FmFreaks

Football Manager 2017 => Månedens anbefaling => Emne startet af: whapz 05 Jan 2017, 20:41Titel: Januars anbefaling - De gamle østhold
Oprettet af: whapz 05 Jan 2017, 20:41
[img ]http://i.imgur.com/C8GKOLg.jpg?1[/img]


Lørdag den 3. oktober var det præcis 26 år siden at øst og Vesttyskland atter blev forenet til et samlet rige, meget er sket siden da, for at udjævne de store så vel økonomiske som sociale forskelle 42 år som et splittet land grundlagde.

Men her 26 år efter foreningen af de to lande, er der rent fodboldmæssigt, stadigvæk tale om et land der er delt i to.
Kigger vi på Bundesligaen, så er der for første gang siden 2008/2009 igen et hold fra det gamle øst i Bundesligaen nemlig RB Leipzig, som nogle så formentligt vil hævde ikke er et rigtigt hold.
Sidste et øst hold ellers var repræsenteret var i 2008/2009 ved Energie Cottbus, den gang med danske Dennis Sørensen på holdet.

Efter splittelsen af Tyskland i 1949 dannede man i Østtyskland DDR-Oberligaen
Sammen med dannelsen af ligaen, blev der i årene efter krigen også dannet en lang række nye klubber, som endte med at tage størsteparten af de 42 mesterskaber man nåede at placere, før øst og vest atter blev forenet.

De tre mest vindende hold i ligaens levetid, har alle det tilfælles, at de blev dannet i årene efter krigen, samt at de den dag i dag er uden større betydning i tysk fodbold. Det mest vindende af de tre hold er Berliner FC Dynamo, som hentede hele 10 mesterskaber, hvilket ydermere skete ved at man hentede de 10 titler på stribe, i sæsonerne 1979-1988.
Efter genforeningen startede klubben sammen med 16 andre gamle øst hold i NOFV-Oberliga Nord, som dengang var den 3 bedste liga niveau i tysk fodbold, i nutiden er ligaen 5 bedste niveau i Tyskland.
Klubben lagde ud med at blande sig i toppen de første par sæsoner, men gled siden mere og mere ud i glemslen og befinder sig i dag i Regionalliga Nordost som er på 4 bedste niveau.
Tilbage i start nullerne, var klubben helt nede og vende på 6 bedste niveau.

Klubben med næst fleste mesterskaber, er også den eneste som er tilgængelig i FM da de spiller i 2. Bundesligaen. Skal man længere ned i divisionerne, så skal der en liga udvidelse til.
Ligeledes er klubben formentligt også den de fleste danskere kan nikke genkendende til, nemlig Dynamo Dresden.
Skævvridningen gør sig ikke kun gældende rent klubmæssigt, men ligeledes også rent talentmæssigt.
Kaster vi et blik på den trup det forenede Tyskland vandt VM i Brasilien med sidste år, var det gamle Østtyskland blot repræsenteret med en enkelt spiller født på øst siden af den gamle grænse, nemlig Toni Kroos.
Dertil kan man så med lidt god vilje tilføje Miroslav Klose og Lukas Podolski som begge er født i Polen, som var en del af østblokken.
Når det kommer til hvilke klubber fra det gamle øst man så skal vælge at spille med, er der naturligvis nogle der er mere oplagte end andre.
De mest oplagte er naturligvis de 4 hold der i Football Manager 2017, befinder sig i de to øverste rækker, RB Leipzig i 1.Bundesligaen også ellers Dynamo Dresden, FC Erzgebirge Aue og Union Berlin i 2.Bundesligaen.

I den 3 bedste tyske række, ser det noget bedre ud med hold fra den gamle østblok, da der i denne række er hele 6 hold med base i det gamle Østtyskland.

Hansa Rostock  (9)
1.FC Magdeburg  (7)
Chemnitzer FC (6)
Hallescher FC (11)
FC Rot-Weiß Erfurt (15)
FSV Zwickau (19)


                                         Forum Powered by SMF 1.0.5 · SMF ©2001-2010