home forum contact
 
  Velkommen
Gæst
Søg
 
SENEST AKTIVE EMNER
Glemt din kode?
Registrer
Dato Forfatter Forum Emne
I dag kl. 15:13:42 szukizek Blogkonkur... #2 - Danish Viking War...
I dag kl. 15:11:23 szukizek Blogkonkur... The beautiful game
I dag kl. 15:00:03 szukizek Blogkonkur... 3# Hjertet banker kun ...
I dag kl. 12:08:56 warmon Blogkonkur... [10] Journeyman - Vi t...
13 Maj 2024, 13:45 Svartowiz Blogkonkur... Blogkonkurrencen 2024 ...
29 Apr 2024, 14:53 andersnomanni Klubsøgnin... Inspiration
17 Mar 2024, 23:29 Fadbamsen Skadestuen ryger ud i online spil.
Antal Registrerede Brugere: 23300
  1 Bruger, 696 Gæster Online.

Indlæg: 1132727 over 31368 Emner
Nyeste Bruger: fmfreaks81
FORUM
+  FmFreaks Forside
|-+  Forum: Andet
| |-+  Kategori: Fodbold
| | |-+  Fodboldtanker *5*
0 Brugere og 0 Gæster læser i øjeblikket dette emne.
Sider: 1 [2] Udprint
Forfatter Emne: Fodboldtanker *5*  (Læst 3874 gange)
Dida
Gæst
 
Sv: Fodboldtanker *3*
« Svar #15: 27 Mar 2013, 10:54 »

Synes virkelig du skriver rigtig flot og det er nogle interessant emner du hiver op.. Jeg vil helt klart følge med her Smiley
Logged

roedsten
Lilleputspiller
*

Offline Offline

 
Sv: Fodboldtanker *3*
« Svar #16: 27 Mar 2013, 11:28 »

Synes virkelig du skriver rigtig flot og det er nogle interessant emner du hiver op.. Jeg vil helt klart følge med her Smiley

Jeg takker! Hvis du har nogle forslag til emner eller andre tiltag i bloggen så må du meget gerne sige til ? Smiley
Logged

roedsten
Lilleputspiller
*

Offline Offline

 
Sv: Fodboldtanker *3*
« Svar #17: 27 Mar 2013, 16:14 »

Blog: Lønlofter og spillerestriktioner


Fodboldøkonomier verden over bløder fra åbne kødsår, og i Italien er dette bestemt ingen undtagelse – tværtimod! Et flertal af italienske fodboldklubber opererer med røde tal på bundelinjen, og det har man nu taget konsekvensen af i støvlelandet. I tråd med UEFAs økonomiske udjævningstiltag, Financial Fair Play har det italienske fodboldforbund (FIGC) nu indført lønloft og spillerrestriktione r fra landets næstbedste række Serie B og nedefter.

I praksis betyder det, at Serie B-klubberne maksimum må tilbyde årslønninger på 2,2 millioner kroner, inklusiv bonusser, ligesom det pålægges klubberne, at man fra næste sæson af højst må have 22 spillere over 21 år i truppen. Og det tal bliver endda reduceret til 20 fra 2014/2015-sæsonen af. Reglerne træder dog ikke i kraft i forbindelse med allerede indgåede kontrakter. Formålet er, at gøre klubbernes økonomi sundere samt at forberede talentudviklingen, men er tiltaget nu alligevel også en god idé?

Den grundlæggende intention er vel sagtens fornuftig nok, men jeg kan alligvel ikke lade vær med at have mine betænkeligheder. Først og fremmest undrer jeg mig over, at man ikke indfører selvsamme regler i Serie A når de Serie B – og Lega Pro-klubberne nu skal indordne sig under dem. Det må uomtvisteligt skabe en endnu større kløft mellem de to rækker end der er på nuværende tidspunkt, og Serie A-oprykkere vil i fremtiden få det mere end svært når de efter en sæson i Serie B skal klare skærene i den bedste række. Nedrykninger vil være mere skæbnesvangre end tidligere, og oprykkere vil i endnu større grad være lig med nedrykkere i de kommende år. Det store skæl mellem rækkerne kunne dog kommes til livs via en reducering af Serie A, hvor bunden i forvejen er skidt. 18 hold i Serie A ville skabe en mere homogen tuneringsstruktur med de nye regler in mente.

Desuden tror jeg også det er farligt at skære alle klubber over en kam. Reglerne burde individualiseres i langt højere grad, for selvom italienske fodboldøkonomier generelt er skidte, så er underskudene altså mere omfangsrige i visse klubber, og topstyringen burde gøres relativ over for indtægterne i klubberne. Forskellen på en Serie C-oprykker og en Serie A-nedrykker, som nu begge skal spille i Serie B, kan være rigtig stor, og at de skal indordne sig under samme snævre reglement er ikke optimalt. Det ville give langt mere mening, hvis reglerne lød på, at den pågældende klub højst måtte bruge 50 %, eller noget i den dur, på spillerlønninger. Ydermere giver dette yderligere incitament for unge italienske talenter at takke ja til tilbud fra udlandet, hvor lønnen, med disse tiltag, meget vel vil være højere, hvilket selvsagt heller ikke er til fordel for fodboldens udvikling i Italien.

Positivt er det dog, at der skrides til handling af FIGC, som i stedet for at være passive vidner til den ene konkurs efter den anden, nu har taget skeen i den anden hånd. Tiltagene kræver dog justeringer før de i min optik vil gavne italiensk fodbold på anden måde end blot at forbygge konkurser, og undgå at klubberne giver skyhøje spillerlønninger, som i sidste ende vil resultere i gæld.
« Seneste Redigering: 29 Mar 2013, 19:42 af roedsten » Logged

roedsten
Lilleputspiller
*

Offline Offline

 
Sv: Fodboldtanker *4*
« Svar #18: 29 Mar 2013, 17:16 »

Er der ingen, som vil give sit besyv med i diskussionen om hvorvidt lønlofter og spillerestriktioner er en god idé ?
Logged

roedsten
Lilleputspiller
*

Offline Offline

 
Sv: Fodboldtanker *4*
« Svar #19: 30 Mar 2013, 21:06 »

Blog: Engelske talenter ofre for udenlandsk invasion


Senest England strøg til tops ved en slutrunde lå Northampton Town lå i landets bedste fodboldrække, Hvidovre IF blev danske mestre og Bobby Charlton havde netop vundet ballon d’or. Man skal således helt tilbage til VM-slutrunden på hjemmebane i 1966, før man finder den seneste og hidtil eneste engelske slutrunde-titel. Ikke just prangende for fodboldens moderland, hvis talentmasse lider kraftigt af Premier Leagues internationaliserin g over det seneste årti.

Mens det siden Premier League blev grundlagt i 1992 har været kutyme for klubberne at hente udenlandske spillere til førsteholdet, ses det nu også oftere og oftere, at ungdomshold i langt højre grad end tidligere er besat af udlændinge. Fredagens NextGen-semifinale mellem Arsenal og Chelsea var et fantastisk billed på netop dette, da der henholdsvis var blot 3 og 5 englændere i startopstillingerne . Et scenarie man med garanti ikke havde set i spansk fodbold, hvor klubberne i langt højere grad selvforsyner sig med spillere fra, ikke blot egen avl, men også egen nationalitet.

Men hvorfor er de unge udlændinges indtog i engelsk fodbold så et problem? Det er det som sådan heller ikke for klubberne, men det bliver det for det sejrshungrende landshold! Det er intet under, at England ikke kan bryste sig af et verdensklasse landshold når minimum halvdelen af de dygtigste spillere på landets bedste ungdomshold er af anden nationalitet end engelsk.

Dette giver anledning til at spekulere i indførelse eventuelle spillerrestriktione r, som vil kræve, at Premier League-klubbernes ungdomshold, skal består af et vist antal engelske spillere. Umiddelbart tror jeg det vil gavne engelsk fodbold at topstyre ungdomsfodbolden på den måde, og via en sådan ændring sikre bedre betingelser for opfostrelse af engelske talenter, hvilket selvsagt vil gavne landsholdet i fremtiden.

Jeg tror nemlig ikke, at det engelske landshold bevæger sig mod lysere tider, som tingene ser ud nu, tværtimod! Størstedelen af stammen på Roy Hodgson hold tilhører stadig en generation, hvor de i deres teenageår havde flere engelske end udenlandske holdkammerater, og altså fik masser af spilletid. Men de spillere som i fremtiden skal sikre England slutrunde-titler vil i langt højere grad have en baggrund som gennemsnitspillere på ungdomsholdene, noget som jeg tror man ville kunne komme til livs med en form for spillerestriktioner i ungdomsrækkerne.

Engelske talenter er ikke en mangelvare, men deres udvikling bliver begrænset af for mange udenlandske spillere på Premier League-klubbernes ungdomshold!
Logged

Magn
Landsholdsspiller
******

Offline Offline


 
Sv: Fodboldtanker *5*
« Svar #20: 31 Mar 2013, 13:07 »

Det nuværende engelske landshold er ikke just fantastisk, men jeg er sikker på de går lysere tider i møde. Det nyligt etablerede St. George's Park er et skridt på vejen. http://www.thefa.com/st-georges-park . Man får undomslandsholdene i gode forhold. Gode træningsfaciliteter og masser af specialiserede mennesker, der ved hvad de gør. Det bliver også brugt til uddannelse af trænere, som jeg tror er en af vejene frem. De behøver nogle bedre trænere, hvis alle spillere skal blive bedre. Ikke kun toptrænere, men også klubbernes ungdomstrænere. Hvis man kigger på Englands bedste trænere, popper navne som Roy Hodgson og Alan Pardew op. Her tænker jeg ikke på skotterne David Moyes og Sir Alex Ferguson og manden fra Nordirland Brendan Rodgers. Alle topklubberne har udenlandske trænere. United, Liverpool og Everton har dog britiske trænere men ikke englændere. Trænerne skal uddannes bedre!

Dit forslag om et vist antal engelske spilere på klubbernes ungdomshold hilser jeg halvt velkommen, men hvis de ikke har potentialet, er det så det værd. Grunden til der er færre engelske spillere på ungdomsholdene, er på grund af reglen, med man skal have et vist antal spillere, der har spillet 3 år i klubben, inden de er fyldt 21 år. Derfor henter de store klubber udenlandske talenter tidligere, end de ellers ville have gjort, hvilket også går ud over de mindre klubber, der får mindre penge for spillerne.
Måske skal reglen trækkes tilbage? Jeg ved det ikke.
Logged

Vil du have tilføjet en kamp til oddssektionen? Så send en PM til mig, og jeg skal se, hvad jeg kan gøre.

roedsten
Lilleputspiller
*

Offline Offline

 
Sv: Fodboldtanker *5*
« Svar #21: 31 Mar 2013, 13:18 »

Det nuværende engelske landshold er ikke just fantastisk, men jeg er sikker på de går lysere tider i møde. Det nyligt etablerede St. George's Park er et skridt på vejen. http://www.thefa.com/st-georges-park . Man får undomslandsholdene i gode forhold. Gode træningsfaciliteter og masser af specialiserede mennesker, der ved hvad de gør. Det bliver også brugt til uddannelse af trænere, som jeg tror er en af vejene frem. De behøver nogle bedre trænere, hvis alle spillere skal blive bedre. Ikke kun toptrænere, men også klubbernes ungdomstrænere. Hvis man kigger på Englands bedste trænere, popper navne som Roy Hodgson og Alan Pardew op. Her tænker jeg ikke på skotterne David Moyes og Sir Alex Ferguson og manden fra Nordirland Brendan Rodgers. Alle topklubberne har udenlandske trænere. United, Liverpool og Everton har dog britiske trænere men ikke englændere. Trænerne skal uddannes bedre!

Dit forslag om et vist antal engelske spilere på klubbernes ungdomshold hilser jeg halvt velkommen, men hvis de ikke har potentialet, er det så det værd. Grunden til der er færre engelske spillere på ungdomsholdene, er på grund af reglen, med man skal have et vist antal spillere, der har spillet 3 år i klubben, inden de er fyldt 21 år. Derfor henter de store klubber udenlandske talenter tidligere, end de ellers ville have gjort, hvilket også går ud over de mindre klubber, der får mindre penge for spillerne.
Måske skal reglen trækkes tilbage? Jeg ved det ikke.

Indførelse af spillerrestriktione r skal selvfølgelig være forudsat, at der er et vist niveau til stede, men det er jeg nu ret overbevist om der er. I hvert fald et potentiale, som vil få bedre vilkår for udvikling med mere spilletid.

Reglen du refererer til og især konsekvenserne af den, er i hvert fald ikke befordrende for udviklingen af engelske talenter, men en afskaffelse af den ville nok være at tage munden for fuld. Men hvis man kan få ændret regelsættet således, at det antal af spillere, der har spillet 3 år i klubben, inden de fylder 21, i højere grad vil være englændere end udlændinge i fremtiden, så tror jeg det vil være et skridt i den rigtige retning.
Logged

Sider: 1 [2] Udprint 
 



This site is not endorsed by Sports Interactive or SEGA and is intended for entertainment purposes only. « More Info »
©2005-2018, FmFreaks.dk
                                         Forum Powered by SMF 1.0.5 · SMF ©2001-2010