FmFreaks

Football Manager 2016 => Blogs => Emne startet af: 22 26 Jan 2016, 20:14Titel: L'arrivée de le SCO (følg mit save og taktiske tanker)
Oprettet af: 22 26 Jan 2016, 20:14
L'arrivée de le SCOEt indblik i et tilfældigt Football Manager save.Jeg vil i denne, min første, blog give et indblik i min måde at spille FM. Forvent ingen flotte faner, men derimod en masse screenshots og løse tanker æltet sammen i en ulækker masse. Velkommen til.

Valget er nok engang faldet på Angers SCO. 3. er måske lykkens gang. Mit første spil endte brat da jeg til min rædsel så, på min managerprofil, at jeg var verdens bedste manager - realismen og dermed motivationen var væk. 2. forsøg gemmer sig stadig et sted i skyen.

Og nu er vi her. Et nyt spil er startet, alle forgående er slettet, en frysepizza er i ovnen og motivationen er i top.


______________________________________________________________________________Le SCO


Angers Sporting Club de l'Ouest er en klub fra det skønne Angers, stiftet i 1919.
Valget er faldet på klubben, grundet min lettere frankofile tilgang til FM, og fordi klubben passer ind i profilen, af historien om den unge manager der bringer den lille klub, fra den lille men skønne by, til toppen af fransk fodbold.
Med 2 bronzemedaljer i '58 og '67 er det ved at være på tide med noget succes igen.

Klubben har også nogle dejligt ringe faciliteter, som giver muligheden for rigtig at føle at man bringer klubben frem. Det samme gælder iøvrigt holdet som helhed.Boldbesiddelse? Det li' meget


Der var engang en klog mand, og en mand. Manden sagde: "Hvis vi har bolden styrer vi kampen og modstanderen kan ikke score" og den kloge mand sagde: "Hvis vi scorer flere mål end modstanderen vinder vi". Den kloge mand var klog.

Så er spørgsmålet: Hvordan opnår vi den største chance for at score flere mål end modstanderen?
Vi skal score flere mål end modstanderen, ergo kan vi ikke sætte vores lid til en kompakt defensiv, og tilfældige chancer. Chancerne - og målene - skal komme som følge af bevidste valg fra spillernes - og der managerens - side.
Hvordan gør vi det? Chancerne kreeres, men først skal vi have bolden. Når vi har bolden, skal den i modstanderens mål. So far so good.

Hvordan får vi bolden? Vi kan ikke spille afventende, da vores chancer som beskrevet skal skabes.
Vi skal altså presse modstanderen for at få bolden.

Vi har bolden. Den skal i kassen. Hurtigst muligt, og ligegyldigt hvordan. Den skal bare i nettet, så vi har mere tid til at score flere mål end modstanderen. Vi må altså spille hurtigt. Og direkte?

Man kunne jo sagtens spille den lidt rundt - frem og tilbage, og så vente på hullet kommer, chancen opstår. Eller man kunne søge målet, og få klatten i kassen.
Hvem kan heller ikke lide det? En helt ren glidende, hurtigt på benene og uden at have kigget op, videre til fløjen der næller sin mand og lægger den indover til en kold inderside. Det er smukt.

Titel: Sv: L'arrivée de le SCO (følg mit save og taktiske tanker)
Oprettet af: 22 26 Jan 2016, 20:16
Hvis vi skal opsøge og skabe chancerne, med et aktivt pres, vil jeg i udgangspunktet gerne spille med en høj forsvarslinje. Det åbner op for modstanderens hurtige spillere. Det kan jeg dæmme op for på 2 måder, sweeper-målmand, eller jeg kan lade en forsvarsspiller falde lidt dybere. Hvis jeg vælger sweeper-målmanden, så sætter jeg min lid til 1 mand, hvorimod jeg sætter min lid til 2, hvis jeg lader en CF falder dybt - ham og målmanden.

(https://i.gyazo.com/11d58576f9fc668e8719b68cf3c2a0e6.png)

Samtidig, vil jeg gerne have mine backs til at tage del i vores stræben efter mål, men jeg vil heller ikke lade det blotte os - vi kan også selv miste bolden. Back (auto) bliver det til. Når holdet er bedre, vil jeg måske sætte dem til angreb. I forsvaret har jeg set CF til at falde dybt, mens den anden varetager rollen som en helt normal centerback.


På nuværende tidspunkt ser mine holdinstruktioner således ud:
https://gyazo.com/8b5021fb3b96288fa8d82aa5b8562a2f


Som vi bevæger os til midtbanen, har jeg efterhånden besluttet mig for en 4-2-3-1-opstilling.

På midten af banen skal vi finde en balance mellem tilbageerobring af bolden, og at skabe chancer. Her er en boldvindende midtbanespiller oplagt, da han passer rollen som den defensive balancespiller godt, og samtidig skal bidrage til at skabe chancer. Når vi spiller uden en decideret defensiv midt, kan der være langt mellem midtbanen og forsvaret, så jeg vil også gerne have den anden centrale midt til at fylde i det rum. Eftersom hans fokus skal være modsat hans sidemand, falder valget på den dybdeliggende playmaker da han netop kan fylde lidt mellem forsvar og midtbanen og samtidig skabe chancer for holdet.
Jeg sætter dem begge til support, så de ikke bliver for defensive og passive i jagten på at score flere mål end modstanderen.

(https://gyazo.com/ec796f9df428f86c9c059659123a7d31.png)

På den offensive midt, har vi "jagtens" (på at score flere mål end modstanderen!) omdrejningspunkt. Han fordeler boldene, og løber selv i dybden hvis spillet er til det. På højrefløjen har jeg valgt en klassisk wing der skal sætte sin mand og slå den indover. På den anden fløj, vil jeg derimod gerne have en spiller der mere aktivt søger målet. Der passer en indvendig angriber godt, og spillet bliver mere direkte mod mål. Jeg fortæller ham dog at han ikke skal skyde for meget, så han ikke skyder fucking hver gang. OMV,OMC,OMH og angriberen har jeg sat til 'tackl hårdere', da de ikke sælger holdet på samme måde, som spillerne med flere defensive pligter.

De to centrale midtbanespillere er for værdifulde for defensiven, til at jeg vil lade dem spille satset i deres forsøg på få bolden igen. Resten af offensiven derimod, kan sagtens gå mere allin.

På nuværende tidspunkt, har jeg besluttet at jeg vil spille med korte afleveringer for at bevare kontrollen, og ligeledes spille den op fra forsvaret, så vi ikke satser på en god lang bold. Det skal dog ikke udelukke muligheden for at lave en god stikning i dybden - en hurtig måde at score på iøvrigt.

Holdinstrukser: https://gyazo.com/68cf6cb8f36c3982f4efb6aed3bb018aTitel: Sv: L'arrivée de le SCO (følg mit save og taktiske tanker)
Oprettet af: 22 26 Jan 2016, 20:27
oste


                                         Forum Powered by SMF 1.0.5 · SMF ©2001-2010