FmFreaks

Football Manager 2016 => Træningsbanen => Emne startet af: owlsinthebag 25 Jan 2016, 21:19Titel: En dansk invasion i Spanien - taktiske råd modtages med kyshånd
Oprettet af: owlsinthebag 25 Jan 2016, 21:19
Hej fellow freaks,

jeg søger lidt taktisk hjælp til et projekt jeg har kørende med Deportivo. (uddybning følger)

Jeg elsker at kaste mig ud i de der lidt urealistiske scenarier, som man f.eks. kan arbejde sig frem til via editoren..
Med andre ord var det en pleasent suprise for mig, da den ny funktion "lav din egen klub" kom i 16'eren.

Her har jeg så, inden for rimelighedens grænser naturligvis, forsøgt at etablere en dansk koloni (om man vil) i det spanske, ved at indtage Deportivo med danske talenter. * se vedhæftede billeder for mere info.

Jeg har forsøgt mig med flere forskellige taktikker i årets udgave, men iiiikke rigtigt fundet noget, som ligner at virke med mit nuværende spillermateriale.

I kan se billeder af min taktik vedhæftet, men jeg prøver her at uddybe mine tanker omkring den lidt:

Jeg vil gerne spille med skyggeangriberne, da jeg f.eks. ser Yussuf have gode stats til "at angribe lidt bagfra" via dybdeløb.
- generelt ser jeg gerne at have en boldbesiddende taktik, hvor jeg gerne vil have spilovertaget midt på banen (det har jeg bare ingen succes med overhovedet) inden den afgørende bold bliver slået i dybden - enten målrettet mine backs, som kan komme til indlæg, eller rettet mod en af skyggeangriberne.
Mit største issue er helt klart at finde en måde at spille på, hvor jeg kan være boldbesiddende, meeeen dertil har det været et stort problem, at hvis jeg fjerne en af mine brede midtbanespillere, giver for meget plads til modstandenes backs, som slår for mange indlæg.. og indlæg... De er sku ved at drive mig til vanvid i FM16. Mit midterforsvar kan slet slet ikke forsvare sig derimod.

Jeg er rimelig uklar omkring funktionerne "press mere/mindre" "Hvor høj en linie bør jeg stå med" "direkte/ikke direkte fodbold"
- En af hagerne ved at jeg har spillet med kortere afleveringer, har været den konsekvente udmelding fra min assistent om at mine spillere afleverer bolden direkte i fødderne på en modstander.

Kan i give mig et par råd? Hvad synes i om holdet? Er der noget som falder jer direkte i øjnene? :)

Forslag modtages med klapsalver, kyshånd og stående ovationerTitel: Sv: En dansk invasion i Spanien - taktiske råd modtages med kyshånd
Oprettet af: Wester 25 Jan 2016, 21:29
Først stor ros for indlægget. Det gør det nemmere at hjælpe. Jeg gider ikke give dig det hele på et sølvfad men mere give dig nogle spørgsmål, som du eventuelt kunne tænke over.. Hjælp til selvhjælp kunne vi kalde det  :cr:
Citat:
Kan i give mig et par råd? Hvad synes i om holdet? Er der noget som falder jer direkte i øjnene?


Ja.. Hvorfor to skygge angribere? Hvem modtager bolden på toppen? Eller er det to skyggeangribere? kan ikke lige de danske forkortelser i FM..Titel: Sv: En dansk invasion i Spanien - taktiske råd modtages med kyshånd
Oprettet af: owlsinthebag 25 Jan 2016, 21:46
Yes.. :) Tak for dit svar i første omgang.. Det glæder mig, du stiller mig lidt spørgsmål, frem for at servere tingene.. Refleksion er godt!!

Jamen et eller andet sted, er jeg endt med de 2 ss'ere grundet andre taktiske tiltag ikke har fungeret. Jeg har i et par omgange forsøgt mig, først med en targetman liggende foran de to, og dernæst en falsk 9'er liggende foran de to... Begge med "bevægelsesfrihed fra position". for at skabe plads, men også for at ligge bolden af.

Jeg tænker formålet med de to ss'ere er at spille kreativt og frit. ikke at have en statisk angriber oppe foran, og for at drage mere nytte af "aflevér i dybden"-funktionen.
Jeg har i tidligere FM-spil altid haft stor succes med taktikker uden deciderede angribere, men med 1-2 skyggeangribere. Denne flydende form for fodbold er jeg fan af, og søger at implementere i 16'eren såvel som jeg har gjort i de andre :)

Giver det mening? :)Titel: Sv: En dansk invasion i Spanien - taktiske råd modtages med kyshånd
Oprettet af: Wester 25 Jan 2016, 21:53
Jeg kan sagtens se hvor du vil hen men...

Du vil også gerne holde lidt i bolden men de to typer oppe foran driver jo bolden frem og spiller med stor risiko. Det holder sq ikke i bolden. Har du læst om skyggeangriberen i FM??

Der finder du måske svaret på hvilken type makker han skal bruge og nok også en som kan holde mere i bolden og dermed højere boldbesiddelse..

Tænk over om det er en mulighed???


Titel: Sv: En dansk invasion i Spanien - taktiske råd modtages med kyshånd
Oprettet af: Spardle 25 Jan 2016, 21:54
Okay, det bliver helt jeg spørger du svarer..
Den er jeg med på!

Hvorfor har du en skadet venstre back til at starte inde?

Og til de mere seriøse, hvor mange playmakere har du? Jo du vil have flydende spil, men hvem skal ligge den farlige bold? Hvem skal sætte spillet op? og hvem skal modtage bolden hvis man er ved at panikke.


Titel: Sv: En dansk invasion i Spanien - taktiske råd modtages med kyshånd
Oprettet af: whapz 25 Jan 2016, 22:04
Hey!

Som Wester siger - tak for et super uddybende indlæg! Det er en fornøjelse med billeder og problemstillinger, så det er konkret at arbejde med.

Jeg har forskellige perspektiver til din taktik, men da jeg lige nu er på iPhone, vil jeg give dig en fyldestgørende udgave form for svar i morgen :)

Til sidst vil jeg lige høre, om det er ok at bruge dit opslag som inspiration til andre, der har brug for taktisk feedback eller hjælp? God aften!


Titel: Sv: En dansk invasion i Spanien - taktiske råd modtages med kyshånd
Oprettet af: owlsinthebag 25 Jan 2016, 22:20
Tak for de fine svar gutter.. :)

Att: Wester/Spardle. ja det giver jo som sådan rigtigt fin mening, det du skriver. Min forståelse (udfra hvad jeg har læst og erfaret) af skyggeangriberen, er at han er en mand, som "kommer bagfra", laver lange dybdeløb og gerne afslutter første gang. Er det en helt skidt forståelse, eller hvad tænker du? - Jeg kan sagtens følge, at der måske mangler manden, som slår den afgørende aflevering til ham. Der har jeg søgt at arbejde med de brede midtbanespillere på kanten, som meget gerne skal trække ind i banen, og slå den afgørende aflevering. Lige præcis dette aspekt fungerer faktisk meget godt efter bogen.. ihvertfald mht. Sisto og Andersen..
Men ja.. konkluderende må jeg nok erkende, at det vil give bedst mening at skille mig af med en af de to ss'ere.

Og ja jeg er godt klar over Grimaldo er skadet. Jeg ville bare gerne vise min mest benyttede startellever.

Att: Whapz. Mange tak.! Det ser jeg frem til at høre mere om.. Jeg synes det er fabelagtigt med lidt taktisk sparring.. :)
Og selvfølgelig må du benytte opslaget som inspiration :)


Titel: Sv: En dansk invasion i Spanien - taktiske råd modtages med kyshånd
Oprettet af: Wester 25 Jan 2016, 22:26
Ja start med at find en mere passende makker til din skygge angriber. Jeg ville forsøge mig med en Dyb Angriber som kan holde lidt i den og vente på at skygge angriberen tager løbene forbi ham og som kan være med til at holde boldbesiddelsen og skabe mere ro i angrebet.


Titel: Sv: En dansk invasion i Spanien - taktiske råd modtages med kyshånd
Oprettet af: Wester 25 Jan 2016, 22:28
Køb Bendtner ;)


Titel: Sv: En dansk invasion i Spanien - taktiske råd modtages med kyshånd
Oprettet af: owlsinthebag 25 Jan 2016, 22:32
Citat af: Wester 25 Jan 2016, 22:28
Køb Bendtner ;)


hahahaha.. For at det ikke skal være løgn, har jeg faktisk forsøgt mig med Bendtner i et tidligere save, hvor jeg startede ud i FM touch.. Det var en tålmodighedskrævende oplevelse, som var på randen af at koste en computermus livet et par gange.. :)

Jeg vil prøve den dybdeliggende.. Det giver fin mening i mit hovede.. :) (y)


Titel: Sv: En dansk invasion i Spanien - taktiske råd modtages med kyshånd
Oprettet af: Wester 25 Jan 2016, 22:34
Når du har forsøgt det, så skriv tilbage og virker det, så går vi videre med taktikken. Det er bedst at tage et skridt af gangen, så man ikke ændre det hele på en gang og man fastholder sine egne ideer. Eller kunne man bare downloade en taktik :)


Titel: Sv: En dansk invasion i Spanien - taktiske råd modtages med kyshånd
Oprettet af: owlsinthebag 25 Jan 2016, 22:42
Og det gider vi nemlig ikke.. :)
Jeg kommer med en opdatering på sagerne, når jeg er kommet lidt længere..
Du skal have stor tak, for dine inputs.. Fornøjelse..!


Titel: Sv: En dansk invasion i Spanien - taktiske råd modtages med kyshånd
Oprettet af: Wester 25 Jan 2016, 22:43
Så lidt.. Kan jo godt lide det nørderi om FM, så selv tak


Titel: Sv: En dansk invasion i Spanien - taktiske råd modtages med kyshånd
Oprettet af: owlsinthebag 25 Jan 2016, 22:57
okay okay okay... Jeg har godt nok kun spillet en kamp, efter dit råd, men jeg bliver ganske enkelt nødt til lige at give en lille applaus..
Jeg ved ikke hvordan jeg vedhæfter billeder her i kommentarfeltet, men nevermind..

2-0 over Espanyol.. 2 oplæg fra Matías Suatez og 2 mål af Yussuf Poulsen.. De spillede henholdsvis Dybdeliggende Angriber (support) og Skyggeangriber.. Altså et glimrende førsteindtryk jeg umiddelbart lige fik der... !


Titel: Sv: En dansk invasion i Spanien - taktiske råd modtages med kyshånd
Oprettet af: Wester 25 Jan 2016, 23:04
Ja rolig nu.. For et skifte i taktik giver tit et hurtigt fix og sejr men det bliver hverdag igen.. Men fedt det virker efter tankerne.. Giv det 10 kampe og så snakkes vi ved :)


Titel: Sv: En dansk invasion i Spanien - taktiske råd modtages med kyshånd
Oprettet af: owlsinthebag 25 Jan 2016, 23:09
haha ja ja.. Det er jeg skam helt med på.. :)
Ville bare lige give en heads up på, at det virker til at vise fremskridt ;)


Titel: Sv: En dansk invasion i Spanien - taktiske råd modtages med kyshånd
Oprettet af: whapz 26 Jan 2016, 10:15
Jeg har gjort mig nogle tanker omkring din taktik:

Passer det sammen at spille bredt samtidig med, man vil udnytte midten?
Er det fornuftigt at have 3 playmakere i en "kontra"-taktik?

Der er mere, jeg ser som iøjnefaldende, men små bidder ad gangen gør ofte større underværker :)


Titel: Sv: En dansk invasion i Spanien - taktiske råd modtages med kyshånd
Oprettet af: owlsinthebag 26 Jan 2016, 23:35
Nu kan jeg desværre ikke finde ud af at uploade billeder her i kommentarfeltet.. Men..!

Det er her på det seneste gået over al forventning. en 6. plads i ligaen efter 14 kampe, og det med kun 2 point op til 3. pladsen.
En del har ændret sig rent taktisk, hvor jeg nok har måtte opgive håbet om at spille boldbesidende fodbold. Jeg har ihvertfald ligaens laveste procentsats. Fred være med det.. Angrebet fungerer upåklageligt med en dybdeliggende angriber og en skyggeangriber. Jeg benytter mig af Yussuf Poulsen på skyggeangriberen, og han er med 10 mål i 14 kampe nummer 2 på topscorerlisten.

Min idé med at lade 2 brede midtbanespillere være de kreative kræfter, fungerer også rigtigt godt. Jeg spiller med to offensive brede playmakere, hvor jeg primært har brugt Sisto og Nicolai Thomsen/Lucas Andersen. Det er dem som laver mine assists, og de kommer ikke kun via indlæg.

Centralt på banen benytter jeg en felt-felt midtbanespiller og en dybdeliggende playmaker(her er jeg dog en smule usikker på om det er det rigtige) i form af Pierre emil og Lasse Vigen/Ruben Neves.

Jeg spiller med offensive backs, som holder bredden når mine "kanter" rykker ind i banen.
Jeg har ofte ændret lidt i holdindstillingerne, for at tilpasse mig kampens forløb, og min skyggeangriber bliver jævnligt erstattet af en def. midt, når jeg vil køre et resultat hjem.

Om jeg spiller kontra/kontrollerende/offensiv - direkte eller blandet retter jeg ofte til alt efter modstander og situationen i kampen. Jeg spiller altid med "spil op fra forsvar" og "udnyt fløje" samt "søg overlap". Derudover lader jeg mine spillere spille så frit som muligt, med massere af bevægelighed.

Jeg lukker ikke mange mål ind. 16 i 14 kampe, hvoraf de 6 af dem, var inden jeg rettede taktikken til.

Slutteligt vil jeg konkludere at Westers taktiske råd omkring den dybdeliggende angriber virkelig har givet pote.

Nu kommer jeg så til mit næste spørgsmål/diskussionsemne.
Hvordan håndterer i jeres træning? - Træner i positionstræning individuelt efter taktikken, eller hvordan? Her er jeg nok lidt grøn i gamet, da træningsfunktionen aldrig er den jeg har benyttet mest.

Sidste spørgsmål: Hvor meget lytter i til jeres assistent, under kampene? :)


Titel: Sv: En dansk invasion i Spanien - taktiske råd modtages med kyshånd
Oprettet af: Wester 27 Jan 2016, 07:22
Jeg træner mine spillere individuelt efter taktikken
Jeg lytter aldrig til min ass. manager og bruger heller ikke modstander instruktioner.


Titel: Sv: En dansk invasion i Spanien - taktiske råd modtages med kyshånd
Oprettet af: whapz 27 Jan 2016, 07:38
Jeg træner også til taktikkens positioner.

Under kampene kan det ære nyttigt at høre på sin assistent! Laver dine backs massere af indlæg, der bare bliver clearet, har jeg haft succes med at sætte dem på support, sådan de ikke laver overflod af indlæg og afleverer til tiden mere simpelt på banens sidste tredjedel :)


                                         Forum Powered by SMF 1.0.5 · SMF ©2001-2010