Forfatter Emne: Fjenden i Nord  (Læst 11796 gange)

15.Kapitel. Slaget om Norden 1.del

Sneen falder...Bolden ruller...Drømmen lever

Torsdag 4.Oktober 2012

Alle var klar. Lige siden lodtrækningen i Nyon, havde folk gået og ventet i spænding.  Lodtrækningen havde sat FC København i samme pulje som Rosenborg, og havde dermed givet mulighed for en styrkeprøve mellem de to stormagter i nordisk fodbold. Første del af denne styrkeprøve skulle spilles i Parken, i København.

Begge hold havde fået en god start på Champions League og kunne gå ind til opgøret med selvtillid. FC København havde været tæt på at tage point i Manchester, men måtte efter at have været foran med 1-0 se sig besejret 2-1. Sergio Agüero blev FC Københavns bøddel da han med to hurtige mål, fik vendt kampen rundt og redde tre point i land for City.

Men mage kilometer mod nord tog Rosenborg imod FC Porto, i en kamp hvor det var forventet at Porto ville hive en smal sejr hjem. Men underdogsne fra Trondheim, startede bedst og de første ti minutter var Porto klart overraskede over Rosenborgs offensive start. Rosenborg sad på det, men ude at skabe de helt store chancer. Efter  39 minutter tog måltyven Rade Prica chancen langt ude fra og bolden dykkede, og målmand Beto kunne ikke nå at reagere. Rosenborg foran 1-0.

Det kom som noget af en overraskelse for de medrejsende Porto fans, men resten af Lerkendal gyngede. Sjældent har der været sådna en stemning på Lerkendal. Der var udsolgt på lægterne og hele byen var klædt på til fest op til denne kamp. Og nu var man oven i købet foran, så glæden var stor.

Porto kom bedre ud til anden halvleg, men tiden gik og til sidst var der kun et kvarter tilbage af kampen. Nu begyndte presset for alvor, og med ti minutter igen kunne Omer Damari udnytte en fejl, af den ellers bundsolide Jim Larsen. Damari kom alene igennem, og her svigtede han ikke, og kunne udligne 1-1. Kampen endte 1-1. Et resultat Rosenborg godt kan være fint tilfredse med, selvom de dog må være skuffede over ikke at kunne holde 1-0 føringen.

Så derfor kunne de to mandskaber gå ind til kampen med selvtillid. Rosenborg havde åbenbart mest og startede kampen bedst. De fik en to-tre halve chancer, men det var også hvad kampen kunne byde på. En chanceløs affære, der ikke var på det niveau, man tit ser i Champions League. Men fem minutter før pausen tog kampen en uventet drejning, da Rade Prica lavede frispark et godt stykke inde på FC Københavns banehalvdel. Prica der tidligere i halvlegen havde fået et gult kort fik sit andet af slagsen, og måtte gå den lange vej ud gennem spiller tunnelen, og ud i et tidligt bad.

Nu var opgaven bestemt blevet en ganske anden for Herløv og Rosenborg. Men niveauet var gennemgående lavt og Rosenborg var egentlig godt tilfredse med den måde kampen udviklede sig på efter udvisningen. Men med tyve minutter igen, dukkede altid farlige Dame N´Doye op et godt stykke udenfor feltet og knaldede til læderet. Skuddet var usædvanligt hårdt og Jonas Lössl kunne ikke når ned til den. Bolden strøg ind i nettet, og der gik hele Rosenborgs plan i vasken.

Rosenborg havde ikke noget modtræk, og FC København var fint tilfredse med at trække sig tilbage og holde føringen. Det lykkedes for dem og kampen endte med en 1-0 sejr til hjemmeholdet. Det var derfor en meget frustreret og stiktosset Rosenborg manager, der forlod Parken. Men, tænkte han, om en halvanden månedes tid er vi klar til at byde jer velkommen til Lerkendal. Og denne gang har vi elleve spillere på banen.

1988: Klubben genansætter Nils Arne Eggen som cheftræner.
« Seneste Redigering: 19 Aug 2012, 14:38 af Anfield Road » Logged

"Tag dog den forbandede bandage af...og hvad mener du egentlig med dit knæ!? Det er Liverpools knæ!" - Bill Shankly

Manager
********

« Svar #46: 19 Aug 2012, 14:32 »

16.Kapitel. Andet mesterskab.

Sneen falder...Bolden ruller...Drømmen lever.

Søndag 4.November 2012.

2012 har været en fantastisk sæson. Det kunne ingen i og omkring Rosenborg benægte. Rosenborg havde gennem hele sæsonen været altdominerende og havde siddet tungt på første pladsen fra ende til anden. I anden spillerunde erobrede man førstepladsen, og siden har man ikke en eneste gang give den fra sig. Specielt første halvdel af sæsonen gik over alt forventning hvor man gik igennem de første tolv kampe med lutter sejre. I forårets sidste kamp indkasserede man dog sæsonens første og hidtil eneste nederlag da man tabte 4-2 til Aalesund.

Der mangler stadig to kampe, men Rosenborg har sikret sig mesterskabet med syv point ned til Brann. Mesterskabet blev sikret i tredje sidste spillerunde på hjemmebane mod Aalesund. Rosenborg gik på banen vel vidende at bare en uafgjort ville sikre dem mesterskabet. Kampen var ikke speciel god, men Rosenborg var nok det hold der ville mest. Men det var bestemt ikke sådan at Rosenborg blæste til angreb fra første fløjt. Men som kampen skred frem blev det mere og mere ydeligt at Rosenborg var fint tilfredse med 0-0. Hvilket Aalesund øjensynligt også var.

Kampen endte derfor 0-0 og Rosenborg kunne fejre det andet mesterskab i træk, hjemme på Lerkendal. Selve kampen var måske ikke et værdigt punktum, for en ellers rigtig flot sæson, mesterskabet kom hjem og det er det vigtigste.

1988: Klubben vinder både Tippeligaen og Pokalturneringen i Nils Arne Eggens comeback sæson
Logged

Manager
********

« Svar #47: 19 Aug 2012, 22:43 »

Jeg har fået et tilbud jeg ikke kunne afslå og derfor har ikke kunne koncentrere mig rigtigt om dette save, hvilket har resulteret i to lussinger. Jeg føler derfor ikke at det er forsvarligt at fortsætte med denne blog. selvom jeg havde håbet på at lave den noget længere kan jeg ikke klage. Jeg synes at det er gået over al forventning. Også med hensyn til resultaterne.

Tak til jer der har læst med og gjort denne blog til en nydelse at lave. Tak for at i også undervejs  er kommet med opmuntrende kommetarer og respons. en særlig tak skal også lyde til Dida som har været så flink at lave det flotte banner i toppen.

Men jeg er snart(læs: meget snart) tilbage. Men denne gang er jeg ikke alene. Denne gang har jeg en medspiller. Denne gang arbejder jeg sammen med Robberman.
« Seneste Redigering: 15 Apr 2013, 18:01 af Anfield Road » Logged

This site is not endorsed by Sports Interactive or SEGA and is intended for entertainment purposes only. « More Info »