FmFreaks

Football Manager 2014 => Træningsbanen => Emne startet af: Jlvang 03 Jan 2014, 19:22Titel: Guide: Talentudvikling
Oprettet af: Jlvang 03 Jan 2014, 19:22
Hej Fmfreaks,


Først og fremmest skal i have en undskyldning og stor tak for tålmodigheden! Jeg har ad flere omgange  lovet denne guide på tidspunkter der senere har vist sig ikke at være mulige. Dette beklager jeg naturligvis!

Lektion om at love noget man ikke med 100% sikkerhed kan holde er hermed lært.

Indledning


For efterhånden et par måneder siden postede jeg en kort guide til en solid pre-season (http://fmfreaks.dk/index.php?topic=36804.0"). Siden det post har jeg modtaget mange henvendelser og set adskillige spørgsmål om tilgangen til træning af ens hold.
I FM13 udviklede jeg et koncept til talentudvikling der er kraftigt inspireret af primært FCN og Ajax. Dette koncept har jeg forsøgt at tage med mig til FM14 og her følger en udredning vedrørende udviklingen af talenter.
Betragt ikke dette som den eneste rigtige tilgang til træning, men brug det som en inspirationskilde til at udvikle dit eget koncept.

For at bygge et habilt talentudviklingsprogram må man vide hvad man forsøger at udvikle spillerne imod. Spiller man  med en betondefensiv og hurtige omstillinger nytter det ikke at man scouter, henter og koncentrere sin træning omkring teknik, førsteberøringer og frisparkskytter.

Det taktiske system


Det spilkoncept jeg udvikler mine spillere i retning af er inspireret af FCN og Ajax. Jeg spiller ligesom de to nævnte klubber primært en 4-2-3-1 formation hvor jeg har offensive wingbacks der holder bredden i banen. Èn central midtbanespiller er benbrækkeren der skal stoppe modstandernes opbyggende spil, den anden centrale midtbanespillers primære opgaver er, at bryde kædderne og ende lige bagved angriberen i feltet. Jeg har haft bedst erfaringer med rollen central midtbane (angreb) til at udføre denne opgave, men jeg har i perioder også eksperimenteret med både en felt-til-felt og en fremskudt playmaker (angreb) i denne position, begge dele fungerede også ok.

Da jeg i min trup fra starten af spillet havde en særdeles stærk invendig angriber i Eljero Elia blev dette den valgte rolle til venstre kanten. I højre side har jeg en anden højrebenet kantspiller, derfor faldt valget på en fløj (support) her. Lige bag angriberen har jeg en fremskudt playmaker (support) der er en meget vigtig station i det opbyggende spil og som afslutter da han indimellem finder meget plads på kanten af feltet når løbene fra de øvrige spillere splitter modstanderens defensiv.

Helt på toppen har jeg en targetman i form af Nils Petersen. Nils Petersen er den primære målscorer på holdet og det er lykkedes mig at gøre ham til både topscorer i Bundesligaen og vinder af guldbolden.

Holdet forsøger at holde boldbesiddelsen og bygge spillet op fra eget målfelt og benytte korte afleveringer.


Talentudviklingens målsætning


Inden man går i gang bør man sætte sig et mål med sin talentudvikling. Vil man finde spillere der allerede er nået et stykke i deres udvikling og finpudse dem? Vil man finde helt unge talenter og udvælge de rigtige og forme dem gennem hele deres udvikling? Vil man slet ikke udvikle talenter men finde ukendte talentfulde spillere billigt og videresælge dem dyrt efter 2-3 sæsoner?

I mit tilfælde er inspirationen primært fundet hos Ajax. På lang sigt kunne jeg godt ønske mig at kopiere Ajax ungdomsudvikling endnu mere nøjagtigt end tilfælder har været hidtil.
I Ajax har alle ungdomstrupper 3 højrebenede spillere (back, wing, højre angriber), samt tre venstrebenede (modsatte side). Dertil vurderes spillerne udfra deres teknik, intelligens, personlighed og hurtighed. To gange i løbet af en sæson vurderes talenterne og placeres i tre kategorier, henholdsvis bliv, tvivlsom og forsvind.
Kilde (http://community.sigames.com/showthread.php/343043-Ajax-Youth-Development-%E2%80%93-When-The-Real-World-Meets-Football-Manager")

De siger lidt sig selv, men det er en meget god øvelse at evaluere sine talenter et par gange i løbet af en sæson (jeg selv gør det 3-4 gange pr. Sæson).

Den altoverskyggende målsætning er dog dette:  Money, money, money! Det er ikke en legeplads men en forretning jeg forsøger at skabe. Dette har også smittet af på min tilgang til transfers og kontrakter. Jeg køber ikke spillere for mere end 35-40 mio. Kr. Og jeg vil aldrig have en spillers ugeløn til at overstige 500.000 kr. Jeg køber aldrig spillere over 19 år (jeg henter dem på fri transfer hvis jeg er interesseret) og jeg forsøger altid at hente spillerne så unge som overhovedet muligt.

(http://i.imgur.com/LPOdkgY.png)Klubbens infrastruktur


Det grundliggende princip i talentudviklingen jeg har sat i scene er, at to-tre spillere skal spilles ind på førsteholdet hver anden sæson. Der skal altså ske en løbende udvikling i startopstillingen.

En central del af dette princip er personalet der ikke er på banen. For at sikre at spillerne udvikler sig så hurtigt som muligt skal klubbens infrastruktur være i orden.
Personalet der har med spillerne at gøre i dagligdagen fra de starter karrieren til de betræder Bundesligaens stadions spiller naturligvis en ekstrem stor rolle i udviklingen af talenterne. 

Fra starten har de fleste klubber en ret jævn blanding af trænere, sportsdirektøreren, ungdomsafdelingslederen, scouts osv. Dette kan man let bruge den første sæson på at optimere.

Jeg havde fra starten af spillet et par ret dårlige trænere og scouts. Hvis deres kontrakt udløber efter første sæson lader jeg kontrakten på disse udløbe, de øvrige der er uønskede smider jeg ud så hurtigt som muligt.

Bemærk at personalet kan forbedre sig med trænerkurser. Har du derfor en træner der ikke har nogen træneruddannelse men har en stærk mentalitet og en professionel personlighed, så kan det sagtens tænkes at han kan udvikles til en dygtig træner i løbet af en sæson eller to.

Trænere:

Dine træneres evner bestemmes af de tre mentale stats målrettethed, disciplinniveau og motivation (i den rækkefølge). Dertil lægges den træning de udfører (offensiv, defensiv, målmænd osv.) og denne kombination af stats afgør om træneren er 1-5 stjernet.

Trænerens personlighed kan så vidt jeg har observeret stort set ikke ændres, det kan den specifikke træning derimod gennem trænerkurser.
Trænerens personlighed (mere om personlighed følger) præger talenter en smule og derfor er trænerens personlighed også et element man kan tage op til overvejelse inden man udvider sin trænerstab eller hvis man har svært ved at vælge mellem to trænere.

Her er en liste over de bedste trænere i spillet. (http://goo.gl/dVCNe3)


Leder af ungdomsafdeling:
Hvis dette er manden der henter unge spillere til klubben, så er det vigtigt at han har en god personlighed. Han vil nemlig forsøge at hente spillere med en lignende personlighed til klubben. Derudover skal han naturligvis kunne bedømme spilleregenskaber og potentiale. Målrettethed er altid en værdifuld stat, så sørg for at din udvalgte mand til jobbet også har høje stats her.

Træningsfaciliteter

Træningsfaciliteterne spiller en enorm rolle i spillernes udvikling. Der er ikke meget at knytte til disse, men jo bedre faciliteter du har, des hurtigere udvikler dine spillere sig.

(http://i.imgur.com/pvalUrm.png)


Hvis du får din bestyrelse til at optage en filosofi om at spille med unge spillere og udvikle talenter bliver det desuden markant lettere at overtale bestyrelsen til at investere penge i trænings- og ungdomsfaciliteterne.
(http://i.imgur.com/ElNfN0S.png)


Vurdering af spilleren – Hvordan, hvorfor, hvornår?


Jeg tager mine unge spillere til en nøjagtig vurdering 3-4 gange i løbet af en sæson, dette gør jeg i praksis ved at jeg opsætter spillernes træning efter den første pre-season. På dette tidspunkt opretter jeg en note på spilleren og sætter den til at påminde mig om tre måneder. Tre måneder senere får jeg en påmindelse som nyhed (eller rettere rigtig, rigtig mange påmindelser) og går derefter spillerne igennem en efter en.
Her opretter jeg igen en note om spillerens nuværende udvikling, skadeshistorik hvis denne kan have influeret udviklingen og anden information jeg finder brugbar. Jeg opretter endnu en påmindelse til om 2-3 måneder alt efter hvad jeg sætter spilleren til at træne i den pågældende periode.


Et vigtigt element som alle der har erfaring med FM kender alt til, er spilletid. Jo mere jo bedre lader det til. Til dette vil jeg knytte lidt info om spilletid.

En spillers evne stiger endnu hurtigere hvis han præsterer godt når han får spilletid. Med andre ord er her en god grund til ikke at spille sine talenter i en svær udekamp mod Barcelona som HB Køge. Bliver du kørt baglæns ud af Camp Nou med en snitter på 12-0 og en gennemsnitlig bedømmelse på 2,1 er det faktisk ikke særlig godt for dine talenter.

Ikke nok med at deres gennemsnitlige bedømmelse dykker markant, deres stats i ”vigtige kampe” ville formentlig også tage et dyk (hvis ikke den pågældende kamp er en venskabskamp).
En spiller skal spille mindst 15 min før han får en bedømmelse og det er jo klart nok at jo kortere tid en spiller har på banen, jo kortere tid har han også til at brilliere eller fejle misserabelt. 
Planlæg derfor hvilke kampe dine spillere bør spille for at sikre et så godt gennemsnit som muligt over en hel sæson. De spillere du har som mål skal være en del af førsteholdet i den kommende sæson bør som minimum få mellem 10 og 20 kampe de kan bedømmes i .

Ungdomsholdets kampe og reservekampe vægtes på samme niveau som førsteholdets venskabskampe når det kommer til udvikling af spilleren.
Ungdomslandskampe derimod tæller det samme som en førstholdskamp i ligaen. Skænk derfor også ungdomslandsholdets kampe en tanke. Skal dit saudi arabiske talent i kamp på udebane til ungdoms-VM i en gruppe med Argentina, Spanien og Tyskland kan man måske godt overveje at holde ham hjemme, men udover ekstreme tilfælde vil jeg anbefale at sende talenter med undomslandsholdet for at få så mange kampe som muligt.


Spillerens personlighed


(http://imgur.com/wPB5XsM.png)


Hastigheden hvorved en spiller udvikler sig afhænger af spillerens personlighed. Det er en misforståelse i FM communitiet at ”målrettethed” direkte afgør spillerens udvikling.
Den primære drivkraft er spillerens professionalisme og dernæst hans ambitionsniveau.
Hvis du ikke mener dette siger dig noget, så er det fordi de er en del af spillerens gemte egenskaber. Disse egenskaber er med til at udgøre spillerens personlighed.
Målrettethed er en nyttig stat i de fleste roller på banen og den er derfor med til at sikre gode præstationer og derved influerer den indirekte spillerens udvikling.


Man kan sagtens falde over spillere med et stort potentiale, der er dovne og uambitiøse. Disse er ikke spillere man normalt bør spilde sin tid eller penge på. Når det så er sagt kan man faktisk godt præge spillerens gemte egenskaber og derved give en spiller et boost i eksempelvis professionalisme. Dette gøres ved at teame det unge talent op med en erfaren ældre spiller der har en personlighed du gerne vil flytte over til talentet.

De personligheder jeg selv går efter hos unge talenter er:

Energisk (godt temperamant, håndterer pres godt og er professionel)
Resolut (professionel og målrettet. En kombination der sikre gode præstationer både på- og udenfor banen)
Perfektionist (professionel, ambitiøs og målrettet. En streg i regningen er dog at han kan få en del kort pga. Hans stats i temperamant)

Alle arter af professionel (Model professional, Professional, Fairly Professional).
Der eksisterer desuden ”mønsterborgeren” (Model Citizen) der er noget nær den perfekte personlighed, den er dog uhyre sjælden.

Den mest normale personlighed er ”afbalanceret”, dette vage udtryk dækker over følgende:
Professionalisme: 1-14,
Målrettethed: 1-14
Ambition: 1-14
Loyalitet & Sportsmanship: 1-14

En afbalanceret spiller en af de typer jeg normalt ikke forventer mig særlig meget af, men som jeg alligevel holder på og forsøger at ændre vha. tutorer.
Det er faktisk ikke unormalt at et ungt talent der er afbalanceret kan ændres til eksempelvis relativt professionel fordi han stiger til 14< i professionalisme, er man lidt heldig kan man godt få en 14-15 årig afbalanceret spiller til at blive perfektionist, men det hører til de ekstreme sjældenheder. 

“Talent is cheaper than table salt. What separates the talented individual from the successful one is a lot of hard work.”
― Stephen King om den gemte egenskab professionalisme i FM.

Tutoring

Dette er over en længere periode ekstremt vigtigt. Har du sat din taktiske struktur op som jeg, med forholdsvis faste roller der ikke ændrer sig synderligt over de tre taktikker, så giver det sig selv at det er fantastisk at lade erfarne spillere der allerede er tilpasset rollerne sætte de yngre spillere ind i tingenes tilgang.

De spillere du har haft i din trup gennem flere sæsoner, hvis personlighed du kender og derfor ved hvordan du skal gå til under teamtalks og uden for banen præger de spillere de sættes til at være tutorer for. Helt konkret ændrer de den yngre spillers gemte egenskaber og du kan derfor lave en slags kopi af de spillere du gerne ønsker at arbejde videre med i fremtiden.

Du skal være opmærksom på, at det kun er din anfører (uanset alder) og spillere over 24 år der kan være tutorer for yngre spillere. Desuden kan den yngre spiller ikke være mere kendt end den ældre spiller. Vær derfor forsigtig med at hente ukendte afrikanere ind som tutorer for dine unge talenter.

Efter hver sæson kigger jeg markedet igennem for spillere der er velegnede som tutorer. Jeg henter dem kun på fri transfer og holder højest på dem i to sæsoner.(http://i.imgur.com/9VA5OL3.png)

Et eksmpel på en rimelig tutor.Foretrukne træk

Udover de gemte egenskaber påvirker den ældre spiller også den yngre spillers foretrukne træk. Foretrukne træk er træk spilleren forsøger oftere end spillere uden det pågældende træk.
Man kan med foretrukne træk udvide de eksisterende roller og derved skabe en mere dynamisk spiller.

Et eksempel på dette er min foretrukne frontangriber, Nils Petersen. Han er høj, stærk i luftspillet, og en god afslutter. Nils Petersen er noget nær ideel targetman, men hans foretrukne træk ”Rykker i hullerne” og ”kan lide at snyde offside-fælden” gør Nils Petersen i targetmanrollen til en hybrid mellem den luftstærke targetman i boksen og skarpretteren der med et ryk på det rette tidspunkt er alene med målmanden.
Det er kun fantasien der sætter grænser for hvordan man bruger de foretrukne træk og de kan ændre ens spil i fantastiske nye retninger.

(http://i.imgur.com/wwl3uWX.png)Bemærk at det foretrukne træk ikke er en garanti for succes. Spilleren skal naturligvis have egenskaberne til at få det til at fungere, det foretrukne træk sikrer at spilleren forsøger netop det træk oftere end han ellers ville.

En indvendig angriber (A)  med det foretrukne træk ”går ind i banen” vil meget ofte gå ind i banen, men spiller han som indvendig angriber (S) er fordelingen mellem udfordringer mod baglinjen og ind i banen bedre fordelt og spilleren bliver pludselig mere uforudsigelig for modstanderen. Hvis den pågældende spiller kun kan bruge det ene ben og i øvrigt er meget dårlig til indlæg, hvorfor så overhovedet lade ham gå mod baglinjen?


Foretrukne træk kan læres under den individuelle træning. Når jeg træner et individuelt træk sænkes spillerens individuelle træningsintensitet til medium.


Udlejning – why not?


Jeg er meget varsom med udlejninger og når jeg siger varsom mener jeg semi-nazistisk i min modstand og afsky mod tilbudte lejetilbud.
På overfladen virker de tilforladelige og attraktive. ”En anden klub vil betale min spillers løn og tilmed bruge ham som førsteholdsspiller!” Det lyder næsten for godt til at være sandt og de fleste gange er det da også tilfældet.

Hvad der typisk sker når en spiller kommer på et lejeophold er:
Dårligere trænere, dårligere faciliteter, klubben lever ikke op til løftet om spilletid, foretrukne træk bliver ikke udviklet og personligheden bliver heller ikke udviklet.

De spillere jeg sender på lejeophold er udelukkende spillere jeg gerne vil af med, men som jeg ikke har fundet en køber til endnu, spillere der har en god personlighed og de foretrukne træk jeg ønsker de skal have men som er tredjevalg på positionen, spillere der ikke er gode nok og som brokker sig for meget til at jeg gider høre på dem (og for at undgå evt. afsmitning på holdets moral).


Træningens opsætning - Den praktisk øvelse


Nu har jeg gennemgået de teoretiske overvejelser der ligger bag min tilgang til træning og talentudvikling. Her vil jeg forklare hvordan jeg gør i praksis.

Efter pre-season sænker jeg holdets kampforberedelse gradvist fra 30% til 10% af træningstiden indtil taktikkerne er helt flydende (check efter hver 2-3 kamp om det taktiske kendskab er blevet bedre).

Mit holds træning sættes til "balanceret" og lav intensitet. Balanceret betyder at holdet træner alle aspekter af spillet jævnt og derved risikerer du ikke at en spiller pludselig ikke får træning i teknik i 9 måneder.

Når en spiller får en instruks om individuel træning er dette træningsøvelser der lægges oveni holdets træning. Træner du derfor på hård med holdet, så vil den individuelle træning blive for meget for spilleren der lettere bliver træt, skadet og netto ender med færre spilminutter.
Min tilgang til træning er ekstremt individualiseret og der er stort fokus på spillernes individuelle udvikling da målet som nævnt er at udvikle spilleren til holdets taktiske system.


Jeg går herefter alle mine spillere i gennem én ad gangen og checker følgende:
Hvor stort er spillerens potentiale og hvad er hans nuværende evne?

(http://i.imgur.com/z1oXKlC.png)


Hvilken rolle i mit taktiske system kan denne spiller udfylde?

(http://i.imgur.com/cz3mhiQ.png)

Da jeg bruger wingbacks i mit taktiske system er dette mit valg baseret på spillerens positionelle egenskaber.Hvilke stats til udførslen af lige netop denne rolle er mest mangelfyldte?
(http://i.imgur.com/ipqYQDi.png)


Da jeg benytter wingbacks som support er det imidlertid indlæg der behøver den største indsats. De to øvrige egenskaber er bestemt ikke dårlige, men i første omgang vælger jeg at fokusere 100% på den rolle han skal udfylde.

(http://i.imgur.com/lDAypyG.png)


Dernæst beslutter jeg om spilleren skal have en tutor. Normalt prioriterer jeg de største talenter først.

(http://i.imgur.com/cfF8LBC.png)

Spilleren er afbalanceret...(http://i.imgur.com/dBrCd2t.png)

...Men der er en potentiel tutor der kan hjælpe Amir med at blive mere professionel i sin tilgang til sporten.Hvis spilleren er talentfuld nok til at det er realistisk at han kan nå førsteholdet i løbet af 5 sæsoner opretter jeg som nævnt tidligere en note på spilleren og følger hans udvikling tæt. Er spilleren derimod ikke talentfuld nok vil jeg forsøge at slippe af med ham så hurtigt som muligt.


(http://i.imgur.com/y4E6WzL.png)


Har spilleren allerede evnerne til at få førsteholdsfodbold træner jeg ham i den specifikke rolle jeg ønsker han skal udfylde på hård.
Er spilleren ikke nået dertil i sin udvikling fokuserer jeg i stedet på en specifik stat han har brug for til den givne rolle (som i eksemplet ovenfor).

Når spilleren når det punkt hvor jeg giver ham en specifik rolle at træne (nuværende evner = mindst 2½ stjerner) overvejer jeg om der er et foretrukkent træk der kunne gøre spillerens udførsel af rollen mere interessant.

Rykker i hullerne, snyd offside-fælden til mine kanter og angribere kombineret med slår dybe bolde til pasningsstærke midtbanespillere eller sågar forsvarsspillere er et godt eksempel.


Da jeg startede mit nuværende save havde jeg en lovende back/boldvindende midtbane spiller i Aleksandar Stevanovic. Stevanovic' største svaghed var hans fysiske styrke, men intensiv individuel træning rettede op på dette og bragte Stevanovic ind på førsteholdet hvor han nu er en vigtig brik.

(http://i.imgur.com/3WoV7Yh.png)En anden spiller jeg med succes har udviklet og fået ind på førsteholdet er min målmand Strebinger:

(http://i.imgur.com/FnpjSGS.png)


Bemærk at Strebingers udvikling ser ud til at have ramt sit max da hans stats ikke længere stiger.Alle spørgsmål er velkomne, jeg vil forsøge at checke tråden dagligt. Jeg har et par indlæg mere på vej og de vil blive postet i denne tråd i løbet af januar.

Alle er også velkomne til at adde mig på Steam, min profil kan findes her:
http://steamcommunity.com/profiles/76561197972284139/KOMMER SNART:


En alternativ simplistisk tilgang (aka. ”Jeg er FCK”-afsnittet)


Hvad gør jeg hvis min klub er lille og ressourcerne er få?


Scouting, hvad leder jeg efter og hvem er det der kigger for mig? Teaser. (http://i.imgur.com/Yh2xxxH.png)


Titel: Sv: Guide: Talentudvikling
Oprettet af: 22 03 Jan 2014, 22:19
Rigtig gennemført guide, der er vidst noget til enhver!

Fik meget ud af personligheds-afsnittet, tror jeg skal bruge en del mere tid på det :o

godt arbejde :)


Titel: Sv: Guide: Talentudvikling
Oprettet af: Jlvang 03 Jan 2014, 22:55
Citat af: 22 03 Jan 2014, 22:19
Rigtig gennemført guide, der er vidst noget til enhver!

Fik meget ud af personligheds-afsnittet, tror jeg skal bruge en del mere tid på det :o

godt arbejde :)


Tak for rosen!

Da jeg for et års tid siden satte mig ind i betydningen af personligheder, var det en helt ny verden der åbnede sig for mig. Det forklarede pludselig hvorfor nogle talenter der blev vurderet på niveau med andre, aldrig nåede deres potentiale.
Første gang det lykkedes mig at ændre personligheden på et talent var helt fantastisk!

En stor tak må lyde til Cleon81 (https://twitter.com/Cleon81) (moderator på SIgames forum) for hans gennemarbejdede tråde om FM13 samt hans evne til at svare på dumme spørgsmål over twitter.


Titel: Sv: Guide: Talentudvikling
Oprettet af: 22 03 Jan 2014, 23:48
Er også rigtig glad for at jeg nu kan gå lidt mere i dybden med talentudvikling!! O0

Ved du forresten hvad personlighedstypen 'munter' dækker over? :)
Har en mistanke om at en tutor med den type personlighed har haft en virkelig god indflydelse på et talent, som jeg efter at have læst din guide ellers havde skruet forventningerne lidt ned til. ;D Husker ham som 'relativt professionel' men da jeg tjekkede var han professionel! Er dog ikke helt sikker på at han ikke var det i forvejen...


Titel: Sv: Guide: Talentudvikling
Oprettet af: Risom 03 Jan 2014, 23:54
Rigtigt flot arbejde!

Du går i dybden, der er til at læse og det lader til at være korrekt information. Fremragende  O0


Titel: Sv: Guide: Talentudvikling
Oprettet af: Jlvang 04 Jan 2014, 00:04
Citat af: 22 03 Jan 2014, 23:48
Er også rigtig glad for at jeg nu kan gå lidt mere i dybden med talentudvikling!! O0

Ved du forresten hvad personlighedstypen 'munter' dækker over? :)Munter er "Light-Hearted".
Det giver følgende:

Profesionalisme: 1-17
Håndtering af Pres: 15-20
Sportsmanship: 15-20
Temperament: 10-20

Her er et lille billede jeg har strikket sammen:
(http://i.imgur.com/y2XCqYf.png)


Det gik stærkt så jeg vil ikke helt afvise at der kan være en fejl eller to. Jeg orkede ikke lige at oversætte alle personlighederne nu, men jeg vil se på det i forbindelse med det næste post.

Citat af: Risom 03 Jan 2014, 23:54
Rigtigt flot arbejde!

Du går i dybden, der er til at læse og det lader til at være korrekt information. Fremragende  O0


Tak!  :)


Titel: Sv: Guide: Talentudvikling
Oprettet af: 22 04 Jan 2014, 00:10
OMG :D

Så det er ikke utænkeligt at min muntre spiller har 15+ i målrettethed og har præget min ungdomsspiller som (muligvis) var relativt professionel?

.. Hvis du havde lavet tråden for en uge siden var den blevet kåret til årets tråd...........  O0


Titel: Sv: Guide: Talentudvikling
Oprettet af: Guldbrand 04 Jan 2014, 14:47
Glimrende stykke arbejde, der burde have fortjent en plads på forsiden af FMF!

Helt sikkert en masse spændende læsning og jeg fik da også lært mig lidt nyt. Normalt er jeg aldrig gået så meget op i træningsdelen, men på det seneste er jeg begyndt at gå mere op i det, og så er sådan en guide her jo helt fantastisk læsning...  Thumbs up og stående klapsavler  O0Lige et spørgsmål.. Du siger at du løbende vil sænke kampforberedelse fra 50% ned til 10% - Har dette ikke effekt på chancen for at vinde kampen? Jeg tænker, at jo mere kampforberedelse du har, desto mere specifik vil de være klar på den kommende kamp - Eller er det udelukkende kendskab til taktikken som den påvirker..? Og at så snart man har fuld kendskab, så har denne reelt ingen effekt, andet end at sørge for at man ikke mister kendskabet igen..?


Titel: Sv: Guide: Talentudvikling
Oprettet af: ptrN 04 Jan 2014, 15:22
Er der nogen der ved om det er muligt at bestemme startopstillingen for ens ungdomshold, uden selv at skulle overtage managerrollen?

Jeg havde et spil med Roma i 13'eren, hvor jeg var manager for førsteholdet og ungdomsholdet. På den vis kunne jeg til hver kamp benytte de ungdomsspillere jeg så mest fremtid i, hvilket gav et kæmpe boost i deres udvikling, ift. normalt hvor jeg ikke er manager herfor. Hvis jeg lader en ungdomstræner styre ungdomsholdet, oplever jeg tit at han benytter andre spillere end dem med størst potentiale, og derfor hindrer sidstnævntes udvikling.


Titel: Sv: Guide: Talentudvikling
Oprettet af: darkalf 04 Jan 2014, 15:23
Smid alle på porten der har mindre end 3 stjerner på porten så er du sikker på de får spilletid.


Titel: Sv: Guide: Talentudvikling
Oprettet af: fred400 04 Jan 2014, 16:04
Vil en tutor med lavere målrettethed end talentet ikke trække talentets målrettethed ned? :)


Titel: Sv: Guide: Talentudvikling
Oprettet af: 22 04 Jan 2014, 16:05
Jo :)


Titel: Sv: Guide: Talentudvikling
Oprettet af: fred400 04 Jan 2014, 16:15
Afholder det så ikke jer fra at tildele et talent en tutor, hvis talentet f.eks. har en målrettethed på 20? :)


Titel: Sv: Guide: Talentudvikling
Oprettet af: 22 04 Jan 2014, 16:24
Nu du siger det.. Tjekkede lige nogle talenter.

Lod igår en spiller med 16 i mål. være tutor for en med 18 - han faldt til 16 næsten med det samme.

Nu så jeg så lige, at jeg har et talent med 19 i mål. der bliver 'tutoret' af en med personligheden 'munter' som vist er en af de bedre personligheder... Han er ikke faldet, men derimod er han steget i mere eller mindre alt! - Han (talentet) har personligheden 'beslutsom' så jeg kunne tænke mig at den personlighed ikke kan ændres så meget? Altså han vil altid være meget målrettet/beslutsom?

Bare nogle tanker^


Titel: Sv: Guide: Talentudvikling
Oprettet af: Jlvang 04 Jan 2014, 18:10
Citat af: Guldbrand 04 Jan 2014, 14:47
Lige et spørgsmål.. Du siger at du løbende vil sænke kampforberedelse fra 50% ned til 10% - Har dette ikke effekt på chancen for at vinde kampen? Jeg tænker, at jo mere kampforberedelse du har, desto mere specifik vil de være klar på den kommende kamp - Eller er det udelukkende kendskab til taktikken som den påvirker..? Og at så snart man har fuld kendskab, så har denne reelt ingen effekt, andet end at sørge for at man ikke mister kendskabet igen..?


Den første sæson er lidt anderledes da der skal trænes væsentlig mere på taktikken for at få den op til et acceptabelt niveau, de følgende sæsoner kræver det mindre træning af "kun taktik" at hæve kendskabet til taktikken/taktikkerne.

Når du træner "kun taktik" som kampforberedelse er det truppens kendskab til taktikken der trænes, denne vil falde lidt når du stopper med "kun taktik" som kampforberedelse, hvis taktikken ikke anvendes falder kendskabet endnu hurtigere.

Alle de specifikke kampforberedelser du kan træne (fx. offensive dødbolde, samarbejde osv.) giver holdet et boost i det specifikke element. Jo mere tid der afsættes til denne træning, des større boost.

I mit tilfælde spiller jeg en klub der er på vej frem, men som endnu ikke er realistisk titeludfordrer, derfor fokuserer jeg i øjeblikket på at få så meget træningstid som muligt sat af til at forbedre spillerne og derved udvikle spillere med henblik på fremtidig sportslig succes eller salg.
Havde jeg været Bayern eller Dortmund i stedet for Werder Bremen havde jeg nok haft kampforberedelsen på 10-30% afhængigt af resultaterne, modstanderne og kampens vigtighed.

Jeg forbereder de elementer jeg finder mest brugbare mod den næste modstander.
I praksis går jeg ind i træning under hold og gennemgår de næste 2-3 modstanderes statistik for mål/min, mål i mod/min, mål på dødbolde, mål imod på dødbolde for at få en indikation af min modstanders styrker og svagheder og sætter kampforberedelsen derefter.
Dette gør jeg også i mit nuværende save, men når min taktik har nået flydende i alle aspekter sætter jeg kampforberdelsen på 10% og efterlader den der indtil der igen er behov for at øge det taktiske kendskab for derved at maksimere antallet af minutter afsat til at forbedre spillerne.

Citat af: MERTESWAGGER 04 Jan 2014, 15:22
Er der nogen der ved om det er muligt at bestemme startopstillingen for ens ungdomshold, uden selv at skulle overtage managerrollen?


Enig med darkalf. Smid alt ud der ikke er perspektiv i.

Citat af: fred400 04 Jan 2014, 16:04
Vil en tutor med lavere målrettethed end talentet ikke trække talentets målrettethed ned? :)


Jo! Det er også muligt at hæve talentets egenskaber på samme vis.
Naturligvis er det ikke optimalt hvis din spiller falder fra 20 i målrettethed til 16, men det er bestemt ikke verdens undergang hvis han får 3 foretrukne træk du finder anvendelige og muligvis et boost til de skjulte egenskaber.
Citat af: fred400 04 Jan 2014, 16:15
Afholder det så ikke jer fra at tildele et talent en tutor, hvis talentet f.eks. har en målrettethed på 20? :)


Se det billede jeg postede højere oppe. Har en spiller 20 i målrettethed vil han være en af følgende personligheder:
Model citizen
Perfektionist
Resolut
Driven
Målrettet (Determined)
Iron Willed
Modstandsdygtig (?) (Resistant)
Relativt Målrettet
Født leder

Dette er alle ganske udmærkede personligheder at arbejde videre med, så jeg vil normalt konkludere at han ikke behøver en tutor og derfor har du helt ret!

Det er faktisk kun Realist jeg vil overveje at give en tutor.

Citat af: 22 04 Jan 2014, 16:24
Nu du siger det.. Tjekkede lige nogle talenter.

Lod igår en spiller med 16 i mål. være tutor for en med 18 - han faldt til 16 næsten med det samme.

Nu så jeg så lige, at jeg har et talent med 19 i mål. der bliver 'tutoret' af en med personligheden 'munter' som vist erEn munter spiller kan potentielt set godt være en virkelig god tutor, men du kan godt risikere at han kun har 2 i professionalisme og derfor har en uheldig indvirkning på de talenter du ønsker at gøre mere professionelle.

Da en munter spiller kan have 1-17 i professionalisme kan du lave den antagelse at han har (1+17 )/2 = 9 i professionalisme hvilket ikke er prangende, men muligheden for en fremragende tutor er da bestemt til stede!

Markante fald i egenskaber oplever jeg stort set altid i forbindelse med skader - har den pågældende spiller haft en skade?
Jeg vil dog ikke afvise at tutoren kan have haft en indflydelse her...


Titel: Sv: Guide: Talentudvikling
Oprettet af: darkalf 04 Jan 2014, 18:45
Fremragende guide som har givet en masse inspiration til træningen af mine talenter.


Titel: Sv: Guide: Talentudvikling
Oprettet af: fred400 04 Jan 2014, 18:50
Angående udlejning er det ikke altid negativt. I et save med Sheffield United udlejede jeg en 17-årig 2 måneder til League 1, hvor han fik fast spilletid. Hvilket havde en enorm positiv effekt på hans udvikling. Han spiller nu sæsonen efter fast i PL.

Når jeg udlejer talenter, sørger jeg altid for at det i kortere perioder, og jeg sikrer mig altid "kan tilbagekaldes"-klausulen. Da det selvfølgelig, som du også siger, ikke er alle lejeophold der er lige gavnlige for spilleren.

Ps. det er i øvrigt en fremragende guide, specielt personlighedsdelen! Fedt at se hvordan andre gør det.


Titel: Sv: Guide: Talentudvikling
Oprettet af: Jlvang 04 Jan 2014, 19:05
Citat af: darkalf 04 Jan 2014, 18:45
Fremragende guide som har givet en masse inspiration til træningen af mine talenter.


Mange tak!  :)

Citat af: fred400 04 Jan 2014, 18:50
Angående udlejning er det ikke altid negativt. I et save med Sheffield United udlejede jeg en 17-årig 2 måneder til League 1, hvor han fik fast spilletid. Hvilket havde en enorm positiv effekt på hans udvikling. Han spiller nu sæsonen efter fast i PL.

Når jeg udlejer talenter, sørger jeg altid for at det i kortere perioder, og jeg sikrer mig altid "kan tilbagekaldes"-klausulen. Da det selvfølgelig, som du også siger, ikke er alle lejeophold der er lige gavnlige for spilleren.

Ps. det er i øvrigt en fremragende guide, specielt personlighedsdelen! Fedt at se hvordan andre gør det.


Tak for rosen!  :)

Du har ret i at en udlejning kan være positiv, min erfaring er dog at langt de fleste ikke går så godt. Jeg kan godt lide din tilgang med kortere udlejninger, det vil jeg prøve!


Titel: Sv: Guide: Talentudvikling
Oprettet af: T.Iglemose 05 Jan 2014, 16:03
Glimrende arbejde og god inspiration til fremtidigt arbejde!
Rodede selv minimalt med spillernes personlighed tidligere og har næsten altid sværget til determination, som valgt til mine tutorer. Anede ikke der lå så meget i det og ja, det vidste jeg vel egentlig godt, hvis jeg tænkte mig om :P Desværre koster det tit en tutor for mit talent med 19-20 i determination, hvis ikke jeg lige har en tutor klar til at tage over senere. Derfor vil jeg nu undersøge mine talenter for personligheder, som jeg måske kan redde lidt og så måske fokusere mindre på træningen - mest så han kan få optimale vilkår for udvikling og ikke udvikle sig for hurtigt, så han ej kan modtage tutorhjælp!

Edit: Et lille hint til at få tutorer billigt. Giv ham en acc. lav løn og tilbyd ham en enorm kontrakt efter 5 ligakampe og han siger ja.. Får han de 5 kampe? NEJ, sørg lige for det :-)


Titel: Sv: Guide: Talentudvikling
Oprettet af: fred400 05 Jan 2014, 16:34
Kender i nogle gode billige toturer?

Jeg har tidligere bare brugt de lidt mere erfarne spillere i truppen. Men det har nok været en fejl.


Titel: Sv: Guide: Talentudvikling
Oprettet af: Consiglieri 05 Jan 2014, 18:37
Rigtig god tråd!

Hvornår rykker du dine talenter op fra u18 til reserve/u21 holdet? For træner de ikke først fuld tid når de spiller reserve/første hold?

Hvor meget går du op i dine ungdoms trænere?

kan du uddybe din forståelse af de forskellige faciliteter? (Træningsfaciliteter, ungdomsfaciliteter, ungdomstræning og ungdomsrekruttering) Hvordan øger jeg den enkelte og hvad påvirker den enkelte. Er der noget af dette der udelukkende påvirker hvor gode regens jeg får, eller kan jeg påvirke det på en anden måde?

Jeg håber at du snart får tid til at oversætte den personligheds skema du har lavet, det ville være nice.

på forhånd mange tak!


Titel: Sv: Guide: Talentudvikling
Oprettet af: warmon 05 Jan 2014, 18:44
Citat af: Consiglieri 05 Jan 2014, 18:37
Rigtig god tråd!

Hvornår rykker du dine talenter op fra u18 til reserve/u21 holdet? For træner de ikke først fuld tid når de spiller reserve/første hold?

Hvor meget går du op i dine ungdoms trænere?

kan du uddybe din forståelse af de forskellige faciliteter? (Træningsfaciliteter, ungdomsfaciliteter, ungdomstræning og ungdomsrekruttering) Hvordan øger jeg den enkelte og hvad påvirker den enkelte. Er der noget af dette der udelukkende påvirker hvor gode regens jeg får, eller kan jeg påvirke det på en anden måde?

Jeg håber at du snart får tid til at oversætte den personligheds skema du har lavet, det ville være nice.

på forhånd mange tak!


En spiller vil træne fuldtid når ham kommer på samme kontrakt som dine 1. holdsspillere (kan skifte fra amatør osv.) Jeg har personligt ikke det store fokus på ungdomstrænere, da jeg nu oplever mine talenter udvikler sig fint med de trænere der er brugt til 1. holdet. Faciliteter påvirker primært hvordan træningen går, og om dine spillere får det optimale ud af træningen.

Med ungdomsrekruteringen er den lidt mere triggy. Det afhænger af land, klubbens ry, andre klubber i nær området, hvilket niveau du selv ligger på. F.eks. vil der givet hvis kommer flere talentfulde spillere i Italien end i San Marino, selvom du har bedre faciliteter osv. med San Marino (da San Marino jo er meget mindre) Regens er genereret tilfældet, men det er sikkert der kommer stjerner hvert år :)


Titel: Sv: Guide: Talentudvikling
Oprettet af: Arsrea 05 Jan 2014, 22:36
Bendter har personligheden " meget ambitøs" haha, men rigtig spændende læsning!
Jeg har altid gået efter at min tutor bare skulle have højere målrettethed, så det skal der laves om på :)


Titel: Sv: Guide: Talentudvikling
Oprettet af: Chrille11 06 Jan 2014, 20:06
Rigtig fed guide, som helt sikkert har fået mig til at kigge på nogle andre ting end jeg plejer :) Jeg glæder mig til at guiden for små klubber med få ressourcerne kommer :D


Titel: Sv: Guide: Talentudvikling
Oprettet af: Vashtar 08 Jan 2014, 19:33
For det første, fremragende blog!
Det har virkelig inspireret mig til at starte et projekt med PSV!
men, har lige et spørgsmål,
hvad noterer du i dine noter? :)
Kan jeg evt. se et eksempel på sådan en?


Titel: Sv: Guide: Talentudvikling
Oprettet af: Jlvang 08 Jan 2014, 19:41
Citat af: Vashtar 08 Jan 2014, 19:33
For det første, fremragende blog!
Det har virkelig inspireret mig til at starte et projekt med PSV!
men, har lige et spørgsmål,
hvad noterer du i dine noter? :)
Kan jeg evt. se et eksempel på sådan en?


Normalt går det nogenlunde sådan her:

Dato: xx/xx/XXXX
Lavt/fint/Stort talent
Mål: (rolle)
Individuelt fokus:


3 måneder senere, samme format en opfølgning på om træningen har haft en effekt, hvis ikke kan det så skyldes skader eller mangel på spilletid.


Jeg forsøger at skifte det individuelle fokus på en spiller hvis han har haft det samme i 6 måneder (fx. markering, placeringsevne osv. - det gælder ikke hvis spilleren træner en specifik rolle). Undtagelserne er ekstreme tilfælde hvor en spiller virkelig mangler én bestemt stat (typisk styrke).


Sådan fungerer det løbende.

Når jeg identificerer kilden til evt. mangel på udvikling noterer jeg også det i noten - er det eksempelvis spilletid på u19 holdet fordi der er 2 spillere der pt. er bedre end det store talent, så sørger jeg for at de bliver lejet- eller sparket ud så hurtigt som muligt.
Drejer det sig i stedet om en skade noterer jeg det og vender tilbage næste gang jeg evaluerer talenterne.

Det var sådan det startede, 4 sæsoner inde i spillet er du begyndt at kende dine tidligste regens ret godt og der kan man godt begynde at droppe noterne lidt - den vigtigste funktion er påmindelsen, så du kan holde et vågent øje med udviklingen. Gå i øvrigt ikke i panik hvis en spiller udvikler sig meget langsomt i perioder, store spring kommer som regel i markante ryk.

Eksempel:

(http://i.imgur.com/y4E6WzL.png)


Titel: Sv: Guide: Talentudvikling
Oprettet af: b0nb0n 08 Jan 2014, 19:54
Super god guide.

Styrede du selv 2.holdet og U19 holdet, for at sikre dine talenter får spilletid eller hvad?


Titel: Sv: Guide: Talentudvikling
Oprettet af: Jlvang 08 Jan 2014, 20:19
Nej. Jeg sørgede for at der højest var 16-18 spillere på henholdsvis reserve og ungdomsholdet. (ideelt set 16, det kan godt drille lidt i ny og næ hvis man let lader sig lokke af sine scoutreports).


Titel: Sv: Guide: Talentudvikling
Oprettet af: 22 08 Jan 2014, 23:06
Kan du måske fortælle lidt om hvordan du finder talenter med scouts? :)

Altså i fht. betingelser i rapporterne, antal scouts osv.


Titel: Sv: Guide: Talentudvikling
Oprettet af: L.Wee 09 Jan 2014, 10:41
Citat af: Consiglieri 05 Jan 2014, 18:37
kan du uddybe din forståelse af de forskellige faciliteter? (Træningsfaciliteter, ungdomsfaciliteter, ungdomstræning og ungdomsrekruttering) Hvordan øger jeg den enkelte og hvad påvirker den enkelte. Er der noget af dette der udelukkende påvirker hvor gode regens jeg får, eller kan jeg påvirke det på en anden måde?

Citat af: Jlvang 08 Jan 2014, 16:00
Som nævnt skal du kigge på klubbers faciliteter.

Ungdomsrekruttering = Regen potentielle evner.
Ungdomstræning = Regen nuværende evner.
Ungdomsfaciliteter = Raten hvorved de gode regens kommer.

Med andre ord er klubber med god ungdomsrekruttering samt gode ungdomsfaciliteter stederne der sprøjter talenter ud. Kvaliteten af ungdomstræningen sørger for at talenter er bedre fra starten.


Titel: Sv: Guide: Talentudvikling
Oprettet af: Jlvang 09 Jan 2014, 14:32
Mange tak! :)


Titel: Sv: Guide: Talentudvikling
Oprettet af: L.Wee 09 Jan 2014, 17:36
Hvem styrer den generel træning ved dig Jlvang, gør du selv det eller din assistent?


Titel: Sv: Guide: Talentudvikling
Oprettet af: Jlvang 09 Jan 2014, 17:40
Det gør jeg selv.


Titel: Sv: Guide: Talentudvikling
Oprettet af: L.Wee 09 Jan 2014, 17:45
Tak, må hellere læse den et par gange igennem før det sidder helt fast  O0

Er lidt forvirret så kommer lige med et spørgsmål mere:
Når man er inde under træning->individuel, så vælger du fokus på den rolle han skal være og hård intensitet?
Og hvis han mangler nogle stats vælger du evnen og hård intensitet?


Titel: Sv: Guide: Talentudvikling
Oprettet af: Jlvang 09 Jan 2014, 17:47
Præcis. Det er lidt en smagssag hvornår jeg vælger det ene eller det andet, da det kommer lidt an på konkurrencen på den pågældende position.

Tænk på det sådan:
Er det realistisk at spilleren kan få 10 kampe på sin position i denne sæson?
Hvis nej: Fokus på den/de evne(r) han mangler.
Hvis ja: Fokus på den specifikke rolle han skal udfylde, medmindre han har 1-2 stats der er markant dårligere.


Titel: Sv: Guide: Talentudvikling
Oprettet af: L.Wee 09 Jan 2014, 17:49
Citat af: Jlvang 09 Jan 2014, 17:47
Præcis. Det er lidt en smagssag hvornår jeg vælger det ene eller det andet, da det kommer lidt an på konkurrencen på den pågældende position.

Tænk på det sådan:
Er det realistisk at spilleren kan få 10 kampe på sin position i denne sæson?
Hvis nej: Fokus på den/de evne(r) han mangler.
Hvis ja: Fokus på den specifikke rolle han skal udfylde, medmindre han har 1-2 stats der er markant dårligere.


Ahhhhhh, takker det bliver skrevet bag ørene!  O0


Titel: Sv: Guide: Talentudvikling
Oprettet af: 22 09 Jan 2014, 17:49
Har du planlagt at lave en blog/guide omkring scouting?

Hvis ikke ville jeg sætte kæmpe pris på en miniguide på et par linjer :D


Titel: Sv: Guide: Talentudvikling
Oprettet af: Jlvang 09 Jan 2014, 17:51
Jep, det er en del af en opdatering der er på vej! :)


Titel: Sv: Guide: Talentudvikling
Oprettet af: 22 09 Jan 2014, 18:03
Helt sikkert O0


Titel: Sv: Guide: Talentudvikling
Oprettet af: L.Wee 09 Jan 2014, 20:42
Har siddet og leget lidt med hvad de forskellige personligheder hedder på dansk.  Der mangler nogle stykker, men det er efterhånden svært at finde de sidste.
Er endnu ikke støt på nogen Model Citizen endnu, og har været rimelig mange klubber igennem.

Du må gerne smide den op ved siden af den du har lagt op hvis du vil Jlvang  O0
(http://img11.imageshack.us/img11/1922/g2xv.png)


Titel: Sv: Guide: Talentudvikling
Oprettet af: L.Wee 11 Jan 2014, 03:40
Jeg vil gerne takke dig for denne Guide Jlvang, det har inspireret mig til at gå længere ned i detaile med talent udvikling, som jeg synes er meget svær.
Efter min turbulente år i Frankfurt, er jeg endelig ved at få ryddet op i min store trup. OG hold da op hvor er der nogle fantastiske talenter der gemmer sig, som jeg helt har lukket af for, fordi jeg SKULLE vinde kampe.

Udråbt som den næste:
Jürgen Kohler
Mario Gomez
Jürgen Klinsmann
Hans-Georg Schwarzenbeck
Karlheinz Förster

Betegnet som den næste:
Manuel Neuer
Mats Hummels

Osv. Osv. Osv.
Dog skal man ikke blive forblendet af det, ham som er blevet betegnet til at være den næste Mas Hummels bliver ikke noget stort.

Det har virkelig sat lidt mere gnist i mit save!

Tak for arbejdet  O0


Titel: Sv: Guide: Talentudvikling
Oprettet af: Damse1994 11 Jan 2014, 21:55
Hvis man nu har en rimelig dygtig 20-årig spiller, som dog er 5-6 valg til en af mine to centrale midtbanepladser. UTD kommer og banker på og spørger om de må låne ham resten af året med mulighed for tilbagekald og vil bruge ham som nøglespiller, hvad ville du gøre i sådanne en situation?


Titel: Sv: Guide: Talentudvikling
Oprettet af: snaever 11 Jan 2014, 21:59
Citat af: Damse1994 11 Jan 2014, 21:55
Hvis man nu har en rimelig dygtig 20-årig spiller, som dog er 5-6 valg til en af mine to centrale midtbanepladser. UTD kommer og banker på og spørger om de må låne ham resten af året med mulighed for tilbagekald og vil bruge ham som nøglespiller, hvad ville du gøre i sådanne en situation?

Hvis du har ham som 5-6 valg og et hold fra United vil bruge ham som nøglespiller, ville jeg ikke tøve ét sekund. Udlej ham for pokker da  O0


Titel: Sv: Guide: Talentudvikling
Oprettet af: L.Wee 11 Jan 2014, 22:27
Citat af: snaever 11 Jan 2014, 21:59
Hvis du har ham som 5-6 valg og et hold fra United vil bruge ham som nøglespiller, ville jeg ikke tøve ét sekund. Udlej ham for pokker da  O0

Kun hvis du kan udlåne ham som Førstehold/Nøgleholdspiller

Men hvis United kommer og spørger efter ham, hvorfor dælen spiller han ikke ved dig så?


Titel: Sv: Guide: Talentudvikling
Oprettet af: snaever 11 Jan 2014, 22:47
Citat af: L.Wee 11 Jan 2014, 22:27
Kun hvis du kan udlåne ham som Førstehold/Nøgleholdspiller

Men hvis United kommer og spørger efter ham, hvorfor dælen spiller han ikke ved dig så?

Tror du har citeret den forkerte person  :cr:


Titel: Sv: Guide: Talentudvikling
Oprettet af: L.Wee 11 Jan 2014, 23:13
Det så jeg godt bagefter, gad bare ikke rette det ::)
Citat:
Bemærk at personalet kan forbedre sig med trænerkurser. Har du derfor en træner der ikke har nogen træneruddannelse men har en stærk mentalitet og en professionel personlighed, så kan det sagtens tænkes at han kan udvikles til en dygtig træner i løbet af en sæson eller to.

Jlvang du skriver man kan forbedre ens personale med trænerkurser, hvor gør man det henne?
Det er ikke lige noget jeg er faldet over endnu.


Titel: Sv: Guide: Talentudvikling
Oprettet af: Jlvang 12 Jan 2014, 13:35
Citat af: L.Wee 11 Jan 2014, 23:13
Jlvang du skriver man kan forbedre ens personale med trænerkurser, hvor gør man det henne?
Det er ikke lige noget jeg er faldet over endnu.


(http://i.imgur.com/kMrxGug.png)


Det er ikke altid muligt at sende trænerne på kurser. Hvis træneren allerede har de bedst mulige kvalifikationer kan han ikke forbedres mere ad denne vej.
Hvis din klub er i lavere rækker er det normalt ikke muligt at få de bedste kontinentale trænerkurser til dit personale.
Det sker i øvrigt forholdsvis ofte at en træner dumper kurset. Om dette skyldes professionalisme, målrettethed eller en anden mental egenskab har jeg ikke helt gennemskuet endnu, og der lader ikke til at være megen viden om det på diverse FM relaterede fora.


Titel: Sv: Guide: Talentudvikling
Oprettet af: b0nb0n 12 Jan 2014, 14:16
Har du hvilke før og efter en kamp? Eller kun en af delene?


Titel: Sv: Guide: Talentudvikling
Oprettet af: Damse1994 12 Jan 2014, 14:20
Citat af: L.Wee 11 Jan 2014, 22:27
Kun hvis du kan udlåne ham som Førstehold/Nøgleholdspiller

Men hvis United kommer og spørger efter ham, hvorfor dælen spiller han ikke ved dig så?


Fordi jeg er egentlig rimelig godt besat på det meste af banen. Dette (http://i250.photobucket.com/albums/gg276/Fc_Damse/SergioOlaizola_OversigtEgenskaber-2.png) er spilleren der er blevet udlejet til United. Disse fire står foran ham, Ragab (http://i250.photobucket.com/albums/gg276/Fc_Damse/AhmedRagab_OversigtEgenskaber-1.png), Soliman (http://i250.photobucket.com/albums/gg276/Fc_Damse/MohamedSoliman_OversigtEgenskaber-1.png), Lopes (http://i250.photobucket.com/albums/gg276/Fc_Damse/EduardoLopes_OversigtEgenskaber-2.png) og Jacqout (http://i250.photobucket.com/albums/gg276/Fc_Damse/TristanJacquot_OversigtEgenskaber-2.png) overvejer efter sæsonen at sende Lopes videre, da jeg også har en CM løbende rundt på u18 holdet der skal have spilletid..

Trup bredde (http://i250.photobucket.com/albums/gg276/Fc_Damse/Tottenham_RapportTrupbredde.png)


Titel: Sv: Guide: Talentudvikling
Oprettet af: Jlvang 12 Jan 2014, 14:31
Citat af: b0nb0n 12 Jan 2014, 14:16
Har du hvilke før og efter en kamp? Eller kun en af delene?


Ingen hvile. Hvis mit hold kommer ind i en periode med mange kampe og den generelle kondition bliver mere tvivlsom lader jeg holdet hvile på bestemte dage.
Dette gøres under træning -> hold -> Klik på pilen en bestemt dato og skemalæg hviledag.
Citat af: Damse1994 12 Jan 2014, 14:20
Overvejer efter sæsonen at sende Lopes videre, da jeg også har en CM løbende rundt på u18 holdet der skal have spilletid..Hold øje med spilleren du lejer ud. Hvis han ikke får den lovede spilletid bør du hive ham hjem igen. Jeg tror også at jeg ville sælge en af spillerne der har nærmet sig sit potentiale og give talentet chancen.


Titel: Sv: Guide: Talentudvikling
Oprettet af: Damse1994 12 Jan 2014, 14:43
Citat af: Jlvang 12 Jan 2014, 14:31
Hold øje med spilleren du lejer ud. Hvis han ikke får den lovede spilletid bør du hive ham hjem igen. Jeg tror også at jeg ville sælge en af spillerne der har nærmet sig sit potentiale og give talentet chancen.


Jeg har bedt en af mine talentspejdere give mig opdateringer, så hvis ikke jeg får en opdatering efter hver PL runde hiver jeg ham hjem, da United er min nærmeste konkurrent. Hvis du kigger nærmere på de 4 andre spillere at Soliman er den ældste af de 4 og han er altså kun 22.


Titel: Sv: Guide: Talentudvikling
Oprettet af: Jlvang 12 Jan 2014, 14:54
Soliman ser ud som et klart førstevalg på midtbanen, så hold på ham (medmindre nogen kommer med den helt store pose penge).
Lopes og Raqap forbedre sig næppe meget mere - der lader i hvert fald til at være en del mere potentiale i Sergio og Jacquot. At sælge enten Lopes eller Raqap for at skabe plads til en af de to andre tror jeg derfor ville være en god idé.


Titel: Sv: Guide: Talentudvikling
Oprettet af: Damse1994 12 Jan 2014, 15:09
Citat af: Jlvang 12 Jan 2014, 14:54
Soliman ser ud som et klart førstevalg på midtbanen, så hold på ham (medmindre nogen kommer med den helt store pose penge).
Lopes og Raqap forbedre sig næppe meget mere - der lader i hvert fald til at være en del mere potentiale i Sergio og Jacquot. At sælge enten Lopes eller Raqap for at skabe plads til en af de to andre tror jeg derfor ville være en god idé.


Glemte vidst at sætte billedet af Olaizola ind, det er nu gjort..

Lopes er den med den dårligste teknik og har ikke udviklet sig som håbet derfor forventer jeg også det bliver ham der smutter, han er desværre den af de 5 spillere der har kostet klart mest med £21 mio. Olaizola har kostet mig £230 k., Jacqout på fri, Soliman £5,5 mio og 15 for Ragab. Ragab og Soliman sidder solidt på de to pladser så derfor bliver det ikke ham der bliver solgt.


Titel: Sv: Guide: Talentudvikling
Oprettet af: L.Wee 12 Jan 2014, 17:05
Nok bare mig der går meget op i hjemlige spillere, men har du ingen engelske? :)


Titel: Sv: Guide: Talentudvikling
Oprettet af: Damse1994 12 Jan 2014, 17:12
Citat af: L.Wee 12 Jan 2014, 17:05
Nok bare mig der går meget op i hjemlige spillere, men har du ingen engelske? :)


Jo jo, har nogle stykker på ungdomsholdet ;)

Søger engelske talenter hver sæson, men pris og kvalitet hænger simpelthen bare ikke sammen. Jeg er nærig så jeg vil ikke betale 1 pund mere for en englænder hvis jeg kan få en bedre afrikaner..

Har lige måtte punge £25 mio pund ink. klausuler ud for en 17-årig engelsk CM. Men de engelske spillere er simpelthen for dårlige..

Februar 2019 og der er ikke en regen på det engelske landshold og så dårlige, som de engelske spillere er også i virkeligheden, jamen så har de jo ikke en chance..


Titel: Sv: Guide: Talentudvikling
Oprettet af: L.Wee 12 Jan 2014, 17:34
Øv hvor træls! :(

Ja her i det tyske er spillerne virkelig også dyre når de er unge og har stort talent.
Fx bød jeg på en spiller ved Schalke de ikke selv bruge og låner ud hele tiden. Når de endelig kom med et modspil ville de have €40mil  :o
(http://imageshack.com/a/img594/669/76xj.png)


Titel: Sv: Guide: Talentudvikling
Oprettet af: Damse1994 12 Jan 2014, 17:41
Citat af: L.Wee 12 Jan 2014, 17:34
Øv hvor træls! :(

Ja her i det tyske er spillerne virkelig også dyre når de er unge og har stort talent.
Fx bød jeg på en spiller ved Schalke de ikke selv bruge og låner ud hele tiden. Når de endelig kom med et modspil ville de have €40mil  :o
[img*]http://imageshack.com/a/img594/669/76xj.png[/img]


Det er meget træls, og så giver det vel meget god mening at hente Soliman for £5,5 mio i Barcelona..


Titel: Sv: Guide: Talentudvikling
Oprettet af: Kimmimuz 14 Jan 2014, 09:44
Efter en sæson eller to kunne jeg hente Julian Brandt på fri (ved ikke hvorfor de lod ham gå). Det gjorde jeg så, og han var i lang tid vurderet til 5-stjerner potentiale, og han udviklede sig også rigtigt fint.
Men så ligepludselig, da han nåede 3 stjerner i current ability, så faldte PA til 3 stjerner også, så han er gået i stå der ..
Han var skadet i en månedes tid lige der omkring, men 1 månedes skadespause burde da ikke gøre så meget, eller ?


Titel: Sv: Guide: Talentudvikling
Oprettet af: L.Wee 14 Jan 2014, 10:15
Citat af: Kimmimuz 14 Jan 2014, 09:44
Efter en sæson eller to kunne jeg hente Julian Brandt på fri (ved ikke hvorfor de lod ham gå). Det gjorde jeg så, og han var i lang tid vurderet til 5-stjerner potentiale, og han udviklede sig også rigtigt fint.
Men så ligepludselig, da han nåede 3 stjerner i current ability, så faldte PA til 3 stjerner også, så han er gået i stå der ..
Han var skadet i en månedes tid lige der omkring, men 1 månedes skadespause burde da ikke gøre så meget, eller ?

Nu har jeg selv Julian Brandt i Frankfurt og er i 2020.
Her vil Real Madrid, Shaktar, Arsenal, ManU, Tottenham have ham for €30mil.


Titel: Sv: Guide: Talentudvikling
Oprettet af: Kimmimuz 14 Jan 2014, 13:22
Citat af: L.Wee 14 Jan 2014, 10:15
Nu har jeg selv Julian Brandt i Frankfurt og er i 2020.
Her vil Real Madrid, Shaktar, Arsenal, ManU, Tottenham have ham for €30mil.


Jo jo, han er jo ikke decideret dårlig. Han bliver vurderet til 3 stjerner på et city hold, så det er slet ikke det.
Jeg undrede mig bare over at han kunne gå fra 5 til 3 stjerner på ingen tid (PA) ..


Titel: Sv: Guide: Talentudvikling
Oprettet af: Damse1994 14 Jan 2014, 16:00
Citat af: Kimmimuz 14 Jan 2014, 13:22
Jo jo, han er jo ikke decideret dårlig. Han bliver vurderet til 3 stjerner på et city hold, så det er slet ikke det.
Jeg undrede mig bare over at han kunne gå fra 5 til 3 stjerner på ingen tid (PA) ..


Jeg solgte ham for £40 mio efter at have fået ham
På fri. Mit bud på hvorfor han er faldet må have noget at gøre med konkurrencen på pladsen, hvis du har købt eller solgt en spiller der er bedre end ham kan det have noget at sige.


Titel: Sv: Guide: Talentudvikling
Oprettet af: Kimmimuz 14 Jan 2014, 17:04
Citat af: Damse1994 14 Jan 2014, 16:00
Jeg solgte ham for £40 mio efter at have fået ham
På fri. Mit bud på hvorfor han er faldet må have noget at gøre med konkurrencen på pladsen, hvis du har købt eller solgt en spiller der er bedre end ham kan det have noget at sige.


Også potentielle evner?
Jeg troede faktisk kun at det var current ability de kunne vurdere lavere hvis man købte en bedre. Men det giver da måske fin nok mening, at han ikke er lige så stort et talent på holdet, hvis der kommer større talenter ind :)
Det kunne snildt være det.
Tak :)


Titel: Sv: Guide: Talentudvikling
Oprettet af: 22 14 Jan 2014, 17:31
Hvis han nu er 19 og han 175 i CA så tror jeg godt at trænerne kan vurdere ham til at blive lige så god som Messi (~200) selvom han kun har 178 i PA. Når han så når til et vist punkt går det vel op for træneren at han bare ikke bliver bedre, tænker jeg? :)


Titel: Sv: Guide: Talentudvikling
Oprettet af: T.Iglemose 15 Jan 2014, 21:32
Citat af: 22 14 Jan 2014, 17:31
Hvis han nu er 19 og han 175 i CA så tror jeg godt at trænerne kan vurdere ham til at blive lige så god som Messi (~200) selvom han kun har 178 i PA. Når han så når til et vist punkt går det vel op for træneren at han bare ikke bliver bedre, tænker jeg? :)
Nu er det kun et gætværk, men tror du ikke det er spillerens kommende EVNER, som talentspejderen vurderer og ikke bare potentialet, som jo er et tal mellem 0 og 200? Tænker en spiller med 150 i potentiale godt kan blive bedre end en 200 potentiale-mand, hvis evnerne er skruet rigtigt sammen. Det højeste potentiale er jo ikke et udtryk for han er den bedste spiller!

Men okay - en spiller med 150 har svært ved at blive bedre end en 200, men så lad os sige 150 vs 180 :P


Titel: Sv: Guide: Talentudvikling
Oprettet af: Jlvang 16 Jan 2014, 01:07
T.Iglemose har en vigtig pointe.
Jeg har selv Julian Brandt på mit Werder hold og han har været helt eminent indtil videre. Han plages en del af skader og jeg forventer heller ikke at han kan indfri sit potentiale 100%.
Selv hvis ikke han gør det har han allerede fantastiske evner til at spille både fløj og især indvendig angriber.

Træner- og scoutrapporterne er aldrig 100% korrekte og over tid vil vurderingen ændrer sig i takt med at personalet får bedre og bedre kendskab til spilleren.
Selve vurderingen af en spiller sker i øvrigt i relation til resten af holdet. Med andre ord sammenlignes Brandt med alle de øvrige spillere på holdets potentiale, og hvis du har fået 16 større talenter end Brandt ind i løbet af de to sæsoner, er han naturligvis ikke længere vurderet til at være det største talent. Han skal sikkert stadig blive virkelig god, men der er sandsynligvis en regen på dette tidspunkt med potentialet til at blive endnu bedre.
Stagnere en spillers udvikling, om det er pga. skader, personlighed, mangel på spilletid er her underordnet, vil personalet også nogle gange tolke det som om spilleren har nået sit potentiale.
Tag alle rapporter, især dem fra personale der ikke er gode til at vurdere evner og potentiale, som en indikation af spillerens evner og potentiale, men betragt aldrig rapporterne som perfekte forudsigelser.

Disse fejl sker også i virkeligheden. Det bedste eksempel er nok Bebe fra Man U. jeg forestiller mig at Fergusson har siddet med en rapport med 5 store stjerner og tænkt "Yes - ham skal vi ha'!", i dag er rapporten nok på 1-1½ stjerne og den ansvarlige scout, er nok ikke helt uskyldig i Fergussons helbredsproblemer og karrierestop.


Titel: Sv: Guide: Talentudvikling
Oprettet af: Kimmimuz 16 Jan 2014, 15:52
Det lyder meget rigtigt alt sammen :)
Tak for svarerne! Jeg må "nøjes" med ham som han er ;)


Titel: Sv: Guide: Talentudvikling
Oprettet af: L.Wee 19 Jan 2014, 17:47
Det går fremad ved mig med mine ungdomsspillere, men skal bare have dem kørt helt ind på førsteholdet...
Tysk U19
(http://imageshack.com/a/img12/500/nl95.png)
Tysk U21
(http://imageshack.com/a/img534/9872/2sk6.png)

Hvordan går det ved jer?


Titel: Sv: Guide: Talentudvikling
Oprettet af: Jlvang 21 Jan 2014, 21:47
Hej alle,

Her følger et indlæg om talentspejdere. Det er ikke ekstremt dybdegående, så stil endelig spørgsmål!

Jeg er ved at konvertere den oprindelige guide samt guiden om pre-season til hvad der efterhånden er en artikelserie der formentlig bliver udgivet via forsiden på FmFreaks. Jeg har skrevet en del mere på den oprindelige post i denne tråd samt lavet nogle af de næste indlæg lovet i det første indlæg som skal klippe-klistres ind og sættes lidt lækkert op, så hold øje med forsiden i løbet af de næste to ugers tid! :)

God læsning!

Talentspejdere:


Talentspejderens fornemmeste opgave i en klub med fokus på talentudvikling er at finde uslepne diamanter, som dit talentudviklingssystem kan slibe til funklene brillianter på fodboldbanen.
Når du sender talentspejdere på jagt efter potentielle kandidater til ungdomstruppen, bør du give spejderen nogle restriktioner, så fokus holdes på det du er interesseret i. Giv derfor talentspejderen nogle kriterier han kan arbejde efter når du sender ham ud.

Personligt giver jeg min scout besked på at sortere de talenter med mindst potentiale fra, samt at fokusere på spillere der er under 19 år. Har jeg ikke fået dækket en specifik rolle på mit ungdomshold giver jeg også nogle af mine scouts besked på at fokusere på dette - det gør jeg dog kun for scouts der er i en region eller liga der også er dækket af en anden scout, så jeg ikke går glip af talentfulde spillere i andre positioner.

En gennemgang af vigtige egenskaber for scouts:

Max antal i en klub er 20.

Målrettethed
Indikerer hvor målrettet scouten arbejder med sin opgave. Jo højere målrettethed, des flere, bedre og hurtigere resultater.

Vurdering af egenskaber
Indikerer scoutens evne til at bestemme hvor god spilleren er på nuværende tidspunkt (CA).

Vurdering af potentiale
Et must for scouts der skal finde fremtidens stjerner - ligesom ovenstående, blot med fokus på potentiale (PA).

Tilpasning
Hvor hurtigt får din scout kendskab til et nyt land?


Kendskab til et givent land
Din klubs kendskab til et land afgør hvor mange spillere fra det pågældende land dine scouts kan finde. Derudover giver kendskab til et land grundigere rapporter af modstanderhold fra det land i kontinentale- og interkontinentale turneringer - kendskab er altså ikke noget man blot skal ignorere.
Det måske største gode er at du med bedre kendskab også øger chancen for at rekruttere regens fra flere lande og der er derfor en større gruppe spillere din Ungdomsafdelingsleder kan vælge fra.

Du kan øge din klubs kendskab ved enten at sende scouts til lande du mangler kendskab i, ansatte andet personale fra de pågældende lande eller få samarbejdsklubber i lande du ønsker et kendskab til.
Det er altså vigtigt at du selv tager kontrollen over hvor dine scouts sendes hen, men din chefspejder eller et andet stabsmedlem kan godt levere rapporterne til dig.

Kendskab:
(http://i.imgur.com/nRFAdBe.png)Da jeg går ud fra at de fleste af mine læsere spiller med Europæiske klubber har jeg her lavet en prioriteringsliste over de Europæiske regioner:

1) Førsteprioriteten er altid den region din klub selv er baseret i.

Dernæst:
1: Centraleuropa
2: Sydeuropa
3: Østeuropa (høj tilpasning anbefales - her er 22 lande.)
4: UK & Irland
5: Skandinavien


Udenfor for Europa bør du prioritere regionerne således:

Sydamerika
Nordamerika
Nordafrika
Centralamerika
Vestafrika
Mellemøsten
Sydafrika
Østafrika
Centralafrika
Oceanien
Østasien
Sydøstasien
Sydasien
Centralasien
Karibien


Bemærk dog at dette er baseret på hvor regens skabes og da dette er tilfældigt, men sorteret efter der hvor der sandsynligvis skabes de fleste og bedste regens anbefaler jeg, at dette er rækkefølgen du går i gang med de forskellige regioner.
Når det så er sagt, så kan man sagtens være heldig at spotte et talent af en anden verden i centralafrika, som ingen andre klubber har kendskab til. Overvej grundigt hvor dine scouts skal hen - kan du økonomisk ikke konkurrere med de bedste i verden er f.eks. Sydamerika måske en region du bør hoppe over.


En talentspejder kan udfylde tre forskellige opgaver: Fri scouting i et område, taktiske analyser af kommende modstandere og en mere generel overordnet rolle.


(http://i.imgur.com/6LFNiO9.png)


Den frie rolle:
Denne type scout sendes ud i verden, måske kun en bestemt region af verden, med det formål at finkæmme området for at finde talenter.
Nøgleegenskaberne for den frie talentspejder er målrettethed, tilpasning, bedømmelse af evner og potentiale.
To af spillets bedste frie scouts er danskere:

John Sivebæk...
(http://i.imgur.com/sagCdbD.png)


...og Søren Lerby
(http://i.imgur.com/l4EfSwa.png)


Den taktiske analytiker:
Dette er manden du vil have til at sende dig rapporter om kommende modstandere, hvis du da gør brug af den information du kan få i disse.
Den vigtigste egenskab er her taktisk kendskab. Ofte vil man ende med ikke at bruge disse rapporter og det er derfor en rolle man bør overveje om man overhovedet vil have udfyldt - jeg selv bruger ikke mine scouts til dette, da jeg fokuserer klubbens ressourcer til at finde kandidater til fremtidig talentudvikling og at bruge nogle af disse ressourcer på taktiske rapporter er ikke i rød tråd med resten af mit koncept.


Den generelle talentspejder:
Den hyppigst fundne type. Denne minder meget om den frie, undtagelsen er at den generelle har sværere ved at tilpasse sig.
De vigtige egenskaber er: Målrettethed og bedømmelse af evner- og potentiale samt det land de har kendskab til, jo bedre kendskab, des større succes for talentspejderen.
Har en talentspejder lave stats i tilpasning, bør han derfor ikke gives en fri rolle, men bør i stedet sendes til et land han har et godt kendskab til i forvejen.

Et eksempel på en god scout der ikke egner sig til en fri rolle:
(http://i.imgur.com/SalAoK0.png)


Titel: Sv: Guide: Talentudvikling
Oprettet af: L.Wee 26 Jan 2014, 19:37
@Jlvang
Jeg har problemer med at finde spiller i Tyskland hvor jeg selv spiller.
Min scout har lige afsluttet en søgning efter spiller under 17 år, og fandt INGEN  ???

Har du en idé til hvordan jeg kan finde nogen?


Titel: Sv: Guide: Talentudvikling
Oprettet af: fred400 26 Jan 2014, 21:18
Jeg har et talent, som ingen gider være tutor for. Når jeg spørger en spiller siger han "Jeg kan ikke se fordelene ved det" og "Jeg tror min tid kan bruges på andre ting end at oplære spillere". Hans personlighed er relativ målbevidst og hans målrettethed er 17. Det er spillere som Mark Noble, Antonio Valencia og Jem Karacan, der siger nej. Hvad kan det skyldes?


Titel: Sv: Guide: Talentudvikling
Oprettet af: Jlvang 26 Jan 2014, 22:59
Citat af: L.Wee 26 Jan 2014, 19:37
@Jlvang
Jeg har problemer med at finde spiller i Tyskland hvor jeg selv spiller.
Min scout har lige afsluttet en søgning efter spiller under 17 år, og fandt INGEN  ???

Har du en idé til hvordan jeg kan finde nogen?


Det lyder sært! Hvilke indstillinger havde hans søgning helt præcist?

Citat af: fred400 26 Jan 2014, 21:18
Jeg har et talent, som ingen gider være tutor for. Når jeg spørger en spiller siger han "Jeg kan ikke se fordelene ved det" og "Jeg tror min tid kan bruges på andre ting end at oplære spillere". Hans personlighed er relativ målbevidst og hans målrettethed er 17. Det er spillere som Mark Noble, Antonio Valencia og Jem Karacan, der siger nej. Hvad kan det skyldes?


Hmm - Det er lidt det omvendte dilemma jeg havde forventet ville blive spurgt til først. Altså talenter der ikke vil have en tutor. I dette tilfælde er det typisk fordi spilleren har et højt omdømme og derfor tror at han er bedre end han egentlig er. En slags "Jermaine Pennant" der tror på hypen omkring sin egen person. Dette start-omdømme er tilfældigt genereret på regens og nogle gennemsnitlige talenter vil have væsentlig højere omdømme end reelle wonderkids.

I dit tilfælde er jeg lidt nysgerrig vedr. talentet. Hvad er hans omdømme? Hvilke sprog snakker han? Har han haft en tutor før?
I tidligere versioner af FM lod der til at være en grad af tilfældighed i tutoringforløb. Med dette henviser jeg dog mest til tutoring forløb der allerede var startet, men blev afbrudt pga. kontroverser imellem de to spillere. Hvis man gemte inden de blev uvenner og loadede spillet op igen, kunne man sagtens fortsætte forbi det samme punkt uden, at opleve det samme.
Som forsøg kunne det være lidt interessant, at gemme spillet og sætte dit talent op med en tutor og forsøge at loade spillet op igen og igen for at se om der stadig er en form for tilfældighed involveret, for det kunne jeg godt forestille mig at der var. 


Titel: Sv: Guide: Talentudvikling
Oprettet af: Newcastle 27 Jan 2014, 13:00
Jeg synes det er blevet en smule urealistisk med de talenter.

Er blevet lidt irriteret, jeg har altid sværget til at hente unge talenter i 16 års så de kan blive homegrown og jeg derfor også kan præge dem selv mht. træning og positioner.

Men nu oplever jeg at lige meget hvem jeg scouter, om spillere i Man City, Mainz eller Mallorca at de på ingen måde vil skifte til mig.

Det finder jeg ikke just realistisk, jeg har vundet PL de sidste 3 sæsoner og ligger nummer 2 på klubranglisten.


Titel: Sv: Guide: Talentudvikling
Oprettet af: Jlvang 27 Jan 2014, 14:48
Jeg har selv lige misset et talent der hellere ville til Norge end til mig i bundesligaen, det er lidt surt... Men jeg ser det nu ikke som totalt urealistisk endnu. Der er masser af talenter der hver eneste sæson vælger de største klubber fra fordi de mener at mindre klubber, andre lande eller måske noget helt tredje passer dem bedre.

Et af de største kritikpunkter af FM13 på sigames egne forums var, at det var alt for let at hente alle regen wonderkids og derefter have et ustoppeligt hold der stort set ikke kunne tabe. Muligvis har de taget kritikken til sig ;)


Titel: Sv: Guide: Talentudvikling
Oprettet af: Newcastle 27 Jan 2014, 16:52
Citat af: Jlvang 27 Jan 2014, 14:48
Jeg har selv lige misset et talent der hellere ville til Norge end til mig i bundesligaen, det er lidt surt... Men jeg ser det nu ikke som totalt urealistisk endnu. Der er masser af talenter der hver eneste sæson vælger de største klubber fra fordi de mener at mindre klubber, andre lande eller måske noget helt tredje passer dem bedre.

Et af de største kritikpunkter af FM13 på sigames egne forums var, at det var alt for let at hente alle regen wonderkids og derefter have et ustoppeligt hold der stort set ikke kunne tabe. Muligvis har de taget kritikken til sig ;)


Enig, men hos mig er det alle talenter, uanset hvilken klub jeg vil hente fra, så er der ingen der vil skifte. Det er ikke realistisk i mine øjne.


Titel: Sv: Guide: Talentudvikling
Oprettet af: L.Wee 28 Jan 2014, 17:31
Citat af: Jlvang 26 Jan 2014, 22:59
Det lyder sært! Hvilke indstillinger havde hans søgning helt præcist?

Det giver ingen mening at han ikke finder noget :(
(http://imageshack.com/a/img163/1968/9hu8.png)
Det er efter jeg fik en besked om at han var færdig med opgaven.
(http://imageshack.com/a/img585/2571/za8y.png)


Titel: Sv: Guide: Talentudvikling
Oprettet af: KentBrylle 24 Feb 2014, 23:43
Måske er det mig, der ikke har læst den godt nok, men hvad dækker  Sportsmanship over? Hvorfor er den vigtig (hvis den er)?


Titel: Sv: Guide: Talentudvikling
Oprettet af: 22 25 Feb 2014, 00:03
Det kan nok bedst oversættes til sportsånd. Det vil vel sige at man er en god taber, og en rigtig fair player.

Men han kan selvfølgelig godt have 20 i sportsmanship og 8 i ambition - eller noget i den dur, selvom det selvfølgelig er en rigtig positiv egenskab/karatertræk :)


Titel: Sv: Guide: Talentudvikling
Oprettet af: KentBrylle 04 Mar 2014, 02:58
Hej igen :)

Jeg hentede programmet over personligheder og ville egentlig bare fortælle, at Honest ganske simpelt kan oversættes ærlig i spillet. Jeg stødte lige på Braaten, som har den personlighed :)


Titel: Sv: Guide: Talentudvikling
Oprettet af: NHL19 09 Jun 2014, 12:41
Bliver de ikke utilfredse når de træner så meget? :)


Titel: Sv: Guide: Talentudvikling
Oprettet af: fred400 09 Jun 2014, 16:26
Citat af: Jlvang 26 Jan 2014, 22:59
Hmm - Det er lidt det omvendte dilemma jeg havde forventet ville blive spurgt til først. Altså talenter der ikke vil have en tutor. I dette tilfælde er det typisk fordi spilleren har et højt omdømme og derfor tror at han er bedre end han egentlig er. En slags "Jermaine Pennant" der tror på hypen omkring sin egen person. Dette start-omdømme er tilfældigt genereret på regens og nogle gennemsnitlige talenter vil have væsentlig højere omdømme end reelle wonderkids.

I dit tilfælde er jeg lidt nysgerrig vedr. talentet. Hvad er hans omdømme? Hvilke sprog snakker han? Har han haft en tutor før?
I tidligere versioner af FM lod der til at være en grad af tilfældighed i tutoringforløb. Med dette henviser jeg dog mest til tutoring forløb der allerede var startet, men blev afbrudt pga. kontroverser imellem de to spillere. Hvis man gemte inden de blev uvenner og loadede spillet op igen, kunne man sagtens fortsætte forbi det samme punkt uden, at opleve det samme.
Som forsøg kunne det være lidt interessant, at gemme spillet og sætte dit talent op med en tutor og forsøge at loade spillet op igen og igen for at se om der stadig er en form for tilfældighed involveret, for det kunne jeg godt forestille mig at der var.   Jeg ved godt det er lang tid siden, men vil lige vende tilbage.
Her 1.5 sæson efter sidder jeg med en nu 20-årig knægt med kontinentalt omdømme, der her fået 2 landskampe for England. Jeg har nu en teori om, at den manglende vilje til at vejlede kan skyldes, de simpelthen så ham som en for stor konkurrent. Han blev købt ind som klubens dyreste nogensinde med en pris på hele 225 mio. Så det er måske i prisen problemet ligger ;)


Titel: Sv: Guide: Talentudvikling
Oprettet af: bryllen 26 Jun 2014, 12:30
Hvis jeg skulle følge dine velskrevne indlæg hvordan ville jeg så bedst muligt udvikle ham her ?
(http://i61.tinypic.com/30scz11.png)
(http://i59.tinypic.com/mhctt.png)
Hans personlighed er Professionel Til lige har jeg afvist et bud fra PSG. Monaco, Internazionale og andre store klubber vil have ham


Titel: Sv: Guide: Talentudvikling
Oprettet af: Arsrea 26 Jun 2014, 13:44
Jeg synes klart du skal træne styrke i et år og så skifte til markant i et år.


Titel: Sv: Guide: Talentudvikling
Oprettet af: bryllen 26 Jun 2014, 17:00
Citat af: Arsrea 26 Jun 2014, 13:44
Jeg synes klart du skal træne styrke i et år og så skifte til markant i et år.

Tak for svaret :) har dog solgt ham nu ;) fik et knald godt tilbud fra Monaco på et 2 cifret million beløb ;) dertil har jeg et par andre jeg lige smider i 14' regen showoff :P


Titel: Sv: Guide: Talentudvikling
Oprettet af: sarikanarya 29 Jun 2014, 04:41
Fantastisk indlæg! Jeg vil helt klart tænke over det med at leje spillere ud fra nu af. Jeg plejede nemlig at lege stort set alle mine reservespillere ud :S


Titel: Sv: Guide: Talentudvikling
Oprettet af: Barfoed91 12 Jul 2014, 02:01
Fed guide.
Massere ting jeg tydeligvis aldrig har overvejet!


Titel: Sv: Guide: Talentudvikling
Oprettet af: Gerto 17 Jul 2014, 14:52
Fantastisk tråd

Nu eksperimenterer jeg med dit projekt på en storklub, AC Milan. Problemet er bare, at de i deres nuværende trup ikke har en god rollemodel til de mange gode angrebstalenter, som de faktisk har i deres ungdomsafdeling. Hvad vil du anbefale man gjorde i den situation? lod dem blive problembarn som Balotelli og Robinho eller hentet en billig tutor på fri transfer? kan se man kan få eksempelvis charisteas, som er en energisk spiller med 16 i målrettethed? :)


Titel: Sv: Guide: Talentudvikling
Oprettet af: T.Iglemose 24 Jul 2014, 14:41
Citat af: Gerto 17 Jul 2014, 14:52
Fantastisk tråd

Nu eksperimenterer jeg med dit projekt på en storklub, AC Milan. Problemet er bare, at de i deres nuværende trup ikke har en god rollemodel til de mange gode angrebstalenter, som de faktisk har i deres ungdomsafdeling. Hvad vil du anbefale man gjorde i den situation? lod dem blive problembarn som Balotelli og Robinho eller hentet en billig tutor på fri transfer? kan se man kan få eksempelvis charisteas, som er en energisk spiller med 16 i målrettethed? :)
Billig tutor investerer jeg ofte i - for som du skriver, så er det ikke sikkert man har egnede folk i folden. Måske du kan hyre nogle 2-3 stjernede spillere til en lav løn (giv evt. en monsterløn efter 5 kampe og UNDLAD at give ham de 5 stk).


Titel: Sv: Guide: Talentudvikling
Oprettet af: L.Wee 11 Sep 2014, 23:00
Var der kommet noget på scouting?

For har nemlig et spørgsmål til det.
Har ansat en del scout nu, for vil rundt omkring i verden og se hvad der befinder sig, men min største fokus er primær Tyskland da jeg selv spiller med Eintracht Frankfurt.
Og kom lige til at kigge på BVB og FCB, her kom jeg til at undre mig da deres scout kun har viden omkring Tyskland. Og de har også de bedste talenter, her kom jeg så til at tænke om det har noget med det at gøre, at hvis man har flest scout i fx Tyskland så får man større viden og leder af ungdomsafdelingen herved tiltrækker bedre spiller?


Titel: Sv: Guide: Talentudvikling
Oprettet af: brianberg85 06 Sep 2018, 14:21
Spiller med Liverpool og er i 2025.
Hvert år synes jeg dog at de talenter jeg får ind, ikke er specielt gode.
Pt. står min ungdomsrekruttering til omfattende.

Kan ikke få lov til og opgradere mere. Er det det højeste man kan komme?
Kunne godt tænke mig og se om der var en beskrivelse med niveauer.


                                         Forum Powered by SMF 1.0.5 · SMF ©2001-2010