillinger. (https://i.imgur.com/Eu2nL18.jpg) Indstillinger skifter en smule alt efter holdets overordnet mentalitet. Formationen er en 4-4-2 (https://i.imgur.com/EE5HhsD.jpg) men formationer betyder faktisk ikke det store. Det der er vigtigt, det er spillerroller og de løbemønstre de laver. Taktisk handler det om at lave taktikker, hvor disse løbemønstre bidrager til det man gerne vil. Jeg vil gerne have spillere i mellemrummet der med stor kreativitet og risikovillighed fordele spillet til hurtige angribere, der kan angribe dybt og backs som kommer i overlap bredt. Hvordan det tager sig ud i min taktik, vil jeg forsøge at forklare.

Defensivt falder spillerne ned på deres positioner og dækker derfor op i klassisk 4-4-2 zoneforsvar. Målet er at sætte et højt pres, altså høj forsvarslinje og mere intenst pres. 6eren falder en smule og dækker mellemrummet mellem forsvar og midtbane mens 8eren presser mere fremad i rummet mellem midtbane og angreb. De andre positioner dækker deres zoner og presser hårdt på i deres zone. Det tager sig nogenlunde således ud:

[img ]https://s5.gifyu.com/images/ezgif.com-crop5.gif[/img]

Offensivt er der lidt flere ting end rent defensivt. Formationen forvandler sig fra en 4-4-2 til en 4-3-3. Det sker i form af spillerrollerne og deres løbemønstre (https://i.imgur.com/HcMlPaq.jpg). Det sker ved at mine kanter via deres spillerroller og løbemønstre forvandler formationen. Min venstre kant har spillerrollen Inverted Winger i Attacking rolle, det gør han løber frem og bliver en del af kæden af mine angribere. Min højre kant trækker i rollen som Wide Playmaker Support ind i banen og bliver en del af en trekrøver med min Roaming Playmaker og Deep Lying Playmaker. Her er et eksempel, hvor Mata trækker ind i banen og sender bolden dybt til modsatte kant.

[img ]https://s5.gifyu.com/images/ezgif.com-crop6.gif[/img]

Mine kanters løbemønstre og roller er hele hemmeligheden bag min taktik. De gør at formationen er meget dynamisk. Ud over den ene forvandler sig til angriber og den anden en playmaker i mellemrummet, så giver de også plads til mine backs. Mine backs skal holde bredden i spillet og komme i overlap. Her er et eksempel, hvor min højre back kommer i overlap i højre side, hvor Mata trækker ind i mellemrummet. Kort efter i samme angreb er det min venstre back der holder bredden og næsten fungere som wing mens min venstre kant er trukket frem i rollen som angriber og er med til at fylde op i feltet.

[img ]https://s5.gifyu.com/images/ezgif.com-crop7.gif[/img]


[img ]https://s5.gifyu.com/images/ezgif.com-crop8.gif[/img]

Hele pointen er, at man skal tænke meget i spillerrollernes løbemønstre og om det bidrager til det overordnet mål man har for sin taktik. Man skal tænke om det bringer dynamik til spillet og man skal sikre sig, at spillerne ikke låser hinanden ved at løbe i de samme områder. Når jeg oplever folk, har problemer med deres taktikker, så det oftest fordi deres spillerroller ikke supplerer hinanden, men derimod låser spillet. For mange spillere deres søger de samme områder.


Titel: Sv: Hard Brexit (FM20)
Oprettet af: Fresse94 19 Dec 2019, 18:59
Gør du noget specielt ved dødbolde?


Titel: Sv: Hard Brexit (FM20)
Oprettet af: szukizek 19 Dec 2019, 21:06
Hvordan får du din RPM til at fungere synes ikke det virker ved mig :-(


Titel: Sv: Hard Brexit (FM20)
Oprettet af: oesterlund 19 Dec 2019, 21:11
Det ser spændende ud, kan vi se opstillingen med roller?


Titel: Sv: Hard Brexit (FM20)
Oprettet af: Svartica 19 Dec 2019, 21:17
Citat af: oesterlund 19 Dec 2019, 21:11
Det ser spændende ud, kan vi se opstillingen med roller?

Citat af: Wester 19 Dec 2019, 16:35
Formationen er en 4-4-2 (https://i.imgur.com/EE5HhsD.jpg)


Klik på linket.


Titel: Sv: Hard Brexit (FM20)
Oprettet af: Wester 20 Dec 2019, 06:29
Citat af: Fresse94 19 Dec 2019, 18:59
Gør du noget specielt ved dødbolde?


(https://i.imgur.com/ELw6Cjq.jpg)

(https://i.imgur.com/C8aR7em.jpg)


Titel: Sv: Hard Brexit (FM20)
Oprettet af: xanor 21 Dec 2019, 11:08
Wow. Vildt fascineret af din måde at tænke taktik på. Det giver virkelig mig en lyst til at fokusere en hel masse på rollerne. Normalt har jeg bare fokuseret på instruktioner og overordnet taktik, og det har været med blandet succes!


Titel: Sv: Hard Brexit (FM20)
Oprettet af: Wester 21 Dec 2019, 16:16
[img ]https://i.imgur.com/kTTF910.jpg[/img]

#5 – Så langt, så godt

Jeg dominerer totalt Premier League (https://i.imgur.com/NAm1AfH.jpg). Så langt, så godt. Mesterskabet skal i hus. Det må bare ikke fejle. Jeg håber ikke den sidste kamp i januar sætter standarden for resten af sæsonen. 1-7 nederlag til Liverpool i FA Cuppen. Fy for satan! Eneste positive ting er, at jeg ikke skal bruge energi på FA Cuppen og kan holde 100 % fokus på Premier League. 

Ud over at sætte trumf på i Premier League og endnu engang tabe til ærkerivalerne fra Liverpool, så brugte jeg januar på at hente en ny spiller. Andreas Pereira solgte jeg til Real Madrid for 25 mio. £ og pengene blev brugt på at hente en ny Roaming Playmaker til holdet. Valget faldt på den unge Jude Bellingham (https://i.imgur.com/D75z45p.jpg), som jeg hentede i Birmingham for 22,5 mio. £.

Med købet af Bellingham er jeg nede på 6 udenlandske spillere i førsteholdstruppen. Målet er, at jeg til starten af sæsonen 2021-22 står med en ren britisk trup. Jeg forventer at der skiftes tre ud til sommer og de sidste tre i sommeren efter.

[img ]https://i.imgur.com/FrEyCfa.jpg[/img]Titel: Sv: Hard Brexit (FM20)
Oprettet af: Wester 23 Dec 2019, 09:20
[img ]https://i.imgur.com/kTTF910.jpg[/img]

#6 – Dramatisk guldkamp

I runde 28 skulle jeg møde Man City på hjemmebane og med en sejr, så kunne jeg mere eller mindre lukke mesterskabet. En sejr ville betyde, at jeg ville komme foran med 18 point. Sådan en føring ville jeg umuligt kunne smide i sæsonen sidste 10 kampe.

Det blev en dramatisk kamp med hele 3 direkte røde kort. Så der var tænding på. Jeg vandt kampen med 2-0 (https://i.imgur.com/vqcAlrh.jpg). Det var mine to offensive esser der endnu engang slog til. Mata var endnu engang fantastisk i rollen som den brede playmaker og blev man of match. Mata (https://i.imgur.com/nnoLI4I.jpg) har leveret ikke mindre end 22 assist indtil videre i denne sæson, hvilket er helt vildt. Mange af de assist er givet til holdets suveræne topscore Rashford (https://i.imgur.com/ByF1dWN.jpg), som nettede til 1-0 i City kampen og dermed kom op på 25 mål i denne sæson.

[img ]https://s5.gifyu.com/images/ezgif.com-crop9.gif[/img]Titel: Sv: Hard Brexit (FM20)
Oprettet af: Wester 25 Dec 2019, 10:35
[img ]https://i.imgur.com/kTTF910.jpg[/img]

#7 – Sikkert mesterskab

Som sæsonen udviklede sig, så forsvandt alt spænding. Jeg var alt dominerende i ligaen og efter runde 32 var jeg foran med 21 point og mesterskabet var i hus. Premier League (https://i.imgur.com/lJw8h86.jpg) sæsonen forløb over alt forventning. Jeg havde håbet på at slå pointrekorden men efter mesterskabet kom i hus, så faldt holdet i kadence og smed en del dumme point. Så jeg måtte ”nøjes” med 98 point.

I EURO League skuffede jeg dog fælt, da jeg smed en 4-1 føring mod Woles. Jeg vandt på hjemmebane 4-1 men i returopgøret tabte jeg 3-0. Det var grufuldt! Til gengæld var de tidlige exits i de nationale cupturneringer som ventet, for der bruger jeg B-kæden og forventer intet i de turneringer. Overordnet set er jeg meget tilfreds med min første sæson som Man Utd manager.

Da mesterskabet kom i hus, så tog jeg en skarp beslutning. Når jeg er så suveræn i Premier League, så kan jeg måske allerede nu gå all in på den britiske trup. Så jeg gik på jagt efter nye spillere, som skal afløse De Gea, Romero, Lindelöf, Mata, Pogba og Martial.

[img ]https://i.imgur.com/9ZzFT7L.jpg[/img]Titel: Sv: Hard Brexit (FM20)
Oprettet af: RonalDK 26 Dec 2019, 19:20
Fed beretning - tak for at dele :)


Titel: Sv: Hard Brexit (FM20)
Oprettet af: Wester 28 Dec 2019, 07:45
[img ]https://i.imgur.com/kTTF910.jpg[/img]

#8 – Shop amok

Jeg fik tildelt et uhørt stort transferbudget efter sæsonen og derudover solgte jeg et hav af spillere. Så jeg endte med et kæmpe beløb til indkøb af nye spillere. Det kunne jeg slet ikke styrer og endte med at gå shop amok. Jeg fik totalt overkøbt og endte helt i luksusproblemer, da jeg skulle samle min 22 mand store førsteholdstrup (https://i.imgur.com/ysW0qmP.jpg) til den nye sæson. En trup der nu kun er bestående af britiske spillere.

To nye målmænd er kommet ind. Den ene er den tilbagevendte lejesvend Dean Henderson som erstatter Romero som holdet 2. målmand. Ny fast mand i målet er Jordan Pickford som jeg har hentet i Everton for 36,5 mio. £. De Gea blev solgt til Arsenal.

På backs er det stadig Wan-Bissaka og Chilwell der huserer med Williams og Shaw som back up. I det central forsvar er der dog skiftet to mand ud. Lindelöf er ligesom De Gea endt i Arsenal mens Phil Jones ville prøve noget nyt og smuttede til Brighton. Smalling er tilbage efter endt lejemål og går ind i B-kæden mens Eric Dier som jeg har købt i Tottenham for 34 mio. £ spiller i A-kæden sammen med Maguire.

På midtbanen har jeg sagt farvel til Pogba som tog til Chelsea for 80 mio. £ og Mata tog turen til Ajax for 19 mio. £. Som afløser for Pogba faldt valget på Dele Ali, som skulle gå ind i A-kæden som holdets nye roaming playmaker. Han pådrog sig desværre en slem skade og er ude i sæsonens første 5-6 måneder. Så James Maddison får den plads og Dylan Levitt trækkes op fra u23 holdet indtil Dele Ali er klar. Ali og Maddison kostede mig samlet 133 mio. £. Holdets nye førstevalg på Wide Playmaker pladsen, nu hvor Mata er væk, det er den helt unge Jude Bellingham, som jeg hentede i vinterens transfervindue. Back up på den position er stadig Angel Gomes. McTominay holder fast i sin plads som den dybe playmaker og James Garner er back up.

På de offensive pladser er der også sket en del. Jordan Sancho og Daniel James er dog stadig at finde på Inverted Winger. Rashford[/url] har fået en ny makker oppe foran og det er Harry Kane, som var utilfreds i Tottenham og var sat på transferlisten, så han kostede ”kun” 89 mio. £. Greenwood og nyindkøbte Troy Parrott er back up på angrebspladserne.

[img ]https://i.imgur.com/UAAm9mK.jpg[/img]Titel: Sv: Hard Brexit (FM20)
Oprettet af: NMadsen 28 Dec 2019, 17:42
Jeg forsøger mig med din taktik med blandede resultater. Jeg oplever, at der bliver spillet mange bolde dybt gennem mit forsvar, og at mine angribere scorer meget lidt. Venstrekanten er dog giftig! Anyway, bruger du stadig den samme (i tre versioner), og er der nogle spillerinstruktioner? Har du evt. mulighed for at uploade?


Titel: Sv: Hard Brexit (FM20)
Oprettet af: Wester 31 Dec 2019, 09:01
Citat af: NMadsen 28 Dec 2019, 17:42
Jeg forsøger mig med din taktik med blandede resultater. Jeg oplever, at der bliver spillet mange bolde dybt gennem mit forsvar, og at mine angribere scorer meget lidt. Venstrekanten er dog giftig! Anyway, bruger du stadig den samme (i tre versioner), og er der nogle spillerinstruktioner? Har du evt. mulighed for at uploade?


De problemer oplever jeg slet ikke. Rashford scorede 35 mål i 36 kampe som angriber. Greenwood 12 i 20 kampe. Martial 21 i 31. Så mine angribere scorede mange mål.


Titel: Sv: Hard Brexit (FM20)
Oprettet af: Bechii 02 Jan 2020, 21:37
Hej Wester, Altid inspirerende at læse din blog. Har du nogle specifikke indstillinger på dine spillere eller de standard?


Titel: Sv: Hard Brexit (FM20)
Oprettet af: Wester 03 Jan 2020, 00:52
helt standard


Titel: Sv: Hard Brexit (FM20)
Oprettet af: Roxer 09 Jan 2020, 11:39
Har du omskolet Greeenwood eller udelukkende spillet ham i den dybtliggende? Jeg har problemer med at få ham til at virke..


Titel: Sv: Hard Brexit (FM20)
Oprettet af: Wester 09 Jan 2020, 16:41
Citat af: Roxer 09 Jan 2020, 11:39
Har du omskolet Greeenwood eller udelukkende spillet ham i den dybtliggende? Jeg har problemer med at få ham til at virke..


Mine to angribere skifter faktisk position i løbet af kampen. Det er så de ikke er så nemme at dække op og så tingene bliver en smule mere dynamisk. Syntes det fungerer rigtig fint med angribere der skifter roller og positioner


Titel: Sv: Hard Brexit (FM20)
Oprettet af: Seller95 10 Jan 2020, 07:16
Flotte resulter og som altid en fornøjelse at læse om dine tanker og idéer bag taktikken. Jeg synes altid selv, at jeg har problemer med, at kreere en taktik, der fungerer med mere end én playmaker. Du formår det med hele 3 stks.
Har du meget boldbesiddelse, når du nu har så mange playmakere på holdet, eller er det slet ikke idéen bag?


Titel: Sv: Hard Brexit (FM20)
Oprettet af: Wester 10 Jan 2020, 07:23
Citat af: Seller95 10 Jan 2020, 07:16
Flotte resulter og som altid en fornøjelse at læse om dine tanker og idéer bag taktikken. Jeg synes altid selv, at jeg har problemer med, at kreere en taktik, der fungerer med mere end én playmaker. Du formår det med hele 3 stks.
Har du meget boldbesiddelse, når du nu har så mange playmakere på holdet, eller er det slet ikke idéen bag?


Nej ideen er ikke boldbesiddelse. Faktisk lidt det modsatte. Jeg vil have folk på midtbanen der spiller med større risiko og er villig til at spille bolden fremad til mine 3 offensive folk. Jeg spiller ikke med korte afleveringer, jeg spiller offensivt og gerne med omstillinger.


Titel: Sv: Hard Brexit (FM20)
Oprettet af: Arsrea 10 Jan 2020, 19:29
Længe siden jeg har været herinde.. Godt og se du stadig blogger, det er som altid en fornøjelse!


Titel: Sv: Hard Brexit (FM20)
Oprettet af: xanor 18 Jan 2020, 14:43
Kom så med de updates :( ;)


Titel: Sv: Hard Brexit (FM20)
Oprettet af: Wester 18 Jan 2020, 16:11
Kom sq ikke rigtig videre desværre. Spiller mest CS for tiden. Så det savegame dødede helt


Titel: Sv: Hard Brexit (FM20)
Oprettet af: xanor 18 Jan 2020, 16:24
Også for lækkert med cs haha


                                         Forum Powered by SMF 1.0.5 · SMF ©2001-2010