FmFreaks

Football Manager 2018 => Blogs => Emne startet af: Wester 15 Jul 2018, 09:55Titel: Flyv så højt....
Oprettet af: Wester 15 Jul 2018, 09:55
[img ]https://media.giphy.com/media/3o6Ztd4TK5Q81Seps4/giphy.gif[/img]

#0 - Intro

De fleste danske fodboldfans kender historien i Brøndby IF, lige fra klubbens guldalder op igennem 90erne til den totale nedsmeltning i årene efter Laudrup, hvor hans afløser Rene Meulensten udtalte: ”Brøndby is a very sick patient requiring immediate attention” – Og Meulensten fik ret. Og klubbens fans har virkelige fået en lektie i hvad ordene i medgang og modgang betyder.

Nu vil jeg ikke forsøge at bilde jer ind at jeg er verdens største BIF fan, for det er jeg ikke. BIF har dog altid været mit hold i Danmark lige fra jeg som 13-årig fældede en tåre, da Rudi Völler sænkede BIF i UEFA semifinale. Og jeg var jeg da også i en kort årrække medlem af Brøndby support, hvor jeg sammen med en kammerat rejste land og rige rundt for at følge holdet, hvor vores højdepunkt uden tvivl var da Mogens Krogh scorede i de døende minutter mod AGF i 1996.
[float=right][img ]https://i.imgur.com/hKrHM6E.jpg[/img][/float]
Det er dog længe siden, at jeg var klædt i de blå gule farver og sang med på lægterne. Nu er jeg vel det, som man kalder tv fan og jeg må indrømme, at jeg ikke får set alle klubbens kampe. Jeg ser dog de fleste og har da også haft sønnen med på Brøndby stadion et par gange. Senest var vi over at se BIF mod FCN i april, en kamp hvor Wilczek nettede to gange og BIF vandt 3-1. Vi var sikre på efter kampen, at nu ville mesterskabet ende i Brøndby. Klubben vandt så ikke en kamp derefter og mesterskabet endte som bekendt på heden.

I FM har jeg aldrig haft et godt forhold til BIF og den danske liga. Jeg har altid haft svært ved at gennemfører nogle ordentlige savegames. Det lykkes dog med mit eget projekt Lillebaelt FA (http://) og med en blog og savegame med samme udgangspunkt som denne, nemlig Flyv så højt, som vinger bær' (https://fmfreaks.dk/index.php?topic=40190.msg1232030#msg1232030).


Titel: Sv: Flyv så højt....
Oprettet af: Guldbrand 15 Jul 2018, 11:41
Spændende med en blog fra det danske og specielt valget af Brøndby, som virker utrolige spændende i tiden, med en trup fyldt med spændende spillere..

Glæder mig til at følge med i dit save...


Iøvrigt, et rigtig lækker banner du har fået dig..  O0Titel: Sv: Flyv så højt....
Oprettet af: Boerre 15 Jul 2018, 11:51
Er stor Brøndbyfan og spiller næsten udelukkende med dem i FM, så jeg læser med, specielt når det kommer far dig Wester! :-)


Titel: Sv: Flyv så højt....
Oprettet af: Wester 15 Jul 2018, 15:24
Tak :)

Glæder mig også til at se hvad BIF har at byde på. Som udgangspunkt er truppen som designet til min taktik. Så jeg forventer hurtig dominans i DK.


Titel: Sv: Flyv så højt....
Oprettet af: Wester 15 Jul 2018, 15:39
[img ]https://media.giphy.com/media/3o6Ztd4TK5Q81Seps4/giphy.gif[/img]

#1- Målsætning

Min erfaring fortæller mig at man lynhurtigt kommer til at dominere i Superligaen, derfor er ambitionerne for savegamet bundet op på europæisk succes. Målsætningen er derfor at vinde det danske mesterskab hver eneste sæson, derefter kvalificere holdet til Champions League gruppespillet også helst hver sæson og så på et tidspunkt gå videre fra gruppespillet. Hele målet er at skabe et hold som kan gå videre fra gruppespillet. Den store drøm er selvfølgelig at nå endnu længere men chancen for det lykkes, den er ikke stor. Jeg går sikkert kold i savegamet inden det er en mulighed.


Titel: Sv: Flyv så højt....
Oprettet af: Wester 16 Jul 2018, 11:42
[img ]https://media.giphy.com/media/3o6Ztd4TK5Q81Seps4/giphy.gif[/img]

#2 - Taktikken

Jeg nævner, at truppen er som designet til min nyeste taktik. Det er en taktik, hvor jeg vil have rigtig mange løb på længdegraderne. Hele grundideen er, tre offensive spillere som tager løb omkring en stærk targetman på toppen der kan holde i bolden. En Shadow Striker og to Inverted Wings skal tage de løb omkring min targetman.

I sit udtryk minder taktikken om en klassisk 4-4-2 med en targetman på toppen, wings og så en poacher. Jeg kan dog ikke rigtig finde ud af, at få 4-4-2 til at virke med mindre jeg spiller defensivt og meget kompakt men det ønsker jeg ikke. I en almindelig 4-4-2 mister jeg kontrollen over de to mellemrum. Altså rummene mellem mit forsvar/midtbane og midtbane/angreb. Derfor spiller jeg med en skyggeangriber/Shadow Striker i stedet for en poacher. Med Inverted Wings som krydser ind i banen lidt som en Inside Forward, så er det mine backs der holder bredden og skal slå indlæg. Med en Target Man og de tre spillere der tager offensive løb på længdegraderne, så fylder jeg feltet godt op.
[float=left][img ]https://i.imgur.com/0HX8hj6.jpg[/img][/float]
Til at designe det hele har jeg valgt min favoritrolle, Roaming Playmaker, som bare fungere helt genialt i FM. En blanding mellem den hårdtarbejdende Boks til Boks, den dybe og en fremadrettet playmaker. Han skal hele tiden gøre sig spilbar overalt på banen. Det er også en af grundene til, at han tager sit udgangspunkt på DMC positionen. Han skal fører bolden frem som en dyb playmaker og derefter forvandle sig til en fremadrettet playmaker længere fremme. Hans arbejdsradios er som en Boks til Boks spiller og han skal sammen med min ”6’er” dominere rummet af mellem mit forsvar og midtbane samt designe spillet i ”Smørhullet”.

Jeg bruger som altid Flexible Team Shape som fundamentet og jeg skifter mellem tre mentaliteter, Attacking, Standard og Defensive. Jeg har tilføjet lidt holdinstruktioner som går igen i alle tre mentaliteter. Udtrykket skal være kreativt, stor bevægelighed og et massivt pres. Så jeg har tilføjet med Be More Expressive, Roam From Positions og Close Down More. Jeg har dog valgt, at min bagkæde skal presse en smule mindre, så det ”kun” er mit midtbane og angreb der presser ekstra.

Jeg skifter dog tempo og pasningsstil alt efter hvilken mentalitet jeg bruger. Når jeg spiller Attacking, så sætter jeg tempoet lidt ned, da tempoet i Attacking er meget højt, så ved at sætte det lidt ned med Lower Tempo så finder jeg en lidt bedre balance, hvilket også er grunden til jeg bruger Shorter Passning i Attacking. I Standard har jeg ikke ændret og spiller med standard. Når jeg så går defensivt, så er det med Higher Tempo og More Direct Passing. Overordnet set betyder det, at Tempo og Passning er det samme i alle tre tilgange, hvor jeg rammer en ganske fin balance.

Jeg bruger samme formation og roller i både Attacking og Standard men skifter formation i Defensive (https://i.imgur.com/dHchH1S.jpg). Det er min taktik når jeg skal køre et resultat hjem. Ens for alle tre tilgange er bredden i spillet, her har jeg tilføjet Look For Overlap, da jeg gerne vil have mine backs til at gå på ydersiden af mine Wings og søge de indlæg. Det er også grunden til, at jeg ønsker mere bredde i spillet og har tilføjet Play Much Wider. Jeg også tilføjet nogle instruktioner til mine back (https://i.imgur.com/YNUMa2Z.jpg), så de holder sig bredt.


Titel: Sv: Flyv så højt....
Oprettet af: Wester 16 Jul 2018, 13:37
[img ]https://media.giphy.com/media/3o6Ztd4TK5Q81Seps4/giphy.gif[/img]

#3 - Farvel Pukki

Jeg har ikke de store forventninger til holdet i efteråret. Målet er ikke at tabe for meget terræn i toppen af ligaen. Taktikken skal lige spilles ind og spillerne skal danne relationer før mine forventninger til holdet stiger. Målet er mesterskabet men tingene skal lige bygges op først. Jeg forventer det store ryk kommer i forårssæsonen og i mesterskabsslutspillet.
[float=right][img ]https://i.imgur.com/klLc2yB.jpg[/img][/float]
Jeg har fået en rigtig fin start som Brøndby manager. Cork City blev nemt slået i EURO Cuppen med samlet 5-1 og i næste runde venter Haugesund. Jeg fik også en rigtig god debut i Superligaen, hvor jeg på hjemmebane tog imod FCM. Det blev ikke ligefrem noget festfyrværkeri af en kamp. Jeg vandt dog 1-0 (https://i.imgur.com/8Z4nYr4.jpg) og jeg var især tilfreds med min defensiv, som holdte FCM fra at have et skud indenfor rammen.

Sværeste beslutning her i starten har været omkring Teemu Pukki. Han gjorde det klart, at han ikke ville forlænge sin kontrakt, der udløb sommer 2018. Pukki havde jeg ellers tiltænkt en vigtig rolle på holdet og en af dem som skulle tegne det nye Brøndby. På den ene side kunne jeg beholde ham og have en angriber med store kvaliteter men risikere han smuttede på en free transfer. Det ville betyde, at jeg skulle ud og bruge penge på en ny angriber. På den anden side kunne jeg sælge ham og så bruge pengene på nye spillere nu og her. Jeg valgte det sidste. Jeg solgte ham på 1,2 mio. £ til Sampdoria. Pengene en del af pengene blev brugt på nye spillere. Resten er gemt til senere brug.


Titel: Sv: Flyv så højt....
Oprettet af: Wester 17 Jul 2018, 08:57
[img ]https://media.giphy.com/media/3o6Ztd4TK5Q81Seps4/giphy.gif[/img]

#4 - Truppen

Datoen er 6. august og i dag skal jeg møde FCK på hjemmebane. For et par dage siden slog jeg Haugesund, så jeg er videre til playoff. I EURO Cuppen. Her skal jeg møde AC Milan, så det bliver nok ikke til mere europæisk fodbold derefter. Der er stadig godt en måned af transfervinduet men jeg håber det bliver en stille måned, for jeg er meget tilfreds med den trup (https://i.imgur.com/7SBJCYj.jpg) jeg står med. Den bør kunne vinde Superligaen.

Jeg kommer ikke med en masse SS af spillerne. Så hvis man ønsker et bestemt SS, så bed om det. Jeg kommer med SS, når jeg syntes, at det er relevant f.eks. når der kommer nye spillere i truppen eller unge spillere som gennemgår en stor udvikling. Jeg gider simpelthen ikke det hav af SS hver sæson.

Jeg har en rigtig fin start 11’er (https://i.imgur.com/Nx0SYlC.jpg) og en B-kæde (https://i.imgur.com/r65TFRO.jpg) med mange unge talenter. Jeg er meget tilfreds med bredden, hvor jeg har to spillere til hver position. Det burde være mere end nok til Superligaen. Jeg har nemlig ikke det store fokus på europæisk fodbold i den første sæson. Det handler først om at vinde mesterskabet og så jagte Champions League.

Jeg har hentet to nye spillere ind. Jeg har hentet venstre backen Andreas Poulsen (https://i.imgur.com/h1uVHZv.jpg) i FCM for 350k £. Planen er, at han skal overtage pladsen fra Jung når hans lejekontrakt udløber med mindre jeg kan få lejekontrakten forlænget eller købe ham. Den anden nye spiller er Benjamin Hvidt (https://i.imgur.com/49WUt70.jpg) som skal dække 6’er positionen som back up for Nørgaard. Jeg betalte AGF 550k £ for Hvidt.

Som I kan se, så er begge spillere meget unge. Jeg har ikke nogen transferregler hvad det angår men jagter selvfølgelig altid unge talenter og gerne danske talenter. Jeg har dog ikke noget mål med at skabe et hold af helt unge talenter. Jeg henter ligeså gerne etableret spillere men de koster som regel en del mere og de penge har jeg ikke pt.


Titel: Sv: Flyv så højt....
Oprettet af: Brodtgaard 17 Jul 2018, 15:30
Citat af: Wester 17 Jul 2018, 08:57
Den anden nye spiller er Benjamin Hvidt (https://i.imgur.com/49WUt70.jpg) som skal dække 6’er positionen som back up for Nørgaard. Jeg betalte AGF 550 mio. £ for Hvidt.Fuck han var dyr   550 mio £   ??     ;)


Titel: Sv: Flyv så højt....
Oprettet af: Wester 17 Jul 2018, 17:25
Citat af: Brodtgaard 17 Jul 2018, 15:30
Fuck han var dyr   550 mio £   ??     ;)


:f:

Ja så forstår jeg bedre at der er minus på kontoen...


Titel: Sv: Flyv så højt....
Oprettet af: Nodiem 17 Jul 2018, 21:01
Inflationen i fodbold er gået for vidt !


Titel: Sv: Flyv så højt....
Oprettet af: Wester 18 Jul 2018, 09:45
[img ]https://media.giphy.com/media/3o6Ztd4TK5Q81Seps4/giphy.gif[/img]

#5 – Dilemmaer

Det har ikke været nogle sjove første måneder i Brøndby. Sportsligt er det ikke helt gået som håbet og forventet. Resultaterne (https://i.imgur.com/lkHYtk9.jpg) i Superligaen har været alt andet end godkendt. Hvad der er endnu værre er, at spillet har været håbløst. Jeg skaber intet og de andre hold kommer alt for nemt til chancer. Samme opskrift hver eneste gang. En lang bold frem og så en angriber der løber frit mod mål. Jeg bliver sindssyg af sådan noget. Hader det Kick&Rush lort!
[float=right][img ]https://i.imgur.com/aPPffFd.jpg[/img][/float]
Det hele stiller mig i et par dilemmaer. Jeg kunne selvfølgelig ændre rent taktisk og stille mig længere tilbage og lukket hullet bag mit forsvar og så spille med på samme taktik. Lange bolde frem. Det vil jeg simpelthen ikke. Jeg nægter! Jeg vil spille med høj kreativitet, stort pres og mange offensive løb. Jeg tager hellere en fyreseddel end giver køb på min fodboldfilosofi.

Når jeg spiller med min bedste start 11’er, så er spillet ok og jeg får point på kontoen men når jeg bruger mit rotationssystem, så taber jeg. Kvaliteten hos de unge spillere (https://i.imgur.com/VfiYgLO.jpg) i B-kæden er ikke god nok endnu. Deres potentiale er stort men nuværende evner er langt fra det niveau der kræves.

Så jeg kunne selvfølgelig bare spille med start 11’eren men så ryger spilletiden til de unge. Hvis de skal nå deres potentiale, så kræver det jo spilletid. Så lige nu bøvler jeg med. Taktiske ændringer og gå på kompromis med min tilgang og dilemmaet mellem jagten på resultater på bekostning af talentudvikling.


Titel: Sv: Flyv så højt....
Oprettet af: Wester 19 Jul 2018, 10:02
[img ]https://media.giphy.com/media/3o6Ztd4TK5Q81Seps4/giphy.gif[/img]

#6 – Tillykke til FCK

Jeg fik vendt den nedadgående kurve og stod med seks sejre og en uafgjort i de seneste syv kampe. Moralen på holdet var god og spillet begyndte så småt at flyde. Så jeg var ikke uden selvtillid, da jeg skulle møde FCK på udebane. En ret vigtig kamp for med et nederlag, så ville FCK skabe så stort et hul, at mesterskabet mere eller mindre allerede ville ende hos løverne. En sejr så ville der stadig være håb.

FCK vandt kampen og fuldt fortjent. Jeg havde ikke et eneste skud indenfor rammen og så kan man i hvert fald ikke vinde noget. Så nu er FCK så langt foran i Superligaen (https://i.imgur.com/TZkDmAV.jpg), at jeg får svært ved at se hvem der skulle kunne hente dem. Nu er min målsætning sølvet, hvilket ikke ligefrem var planen og slet ikke så tidligt på sæsonen.


Titel: Sv: Flyv så højt....
Oprettet af: Wester 19 Jul 2018, 10:36
[img ]https://media.giphy.com/media/3o6Ztd4TK5Q81Seps4/giphy.gif[/img]

#7 – Vind eller forsvind

Et nederlag på udebane til Silkeborg. Dagen efter blev jeg indkaldt til møde. Dagsordenen: Min fremtid som manager. Bestyrelse var ikke tilfreds med resultaterne og det kunne jeg kun give dem ret i. De ville dog give mig 5 kampe mere til at vende tingene.

Nu røg mine principper om talentudvikling. Nu skulle der vindes fodboldkampe, så de stærkeste skulle på banen. De unge 16-18 årige spillere måtte se på imens de voksne skulle vende skuden. Så kunne talentudvikling vente, til holdet forhåbentlig stod i en stærkere position. Nu handlede det ikke om deres fremtid men min egen.

Det er efterfølgende blevet til to sejre, en sejr ude mod Sønderjyske og en hjemmesejr over AGF. Så en smule af presset er væk og holdet kan tage på vinterpause med en god fornemmelse. Presset er dog stadig på, så det er vigtigt, at jeg får en god start efter pausen. 


Titel: Sv: Flyv så højt....
Oprettet af: Guldbrand 19 Jul 2018, 11:13
Citat af: Wester 15 Jul 2018, 15:39
Min erfaring fortæller mig at man lynhurtigt kommer til at dominere i SuperligaenMan skal passe på med at jinxe det hele på forhånd..  ;)

Men en dejlig simpel og lækker blog.. Spændende at se om du kan holde bestyrelsens pres væk og begynde at skabe nogle mere positive resultater. - men også lidt fedt med en blog, hvor alt ikke bare kører på skinner med det samme..  O0


Titel: Sv: Flyv så højt....
Oprettet af: Wester 19 Jul 2018, 11:43
Ja skulle nok have set tiden an før jeg meldte det ud  :-X

Baserede det nok lidt for meget på mine erfaringer fra FM16 og 17


Titel: Sv: Flyv så højt....
Oprettet af: Wester 20 Jul 2018, 09:20
[img ]https://media.giphy.com/media/3o6Ztd4TK5Q81Seps4/giphy.gif[/img]

#8 – Vinterpausen
[float=right][img ]https://i.imgur.com/8cwF4xI.png[/img][/float]
Vinterpausen er slut og jeg er meget tilfreds med hvordan den forløb. Det blev til en træningstur til Spanien, hvor spillerne kom i form, gik ubesejret igennem træningskampene og jeg står med en 100 % fit trup med god moral inden starten på forårssæsonen.

Jeg fik også brugt tiden på at forlænge lejekontrakterne på Jung og Halimi, hvilket gør at jeg ikke er under så stort et pres i forhold til at finde afløsere til sommer. Jeg kan i stedet spare pengene og forstærke holdet andre steder.

Det lykkes mig også at holde på profiler som Mukhtar, Vigen og Nørgaard. Der kom bud fra større klubber men de var latterligt lave. Bud mellem 1 - 2,5 mio. £, hvilket slet ikke er nok. Så jeg afviste og heldigvis uden den store ballade. Spillerne accepterede det og dermed står jeg med næsten samme trup som i efteråret.

Det er dog blevet til en enkel ændring. Jeg solgte Kevin Mensah for 225k £. Mensah var kun back up til pladsen som venstre kant. Så jeg tog pengene og hentede i stedet et nyt ungt talent. Nicolas Dyhr (https://i.imgur.com/9VvgvMq.jpg) blev hentet i FCM for 150k £ og skal omskoles til at spille Inverted Wing i venstre side. Mukhtar er stadig førstevalg på den plads.


Titel: Sv: Flyv så højt....
Oprettet af: Wester 20 Jul 2018, 09:59
[img ]https://media.giphy.com/media/3o6Ztd4TK5Q81Seps4/giphy.gif[/img]

#9 – Hva så nu?

[img ]https://i.imgur.com/KkQ0cXd.jpg[/img]

En uafgjort ude mod Lyngby og nederlag til AaB. Så blev jeg fyret. Det gik sq ikke helt som håbet og forventet. Hva så nu? Skal jeg starte forfra og give det endnu et forsøg? Skal jeg oprette ny manager og overtage holdet der hvor jeg er kommet til? Skal jeg tage på et andet Danmarks eventyr med en anden klub eller skal jeg tage et helt andet sted hen? Eller skal jeg bare holde FM pause og gå på sommerferie?

Hmm….  :-\


Titel: Sv: Flyv så højt....
Oprettet af: Brodtgaard 20 Jul 2018, 10:06
Det jo nok meget hvad du selv har lyst til, men jeg vil gerne læse en ny blog om BIF  :)
Men er også klar på at læse med hvis du vælger en ny manager


Titel: Sv: Flyv så højt....
Oprettet af: QuesT 20 Jul 2018, 10:20
Jeg vil virkelig også gerne læse med i en blog mere om Brøndby.

Om det bliver et nyt forsøg eller en ny manager i denne blog er ikke så vigtigt :)


Titel: Sv: Flyv så højt....
Oprettet af: Guldbrand 20 Jul 2018, 11:15
Jeg læser også gerne med på en ny blog.. Vælg hvad du selv har mest lyst til  O0Titel: Sv: Flyv så højt....
Oprettet af: Wester 20 Jul 2018, 11:21
Tak. Det var nu også mest retoriske spørgsmål  ;)

Tænker jeg givet det et forsøg forfra men tager på ferie på mandag og skal til Brøndby søndag med sønnen og se hjemmekampen mod VB. Så det bliver nok først i uge 31 at jeg for alvor starter op på endnu et forsøg.


Titel: Sv: Flyv så højt....
Oprettet af: b0nb0n 30 Jul 2018, 10:49
Spændenden blog, har lige læst den :)

Træls med den udvikling, men synes nogen gange at Brøndby i FM har været rigtig svære at spille med. Der er rigtig mange som ikke får succes med dem.

Men jeg ser også gerne en ny blog, om du skal fortsætte med den her, med ny manager ville jeg nok foretrække, men er også med hvis du starter forfra.


                                         Forum Powered by SMF 1.0.5 · SMF ©2001-2010