FmFreaks

Football Manager 2014 => Træningsbanen => Emne startet af: asvini66 08 Feb 2014, 21:46Titel: FCK - Ståle
Oprettet af: asvini66 08 Feb 2014, 21:46
Hej Fmfreaks,

Jeg er igang med et FCK-spil, hvor jeg forsøger at efterligne Ståle Solbakkens fodboldfilosofi. Så vidt jeg har analyseret mig frem til, fungerer Ståles ideer nogenlunde således i praksis:

Først og fremmest tålmodig boldomgang, der dog skal være tempofyldt. De mest væsentlige bevægelsesmønstre kommer fra backs og midtbanespiller. De to kanter trækker EKSTREMT langt ind i banen for at skabe overtal, så de to backs for en motorvej at åbne på. Den ene centrale midtbanespiller søger ned og bygger op, mens den anden lægger sig ind i rummet mellem angreb og midtbane. Boldomgangen skal så vidt mulig holdes centralt, mens man så kan få de to backs med på den sidste tredjedel. De to angriber laver også kompenserende løb, den ene falder ned, den anden løber dybt.

Defensivt forsvarer man meget smalt med en stor sideforskydning og meget kort afstand fra forsvar til midtbane. Presset ligges centralt, hvorfor kanterne ikke går specielt tidligt i pres.

Min udfordring er en at få den meget bevægelige offensiv til at harmonere med den meget kompakte og disciplinerede defensiv. Som I ved, vælger man i FM en organisation "balanceret, frit, meget frit etc," men ved ikke hvad jeg skal vælge, da man ikke synes at kunne forene den defensive disciplin og kreative offensiv. Min anden udfordring er kanternes placering. Jeg vil gerne have dem helt ind centralt, så jeg nærmest har fire centralemidtbanespillere. Skal jeg i virkeligheden ændre formation, så jeg rent faktisk spiller med 4 centrale? Håber den hurtige oversigt kan give jer mulighed for at hjælpe. Tak :-)


Titel: Sv: FCK - Ståle
Oprettet af: asvini66 08 Feb 2014, 22:54
Anyone? :)


                                         Forum Powered by SMF 1.0.5 · SMF ©2001-2010