FmFreaks

FmFreaks.dk => Blogkonkurrencen 2019 => Emne startet af: Nodiem 01 Apr 2019, 08:36Titel: #2 Bosnian Brutes
Oprettet af: Nodiem 01 Apr 2019, 08:36
Nogle tror at store spillere skabes på de største scener, men realiteten er at fundamentet bygges på knolede baner, med græs, mos og mælkebøtter. Her fungerer unge drenge som frø, der konstant skal stimuleres for at kunne spire.
Med tiden er fodbolden gået fra at være ren passion og lokalpatriotisme, til at være hård business. Derfor sorteres ukrudtet fra, og kun de smukkeste spirer bliver accepteret, og får lov at blomstre. Jeg er gartneren, der passer mit bed med hård hånd, og de som ikke spirter, kasseres og efterlades for bestandigt.


Som jeg står på den knolede, støvede og mildest talt ynkelige bane, og ser de unge drenge komme luntende ud til træningen. Får jeg følelsen af at i år er vores år,. Der er blevet luget ud, og de som er tilbage står trimmet og knivskarpe. Fra flere sider har der været kritik af truppen unge alder, men vi agter at bevise at ungdommens energi, slår alderdommens klogskab.


Titel: #2 Bosnian Brutes
Oprettet af: Nodiem 10 Apr 2019, 10:32


Vinden stryger blidt forbi mit ansigt, og varmen fra solens tidligere morgenstråler, fylder mig med fornyet energi. Lyden af den travle hverdag i Banja Luka er forsvundet, og kun de rolige lyde fra skovens træer fylder omgivelserne. En lille mus pusler i nogle blade efter føde og fuglene forsøger at flyve fra rederne. Sommeren er i sandhed ved at gå på hæld.
I det fjerne kan jeg hører den lyd, jeg kender så godt... lyden af tunge, hurtige vejrtrækninger og fødder der kæmper sig igennem den kuperede skovbund.


Hård træning, har været indgangsvikling til sæsonen i år, det krydret med 6 venskabskampe har sikret mig, at holdet er klar til første turneringskamp i morgen. Det er ikke hvilken som helst kamp, det er et lokalopgør på linje med Roma og Lazia, eller Milan-klubberne. Det først hold vi møder er Borac (BL) som vi deler stadion med, på trods af det de facto er deres stadion. For at give en indikation på omfanget af denne kamp i den bosniske 1. division, er kampen valgt til at blive TV-transmitteret, modsat flere kampe fra den Bosniske Premier League.


Holdet har trænet godt, og spillet har fungeret i træningskampene. Kritikken har dog været stor fra medierne omkring holdets gennemsnitsalder. Flere beskylder FK Zeljeznicar Sport for at drive rovdrift på de unge knægte, og klubben spåes af medierne til at falde fuldstændigt igennem; Der mangler erfaring, lyder det.

Jeg, Dusan Sremac manager for FK Zeljeznicar Sport, har dog en tro på at vi kan holde os i midten af tabellen, og når sæsonen er slut have bevist at ungdommens energi, kan hamle op med alderens visdom.


Sæsonens første kamp, starter med et kæmpe pyroshow, på begge sider af det opdelte stadion. Hvis der er noget der motivere et hold, så er det føle energien fra tribunerne. Der går da hellere ikke mere end 5 minutter, før 19-årige Dejan Vukelja hamre den i kassen fra 35 meter! et eminent spark, som dykker ind under overlæggeren. 0-1 til FK Zeljeznicar Sport. Vi forsætter med at være i kontrol, takket været en stærk central midtbane, bestående af Sinisa Satara på 19 år samt Dejan Basancic på 18 år.

Efter 25 minutters spil, bliver spydspidsen 18-årige Bojan Markovic nedlagt i feltet og dommeren fløjte straffe. Det straffe omsætter 16-årige straffesparksskytte, og skyggeangriber Miroslav Jerinic til et flot mål og stillingen er nu 0-2 til FK Zeljeznicar Sport.

5 minutter senere, er det så 20-årige centrale forsvarer Ostoja Saula, som kapper benene af en modstander i feltet, det koster et straffe og en ostemad. Borac (BL) reducere til 1-2.

I pausen er fokusset at få udnyttet vores fløje bedre, og trække forsvaret ud, så der er bedre plads til Bojan Markovic. Lige efter pausen giver dette pote, dog er det 17-årige Srdjan Ruzicic som i ren Robben-stil, trækker ind foran feltet fra sin kant og sender bolden over i det lange hjørne til 1-3.

På lægterne er der en kæmpe fest blandt FK Zeljeznicar Sport's fans. De synger "Željezničar je najbolji, mladi pobeđuju", til stor glæde for undertegnede. Efter scoringen til 1-3 sidder vi på alt, og 19-årige Sinisa Satara gør det til 1-4 efter 63 minutter, hvilket bliver kampens resultat.

En perfekt start, for de unge spillere - nu er fokuseret rettet mod de sidste tre kampe i August.

                                         Forum Powered by SMF 1.0.5 · SMF ©2001-2010