FmFreaks

Football Manager 2018 => Klubsøgning og -erfaring => Emne startet af: pati924 26 Okt 2017, 21:13Titel: Odense Boldklub
Oprettet af: pati924 26 Okt 2017, 21:13
Tråden bliver oprettet som hvert år  :)

I år hvor man virkelig har en spændende trup at gøre godt med. du har rigtig mange unge spillere med et potentiale der er til at spotte, derudover så har du nogle, i superliga sammenhæng, nogle prominente navne, som endnu har lidt at bevise i den stribede trøje.

Jeg har selv store forventninger til spillere som:
Thomasen, Eskesen, Buus og Molberg.
Af unge spillere, er der især den vildt talentfulde Søndergaard som, ihvertfald i virkeligheden går en rigtig spændende fremtid i møde.

Min forventede opstilling bliver en 4-2-3-1 eller en 4-4-2 afhængigt af spillermateriale og deres ingame vurdering.


Titel: Sv: Odense Boldklub
Oprettet af: MBO931 24 Nov 2017, 12:13
Så er jeg også hoppet med på vognen og startet et OB-save..

Bestyrelsen forventer som IRL en top-6 placering, hvilket bliver lidt af en udfordring.

Er det andre som er igang med OB og hvem har i købt? Personligt har jeg kun hentet Lescott på en fri transfer og udlejet nogle af de yngre spillere.


Titel: Sv: Odense Boldklub
Oprettet af: MBO931 25 Nov 2017, 10:20
Det blev til en 4. plads og en 2. plads i pokalen efter nederlag til FCK, som er helt suveræne i dette save. Hold nu op hvor er de overlegene!
Jeg nåede Mesterskabspuljen og blev nr. 4, hvilket førte til en kamp på hjemmebane mod AaB om europæisk kval runde 3. Denne kamp vandt jeg og er godt nok spændt på udfordringen ift. at være tilbage i europa, hvilket også give nogle mønter i kassen :)

God lørdag! :D


Titel: Sv: Odense Boldklub
Oprettet af: Guldbrand 03 Dec 2017, 21:36
Så er jeg også kommet igang med FM18, og selvfølgelig er det med OB.

Status pt. er at jeg ligger nr. 2 med 10 point efter de første 4 runder. Så 3 sejre og et enkelt uafgjort resultat. Brøndby topper med 12 point og har været helt suveræne. Senest slog de FCK med 5-0 hjemme, og netop FCK virker skrøbelige som IRL med bare 4 point for 4 kampe.

Rent taktisk operere jeg med 2 formationer: En alm. 4-4-2 i de kampe hvor jeg er favoritter og en flad 4-5-1 som den primære taktik, som anvendes i de jævnbyrdige kampe og i de kampe hvor jeg er underdog. Formålet er at styrke midtbanen, og specielt sikre flere folk på midtbanen, da OB har mange små kreative typer, men mangler de mere fysiske spillere som kan sætte sig igennem.

Da jeg kun spiller med 1 angriber og OB rent faktisk er rigtig godt besat på toppen med 5(6 angribere), er jeg begyndt at træne Rasmus Jönsson til at spille højre kant og Edmundsson til at spille venstre kant. Det giver mig en masse kreativitet på midtbanen som lidt skal kompensere for kun at spille med en enkelt på toppen.

Den eneste spiller som er hentet til klubben, er stortalentet Jacob Bruun Larsen, som er lejet i de kommende 2 sæsoner fra Dortmund - Håber at han kan blive en enorm gevinst for holdet.

Titel: Sv: Odense Boldklub
Oprettet af: Gilly 03 Jan 2018, 18:34
Langt om længe er jeg også kommet igang med OB, men det har virkelig holdt hårdt at komme hertil.

Status er ved årsskiftet, at jeg ligger nummer 7 med 28 point; Ét point fra 6. pladsen. Det lyder i sig selv ganske fint, men sæsonstarten var svært og først efter 11 kampe kunne jeg gå fra banen med 3 point efter 6 uafgjorte og 4 nederlag og en 13. plads. Et systemskifte og lidt opløftende præstationer har givet bedre spil og spillerne er ved at komme efter det, men det har virkelig været en blandet landhandel at være manager - Igennem hele november og december havde jeg kniven på struben fra bestyrelsen (Og spillernes) side, men de har manet til ro igen.

Den selvsamme bestyrelse (Som er ligeså uduelige i virkeligheden) har også her i vinterpausen valgt at sælge Sten Grytebust til Inter for små 8 millioner kroner. De sidste 2 millioner tikker ind, når han har spillet 50 ligakampe ( :t: :t: ) så dem kan jeg godt skyde en hvid pil efter. I det hele taget synes jeg prisen var utrolig lav, men den kære Niels Thorborg var ikke til at ændre på. Også Helenius ser ud til at smutte til det halve af Grytebust, men ham har jeg selv bedt om at smutte, så det tager jeg ganske roligt.

Det har selvfølgelig sat mig i en situation at en afløser skal findes. Jeg overvejer om unge Oliver Christensen skal have chancen i et halvt års tid, men den beslutning skal træffes hurtigt. Og det er ikke just fordi holdet har spillet så godt, at jeg ubekymret smider en 18-årig gut ind på banens vigtigste position. Hvis jeg kigger på hele truppen, så er der heller ikke mange jeg ser en fremtid i, da jeg har et meget specifikt ønske til valg af taktik, så på den baggrund heller jeg mest til at lade Oliver stå det halve år og så ellers bruge pengene på den store rotation der skal ske i løbet af de kommende sæsoner. På stående fod er det kun Desler, JJT og Eskesen (Og Gryte hvis han var blevet) jeg har plads til i truppen, så der kommer meget udskiftning de kommende sæsoner. Ambitionen er at etablere mig omkring top 6, primært med spillere fra Baltikum og Skandinavien samt egen avl :)

EDIT: Og apropos elendig bestyrelse.....
[img ]http://oi67.tinypic.com/2937mmf.jpg[/img]
[img ]http://oi64.tinypic.com/33yibnk.jpg[/img]


Titel: Sv: Odense Boldklub
Oprettet af: Gilly 05 Jan 2018, 22:00
Samme tid næste år er det lidt sjovere at være manager i OB. Spillet er bedre og resultaterne er bedre og i det hele taget begynder det at lugte lidt af 2010 og tiden deromkring.

Som bekendt røg Grytebust til Inter og som alle andre håbløse FM-transfers så gik der et halvt år før han røg til salg, uden en eneste kamp på CV'et. Jeg fik dog nogle af klausulerne i land, så handlen ikke var komplet håbløs. Jeg handlede ikke i vintervinduet og overlod buret til Oliver Christensen som gjorde det okay - Ikke godt nok til at jeg turde give ham en fast tjans, men fint nok for det halve år. I stedet er Bledar Hajdini (http://prntscr.com/hwkv9x) kommet til klubben hen over sommeren for 800.000Kr. Han har gjort det ligeså fint som Gryte, så bestemt en handel jeg var fint tilfreds med på målmandsposten.

Foråret 2018 var lidt fesent, men jeg klarede mig dog op på en 6. plads inden den afgørende kamp mod Randers (7) i sidste runde. Her førte jeg 2-0 efter et kvarter, men tabte pusten og Mesterslutspillet med et 4-2 nederlag. Bestyrelsen kom med et ultimatum om 9 point i 5 kampe, hvilket var relativt let mod Lyngby, SønderjyskE og Hobro, så jeg blev på posten og kom let til 1. runde i Playoff. Her mødte jeg af mærkelige årsager igen Lyngby som jeg slog inden også AGF blev slået ud. FCK var dog for stærke i 3. runde, så ingen Europa til mig. I Pokalen røg jeg ud i kvartfinalen til AaB der senere vandt turneringen. OB-Topscorer og ligatopscorer blev AK Jacobsen med 27 kasser, hvilket var svært tilfredsstillende, samtidig med at JJT havde ligaens 5. højeste gennemsnit. Det varmer mit hjerte i en kold vintertid.

Den nye sæson bød på få men stærke indkøb udover Hajdini. Martin Ellingsen (http://prntscr.com/hwkxxk) blev fundet i Molde for 405.000Kr. mens jeg betalte et noget større beløb (3,75 millioner) for Rasmus Lindkvist (http://prntscr.com/hwkyie). Penge jeg dog gerne ville kaste efter en venstreback, da OB ingen har til den position. Mine talentspejdere fandt en ung gut i Frem - Lasse Larsen (http://prntscr.com/hwkyv8) - som har massere af potentiale til at blive fremtidens skraldemand på midten.

Apropos potentiale så var mit Youth Intake rigtig stærkt med flere spillere der siges at have et stor potentiale. Desværre er statsene ikke helt med dem, men forhåbentligt kommer det hen af vejen. Mest spændende er Finn Duus (http://prntscr.com/hwl00c) og Jacob Rejnhold (http://prntscr.com/hwl0e7) med flere kampe og mål i denne halvsæson, mens også folk som Jacob Hansen (http://prntscr.com/hwl0sl), Kasper Christensen (http://prntscr.com/hwl0zm) og Frederik Lund (http://prntscr.com/hwl1bc) siges at have potentialet til at blive stærke folk. OB vrimler dog ikke ligefrem med positive forbilleder, så talentdriften lever lige nu på spillernes egne evner. Klubben havde også kort fornøjelse af Martin Lund (http://prntscr.com/hwl1zx) som Everton dog gaflede for 4,5 millioner - Pengene det var svært at sige nej til, når han ikke var naturlig på den højre midtbane og ikke var et KÆMPE talent.

Dette efterår har budt på fornuftigt fodbold og i øjeblikket ligger jeg nummer 4 (34 point for 19 kampe) - 10 point bag FCK på 1. pladsen og 9 point foran FCN på 7. pladsen. Klubben skruede forventningerne ned til Top 10, hvilket også var mine egne, men jeg har faktisk spillet godt nok til at fortjene en plads i Top 6, om end den primært er sikret ved sejre over bundholdene og nederlag samt enkelte X mod topholdene. Top 4 (5 afhængigt af Pokalvinderne) giver Europa-bold, så det er det jeg sigter efter lige nu, hvis jeg kan skrabe nok point sammen mod de bedste.


Titel: Sv: Odense Boldklub
Oprettet af: Gilly 14 Maj 2018, 10:05
Divaer, dårlige præstationer og så alligevel en 5. plads
Det er en meget rammende overskrift på min første sæson i mit OB-Save (Som ikke har noget at gøre med dét jeg tidligere har skrevet om).. Største diva var helt klart AK Jacobsen der 3 gange brokkede sig over manglende holdånd, manglende tiltro til min ledelse og hvad han ellers havde af dårlige undskyldning. Nej; Det var ikke altid lige kønt, men brokkeriet hjalp heller ikke. Specielt ikke når han lavede sølle 6 mål i 31 kampe. Havde han været topscore kunne jeg til dels acceptere utilfredsheden, men med så ringe præstationer så havde jeg ærlig talt ikke overskud til ham. Også den uduelige anfører KEP manglede at spise snickers, da han brokkede sig over salget af Sten Gryteburst (Om end det først var i sommeren 18). Men når man får et tilbud på næsten 1/8 af klubbens omsætning på en spiller med ét år tilbage af sin kontrakt; Så sælger man. Han var uenig, men nåede så at droppe attituden inden jeg satte ham på 2. holdet - Det samme galt desuden Mathias Greve som blindt bakkede sin holdkammerat op.

Snakken om dårlige præstationer galt sådan set alle. Forsvaret fejlede, midtbanen var ustabil og angriberne var uskarpe. Det var kun Desler med 7 assists og Helenius med 15 mål som for alvor gjorde det godt, og den duo var den helt store årsag til vores noget overraskende 5. plads. Vi sluttede med 41 point efter grundspillet (Også på en 5. plads) og hentede sølle 7 point i slutspillet, hvilket var nok til 5. pladsen med 48 point - 18 point fra bronzen og 29 fra guldet. Ligaen var meget opdelt, og FCK, FCN og AaB var markant bedre end alle andre, så vi endte med at være the best of the rest hvilket egentligt er ganske acceptabelt.

Til den nye sæson har jeg taget Jesper Hansen/Kent Nielsen brillerne på og kigger efter middelmådige danske spillere. Desværre er der ikke så mange af dem der har fortid i AaB, men ellers passer de meget fint på den manual jeg tror de to tosser bruger, når de agerer på transfermarked. Men først har det handlet om at tjene penge til Odense Sport & Event, som bløder rødt (Vi tabte 7 millioner for sæsonen, hvilket trods alt er bedre end virkeligheden)..

Transfers Ud:
AK Jacobsen (3.25 millioner)
Lønkongen hentede næsten 10% af vores samlede lønudgifter og med så ringe præstationer, så var jeg næsten villig til at give penge for at komme af med ham. Skotske Hearts pungede dog ud med et mindre beløb, som jeg med glæde tog til takke med. Farvel!
Nicklas Helenius(11 (Potentielt 13) millioner)
Jeg havde egentlig ikke tænkt mig at skille mig af med Helenius, da han stadig har flere gode år og gjorde det glimrende. Men et så flot tilbud fra russiske Arsenal Tula var for godt at sige nej til.
Sten Gryteburst (12 millioner)
Han havde ét år tilbage af sin kontrakt og ville ikke forlænge. 12 millioner var mange penge for OB (Også selvom det gav postyr med KEP) så selvfølgelig slog jeg til. Derudover var hans snit på 6.79 ikke fuldstændig urealistisk at erstatte, så jeg takkede West Brom pengene
Derudover forlod Rasmus Jönsson, Joan Simun Edmundsson, Mathias Thrane, Nana Welbeck, Jacob Buus og Joao Pereira holdet på fri transfer. Molberg fik heller ikke forlænget kontrakten efter sit italienske eventyr, men er i stedet taget til Sparta Prag. 

Transfers Ind:
I bedste Jesper Hansen stil og OB's stil fra 2014 (http://v3.ob.dk/artikel/ob-her-og-nui-morgen-og-overmorgen.aspx) (Som jeg altid ender med at spille efter), så er det blevet til flere indlandske handler..
Marcus Mølvadgaard (1.1 (Potentielt 1.6) millioner
Den nye angrebsspids. 19 år og tvivl om hans egentlig Superliganiveau. Passer perfekt ind ligesom Thomas Mikkelsen gjorde i sin tid ( ??? ). Han har fået frem til slutningen af august (Vi er i starten) til at bevise hvorvidt jeg skal kigge efter en backup eller en førsteholdsspiller. Hertil kan det tilføjes at Nicki Bille er på tegnebrættet (Fortid i både Frem, FCN og Esbjerg - Kent Nielsen ville være stolt)
Jesper Hansen (2.75 millioner)
Vi sparede ligegodt 10 millioner på målmandsposten og fik endnu en vandringsmand i danske fodbold. Jesper Hansen er dog en kvalitetsmålmand, så her er jeg ganske rolig. I hvert fald i FM..
Jesper Lauridsen (1.1 (Potentielt 1.45) millioner)
Vi manglede en venstre back, idet Barrett både var skadet, men heller ikke er en naturlig back ifølge FM. Lauridsen har fortid i hele to danske klubber og så spillede han tilmed på et lavere niveau, hvilket er et perfekt match.
Hachim Mastour (Fri transfer)
Som Jesper Hansen så klogt sagde det selv: "Vi bliver aldrig et dansk ”Bilbao” med udelukkende fynske spillere. OB skal fortsat hente profiler udefra, der skal supplere fundamentet og styrke holdet markant" (Her passer spillere som Jönsson og Welbeck jo perfekt). Idet jeg skifter system fra en kedelig 4-4-2 til en 4-2-3-1, så manglede jeg en venstre kant og her får jeg så en teknisk stærk kreatør (Var der nogen der sagde Rasmus Falk?)
Derudover så arbejder jeg som nævnt på at få Nicki Bille til holdet, ligesom Søren Reese også ville passe som fod i hose ind på et middelmådigt fynsk hold.. Og så håber jeg at Kadrii vil hjem til Fyn, når hans kontrakt udløber til jul.
Foretrukket holdopstilling i den nye 4-2-3-1:
Jesper Hansen
Ryan Johnson - Marco Lund - KEP - Jesper Lauridsen
Jens Jakob Thomasen - Kalilou Traore
Troels Kløve - Julius Eskesen - Hachim Mastour
Marcus Møldvadgaard
Udskiftere:
Oliver Christensen
Jeppe Tverskov
Andre Rømer
Jacob Barret Laursen
Mikkel Desler
Casper Nielsen
Mathias Greve
Yao Dieudonné

Bestyrelsens forventning er Top Half (Modsat sidste år hvor vi skulle i grundspillet; Kan I beslutte Jer?).. Det er nok meget godt, for vi skal først vende os til systemet, få det finpudset og så håbe at middelmådigheden kan sejre. Men okay; Hvis Kent Nielsen kan blive siddende efter at have fejlet to år i træk, så kan jeg vel også?

Og Ja, jeg er stadig sur over vi tabte til AGF!!!!


Titel: Sv: Odense Boldklub
Oprettet af: b0nb0n 14 Maj 2018, 13:38
Haha! Hvor er den en fed gennemgang! Syret af hadet til Jesper Hansen og Kent Nielsen, det er så lækkert! De har så også været en katastrofe. Min gamle far bliver også sur, hver gang vi snakker OB(Som er hans klub) :)


Titel: Sv: Odense Boldklub
Oprettet af: Ninja777 15 Maj 2018, 07:19
Spiller du med touch eller full version og med eller uden maskering? :)


Titel: Sv: Odense Boldklub
Oprettet af: Gilly 15 Maj 2018, 11:01
Citat af: b0nb0n 14 Maj 2018, 13:38
Haha! Hvor er den en fed gennemgang! Syret af hadet til Jesper Hansen og Kent Nielsen, det er så lækkert! De har så også været en katastrofe. Min gamle far bliver også sur, hver gang vi snakker OB(Som er hans klub) :)

Jeg bliver så træt, når jeg hører på Kent Nielsen sige vi spiller god fodbold, men sæsonen har været skuffende.. SÅ TRÆT! Vi misser slutspillet og bliver nummer 10; Og vi spiller alibifodbold :t: :t: :t: Det er hverken flot fodbold eller skuffende resultater.. Det er lort med lort på!
Citat af: Ninja777 15 Maj 2018, 07:19
Spiller du med touch eller full version og med eller uden maskering? :)

Jeg spillede touch en enkel gang i 15 eller 16, men brød mig ikke særlig om det, så jeg spiller altid den fulde version, når jeg spiller FM. I dette save er maskering slået fra - Ikke at det gør den store forskel med alle de gang jeg har spillet i Danmark. Generelt set har jeg altid slået maskering fra, medmindre jeg laver en decideret challenge til mig selv (eller deltager i en her på siden).


Titel: Sv: Odense Boldklub
Oprettet af: Ninja777 15 Maj 2018, 16:59
Citat af: Gilly 15 Maj 2018, 11:01
Jeg bliver så træt, når jeg hører på Kent Nielsen sige vi spiller god fodbold, men sæsonen har været skuffende.. SÅ TRÆT! Vi misser slutspillet og bliver nummer 10; Og vi spiller alibifodbold :t: :t: :t: Det er hverken flot fodbold eller skuffende resultater.. Det er lort med lort på!
Jeg spillede touch en enkel gang i 15 eller 16, men brød mig ikke særlig om det, så jeg spiller altid den fulde version, når jeg spiller FM. I dette save er maskering slået fra - Ikke at det gør den store forskel med alle de gang jeg har spillet i Danmark. Generelt set har jeg altid slået maskering fra, medmindre jeg laver en decideret challenge til mig selv (eller deltager i en her på siden).


Cool nok. Jeg spiller selv med OB, dog i Touch versionen. :) Og med maskering slået fra. Synes selv jeg har fået et ret stabilt hold  ::)


Titel: Sv: Odense Boldklub
Oprettet af: Ninja777 21 Maj 2018, 12:19
Jeg tænkte at jeg lige ville dele min FM-historie om OB også.  ;)

2017/18


Startede selvfølgelig som manager for OB. I første transfervindue blev der ikke købt nogle, men der blevet lejet et par spillere ud, Buus og Eksesen til Fredericia.

Da vinterenstransfervindue kom blev der skrevet kontrakt med to spillere på fri transfer. Det var Markus Solbakken (søn af Ståle) og Joachim Edvardsen.

Stillingen i ligaen blev en 4. plads, mens højdepunktet var i pokalturneringen som blev vundet 2-1 over Brøndby.

Og så var der ellers dømt Europa til OB for første gang i mange mange år.
2018/19


Der skulle hentes lidt forstærkninger ind til at kunne lege lidt med om 1. pladsen.
Ind i sommeren kom: Andreas Olsen (FCN - Fri), Nicolai Boilesen (FCK - 1,8 mio), Babucarr Sanneh (ACH - Fri)
Ud i sommer: Molberg (Leje), Yao (Salg 330 t.kr.), Bonde (Leje), Mikkelsen (Leje), Welbeck (Leje), Thrane (Leje), Greve (Leje), Solbakken (Leje), Pereira (Salg 750 t.kr.)

I vinterens transfervindue, kom yderligere to til i form af et par regens Jorge Fernandez (MM fra Uraguay for 1,9 mio.) og Andre (CM fra Brasilien for 1,3 mio.)
Ud røg: Peter Clement (Leje), Sten Grytebust (Salg 4 mio.), Jacob Buus (Salg 112 t.kr.), Weber (Leje), Thrane (Leje), Stolberg (regen, Leje), Andreas Olsen (Leje)

Sæsonen blev en lige til glemmebogen.
En 5. plads i Superligaen. Et nederlag i 4. runde i pokalen. Årets europa-eventyr sluttede i 3. kvalrunde til Everton samlet 1-7.

2019/20


Denne sæson blev det i sommeren købt en spiller. Even Andreasen (42 t.kr.)
Ud i sommeren røg: Mikkelsen (Salg 31 t.kr.), Molberg (Salg 750 t.kr.), Eskesen (Leje), Stolberg (Leje), Welbeck (Leje), Clement (Leje), Greve (Leje)

I vinteren kom der en del nye talenter til klubben alle fra Afrika. Otte nye spændende spilere. I alt 1.75 mio.
I vinteren røg der følgende spillere ud: Bernat (Salg 13 t.kr.), Frøkjær (Salg 6,75 t.kr.), Even Andreasen (Leje), Eksesen (Leje 8,5 t.kr.), Andreas Søndergaard (Salg 1,8 t.kr.), Andreas Olsen (Leje 20 t.kr.), Bonde (Leje), Weber (Leje) samt lidt af de afrikanske talenter blev lejet ud.

Superligaen forløb ganske fint. Der var dog intet at gøre mod FCK, Vi kom på en 2. plads á point med FCM og med 17 point op til FCK. Højdepunktet en vunden pokalturnering mod FCM med 3-0 i finalen.

2020/21


Transfervinduer
Ind: Jakob Blåbjerg (Fri), Nkosi (Regen fra Afrika - 2,75 mio.), Kayode (Regen fra Afrika 730 t.kr.), samt to regens fra Afrika på fri.
Ud: Et par regens (Leje), Andre (60 mio./80 mio. +40% af salg i fremtiden), Barett (Leje 85 t.kr.), Casper Nielsen (Leje 85 t.kr.), Clement (Leje), Jønsson (Leje 700 t.kr.), Koné (Regen Leje 85 t.kr.), en del af afrikanske regens (Leje), Eskesen (Leje), Bonde (Leje), Weber (Leje), Edvardsen (Leje), Andreasen (Leje), Greve (Leje), Tingager (Leje 200 t.kr.)

Europa-eventyren startede med kvalkampe om plads i CHL. Efter sejre over Austria Wien og Krasnodar, blev endestationen Benfica samlet 1-7. Vi kom dog så langt at vi røg i Europa Cup gruppespillet. Sammen med Valencia, Everton og Basaksehir. Vi endte på en 2. plads i gruppen, efter 4 sejre og 2 nederlag. Vi tabte til Valencia i første kamp og Everton i fjerde kamp, begge udebaneopgør. Valencia blev nummer 1. Næste runde skulle vi møde Den Gule Ubåd. Det blev til to sejre hhv. 2-1 og 1-3.
Feyenoord var næste modstander og med hele 11 mål over to kampe, blev det endestationen for os, med to nederlag.

Pokalturningen røg vi ud i 4. runde, og i ligane sluttede vi nummer 2., efter en meget tæt kamp med FCK. Vi sluttede på 85 point, mens FCK vandt med 88 point.
Desuden slog vi en masse rekorder f.eks. for flest mål scoret i ligaen, med hele 86 af slagsen.
Note: Alle lejeaftaler er som udgangspunkt med førsteholdskampe for øje. Løntunge spillere skal som udgangspunkt lejes ud til 100% af deres løn, således at vi ikke har udgiften til spilleren. Nogle løntunge spillere er blevet lejet ud, med fortjeneste f.eks. Jønsson tjente vi over 300 t.kr. på om måneden. Så kan det lade sig gøre at leje dem ud og tjene på dem, er det en bonus


Titel: Sv: Odense Boldklub
Oprettet af: Gilly 21 Maj 2018, 18:03
På sådan en fin 2. pinsedag, hvor solen skinner og Kent Nielsen er fyret, er det på plads at opdatere om den fynske middelmådighed endnu engang. Vi blev nummer 6; både i grundspillet og i slutspillet. Og som den opmærksomme læser vil bemærke, så er det dårligere end sidste år, men alligevel står jeg og er meget mere tilfreds, end jeg var sæsonen inden. Først og fremmest har vi rent faktisk spillet os til 6. pladsen - 8 point i 20 kampe mod Top 5 holdene (FCK, FCM, BIF, FCN, AaB) og 34 point i 16 kampe mod Top 7-14 holdene. Så 6. pladsen må siges at være vores position. Samtidig så tog Marcus Mølvadgaard topscorertitlen med 21 mål i hans 36 kampe - 2 flere end Santander og Onuachu. Så på den måde er der massere af succeshistorier fremfor tidligere, som bare var en omgang blandet bolsjer. Selvfølgelig er det skidt vi ikke får flere point mod topholdene, og vi var også 17 point fra AaB på 5. pladen, 23 fra bronzen og 37 fra mesterskabet, men det kommer - Det er jeg overbevist om. Middelmådighedens Højborg skal nok nå til tops på et tidspunkt. En anden succeshistorie var, at jeg ved årsskiftet hentet Baskhim Kadrii hjem, og selvom der er startvanskeligheder, så er han stadig en stor kapacitet på holdet! - Pokalturneringen blev til et nederlag til SønderjyskE i kvartfinalen, hvor jeg godt kunne have set os videre, men sådan skulle det ikke være
Kommende sæsons 3 hovedpunkter:
1) Vi skal et nøk op i tabellen. Danmark har fået 5 europæiske pladser (Tak FCK & FCM), og det skal vi være en del af. Champions League (Top 2) er at sætte baren for højt, men ambitionen hedder Top 4-5 afhængig af hvem der vinder pokalturneringen. Med europæisk fodbold på kortet i Ådalen bliver vi ikke blot mere attraktive, men også stærkere økonomisk. Det er ikke fordi vi skal vinde EL og gruppespillet er også langt væk med vores lave koefficient, men vi skal være med og opbygge erfaring, så vi kan komme tilbage til de gamle dyder.

2) De unge - Det vrimler med dem på Fyn, så de skal selvfølgelig integreres. Og der er mange som banker på til førsteholdet.
Morten Priske (http://prntscr.com/jkqby7) - Her snakker vi et stort talent. Allerede i en alder af 15 år var han god nok til førsteholdet og fik også sin debut kort efter hans 16-års fødselsdag. Ligesom hele holdet var det en skidt fornøjelse i slutspillet, så det bar præstationerne også præg af, men der er stadig massere af talent på knægten. Hans målrettethed og personlighed (Tidligere lav målrettethed) er også blevet forbedret takket være Jesper Lauridsen (Som dog på ingen måde er en god tutor). Der er krummer i ham!
Johan Brandenborg (https://prnt.sc/jkqde8) - Én af to højrekanter, som lider under, at det er en umådelig svær position at spille sig på holdkortet på, når både Troels Kløve, Mathias Greve og Mikkel Desler spiller her. Spændende spiller (På trods af pilene), som forhåbentlig kommer til at spille en rolle.
Akademiet tæller også folk som Ulrik Oxenvad (http://prntscr.com/jkqein), Niels Karsberg (http://prntscr.com/jkqeou) og Mads Thøgersen (http://prntscr.com/jkqexs) der alle har 5 stjerner i potentiale + Chris Kjær (http://prntscr.com/jkqffy) der er lidt en bobler taget hans personlighed og alder i betragtning. Han kan ude tvivl heade til en bold, hvilket er til stor gavn for taktikken, men han mangler på den mentale del (Og vil ikke arbejde sammen med nogen desværre).

3) Punkt 3 er forstærkninger til Fyn. På stående fod er det bekræftet at KEP, Barrett, Yao, Thomas Mikkelsen og Kalilou Traore forlader holdet og faktisk efterlader en god sjat på lønkontoen. De penge skal så bruges på en midterforsvar og en Box-To-Box midtbane. Resten erstattes som udgangspunkt af de yngre kræfter, mens jeg selvfølgelig leder efter direkte erstatninger, hvis nogen spillere bliver solgt - Og desværre er der rigtig mange som der er bud efter i Europa på rygtebørsen. Også vores alle sammens favorit, Jesper Hansen, har kontraktudløb. Og han får lov til at skride ad helvede til!
Holdet til den kommende sæson, ser dog ganske slagkraftigt ud, og vi er helt sikkert et Top 6 mandskab (Førstnævnte foretrukket i startopstillingen):
MM: Jesper Hansen, Oliver Christensen
LB: Jesper Lauridsen
CB: Jeppe Tverskov, Marco Lund, ?, Niels Karsberg
RB: Ryan Johnson Laursen, Morten Priske, Mikkel Desler
CM: Jens Jakob Thomasen, Casper Nielsen, Andre Rømer, ?
RW: Troels Kløve, Mathias Greve, Mikkel Desler, Johan Brandenborg, Mads Thøgersen
CAM: Julius Eskesen, Ulrik Oxenvad
LW: Baskhim Kadrii, Hachim Mastour
ST: Marcus Mølvadgaard

Middelmådigheden længe leve!

Og så blev pinsen bare ubeskriveligt meget bedre med Inters sejr og Kent Nielsens fyring. Du skal være velkoomen til at følge trop Jesper Hansen!


Titel: Sv: Odense Boldklub
Oprettet af: Gilly 25 Maj 2018, 12:03
Fyn er fin, og OB er ikke længere til grin.. I hvert fald lige indtil 2. september 2019, hvor Niels Thorborg gjorde alt hvad han kunne for, at forringe mine chancer for Top 5. Lazio havde længe set sig lun på Julius Eskesen, men først et par dage inden transfervinduet lukkede begyndte de at byde; Det var for sent til at jeg gad finde en erstatning, så jeg afviste alt + Eskesen havde udviklet sig til en Superliga profil. Hovedpersonen selv blev sur og fik stjernenykker, men jeg var egentlig ligeglad, da jeg havde ham på kontrakt til 2023, ligesom at resten af truppen hurtigt fik af vide, hvem der var bossen. Thorborg var dog uenig, og 2. september kl. 13:15 accepterede han et bud fra Lazio, som efterlod mig med ganske små chancer for at gøre noget. Tilmed var buddet langt fra hvad det kunne have været, ligesom at jeg kun får en lille procentdel af indtægterne, hvilket bare gør det endnu mere træls.

6,5 millioner
3,25 millioner over 3 år
45.000 pr. kamp de næste 10 kampe (Han kommer nok aldrig til at se skyggen af førsteholdet i Italien)
2,25 millioner efter 10 kampe
2,25 millioner efter første landskamp (Hareide skal være skæv for at udtage ham foran Eriksen og co.)
30 % af profitten fra næste salg (Dvs. 0,- når hans kontrakt udløber i 2023)..

Erstatningen er bulgarsk og klinger i jyske ører, da jeg har lejet Bozhidar Kraev i FC Midtjylland, for resten af sæsonen. Det ødelagde lønbudgettet, men det har Thorborg ligesom også selv bedt om.

Det ødelagde også et ellers noget nær perfekt transfervindue, som var forløbet lige efter mit hoved. Vi vidste allerede at KEP forlod holdet på fri transfer, og da russiske FC Yenisey Krasnoyarsk bød 2,45 millioner for Marco Lund, slog jeg også til. Det var ikke fordi det var noget stort, men det gav mig muligheden for at etablere et nyt forsvar, ligesom at Lund ikke var en stor profil i Superligaen, så at tjene lidt på ham var fint. Erstatningen hed Søren Reese og kostede 1,9 millioner i Viborg, hvilket gav mig en erfaren og billig (ca samme løn) midtstopper, som jeg havde kigget på over flere år. Hans makker er en gammel kending i OB, idet Daniel Høegh er blevet lejet i Heerenveen; Tilmed med en købsoption på 10 millioner, som dog er for høj til at blive brugt. Men det er godt at have en fynbo tilbage i klubben.

På midtbanen lavede Traore en kovending i sidste øjeblik, og skrev under på en kontrakt til 1 million mindre end hvad han først forlangte samt nogle noget mere overkommelige bonusser. Jeg følte mig alligevel nødsaget til at finde en ægte Box-To-Box midtbane, og valget faldt på svenske Anton Salétros, som kostede mig 850.000,- i AIK. 7,36 efter 5 kampe samt 2 mål og en assists; Pengene er givet godt ud indtil videre.

Sidste punkt på transfersedlen, var en kollega til Mølvadgaard. Her var jeg til gengæld i lidt af et dilemma. Som middelmådig dansk klub, så erstatter man ikke en Superligatopscorer, så jeg skulle ud og finde en reserve. Jeg ønskede ikke at hente en ung gut ind, da Mølvadgaard selv kun er 20 år, men jeg ønskede heller ikke at bruge store summer på en erfaren angriber, som primært skulle være indskifter. Løsningen blev en anden gammel kending i OB, norske Marcus Pedersen, som har været på leje et enkelt år i klubben i 12/13. Denne gang kommer han fra italienske Pescara, og jeg har sikret mig en købsoption på 3,25 millioner, som jeg uden tvivl overvejer. Nordmanden har banket 5 mål ind i 5 kampe og henvist Mølvaadgaard til bænken, selvom det egentlig var det jeg ville undgå. Men sådan kan det jo gå..

Trods de negative tanker om transfervinduet, så er der ikke meget tid til at hvile på laurbærene. Superliga løber af sted, og hvis jeg skal med i Top 5, så skal jeg stemme i, eftersom at Superligaen allerede efter 7 kampe er ved at blive delt op (Og pudsigt nok, er det de samme 6 hold i Top 6, som det har været de sidste to år. STILLING (http://prntscr.com/jmfc6v).


Titel: Sv: Odense Boldklub
Oprettet af: Ninja777 03 Jun 2018, 09:24
2021/22

OB bliver overtaget af en svensker, som lovede forbedringer til klubben.
Navnet er Pierre Ekblad, der skal gøre det bedre end Hr. Thorborg, og hjælpe klubben til the-next-level.

En af klubbens egne talenter, og klubbens topscorer i sæsonen 2020/21 bliver solgt til Juventus. Manageren kunne intet gøre, da den nye bestyrelses åbenbart mente at tilbuddet var for godt. Prisen: 15 mio. Der kunne stige til 48 mio. + 40¤ af fortjeneste ved næste salg.

Salget var allerede aftalt inden sæsonens udløb.

Ud var der ellers en masse lejeaftaler, hvor vi tjente en del penge på at leje ud. f.eks. Casper Nielsen tjente vi 5 mio. i lejeaftale
I alt 34 mio. ind fra lejeaftaler og 1 salg.

Der skulle derfor findes en erstatning for Stolberg. Det blev Jens Odgaard på fri transfer fra Inter, hvor han har været udlånt til Lyngby, Horsens og AGF, samt kun fået 1 kamp hos Inter.

Der blev købt afrikanske talenter m.m. for 2,3 mio. kr. i de to transfervinduer.

Ligaen:
Sæsonen forløb ganske fint i ligaen, og ikke mindst nyindkøbet Jens Odgaard viste hans talenter.
Topscorer i superligaen 29 mål af slagsen. Ny OB-rekord med 40 mål på én sæson. 12 assists. Og prisen = Gratis. Kun 250.000 kr./md. i løn! Et røverkøb!
Ligaen var igen meget tæt, og FCK er bare gode. De blev dog overgået af ét hold i denne sæson. OB!
For første gang 6 år, var det ikke FCK der vandt ligaen. De blev slået med 4 point.
OB ER MESTRE!

Pokalturningen:
Her var de igen FCK der skulle besejres, og det blev de. OB vinder The Double!

Europa:
Kom i gruppespillet, men blev nummer 3.


Det har på mærkeligvis været muligt at beholde gode spillere, selvom bestyrelsen egentlig allerede har accepteret et bud. Men i sidste ende har manageren altså muligheden for at afvise bud, og det er også blevet gjort. 

Kan OB levere igen?
Titel: Sv: Odense Boldklub
Oprettet af: jepze 08 Jun 2018, 19:49
Hvordan holder i Økonomien på rette spor? Jeg overlever lige hver sæson pga præmiepengene i ligaen, men det er ikke meget mere end lige.


Titel: Sv: Odense Boldklub
Oprettet af: Gilly 08 Jun 2018, 20:29
Gennem lønreducering (i hvert fald i starten) og overskud på transferfronten. Her minder OB lidt om alle hold.

OB starter med at bruge 31,82 millioner om året på løn, hvilket jeg fik barberet af med 8,4 millioner op til Sæson 2 - Primært gennem salg af Helenius, AK Jacobsen og Rasmus Jønsson som er de løntunge spillere, som (For mig personligt) ikke leverede. Jeg endte også med et overskud på 25 millioner på transferfronten, men alligevel havde jeg ved sæsonafslutning et minimalt underskud (Som dog var 15 millioner bedre end sæson 1). Så selvom jeg bruger færre penge og sælger for meget, så er det ikke lutter lagkage på Fyn. Til Sæson 3 har lønbudgettet dog fået et ordentligt hak opad pga nogle dyre lejeaftaler + en stigning i sponsorindtægter samt min egen ambition om at slutte i Top 3-5. Det skulle meget gerne udligne sig selv i sidste ende, hvis jeg lever op til forventningerne..

Så hvis man ikke henter de største talenter og sælger dem videre for stor profit (Det kommer jo an på hvilken tilgang man har til sine saves), så kan det sagtens være lidt krads at få økonomien etableret ordentligt; Især hvis man ikke er i Europa.


Titel: Sv: Odense Boldklub
Oprettet af: Guldbrand 09 Jun 2018, 11:32
Så må det være min tur til at berette lidt om mit OB spil. Jeg har kæmpet rigtig hårdt med at teste diverse taktikker, for at udvikle en taktik som jeg syntes udnytter OB's potentiale. Alt lige fra en 4-4-2 diamant, til et tre mands angreb, til et fem mands midtbane - Men desværre uden den succes som jeg ønskede.

Til sidst gik jeg over til en basic flad 4-4-2 med fokus på at stå dybt og angribe over fløjene - og det har givet mig en helt fantastisk start på sæsonen indtil videre. 8 kampe er spillet og det har kastet 7 sejre af sig og en enkelt uafgjort.

2-0 Rander (u)
2-0 SønderjyskE (h)
4-1 Lyngby (u)
3-2 Brøndby (u)
2-0 Silkeborg (h)
5-2 AaB (h)
1-1 FCM (h)
3-1 FCK (h)

Af transfers solgte jeg Joan Simun Edmundsson for 3 millioner kr. til Bate, mens 34 årige Iago Bouzon er hentet på en fri transfer til det centrale forsvar. Jeg var ellers på udkig efter en central midtbanespiller, men en langvarig skade til Marco Lund og med tverskov ligeledes ude i flere måneder besluttede jeg at gå efter en ny forsvarsspiller. Derudover har jeg hentet Andreas Skibsted på en fri transfer - 15 år og et kæmpe talent - ved ikke om han er regen, eller er en rigtig spiller IRL, men han er i hvert fald et sindsyg talent og kunne nemt gå ind i startopstillingen såfremt han var spilleberettiget.Titel: Sv: Odense Boldklub
Oprettet af: DANzin22 09 Jun 2018, 16:07
Citat af: Guldbrand 09 Jun 2018, 11:32
Så må det være min tur til at berette lidt om mit OB spil. Jeg har kæmpet rigtig hårdt med at teste diverse taktikker, for at udvikle en taktik som jeg syntes udnytter OB's potentiale. Alt lige fra en 4-4-2 diamant, til et tre mands angreb, til et fem mands midtbane - Men desværre uden den succes som jeg ønskede.

Til sidst gik jeg over til en basic flad 4-4-2 med fokus på at stå dybt og angribe over fløjene - og det har givet mig en helt fantastisk start på sæsonen indtil videre. 8 kampe er spillet og det har kastet 7 sejre af sig og en enkelt uafgjort.

2-0 Rander (u)
2-0 SønderjyskE (h)
4-1 Lyngby (u)
3-2 Brøndby (u)
2-0 Silkeborg (h)
5-2 AaB (h)
1-1 FCM (h)
3-1 FCK (h)

Af transfers solgte jeg Joan Simun Edmundsson for 3 millioner kr. til Bate, mens 34 årige Iago Bouzon er hentet på en fri transfer til det centrale forsvar. Jeg var ellers på udkig efter en central midtbanespiller, men en langvarig skade til Marco Lund og med tverskov ligeledes ude i flere måneder besluttede jeg at gå efter en ny forsvarsspiller. Derudover har jeg hentet Andreas Skibsted på en fri transfer - 15 år og et kæmpe talent - ved ikke om han er regen, eller er en rigtig spiller IRL, men han er i hvert fald et sindsyg talent og kunne nemt gå ind i startopstillingen såfremt han var spilleberettiget.
Det ser fornuftigt ud Guldbrand. Jeg ligger selv nr 1 med OB ved vinterpausen i 1. sæson :)


Titel: Sv: Odense Boldklub
Oprettet af: Guldbrand 10 Jun 2018, 20:38
De første 13 runder er spillet og jeg har dermed mødt alle hold en enkelt gang nu.. Siden sidst er det blevet til 3 sejre, et enkelt uafgjort og et nederlag - så alt i alt forsætter vi den gode form.

3-0 Helsingør (u)
5-2 AC Horsens (u)
1-2 AGF (h)
0-0 FCN (u)
3-0 Randers (h)

Vi ligger lunt foran på førstepladsen med 5 point ned til Brøndby og 8 point ned til AGF på 3. Pladsen. FC København ligger skuffende på 5. pladsen med 20 point - 12 point færre end os, så det begynder at se meget fornuftigt ud for os i ligaen. På sidstepladsen ligger FC Helsingør, der har tabt samtlige 13 kampe og ligner en suveræn nedrykker.

I pokalturneringen er vi videre til 4. runde efter sejre over Oure og Nykøbing FC. Silkeborg venter i næste runde.

Min 4-4-2 taktik bygger rigtig meget på at analysere modstanderen og tweake taktikken efter deres styrker og svagheder og det er en helt fantastisk fornemmelse man har, når man oplever at ens tweaks vender et truende nederlag til en sejr - Så det kan vamrt anbefales til andre at spille på den måde - Det tager dog lang tid, da jeg ser mine kampe i "omfattende", samt man skal bruge tid på at analysere sine modstandere...

af spillere der præstere på et højt niveau for mig, skal Helenius nævnes med 10 sæsontræffere, mens Kløve og Jacob Barret hver har 7 assists. Derudover skal unge Jens Jakob Thomasen også nævnes med 3 scoringer og 3 assists - Han var inden sæsonstart udset til at være 4. valg på den centrale midtbane, men han er nu mit 1. valg...


Titel: Sv: Odense Boldklub
Oprettet af: Guldbrand 13 Jun 2018, 10:22
Jeg er nu nået til opstarten af foråret og der er sket lidt forskelligt i Superligaen. Brøndby sagde noget overraskende farvel til Alexander Zorninger, på trods af at de lå på 2. pladsen og blot var en håndfuld point efter mig. Men et nederlag til FCM var åbenbart dråben for dem, eller også var det nederlaget til Ringkøbing i pokalen..

For os, blev det til 4 sejr og 2 nederlag i de sidste 6 kampe inden vinterpausen, hvilket gør at vi overvintre på 1. pladsen med 44 point - 5 point mere end Brøndby og AGF på helholdsvis 2. og 3. pladsen. FC København ligger nr. 4 med 36 point og er begyndt at være meget stabile med 6 sejre i de seneste 7 kampe. - FCK har også været ude og bruge nogle af deres Champions League penge i vinter transfervinduet og har brugt hele 25 millioner kr. på 2 spillere - Lidt mere end hvad vi andre klubber har råd til at bruge..  :-\

Mine resultater:
3-4 Hobro (h) - var foran 3-1 :t: :'(
4-2 SønderjyskE (u)
3-1 Silkeborg (u)
0-2 Lyngby (h)
2-1 Brøndby /h)
4-2 AaB (u)

I pokalen blev Silkeborg slået ud efter straffespark og nu venter Marienlyst!! i kvartfinalen   :P

På transfersiden er der også sket lidt. Først blev Mikkel Desler solgt til AIK for 5 millioner kr. Efter en fantastisk start, så faldt hans niveau jo længere frem vi kom i sæsonen, og da han ikke helt passer ind i taktikken, så valgte jeg at sælge ham. Som erstatning hentede jeg Amin Nouri for 2.5 millioner kr. fra Vålerenga der rykkede ud af Tippeligaen. Et billigt, men meget godt køb efter min egen mening. (eller det forventer jeg at det bliver.. han skal lige bevise det først)

På sidstedagen af transfervinduet stod FCM og Presten med et tilbud på Jacob Barret Laursen. FCM valgte at trække deres bud tilbage da jeg pressede prisen, men Presten indvilligede i at spendere 13 millioner kr. - hvilket jeg ikke kunne sige nej til. Godt nok har Barret stået for hele 8 assist som back, men jeg valgte at udnytte at flere af mine spillere er steget i værdi pga. de gode resultater. Desuden kan nyindkøbet Amin Nouri også spille venstre back, så erstatningen er allerede klar. - Jeg er dog nu lidt tyndt besat i bredden på backsene, da jeg har solgt 2 backs og kun erstattet med 1.


Edit: og nårh ja, Helsingør har endnu ikke prøvet andet end at tabe... 19 nederlag i streg..  :f:


Titel: Sv: Odense Boldklub
Oprettet af: DANzin22 13 Jun 2018, 18:06
Citat af: Guldbrand 13 Jun 2018, 10:22
Jeg er nu nået til opstarten af foråret og der er sket lidt forskelligt i Superligaen. Brøndby sagde noget overraskende farvel til Alexander Zorninger, på trods af at de lå på 2. pladsen og blot var en håndfuld point efter mig. Men et nederlag til FCM var åbenbart dråben for dem, eller også var det nederlaget til Ringkøbing i pokalen..

For os, blev det til 4 sejr og 2 nederlag i de sidste 6 kampe inden vinterpausen, hvilket gør at vi overvintre på 1. pladsen med 44 point - 5 point mere end Brøndby og AGF på helholdsvis 2. og 3. pladsen. FC København ligger nr. 4 med 36 point og er begyndt at være meget stabile med 6 sejre i de seneste 7 kampe. - FCK har også været ude og bruge nogle af deres Champions League penge i vinter transfervinduet og har brugt hele 25 millioner kr. på 2 spillere - Lidt mere end hvad vi andre klubber har råd til at bruge..  :-\

Mine resultater:
3-4 Hobro (h) - var foran 3-1 :t: :'(
4-2 SønderjyskE (u)
3-1 Silkeborg (u)
0-2 Lyngby (h)
2-1 Brøndby /h)
4-2 AaB (u)

I pokalen blev Silkeborg slået ud efter straffespark og nu venter Marienlyst!! i kvartfinalen   :P

På transfersiden er der også sket lidt. Først blev Mikkel Desler solgt til AIK for 5 millioner kr. Efter en fantastisk start, så faldt hans niveau jo længere frem vi kom i sæsonen, og da han ikke helt passer ind i taktikken, så valgte jeg at sælge ham. Som erstatning hentede jeg Amin Nouri for 2.5 millioner kr. fra Vålerenga der rykkede ud af Tippeligaen. Et billigt, men meget godt køb efter min egen mening. (eller det forventer jeg at det bliver.. han skal lige bevise det først)

På sidstedagen af transfervinduet stod FCM og Presten med et tilbud på Jacob Barret Laursen. FCM valgte at trække deres bud tilbage da jeg pressede prisen, men Presten indvilligede i at spendere 13 millioner kr. - hvilket jeg ikke kunne sige nej til. Godt nok har Barret stået for hele 8 assist som back, men jeg valgte at udnytte at flere af mine spillere er steget i værdi pga. de gode resultater. Desuden kan nyindkøbet Amin Nouri også spille venstre back, så erstatningen er allerede klar. - Jeg er dog nu lidt tyndt besat i bredden på backsene, da jeg har solgt 2 backs og kun erstattet med 1.


Edit: og nårh ja, Helsingør har endnu ikke prøvet andet end at tabe... 19 nederlag i streg..  :f:


Fedt med fyldestgørende opdateringer Guldbrand! Jeg har selv lige vundet ligaen i 1. sæson med OB, så håber da bestemt også, at du holder hele vejen. O0


Titel: Sv: Odense Boldklub
Oprettet af: Guldbrand 14 Jun 2018, 21:14
Mesterskabet er så godt som 99% hjemme, da vi med 4 kampe igen er 12 point foran FCK og har en målscore der er 21 mål bedre end dem - Så det kan praktisk talt ikke gå galt for os.. Nicklas Helenus har været holdets altoverskyggende stjerne med sine 25 scoringer, men også Jönsson og AK87 har været habile målscorere med henholdsvis 15 og 14 scoringer.. AK87 har ligeledes stået for 11 assists og har derfor været en værdifuld spiller for holdet - Faktisk blev han kåret til årets danske spiller - Altså foran Christian Eriksen, Andras Christensen, Schmeichel,  osv..

Troels Kløve står for de fleste assists (16 stks) hvilket kunne have været højere, men han har været skadet en stor del af foråret. Faktisk har jeg været hårdt ramt af skader, men jeg er heldigvis sluppet fint ud af det, .- Men OB har også en flot bredde i truppen, omend kvaliteten i bredden kunne være bedre..

I pokalen blev Marienlyst slået med 3-0 i kvartfinalen og i semi'en blev FC Nordsjælland besejret med 3-2 på udebane. I finalen venter Horsens - Så man må sige at vi har haft en nem vej mod pokaltriumfen - Selvom Horsens naturligvis lige skal slåes først..

Resultater:
3-1 FCM (u)
5-1 Helsingør (h)
2-3 FCK (u)
2-0 AC Horsens (h)
2-1 AGF (u)
4-2 FCN (h)
5-1 Hobro (u)
3-0 FCN (h)
1-1 Brøndby (u)
2-0 Lyngby (h)
0-1 FCK (u)
3-0 FCN (h)
2-1 AGF (u)Titel: Sv: Odense Boldklub
Oprettet af: Ninja777 16 Jun 2018, 11:43
2022/23

Træningsfaciliteterne og ungdomsfaciliteterne er under middel, og efter utallige forgæves forsøg på at få bestyrelsen til at opgradere dem, er det stadig ikke sket....

Klubbens økonomiske status er nu under betegnelsen rig.
Godt hjulpet på vej af en kort visit i Champions League, som blandt andet gav 150 mio. kr. i tv-penge.

Klubben er blevet gældfri.

Nævneværdige transfers:
Ud: Oliver Christensen (MM) til Kalmar for 77,5 t.kr., han slog aldrig igennem og fik derfor lov at gå.
Ibrahim Bancé (MM) 43 mio. til Chelsea. Kæmpe målmandstalent, der røg fordi bestyrelsen takkede ja.
Herudover en masse lejekontrakter.
Samlet indtægt 65 mio. kr.

Ind:
5 spillere. 3 på fri, heriblandt Sergio Álvarez (MM) fra Celta Vigo.
Derudover en regen på 20 år fra Bulgarien hentet fra CSKA Sofia, Georgi Aleksandrov (AC) for 15 mio. kr.

Ligaen:
Det bliver igen FCK, der overtager 1. pladsen.
De har fundet et bæst af en spiller, som simpelthen bare spiller fænomenalt og har gjort det i fire sæsoner i træk!
Navnet er Raphael Dwamena, som er hentet i Zürich for 34 mio. i sæsonen 2019/20.
Manden scorer hele 46 mål! og laver 19 asssist i 36 kampe. Slår 'flest mål i en sæson'(46), 'flest assists i en sæson'(19), 'højeste gennemsnit'(8,25) og 'flest gange kampens spiller'(17) rekorderne for superligaen. Ham ville man da ønske, at man havde på sit hold.

OB slutter på en tredje plads, og skal derfor ud i europa igen. Dog først igennem kvalifikationsrunderne.

Pokalturningen:
Taber finalen 2-3 til FCK af et mål i forlænget spilletid.

Europa:
Kom i gruppespillet, hvor det blev til et par sejre. Men ikke nok til at komme videre.
Gruppen hed: Sevilla, Bayern og Sporting.


2022/23

Denne sæson forventer medierne at holdet slutter på 2. pladsen. Derfor er der købt lidt spillere ind i sæsonopstarten. Ud er også røget et par spillere, mest fordi de var blevet for gamle og ikke gode nok mere.

Ud:
Izunna (fri), Eskesen (2,5 mio til FCM), Jönsson (Pension), Sergio Alvarez (Pension), Helenius (fri)

Ind:
Der er handlet for 47 mio., talenter fra selveste Real Madrid er blevet hentet til klubben, for ualmindeligt små beløb.
(https://i.imgur.com/GUPwDmL.jpg)

Alberto - er hentet for 112.000 kr. da han var sat til salg af Real Madrid slog OB til.

(https://i.imgur.com/bbFR2ae.jpg)

Pedro - er hentet for 90.000 kr. da han ligeledes var sat til salg af Real Madrid slog OB til.

(https://i.imgur.com/Yc2IzuH.jpg)

Andreas Voss - er hentet for 10 mio. kr. i FCM.

(https://i.imgur.com/HBqkYh2.jpg)

Piotr Szalek - er hentet for 12 mio. kr. i Lech.

(https://i.imgur.com/qpfpF6u.jpg)

Nenad Djoric - er hentet på fri transfer fra Vozdovac

Og sidste men ikke mindst
(https://i.imgur.com/3DfMl9g.jpg)

Pedro Neto - er hentet for 25 mio. i PSG


OB går en spændende sæson i møde, hvor der måske skal laves et systemskifte, for at udnytte de nye spillere.


Titel: Sv: Odense Boldklub
Oprettet af: Guldbrand 16 Jun 2018, 12:44
Vi endte med at kører mesterskabet hjem i sikker stil, med 6 point ned til FCK på andenpladsen og 14 point ned til Brøndby på 3. pladsen. Efter at mesterskabet blev sikret ved at FCK spillede uafgjort med Brøndby, så kunne man godt se på resultaterne at mesterskabet var hjemme. Blot 2 point i de sidste 4 kampe blev det til...

Også pokalen blev hentet hjem efter en 6-2 sejr over Horsens i finalen og dermed blev der sat punktum for en fornem sæson med the double og samlede salg for ca. 20 millioner kr, mens vi selv kun handlede for 2.5 millioner kr.


Danmark kvalificerede sig til VM ved at slå Holland i playoffen, og mens Helenius var inde omkring truppen, men blev siet fra til allersidst, så blev mit 16 årige talent Andreas Skibsted udtaget til VM, hvilket må have gjort ham til den yngste deltager ved slutrunden. - Og imponerende nok fik han spilletid i to af kampene. Mod Portugal kom han ind og scorede det afgørende mål til 2:2 og mod Chile startede han inde og stod for en assist i 4:2 sejren. Danmark tabte senere ottendedelsfinalen mod Spanien efter forlænget spilletid..


Til den nye sæson fik jeg ca. 13 millioner kr. at handle ind for, og hvor jeg egentlig havde forventet at flere klubber ville melde sig på banen for nogle af mine spillere, så har der endnu ikke været konkret interesse og derfor har ingen heller ikke forladt klubben endnu, andet end nogle på fri transfers. Tilgengæld vekslede jeg Mohammed Fellahs lejekontrakt om til en permanent kontrakt for 2 millioner kr, mens Rasmus Lauritsen fra Vejle er hentet ind som backup til det centrale forsvar, ligeledes for 2 millioner kr og så er Bubacarr Sanneh hentet i FCM for 5 millioner kr til startopstillingen.

Jeg savner dog en ny central midtbane mand, men har svært ved at finde den rette spiller...  :-\


Titel: Sv: Odense Boldklub
Oprettet af: Ninja777 16 Jun 2018, 12:54
Citat af: Guldbrand 16 Jun 2018, 12:44
Jeg savner dog en ny central midtbane mand, men har svært ved at finde den rette spiller...   :-\


En ny CM kunne være Markus Solbakken eller Felix Myhre Horn


Titel: Sv: Odense Boldklub
Oprettet af: Guldbrand 17 Jun 2018, 22:13
Jeg fik sikret mig en ny mand til den centrale midtbane i form af Victor Nelsson fra FC Nordsjælland. En ung spiller med stort potentiale, men samtidig en spiller der kan gå direkte ind i startopstillingen. For at transferen kunne lade sig gøre, måtte Nana Welbeck ofres. - Han blev solgt til tyrkisk fodbold for 2.75 millioner kr. - Victor Nelsson kostede mig 7.5 millioner kr.

I Superligaen startede jeg ud med FCK på udebane og selvom jeg blev spillet ud af banen, så stod der 2:2 da vi rundede de 90 minutter. Desværre havde dommeren dog lagt lidt tillægstid til, og det udnyttede FCK ved at score til 3:2 i overtiden. I 2. runde blev Brøndby slået med 2:0 hjemme hvorefter FC Nordsjjælland blev slået med vanvittige 6:4 på udebane.

I Champions League blev Skenderbeu slået overbevisende med sammenlagt 13:0. Derefter stod den på RB Salzburg der blev besejret 3:1 hjemme og 2:1 ude. I 3. runde har jeg slået Partizan med 3:1 hjemme i første runde og skal nu forsvare det resultat på udebane..


Titel: Sv: Odense Boldklub
Oprettet af: Guldbrand 19 Jun 2018, 20:37
Lidt nyt fra mit OB spil..

Partizan blev slået med 1-0 på udebane, og lodtrækning var som sådan god ved mig i playoff'en, hvor jeg trak PAOK. Men hvor Salzburg taktiske oplæg var en fordel for mig, så var PAOK's 4-2-3-1 taktik svær for mig at nedbryde - og generelt har jeg det svært mod netop den formation. Grækerne vandt med 1-0 i Odense og senere med 2-1 hjemme i Grækenland, selvom jeg kom i front.

Det betyder at jeg sammen med FCK havnede i EL gruppespillet, hvor jeg er i pulje med Olympiakos, Rubin og Sparta Prag - Sidstenævnte slog jeg i første runde med 2-0 hjemme. - så en god start på den pulje..

I ligaen tabte jeg som tidligere skrevet den første kamp mod FCK. Siden blev det til 7 sejre i træk, inden Hobro ødelagde den stime ved at spille 1-1 i Odense i min seneste kamp. Jeg fører ligaen med 1 point ned til FCK og 4 point ned til FC Nordsjælland og Hobro på de efterfølgende pladser. Vendsyssel (som rykkede op sammen med Esbjerg) har overtaget Helsingørs plads - indtil videre har de tabt alle 9 kampe og bliver totalt pryglet - Nøjagtigt som Helsingør blev i sidste sæson.


Mine angribere viser igen i denne sæson god målnæse. AK med 13 scoringer i 14 kampe, Helenius med 12 scoringer i 11 kampe og Jönsson med 11 scoringer i 13 kampe. (i alle turneringer). Min nye spiller Victor Nelsson har jeg svært ved at få til at præstere, men jeg tænker at han lige skal bruge noget tid til at finde fodfæste. Det samme skulle min indkøbte back fra sidste sæson Amin Nouri - Hans første sæson var ikke prangende, men han er blevet bedre i denne sæson hvor han står noteret for 5 assists.

Jeg satser også gerne på egne talenter, og både Jens Jacob Thomasen, Julius Eksesen og Mathias Greve er en del af førsteholdet. Eskesen har jeg haft lånt ud, men en skade på op mod 9 mdr. til Casper Nielsen, gjorde at jeg hev ham hjem fra hans låneophold.- Og netop skader er noget som jeg syntes jeg døjer en del med. Heldigvis mange små skader, men hele tiden noget der gør at jeg ikke har fuld spillertrup til rådighed og derfor spiller med trætte spillere i et tætpakket kampprogram..


Edit: Lige for at vise forskellen på FCK og alle andre hold. FCK har op til denne sæson invensteret intet mindre end 115 millioner kr (og solgt for 800.000kr) Højeste beløb var 50 millioner kr. for Marcus Ingvartsen..  Så lige på dette punkt, kan ingen hold følge med...


Titel: Sv: Odense Boldklub
Oprettet af: Guldbrand 15 Jul 2018, 20:44
Det har været lidt on/off med mit OB save på det seneste, så derfor har jeg ikke fået spillet så meget på det.
Men jeg er trods alt ved at være ved vejs ende med sæsonen og vi er godt på vej mod en gentagelse af sidste sæsons "The double".

Men inden vi når så langt, skal vi lige skrue tiden lidt tilbage til Europa League. Jeg fik som skrevet tidligere en god start ved at besejre Sparta Prag med 2:0 hjemme. Det blev fulgt op med et nederlag ude mod Olympiakos og siden en sejr ude over Rubin. På hjemmebane var jeg godt på vej til nærmest at sikre mig videre advancement med en sejr over Rubin, men en udligning i overtiden sørgede for en remis med det russiske mandskab. Siden tabte jeg ude til Sparta Prag og hjemme til Olympiakos, hvilket desværre betød at vi sluttede på 3. pladsen i gruppen - En stor skuffelse, taget den gode start i betragtning..

I Superligaen er vi igen iår godt kørende og efter 31 spillerunder ligger jeg på førstepladsen med et forspring på 7 point ned til FCK. Specielt mine 3 angribere Jönsson, Helenius og AK har igen iår været habile målskyttere og har tilsammen scoret 71 mål i alle turneringer - og ligeledes lagt op til 28 assists. Vi er også det mest scorende hold i Superligaen med 76 mål for 31 kampe (2,45 i snit)

I Pokalturneringen har jeg netop lige besejret AaB med 3:0 i Aalborg og er dermed klar til at forsvare titlen fra sidste sæson. Modstanderen i finalen er FCK der vandt med 1:0 hjemme over Brøndby,


Af transfers, så har jeg hentet Felix Myhre i Molde for 1.4 millioner kr. Håber og tror at han bliver en kæmpe gevinst på den centrale midtbane, hvor jeg har haft lidt problemer med at være dominerende og mangler en stærk profil. Victor Nelsson som var tiltænkt den rolle, har endnu ikke helt slået igennem.Titel: Sv: Odense Boldklub
Oprettet af: DANzin22 16 Jul 2018, 09:19
Er på nuværende tidspunkt i 2. sæson, hvor jeg er i CL-gruppespillet, og har vundet de to første kampe mod Kiev og Ajax. Første sæson endte naturligvis med et mesterskab. Overvejer derfor at starte et nyt save, da dette er for let, og jeg kun får modstand af FCK.

- Hvordan holder du motivationen Guldbrand? Det er altid rart med noget inspiration. :)


Titel: Sv: Odense Boldklub
Oprettet af: Guldbrand 16 Jul 2018, 20:34
Citat af: DANzin22 16 Jul 2018, 09:19
- Hvordan holder du motivationen Guldbrand? Det er altid rart med noget inspiration. :)


Det er heller ikke altid at jeg gør det.. Spillet har jo også været lidt on/off...

Men det hjælper på det at OB er mit favorithold, og så er jeg jo nødt til at gå til FM for at opleve at OB får lidt succes - Det formår de jo ikke på de rigtige grønne baner..

Derudover forsøger jeg mig med at have en kerne på holdet, der snakker samme sprog, og som er fra samme område. Jeg vil gerne se om det betyder noget og om man kan skabe succes med et hold, som måske ikke har så store profiler på holdet, men passer til hinanden. Så for mit vedkommende, så køber jeg primært spillere fra Danmark og Norge - og på sigt Sverige og Tyskland.. Altså lande der er naboer til Danmark, kan snakke samme sprog.

Det som jeg håber, det er at man får et hold, som er meget mere sammentømret og derved opnår større resultater, end hvis man havde et hold fyldt med forskellige nationaliteter og forskellige kulturere. Jeg aner ikke om der er noget hold i dette, eller om man bare burde kigge efter personligheder i stedet og at sprog læres med tiden og derfor ikke betyder det store, andet end på den korte bane..


Titel: Sv: Odense Boldklub
Oprettet af: Guldbrand 19 Jul 2018, 12:08
Både FCN og FCK snublede, så med 3 kampe igen kunne jeg kalde mig mestre på ny..

Men grunden til at jeg skriver, er fordi at både Middelfart og Marienlyst - begge oprykkere fra 2. division, er med 1 kamp igen, sikret at minimum at skulle spille playoff om at komme i superligaen. Marienlyst ligger endda til direkte oprykning - Så med lidt held, så er der pludselig to fynske dueller i vente for mit OB mandskab - og begge klubber der er samarbejdsklubber med OB.

Det har jeg alligevel aldrig oplevet før i FM og jeg er spændt på at få en fynsk duel i Superligaen..  :P


Titel: Sv: Odense Boldklub
Oprettet af: Guldbrand 19 Jul 2018, 13:51
Det blev desværre ikke til The double, da jeg tabte finalen til FCK 3:1 efter forlænget spilletid..  Tilgengæld kan jeg se frem til to fynske dueller mod Marienlyst og Middelfart.. Vanvittigt at to oprykkere fra 2. division, rykker direkte videre til Superligaen.. Men det bliver mega fedt!!

Håber de bliver ved med at være samarbejdsklub, for så vil jeg for alt i verden prøve at holde dem i ligaen, ved at udleje talenter og reserver til dem..


Titel: Sv: Odense Boldklub
Oprettet af: Maestrodk 01 Aug 2018, 19:01
Så fik jeg også startet med OB. Jeg ser frem til det.

Mit save vil have en pragmatisk tilgang på kort sigt, hvor det vil handle om at få resultaterne (med respekt for balance i økonomien), mens jeg på længere sigt vil fokusere på at udvikle/købe unge spillere, som enten kan blive profiler i klubben og/eller som jeg kan tjene en god skilling på senere.

Taktisk starter det også pragmatisk. Jeg har en trup, som skal dominere imod nogle modstandere og være afventende imod andre. Derfor stiller jeg i en 4-4-1-1 uden instruktioner. På den måde kan jeg hurtigt sadle om/tilpasse spillestilen, uden at ændre en hel masse på én gang. På sigt, når holdet forhåbentlig bliver dominerende, vil jeg nok prøve at finde en fast spillestil.

På transfersiden har jeg skilt mig af med Rasmus Jönsson og Edmundsson. Jönsson vurderede jeg for værende for løntung i forhold til den rolle, som han ville få. Og Edmundsson meddelte allerede hurtigt, at han ville forlade klubben efter sæsonen. Så ud med ham, så man kunne få penge for ham.

Ind er kommet Bror Blume på fri transfer, Søren Reese fra Viborg samt en ung belgisk midterforsvarer, som indtil nu skal være backup, men som forhåbentlig kan udvikle sig fornuftigt.


Titel: Sv: Odense Boldklub
Oprettet af: Maestrodk 12 Aug 2018, 18:04
Så nåede vi til vinterpausen i første sæson. Foreløbig ligger vi på en 2. plads, 8 point bagefter suveræne, ubesejrede FCK og 2 point foran Brøndby, som netop har fyret Zorniger.

Systemet har både heddet 4-4-2 og 4-4-1-1, men på det sidste har jeg holdt fast i 4-4-2, hvor Andre Rømer rykkes ned på den def. midtbane, når modstanderen spiller 4-2-3-1. Taktikken er fortsat uden de store instrukser - dog starter de fleste kampe med at spille over fløjene og "pass into spaces".

Den bedste spiller har uden tvivl heddet Victor Obinna, som blev hentet på free transfer på transfervinduets sidste dag. Han har scoret 16 mål fra sin position, som defensive forward eller venstre wing.

I vinterpausen har jeg foreløbig sagt farvel til Joao Pereira. Han har netop fået en skade, som holder ham udenfor i tre måneder, og han har samtidig kontraktudløb til sommer. Så jeg besluttede at cashe ind. Nu må vi se, om der er flere, som ryger.                                         Forum Powered by SMF 1.0.5 · SMF ©2001-2010