Forfatter Emne: '5 La Roja  (Læst 2737 gange)
****

Offline Offline

'5 La Roja
« : 26 Jun 2010, 17:26 »

Spanien vandt EM i 2008, og spillede fantastisk under ledelse af Luis Aragonés. Der har været trænerskifte og ind er kommet den tidligere træner og spiller for Real Madrid, Vicente del Bosque. En, ikke nær så rutineret træner, har overtaget verdens måske bedste landshold, der vandt, næsten alles hjerter under EM, med deres flotte kombinationsspil. Hr. Aragonés har forladt tronen og arvtageren Vicente del Bosque har taget over, og den første opgave han blev stillet overfor, var at kvalificere sig til VM i Sydafrika i 2010.

Fernando Llorente

De er startet som lyn og torden i deres gruppe, der tæller Bosnien, Armenien, Estland, Tyrkiet og Belgien, og har vundet de første 6 kampe overlegent, og føre gruppen med 18 point, og med 6 point ned til nummer to i skikkelse af Bosnien. Så lige nu ser det ud til at Spanien kommer til at cruise igennem deres kvalifikationsgrupp e.

En trupgennegang af Spaniens hold ville lyde således. Ikke overraskende er det Real Madrid målmanden Iker Casillas der står på mål, og det kan der nok ikke indvendes noget imod. Målmanden lige efter Casillas er Liverpoolkeeperen Reina, der klart har sine forcer i reaktionsspillet. Han kan have forhåbninger om få minutters spilletid i venskabskampe men skal ikke regne med meget. Og til sidste har vi Asenjo fra Atletico Madrid, der har mange gode år foran sig, og vil helt sikkert få en hæderlig karriere på et tidspunkt.

Forsvarskæden er utrolig godt besat, med et midterforsvar bestående af to Barcelonaspillere, ved navnene Carles Puyol og Gerard Pique. Helt klart et plus at de to forsvarsklipper spiller sammen til dagligt. Men samtidig er der en Raul Albiol fra Real Madrid der kan træde til hvis en af de to spillere ikke præstere tilstrækkeligt. Også Valenciakaptajnen Carlos Marchena er at finde på holdet, men er dog mere tiltænkt en reserveplads.

Backerne på det spanske landshold er utrolig vigtige for del Bosque. På grund af at træneren har valgt at spille med en smal formation har henholdsvis Sergio Ramos på højre, og Joan Capdevilla på venstre til opgave at piske op og ned af kanterne og komme til en masse indlæg, men samtid har de til opgave at forsvare. Også på disse pladser er der rigtig gode reserver. Fernando Navarro og Alvaro Arbeloa er begge klar hvis det skulle være nødvendigt.

Midtbanen er den vigtigste del af banen nu til dags, og det spanske landshold besidder nok den bedste i hele verden. Med en bølgebryder og igangsætter i form af en lidt defensiv Xabi Alonso der skal forsøge at binde det hele sammen, mens der foran ham spiller Fabregas og Xavi der om muligt er endnu bedre pasningsspillere som skal dirigere spillet, og sætte angriberne op. En tand længere oppe finder mand geniet Iniesta. En offensiv fantastisk spiller der til dagligt slår sine folder i den spanske storklub Barcelona. Han har til opgave at udfordre, deltage i opbygningsspillet og sætte angriberne op.

På bænken finder man nogle utrolig spændende spillere i form af Martinez, Busquets, Canales, Navas, Silva, Mata og Guti. Nogle helt utrolige talenter er der på bænken og de skal nok blomstre under del Bosques ledelse.

I angrebet finder man nogle lynhurtige herre. Villa og Torres har den enkle opgave at sørge for at der kommer mål. Enten ved selv at putte den ind, eller også sætte andre spillere i scene, da de har lov til at gå ned i banen og modtage bolden og dernede fra sætte andre folk op. På bænken er det den bundrutineret Raúl fra Real Madrid, samt den tårnhøje Llorente der kan sættes ind hvis Spanien skal spille på lange bolde.

Den næste opgave for Spanien er hjemme på Bernabeu mod gruppens nummer 4 Belgien.

« Seneste Redigering: 04 Jul 2010, 17:23 af Nicocp » Logged

Legenden
Manager
********

Sv: '1 La Roja
« Svar #1: 26 Jun 2010, 17:41 »

Kan være jeg kigger ind på et tidspunkt, nu da de har sådan en voldsom trup. Men "La Roja" er det ikke Chiles øge/kælenavn? Smiley

« Svar #3: 26 Jun 2010, 19:01 »

Korrekt, men Spanien kaldes nu mere La FURIA Roja. Wink Flot start, jeg kigger med. Thumbs Up
Logged

Nicocp
****

Sv: '2 La Roja
« Svar #4: 27 Jun 2010, 13:57 »

To kampe mere er blevet spillet og i alt 8 kampe er spillet i Spaniens gruppe 5, og Spanien spiller fantastisk. Kampen mod Belgien skulle spilles hjemme i Spanien, og hjemmeholdet var klare favoritter og stilede også i stærkeste opstilling.

Det startede stille og roligt med Spanien som det kontrollerende hold, men skabte ikke det store. Kun nogle enkelte forsøg fra spydspisen David Villa, men bolden kom ikke ind. Der manglede gejst på det spanske landshold og holdet lignede ikke et hold der var klar til at håndtere et hårdtarbejdende Belgienmandskab. Og da tilskuerne  så smut var begyndt at hente nye forsyninger til næste halvleg slog Torres til. En fantastisk aflevering af makkeren David Villa splittede et ellers godt spillende Belgienforsvar, og så var det en let opgave at sparke bolden i mål bag en chanceløs Gillet i målet. 1-0 til pausen og ingen af holdene kunne være helt tilfredse.

Anden halvleg startede meget anderledes end første halvleg. Spanien var tydligt mere tændte på at vise hjemmepublikummet at de stadig kunne spille fodbold, og det gav pote. En rigtig god solopræstation af David Villa der fra kanten af feltet lagde bolden over i det lange hjørne til en 2-0 føring. Spanien havde nu det hele under kontrol, og med godt en halv time igen lukkede Torres og co. reelt kampen med hans andet og holdet tredje mål i kampen. En flot 3-0 sejr, hvor der blev lagt en lille dæmper på jublen da Torres måtte udgå med en skade bare 3 minutter før tid.

Den næste kamp var igen på hjemmebane, og denne gang var det Estland der skulle forsøge at stjæle point fra suværene Spanien. Andrés Iniesta var kommet tilbage efter en lang skadespause og var klar til et comeback hele Spanien havde ventet spændt på. Og han skuffede ikke. Bare et kvarter spillede og Iniesta havde sparket bolden i kassen til 1-0. Bare 4 minutter senere kunne Torres sparke bolden i mål og score sit tredje mål i bare to kampe. Det var en fejl af Estlands Tiit Kull der gjorde at Torres kunne fordoble Spaniens føring.

Bare et minut inde i anden halvleg kunne David Villa score til 3-0 direkte på frispark. Et rigtig flot mål der afspejlede en rigtig flot præstation fra Villas side. Og det skulle blive endnu bedre. 77 minutter inde i kampen scorede Villa sit andet mål i kampen og Spanien kunne nu køre bolden rundt og hæve armene, efter en flot, flot 4-0 sejr, men endnu mere vigtigt. Spanien er klar til VM i Sydafrika 2010, med 2 kampe tilbage.

De to afsluttende kval-kampe for Spanien
Spanien er med 2 kampe tilbage allerede klar til VM i Sydafrika. Kun Armenien og nummer to i gruppen Bosnien mangler, og Spanien gjorde rent bord, og ser skræmmende ud. Men alt har ikke været en dans på roser for del Bosques tropper. Skader, skader og atter skader til nogle af profilerne har gjort at holdet ikke har haft mulighed for at blive spillet sammen.

Den første kamp var ude mod Armenien. Godt nok havde Spanien kvalificeret sig, men ville stadig gøre rent bord, og stillede i stærkest mulig opstilling. Xabi Alonso, Torres, og Pique var alle tre skadet og var ikke med i truppen. Men kampen skulle spilles, og Spanien var dog stadig favoritter. Og som om skadessituationen ikke kunne se slemmere ud, kom Iniesta glat af sted og måtte skiftes ud allerede efter et kvarters spil. Han blev skiftet ud med talentet Javi Martinez der nu fik en chance på førsteholdet. Og man må sige at han greb den. Bare 4 minutter efter han blev skiftet ind bankede han bolden i mål efter en fiks frisparkskombinatio n. Og det blev endnu bedre for Spanien. En halv time spillet og bolden lå endnu en gang i nettet. Denne gang var det David Villa der var arkitekten. Et fantastisk langskud der blev trukket helt op i det korte hjørne.
Det blev ikke til mere i denne her kamp, og endnu en sejr til Spanien.

Den sidste kamp i kvalifikationen var selvfølgelig ikke så vigtig for Spanien men utrolig vigtig for dagens modstander Bosnien der ligger i kamp om playoff mod Tyrkiet. Bare et point skiller dem ad så Bosnien havde virkelig brug for point, og de havde da også en chance mod et skadesplaget Spanienhold. Stadig var Xabi Alonso, Torres, og Pique ude, men nu havde David Villa og Iniesta sluttet sig til skadeslisten. Så denne gang var der tre unge spillere blandt de startede 11. Raul og Iker Muniain havde erstattet Torres og Villa mens Mata og Martinez erstattet henholdsvis Iniesta og Xabi Alonso.

Kampen startede utrolig langsomt med Spanien som det kontrollerende mandskab. Men så lige inden pausete slog reserven Mata til. En 1-2 kombination med Raul gjorde at Mata var helt alene med målmanden og kunne udplacere ham. Anden halvleg begyndte i samme tempo som første halvleg begyndte. Og der skulle en standardsituation til før Spanien reelt kunne lukke kampen. Denne gang var det Xavi der bankede et direkte frispark i den 74. minut. Spanien var nu færdig med kvalifikationen og kunne nu begynde at forberede sig til VM. Spanien har nogle spændende venskabskampe i vente. En kamp mod Argentina, og lidt senere en kamp mod Frankrig skal helt sikkert få Spanien helt op i topform. Det eneste der bekymre del Bosque lige nu er situationen med Iniesta der har brækket foden og er ude i mindst tre måneder. Hele Spanien krydser fingre for at han bliver klar inden Sydafrika.

Start-11
Stilling: 10 kampe

« Seneste Redigering: 28 Jun 2010, 15:45 af Nicocp » Logged

Nicocp
****

« Svar #7: 30 Jun 2010, 13:55 »

Spanien har nu afsluttet deres venskabskampe inden VM i Sydafrika, og med lidt over en måned tilbage inden der går løs, ser det ikke overbevisende ud. Med i alt 5 kampe spillet, er der grund til nervøsitet.

Spanien 1-1 Argentina
Det startede med en ordentlig mundfuld mod en af favoritterne til at tage VM titlen nemlig Argentina. Det startede som lyn og torden for Spaniens side, og Xavi overraskede med et mål allerede efter et par minutters spil. 1-0 til Spanien, og nu kunne de spille deres verdenskendte pasningsspil uden at Argentina rørte bolden. Med nogle enkelte chancer til begge hold, og ellers et spilstyrende Spanienmandskab, kunne begge parter gå til pause, og Spanien nok var mest tilfredse.

En anden halvleg begyndte langsomt og der skete ikke særlig meget. Hjemmeholdet Spanien var tydeligt tilfredse med resultatet på måltavlen, og spillede mere eller mindre med håndbremsen trukket i hele anden halvleg. Og det gav bagslag. Med bare 6 minutter igen kunne Angel Di Maria score det udlignende og sidste mål i kampen.

Østrig 1-3 Spanien
Den næste kamp var mod en mere overkommelig modstander, nemlig Østrig. Spanien var kæmpefavoritter og skulle også vinde for at vise verdenen at de sagtens kunne spille fodbold. Endnu en gang var det Xavi der var kampens første målscore. En fantastisk bold skråt tilbage i feltet af Sergio Ramos, som Xavi kunne sætte ind med en flot kontrolleret inderside. En flot start for Spanien der så du til at vinde denne her kamp sikkert, så derfor kom det som et chok at Maierhofer kunne score på straffespark til pausestillingen 1-1.

Spanien var tydeligt mere opsatte på at lukke denne her kamp op vinde kampen mod et undertippet Østrighold. Et kvarter inde i anden halvleg og indskiftet Raul Albiol steg til vejrs efter et hjørnespark og brugte hovedet til at bringe Spanien foran 2-1. Derefter skiftede Spanien et gear eller to op, og Østrig kunne ikke længere følge med. David Villa og Torres brillerede i oplæggernes rolle. David Villa vippede den med ydersiden af foden bolden vidre til Torres, hvor han første gang spillede en dræbende aflevering ind i feltet til en fremadstormende Sergio Ramos der bankede bolden op i nettaget. Et rigtig, rigtig flot mål af Spanien. 3-1 blev slutresultatet og Spanien kunne rejse videre gennem Europa ned til Frankrig.

Frankrig 1-0 Spanien
En venskabskamp der ville give et hint af hvordan Frankrig og Spanien stod med få måneder til VM. En utrolig taktisk og utrolig kedelig kamp gjorde at der i alt kun var en reelt chance i hele kampen og den faldt til hjemmeholdet Frankrig. Lige før pause spillede Ribery, Gourcuff fri, og Zidan-arvtageren sparkede den flot ind bag Casillas. Der skete ikke meget andet i den kamp og Spanien måtte se sig slået for første gang i et par år. Et tydeligt skuffet Spanienmandskab rejste videre, og skulle næste gang mod Liechtenstein.

Liechtenstein 1-3 Spanien
Spanien var yderst opsat på få et god resultat med hjem fra Liechtensterin, efter skuffelsen i Frankrig. Og de skuffede ikke. Den unge Arsenalstjerne Cesc Fabregas bankede, efter en flot vending, bolden ind i det lange hjørne til en 1-0 føring. Spanien spillede for en gangs skyld rigtig godt og skabte en masse, masse chancer men bolden ville ikke ind, og kampen stod stadig 1-0 da der blev fløjtet til pause.

Spanien stormede ud til anden halvleg, og bragte spillet længere op på modstanderens banehalvdel og det gave pote. Indskiftet Raul og Llorente havde et smukt samarbejde efter bare 4 minutter. Raul spillede en smuk lille aflevering ind i feltet, og Llorente vristede sig fri af sin oppasser, og sparkede bolden ind bag en chanceløs målmand. 10 minutter efter var Raul endnu en gang indblandet i et mål, men denne gang var det som målscore. 3-0 med en halv time igen. Liechtenstein fik et trøstemål kort før tid, og kampen endte 3-1 til Spanien.

Ecuador 1-2 Spanien
Den sidste kamp var ude mod Ecuador, og endnu en gang var Spanien kæmpefavoritter, og endnu en gang fejlede del Bosques tropper ikke. David Villa bragte planmæssigt Spanien foran efter en halv times spil. Men Spanien så ikke ud til at få spillet til at flyde i første halvleg og en overraskende jævnbyrdig halvleg var vi til.

Anden halvleg var lige så jævnbyrdig. Et par chancer til begge mandskaber gjorde at Spanien ikke kunne spille henholdende og køre bolden rundt som de ellers har kunnet gøre. Og med 10 minutter igen gjorde Ecuador det umulige. Luis Bolaños bragte hjemmeholdet tilbage i kampen, og gejsten var tilbage i kampen, og ikke mindst Ecuador der øjnede en chance for at få et kæmpe selvtillidsboost. Men det skød Canales i sænk 8 minutter senere med et flot langskudsmål og kampen var lukket. Med 3 sejre en uafgjort og et nederlag i fem kampe er lige akkurat bestået for et stjernespækket mandskab som Spanien.

Men lidt over en måned tilbage inden det går løs, er Spanien ramt af en skade. Kæmpetalentet Javi Martinez der stod til at komme med i 23-mandstruppen er ramt af en korsbåndsskade og er ude i op til 10 måneder. Et hårdt slag for det unge talent.
Logged

Nicocp
****

Sv: '5 La Roja
« Svar #8: 04 Jul 2010, 17:22 »

Verdenmesterskabet nærmer sig med kraftige skridt, og de forskellige puljer er blevet trukket. Spanien har fået en rimelig let gruppe, hvor den stærkeste konkurrent er Elfenbenskysten, med en utrolig stærk stamme af internationale topspillere. Deres stærkeste spiller må utvivlsomt være Chelseaangriberen Didier Drogba. Men samtidig har de også de to brødre i form af Yaya og Kolo Toure, der til dagligt spiller i henholdsvis Barcelona og Manchester City. Elfenbenskysten spiller en normal 4-4-2 med to relativt defensive kanter. Der hvor Elfenbenskysten ser svagest ud er på målmandsposten, hvor deres bedste keeper er Stephan Loboué, der ikke er vældig prangende. Ellers ser holdet utrolig stærkt ud.

Spaniens anden modstander er Schweiz, der har et middelmådigt hold, hvor deres største stjerner er Senderos, Alexander Frei og det store talent fra Udinese, Gökhan Inler. De er forventet at spille en lidt defensiv opstilling, og satse på kontraspillet. De spiller højst sandsynligt med hele to defensive midtbanespillere, to tilbagetrukket kanter, mens der så er rimlig langt op til de to angribere, der ikke må forvente at få særlig meget støtte bagfra.

Den sidste modstander i Spaniens gruppe H er Japan, der er kommet til som noget af en underdog i denne her gruppe. De er lidt at et ubeskrevet blad, og Spanien har ikke det helt store kendskab til dette mandskab.

Værterne fra Sydafrika er kommet i lidt af en gruppe. Frankrig, Paraguay og Mexico er kommet i gruppe med Bafana Bafana, og de skal ikke regne med meget, da de er klart det svageste hold i denne her gruppe der er lidt uforudsigelig, men Frankrig har vist rigtig god form på det sidste ved at hive noget gode resultater hjem i form af en 1-0 sejr over Spanien, og er nok forvoritter til at tage førstepladsen i denne her gruppe.

I gruppe C, kan folk se frem til noget af en brandkamp allerede i gruppespillet. De evige favoritter England er kommet i gruppe med Argentina, der også er en af favoritterne til at tage titlen. De to resterende hold i den gruppe er USA og Australien der nok ikke for noget at skulle havde sagt i den gruppe. Ellers er det mest bemærkelsesværdige at superstjerne Ronaldo ikke kommer med til VM, da hans hold ikke kunne kvalificere sig til slutrunden da de tabte deres playoff kampe. Ellers er det også værd at bemærke at en af de andre favoritter Brasillien er kommet i noget af en let gruppe. Costa Rica, Grækenland og Nordkorea er de tre andre hold i deres gruppe, og mon ikke det sydamerikanske mandskab går let videre med maksimumpoint.

De forsvarende mestre Italien er også kommet i en let gruppe, bestående af Algeriet, Slovenien og Columbia. De tre mandskaber er begejstret bare over at havde kvalificeret sig, men har nu på grund af denne lodtrækning, chancen for videre avancement som mulig toer da Italien må regnes som favorit i den gruppe.

Vicente del Bosques mandskab starter deres VM mod gruppens næstestærkeste hold, nemlig Elfenbenskysten, hvor det så er Japan der står for tur og til sidst er det Schweiz.