Der ventede noget af en opgave for Zinedine Zidane, da han overtog roret i Lyon og på trods af en god start rent resultatmæssigt, så er der stadig spillemæssige problemer, der skal forbedres, hvis man vil gøre sig forhåbninger om at blande sig i toppen igen.

Racing Club Strasbourg (h) 1-0

Paris Saint-Germain (u) 2-2

FC Metz (h) 3-0

A.S. Saint Etienne (h) 2-3

Der ventede en meget svær opgave i debutkampen for Zidane, hvor rækkens nummer tre FC Nantes ventede hjemme på Stade de Gerland, men forskellen i tabellen på otte pladser mellem Lyon og Nantes kunne ikke ses på banen.

Der var blot spillede ti minutter, da den aldrende brasilianske midtbanespiller Juninho sparkede bolden i kassen til 1-0. Presset fortsatte mod Nantes målet, men på trods af flere store chancer til især Kader Keita i Lyon angrebet, så var stillingen fortsat 1-0 ved pausen til hjemmeholdet.
Den ivorianske angriber tog dog revanche kort inde i anden halvleg, hvor han bragte Lyon yderligere foran efter et flot kontraangreb. Efter scoringen satte hjemmeholdet tempoet ned og ud af ingenting var Nantes tilbage i opgøret, da de fik reduceret midtvejs i anden halvleg ved Filip Djordjevic efter uhyggelig dårlig opdækning af Fabio Grosso.

Reduceringen skabte en anelse uro og nervøsitet hos Lyon spillerne og resten af kampen blev mere spændende end Zinedine Zidane nok havde regnet med efter en flot første time af hjemmeholdet, men sejren blev i sidste ende kørt hjem og dermed fik Zidane den bedst tænkelige start på sit job som Lyon manager.

Karim Benzema tilbage

Efter sejren over Nantes lykkedes det også at hente tre points ude mod Grenoble, hvor efter der ventede to meget hårde kampe mod to af de bedste mandskaber i Frankrig. Først ventede nummer to Olympique Marseille som fik et point med hjem efter en sen udligning af Benoit Cheyrou og efter en medrivende kamp, som endelig gav spilletid til Lyons franske angrebsstjerne Karim Benzema, som af mange betegnes som den ene spiller, der for alvor kan få Lyon tilbage på sporet.

Derefter var det blevet tid til et møde med et andet storhold i forfald, Girondins de Bordeaux, der før dagens kamp var placeret som nummer ni i tabellen. Kampen var ikke så velspillet som Marseille opgøret, men der blev kæmpede om hver centimeter på banen og helt fortjent endte også denne kamp med en remis.

Hjemmekampen mod Strasbourg blev vundet sikkert med 1-0, men sejren burde have været langt større. Juninho blev matchvinder med sit drømmemål på frispark via den ene opstander fra 20 meters afstand, og dermed kunne Lyon indtil videre fortsætte stimen som ubesejret under Zidane.

Gejsten på Lyon mandskabet var tydeligvis tilbage og dette beviste de ved at spille uafgjort ude mod mesterskabsfavoritt erne fra Paris SG, selvom man allerede var nede med 2-0 efter en halv times spil efter to scoringer af angrebskometen Guillaume Hoarau. To scoringer af henholdsvis Kim Källström og Mathieu Bodmer i anden halvleg sikrede altså Lyon et point efter et flot comeback.

Stimen som ubesejret blev endnu en gang udbygget med en sikker sejr hjemme mod Metz, men i den ottende ligakamp under ledelsen af Zinedine Zidane tabte Lyon sin første kamp. Dette skete på udebane mod et særdeles velspillende St. Etienne mandskab, der også er med i kampen om mesterskabet i denne sæson. Kampen endte med et fortjent 2-3 nederlag og lad os ikke håbe, at dette nederlag går får meget ud over den gode moral, som der var blevet skabt i Lyon med den seneste stime af gode resultater.

Coupe de France
11. runde
Aviron Bayonnais (h) 4-0

3. runde
A.S. Nancy Lorraine (u) 1-2

Coupe de la Ligue finalen venter på Lyon, hvor man skal møde Paris SG, så forventningerne var også store i den franske pokalturnering, men kvartfinalen blev endestationen for Zidanes tropper.

I 11. runde besejrede Lyon sikkert det lavt rangerede mandskab fra Aviron Bayonnais i en kamp, som de dominerede fuldstændig, selvom der blev spillet med flere af reserverne og nogle af de unge og lovende spillere, der er i klubben.

Kvartfinalen mod A.S. Nancy Lorraine blev desværre endestationen efter et meget ufortjent nederlag på Stade Marcel Picot i Nancy.
Lyon var klart bedst gennem hele kampen og havde masser af muligheder til at sikre sig sejren, men skarpheden manglede i den grad hos udeholdet og efter flere brændte chancer var det pludselig hjemmeholdets angriber Marc-Antoine Fortune, der kunne bringe Nancy foran med bare fire minutter igen og sendte dermed Zidane og hans hold ud af den franske pokalturnering.
Logged

Metsu1
Manager
********

« Svar #106: 02 Aug 2009, 13:17 »

Olympique Lyon – igen på rette vej
- Fremragende slutspurt – Benzema tæt på topformen!

Det lader til, at Zinedine Zidane har fået styr på tropperne i Lyon på rekordtid og selvom det ikke blev til medaljer i år, så ser mulighederne for ædelt metal i næste sæson rigtig gode ud.

A.S. Nancy Lorraine (u) 1-0

Lyon var ubesejret i syv ligakampe med Zidane ved roret, indtil topholdet fra St. Etienne satte en stopper for den gode start.
Det var meget vigtigt at finde tilbage på sporet, hvis man i Lyon skulle gøre sig forhåbninger om europæisk fodbold i næste sæson og derfor skulle Havre Athletic Club besejres hjemme på Stade de Gerland, hvilket de også blev. Sejren blev grundlagt med to sene scoringer af henholdsvis Cris og Kader Keita og selvom chancerne var der, blev disse først udnyttet da udeholdets Damien Tixier blev udvist efter 55 minutters spil.

Fantastiske Benzema

Karim Benzema har været ude i over et halvt år med et brækket ben og har siden sin klarmelding haft meget svært ved at genfinde formen, men i starten af april måned mod Auxerre dukkede den gamle Benzema op igen og leverede efterfølgende flere fremragende præstationer.
Først blev det til et vaskeægte hattrick mod Auxerre med tre scoringer i første halvleg af kampen. Den præstation blev fulgt op med endnu en scoring mod Montpellier og yderligere to scoringer i opgøret mod Nice på udebane.
Disse seks scoringer i tre kampe var en af grundende til, at han fuldt fortjent fik prisen som månedens spiller i den franske Ligue 1 i april måned.

Desværre kunne han ikke følge op på stimen med de mange scoringer og i de sidste tre turneringskampe, som også gav lutter sejre, lykkedes det ham ikke at score en eneste gang, men de flotte præstationer i april måned har givet både fans og manager Zinedine Zidane troen på, at Benzema kan finde tilbage til hans tidligere niveau, når den nye sæson går i gang. Det ville være fantastisk, hvis Lyon kunne få den ”gamle” Benzema tilbage igen.

Med syv sejre på stribe, fik Lyon kæmpet sig op på en 4. plads i den franske Ligue 1 og dermed er den stolte klub klar til Europa League i næste sæson, hvor de også må betegnes som en af de store mesterskabsfavoritt er.

Coupe de la Ligue finalen

Paris SG (n) 0-1 ef.s.

Stade de France i Paris lagde græstæppe til årets Coupe de la Ligue finale mellem bysbørnene fra Paris SG og Olympique Lyon.
Der var kun ganske få sæder, der stod tomme på stadion og de knap 80.000 tilskuere skabte en god stemning, men som det så ofte sker med finaler, så blev kampen lidt af en fuser.
Begge hold var fra kampens start meget afventende, men det var topholdet fra Paris, der lagde klart bedst ud og pressede Lyon tilbage på banen. Parisernes to frontløbere Kikin Fonseca og Guillaume Hoarau havde begge et par gode muligheder i løbet af de første 45 minutter, mens Lyon kun fik sendt en enkelt afslutning af sted i første halvleg ved Modeste.

De hvidblusede fra Lyon startede til gengæld bedst i anden halvleg og her var det især Kader Keita, der var tæt på at bringe outsiderne i front, men hans afslutning ramte lige akkurat ved siden af målet.
Vi skulle hen til de sidste tyve minutter af kampen, før der rigtig kom gang i løjerne. Først havde Karim Benzema en kæmpe chance for Lyon, men han brændte desværre friløberen på det skammeligste. Efter afbrænderen fra Karim var det galt i den anden ende, men denne gang blev der scoret på muligheden og ironisk nok, var det den tidligere Rennes spiller Kader Mangane, som Zidane solgte til Paris SG, der scorede målet på et kraftfuldt hovedstød efter et hjørnespark.

Lyon forsøgte at ændre tingene ved at skifte til en mere offensiv taktik i det sidste kvarter, men PSG defensiven var simpelthen for stærk for Zidanes tropper. Det ender med en smal sejr til Paris SG efter en særdeles kedsommelig affære, hvor der ikke var nogen af holdene, der for alvor ville vove noget frem af banen.
Logged

Dalle75
Førsteholdsspiller
*****

Sv: (De sidste kampe) Olympique Lyon - Et hold i fremgang!
« Svar #107: 09 Aug 2009, 10:33 »

Tillykke med 4. pladsen i ligaen, og den europæiske deltagelse næste sæson. Thumbs Up

Jeg glæder mig til at se om du kan holde på Benzema i sommerpausen(det lykkedes ikke for mig takket være en emsig formand for klubben der sagde ja til et bud på 300 mio. fra Real ticked off)

« Svar #110: 14 Aug 2009, 10:00 »

Mange tak, det var vigtigt at komme ud i Europa, selvom det kun er Europa League  Wink

Indtil videre er det lykkedes for mig at holde på Benzema. Den næste update bliver en grundig gennemgang er spillertruppen efter transfervinduet er lukket og en gennemgang af de taktiske overvejelser til den nye sæson.

Tusind tak begge to og jeg håber, at have en update klar i løbet af weekenden, men nu må vi se.

Det bliver som sagt en længere en af slagsen og da jeg netop er hjemvendt fra ferie, så skal jeg lige finde mig selv igen  Peace